slightly_light 08.04.25, 18:32 Nie mogę się na niego napatrzeć kiedy przejeżdżam obok. Cudo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Mój ulubiony mural 08.04.25, 20:20 Identyfikujesz się z tym człowiekiem? Może wręcz przeciwnie, symbolizuje Ci coś obrzydliwego? Kompozycja jest piękna sama w sobie, pełna psychologicznej głębi? Twoja babcia ciągnęła taki wózek? Może to bohater jakiejś gry komputerowej? Na tym się nie znam kompletnie. Dzisiaj na Głównej pokazano spasionego Jezusa w gejowskiej kurteczne, bohatera ekranizacji jakiejś popularnej gry w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Mój ulubiony mural 08.04.25, 20:27 To był mój ukochany mural, strasznie żal, że już go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 11:32 Cytat a propos skasowanego postu. "Oto mały przykład, jacy głupcy chodzą po ziemi. Ludzie, którzy lękają się mocniejszych wyrażeń, są tchórzami, bo naga rzeczywistość ich przeraża, a tacy właśnie słabi ludzie są największymi szkodnikami kultury i charakteru. Tacy wychowaliby naród jako gromadę przeczulonych człowieczków, masturbantów fałszywej kultury w rodzaju św. Alojzego, o którym powiedziano w księdze mnicha Eustachego, że gdy św. Alojzy usłyszał, jak mąż jeden z wielkim hukiem wypuścił swoje wiatry, rozpłakał się i w modlitwie dopiero znalazł ukojenie. Tacy ludzie ujawniają publicznie swoje oburzenie, ale z niezwykłym upodobaniem chodzą po publicznych szaletach dla odczytywania nieprzyzwoitych napisów na ścianach." Ciekwa jestem, kto zgłosił do moderacji. Bo wisiało ze dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
fxxxthesystem22 Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 12:07 Hej, ja nie zgłosiłam na pewno. Został skasowany mój opis dotyczący jednego z murali, komuś bardzo przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Mój ulubiony mural 09.04.25, 09:39 to jest mój ulubiony. a raczej - był... Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Mój ulubiony mural 10.04.25, 21:18 Ja od czasu pobytu w pobytu w Bieszczadach gdzie natknęłam się na deskal na starej stodole stałam się wielbicielką tej odmiany murali. Powstaje ich w Polsce coraz więcej, warto szukać głównie po wsiach. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 08:09 Wow, przepiękne 😍 w mieście pochodzenia mojego męża jest chłopak, który podobny efekt osiąga skrobiac w kurzu na starych murach, cuda robi. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Mój ulubiony mural 10.04.25, 22:11 Ten. Jest przeuroczy i jak go pierwszy raz zobaczyłam, to moja córka miała jakieś 4 lata i wyglądała dokładnie, jak ta syrenka. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Mój ulubiony mural 10.04.25, 22:17 fakt, że ładny. Ja lubię ten, z mojego miasta rodzinnego- Gorzowa. Z "romską Sendlerową" czyli Babcią Nońcią - Alfredą Markowską. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Mój ulubiony mural 10.04.25, 22:53 Ten z kolei lubie bo jest informatywny Odpowiedz Link Zgłoś
fxxxthesystem22 Re: Mój ulubiony mural 10.04.25, 23:20 Składam ruchome opowieści z murali na IG. Użyłam jednego z Waszych typów w swoim story. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 10:16 Ja lubię ten: warszawa.naszemiasto.pl/murale-loesje-warszawa-kolejne-teksty-z-przeslaniem-na/ar/c13-3599752 Jeszcze jest drugi z napisem Przy szłość Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 10:54 nie umiem wybrac 1 ale uwielbiam styl Vinie graffiti, pieknyjest mural ptaka w łodzi, bardzo nostalgiczny bytomski mural wokalisty zestpołu KAT Odpowiedz Link Zgłoś
fxxxthesystem22 Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 11:15 Naprawdę niesamowity, dzięki ) Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 12:42 Te bardzo lubię. Z bliska wyglądają piękniej.Mural Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Mój ulubiony mural 11.04.25, 20:06 Pomysł fajny ale po renowacji ta babcia wygląda trochę creepy. Zmarszczki w powiększeniu wyglądają strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś