Dodaj do ulubionych

Tik nerwowy (?)

26.03.25, 19:17
Cześć dziewczyny, mam taką zagwozdkę na szybko. Zgarniałam dziś koleżankę po drodze, bo przeprowadziła się w moje okolice i jechałyśmy do Wedla na hot chocolate.
Koleżanka od razu po wejściu do auta i zapięciu pasów zaczęła ćwierkać co tam u niej, u jej męża i synka, równocześnie ściągając ze swojego płaszcza pyłki i rzucając je sobie pod nogi- czyli mnie na wycieraczkę. Zdębiałam mówiąc szczerze. Auto mam zawsze nienagannie czyste, w ogóle ta koleżanka miała normalny płaszcz dobrej jakości, z tego co się przyjrzałam nie było na nim widocznych kłaków.
Po wizycie w kawiarni, kiedy na powrót wsiadła do samochodu zaczęła robić to samo. Łapała całą trasę (czyli około 6 km) kłaki, albo włosy i rzucała je na dywanik.
Znacie takie osoby z tikami? Nie wiem, może pobyt u mnie w aucie ją onieśmielał 😅 (koleżanka nie ma prawka). Brak mi pomysłów.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Tik nerwowy (?) 26.03.25, 19:22
      Trzeba było zapytać:p
      Też mam taki płaszcz który ciągle skubię, bo się kulkuje, ale robię to raczej we własnym aucie :p
    • bene_gesserit Re: Tik nerwowy (?) 26.03.25, 19:23
      To raczej natręctwo niż tik. Tiki to np mimowolne mruganie albo oblizywanie warg, coś takiego.
      Widziałam w wykonaniu kobiet na swoich misiach. Ciągle im jakieś pyłki wynajdywaly i strzepywaly albo znajdowały coś u zdejmowały.

O dziwo, nie widziałam niczego takiego w wykonaniu mężczyzny
      • danaide2.0 Re: Tik nerwowy (?) 26.03.25, 19:46
        Jeśli natręctwo to trafił swój na swego.
        Nienagannie czyste auto to dla mnie takie natręctwo. Wycieraczka po to jest brudna, żeby podłoga nie była. Ale cudów nie ma.
        Zadowolę się również dziwactwem.
        PS. Nie rzucała na fotel. Doceń!
    • ta_jedna_karen Re: Tik nerwowy (?) 26.03.25, 19:30
      Pewnie ten pobyt w twoim mercedesie ją tak onieśmielił. Może nigdy nie była w takim ekskluzywnym samochodzie?
      • alexis1121 Re: Tik nerwowy (?) 26.03.25, 19:43
        Nie mam mercedesa, zresztą nie sądzę że by chodziło o coś takiego.
    • arabelax Re: Tik nerwowy (?) 26.03.25, 20:10
      a gdzie fota???🙂
      • alexis1121 Re: Tik nerwowy (?) 26.03.25, 20:21
        Racja. To ja w płaszczyku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka