10.04.25, 12:08
Pewnie mniej osób obejrzało niż Biały Lotos, ale jestem ciekawa, bo zakończenie sezonu mnie jednak pozostawiło w niedosycie.

SPOJLERS
No i co teraz? Mark będzie sobie biegał szczęśliwy z Helly po białych polach niekończących się korytarzy? ile to może trwać zanim ich unieszkodliwią? a co jeśli to nie Helly?
Rozumiem, że chodziło o to, że innie się zbiesił i wybił na niepodległość, ale i tak mnie to zirytowało.
No i za mało informacji o Gemmie. Możemy się domyślać - ale jak to się stało, że wylądowała jako królik doświadczalny?
Najlepszy odcinek - gdy byli out.
Najgorszy - ciągnący się jak flaki z olejem ten o Coben. Jakaś babka (?), nieżyjąca matka, jakiś gość - po co w ogóle te wątki?
Obserwuj wątek
    • marecky81 Re: Severance 10.04.25, 12:17
      Rozdzielenie
      • bananananas Re: Severance 10.04.25, 15:50
        marecky81 napisał(a):

> Rozdzielenie

marecki
        • tania.dorada Re: Severance 10.04.25, 15:56
          😀
    • szara.myszka.555 Re: Severance 10.04.25, 12:50
      " ile to może trwać zanim ich unieszkodliwią?"

Ja to odebrałam jak "bal na Titanicu" - wiedzą, że to dla nich koniec, więc chcą ten koniec przeżyć razem.

"No i za mało informacji o Gemmie. Możemy się domyślać - ale jak to się stało, że wylądowała jako królik doświadczalny?"

Coś trzeba zostawić na przyszły sezon.

"Jakaś babka (?), nieżyjąca matka, jakiś gość - po co w ogóle te wątki?"

Trzeba jakoś uargumentować, dlaczego nagle Cobel im (tj.Markowi, Gemmie i Devon) pomaga. Poza tym, dzięki temu dowiadujemy się, że Cobel miała "prany mózg" od dzieciństwa; że Lumon to de facto sekta zmuszająca dzieci do pracy.
      • claudel6 Re: Severance 10.04.25, 12:54

> Trzeba jakoś uargumentować, dlaczego nagle Cobel im (tj.Markowi, Gemmie i Devon
        > ) pomaga. Poza tym, dzięki temu dowiadujemy się, że Cobel miała "prany mózg" o
        > d dzieciństwa; że Lumon to de facto sekta zmuszająca dzieci do pracy.

rozumiem, ale formuła tego odcinka była dla mnie niestrawna, można to było przekazać w trochę bardziej dynamicznej formie, a nie robić takiego przygnębiającego snuja
        • tania.dorada Re: Severance 10.04.25, 14:42
          No wlaśnie w teorii by można, w praktyce nie.
        • midge_m Re: Severance 10.04.25, 19:50
          Patricia Arquette jest genialna w tej roli.
    • tania.dorada Re: Severance 10.04.25, 14:39
      claudel6 napisała:

> No i co teraz? Mark będzie sobie biegał szczęśliwy z Helly po białych polach ni
      > ekończących się korytarzy?

A Gemmę, miejmy nadzieję, zgarnie na zewnątrz Devon która ją kocha i moim zdaniem okaże się że dziecko Devon to tak naprawdę embrion Gemmy (ktora przygotowywała się do procedury ale "wypadek" sprawę zakończył)

> ile to może trwać zanim ich unieszkodliwią?

Z 10 minut, zanim Milchick się dorwie do tej wajchy od OTC i przestawi Helly na Helenę

a co jeś
      > li to nie Helly?

Brit mówila w wywiadzie, że to helly

> Rozumiem, że chodziło o to, że innie się zbiesił i wybił na niepodległość, ale
      > i tak mnie to zirytowało.
      > No i za mało informacji o Gemmie. Możemy się domyślać - ale jak to się stało, ż
      > e wylądowała jako królik doświadczalny?

Coś z jej badaniem krwi (sam początek odcinka kiedy się spotkali podczas blood drive - tam jest logo Lumon w tle. I ich logo jest też na formularzu kliniki płodności). Albo ma jakieś DNA korzystne z punktu widzenia ich eksperymentow albo genetyczne połączenie z Kierem.

> Najlepszy odcinek - gdy byli out.
      > Najgorszy - ciągnący się jak flaki z olejem ten o Coben. Jakaś babka (?), nieży
      > jąca matka, jakiś gość - po co w ogóle te wątki?

No bo to częśc większej opowieści? Ja sobie nie bardzo wyobrażam przedstawienei historii Cobel z całym ładunkiem emocjonalnym jako serii parominutowych scen.
    • tania.dorada Re: Severance 10.04.25, 14:54
      claudel6 napisała:

> Jakaś babka (?)

siostra matki

> jakiś gość - po co w ogóle te wątki?

facet który zna Lumon, zna Cobel, wie o przeszłości, jest na zewnątrz - on jeszcze wypłynie.
      Nie wiem, być może tam, gdzie Irv, który jedzie nie wiadomo dokąd.

Mamy z jednej strony osoby których teraźniejszość znamy ale kompletnie nic o ich przeszlości (Irv) a z drugiej osoby które jakoś uczestniczyły w przeszłości w powstawaniu Lumonu a treaz są kompletnei na oucie, ale znają ciemne strony korpo (mieszkancy Salt's Neck).

Do tego jest Burt, ktory prawdopodobnie zna obie strony medalu ale tak naprawdę to nie wiadomo, co wie.
    • palacinka2020 Re: Severance 10.04.25, 15:03
      Mysle, ze pobiegaja sobie ze 20 minut. Pamietaj, ze Markowi S. zupelnie na Gemmie nie zalezalo, to byla dla niego kolezanka z pracy. Poza tym przekroczenie tych drzwi to bylo jak samobojstwo, szansa ze Mark S. wroci jest mala.

Odcinek o Harmony Coben, jej siostrze i matce, przewinelam.
    • bmtm Re: Severance 10.04.25, 15:19
      a do czego to komu potrzebne?
    • bananananas Re: Severance 10.04.25, 15:50
      claudel6 napisała:

> Pewnie mniej osób obejrzało niż Biały Lotos, ale jestem ciekawa, bo zakończenie
      > sezonu mnie jednak pozostawiło w niedosycie.
      >
      > SPOJLERS
      > No i co teraz? Mark będzie sobie biegał szczęśliwy z Helly po białych polach ni
      > ekończących się korytarzy? ile to może trwać zanim ich unieszkodliwią? a co jeś
      > li to nie Helly?

Nie wiem tylko skąd wezmą żarcie, ale mogą biegać do woli, bo okupują, razem z innymi działami, te białe pola, a przełącznik też znajduje się na białych polach. Myślę jednak, że trzeci sezon będzie ciut bardziej skomplikowanywink

Ogólnie parę fajnych konceptów, ale sezon rozwleczony i nierówny w porównaniu do pierwszego, który jest doskonałością.
      > Rozumiem, że chodziło o to, że innie się zbiesił i wybił na niepodległość, ale
      > i tak mnie to zirytowało.
      > No i za mało informacji o Gemmie. Możemy się domyślać - ale jak to się stało, ż
      > e wylądowała jako królik doświadczalny?
      > Najlepszy odcinek - gdy byli out.
      > Najgorszy - ciągnący się jak flaki z olejem ten o Coben. Jakaś babka (?), nieży
      > jąca matka, jakiś gość - po co w ogóle te wątki?
      • marianna1960 Re: Severance 10.04.25, 18:27
        "Najgorszy - ciągnący się jak flaki z olejem ten o Coben. Jakaś babka (?), nieżywa" jedyny normalny reszta chory koszmar, poje.. ne
        • tania.dorada Re: Severance 10.04.25, 18:29
          yyyyy no jakby o to właśnie chodzi, co Lumon robi z ludźmi...
    • midge_m Re: Severance 10.04.25, 19:47
      Żeby zrozumieć lepiej czym jest Lumen, jakiego rodzaju to firma i kim są jej założyciele.
      Co do pytań, przecież Helly nie unieszkodliwia, w końcu jest Heleną. Czy Harmony Cobel to matka Marka? Jakie osobowości tworzą inni w zespole? Dokąd pojechał Irving?Kim jest zarząd? Szczerze, nie mogę się doczekać kolejnej serii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka