Dodaj do ulubionych

eobuwie - przestroga

30.04.25, 14:49
Zanim sie natniecie tak jak ja i zamrozicie pół pensji w butach i torebkach wink : coś złego dzieje się z eobuwiem od kilku tygodni. Nie wysylaja zamowien, nie zwracaja kasy za zwroty i totalnie nie ma z nimii kontaktu (infolinia niby czynna przez 4h dziennie, ale w praktyce nie sposob sie dodzwonic; maile olewaja).

Miałam problem z ostatnim zamówieniem i próbowałam się skontaktować, ale okazało się to niewykonalne. Zaczęłam sprawdzać opinie w necie i okazało się, że to nie jest mój jednostkowy przypadek, tylko masa ludzi ma podobne problemy.

Robiłam u nich zakupy od wielu lat. Zawsze wszystko hulało bez problemu, a teraz takie coś.

Na szczęście płaciłam kartą, więc będę jeszcze testować procedurę chargeback...

Obserwuj wątek
    • login.na.raz Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 15:08
      Dzieki za info, czasem tam kupowałam i nie było problemów, dobrze wiedzieć, że teraz lepiej już nie zamawiać
      • ania357 Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 15:22
        No ja właśnie przez ostatnie lata zamawiałam tam większość butów dla siebie i dzieci. O ile nowe sklepy sprawdzam przed zakupem, tak do nich po tyleu bezproblemowych tranmsakcjach miałam zaufanie i nawet nie przyszłoby mi do głowy, zeby sprawdzać najnowsze opinie.
    • mania805 Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 15:21
      No niestety to prawda. Od początku kwietnia czekam na kasę za zwrot butów i zero odzewu. Killa maili poszło, zero odpowiedzi.
    • asiairma Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 15:25
      Oooo... szkoda by było gdyby mieli zniknąć, lubię tam kupować.
      • asiairma Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 15:27
        fashionbiznes.pl/niezrealizowane-zamowienia-i-skargi-znany-sklep-tlumaczy-sie-przejsciowymi-problemami
        biznes.interia.pl/firma/news-nerwy-zamiast-butow-znana-siec-z-ogromnymi-problemami-teraz-,nId,7953464
        • ania357 Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 15:32
          Kiepsko to wygląda i juz dośc długo trwa. Cinkciarz też na poczatku tłumaczył się problemami technicznymi.
    • mikams75 Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 15:34
      Szwajcarską odnogę tej sieci zamknięto w styczniu.
    • kropkacom Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 17:12
      Właśnie dostałam info, że czekają na kuriera... Kupowałam dwie godziny temu.
    • heca007 Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 17:24
      Mnie kiedyś przysłali dwa prawe buty sciana
    • freja08 Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 17:25
      Dzięki, miałam właśnie zamawiać buty na lato i tez bym wtopiła kupę kasy. To jakaś świeża sprawa, ostatnio kupowałam u nich w marcu i zero problemów, a kasę za zwrócone buty przelali po dwóch dniach.

Szkoda, zamawianie butów przez net było bardzo wygodne.
    • alpepe Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 17:31
      Na gazecie widziałam o tym artykuł chyba tydzień temu
    • novembre Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 17:50
      Szwajcarska odnoga zamknela sie jakos w styczniu. Szkoda, bo do tej pory mialam z nimi bardzo dobre doswiadczenia.
    • lauren6 Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 18:11
      Tak, było o tym w Wyborczej. Kredytują się pieniędzmi, które powinny pójść na zwroty dla klientów. Tą samą taktykę stosowało Marie Zelie przed bankructwem. Ja już u nich niczego nie zamówię.
    • aurinko Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 19:46
      Dziękuję za ostrzeżenie, mam w koszyku kilka par butów, dobrze że trochę zwlekałam z zamówieniem. Od wielu lat kupowałam u nich buty, nigdy nie miałam problemów ze zwrotem. W Gdańsku przerobili sklep stacjonarny i zrezygnowali z esize.me . W stacjonarnym nie mam co szukać, kilka modeli na wystawie, jak pokazałam kilkanaście par "w ulubionych" to okazało się, że ani jednej pary butów w sklepie nie dostanę, personel skwitował "może pani sobie przez internet zamówić". No i bym wtopiła.
      Mam nadzieję, że odzyskasz swoje pieniądze, jak minęło 14 dni to może warto zgłosić ich do jakiejś instytucji? (Rzecznik konsumenta, ukoik?)
    • basiastel Re: eobuwie - przestroga 30.04.25, 19:54
      Jak zamawiałam więcej butów i zakładałam, że może nie wszystkie wezmę, to zamawiałam do Arkadii. Na miejscu się mierzy i ew. płaci.
      • aurinko Re: eobuwie - przestroga 01.05.25, 09:39
        U mnie nie ma takij opcji, kiedyś odbierałam w salonie w Gdańsku, można było przymierzyć i zapłacić tylko za kupione a pozostałe odrazu oddać, obecnie nie ma takiej możliwości.
        • iberka Re: eobuwie - przestroga 01.05.25, 10:36
          W Krakowie można zamówić do Bonarki, ale z przedpłatą zatem bez sensu
    • iberka Re: eobuwie - przestroga 01.05.25, 09:46
      U mnie bez problemu - ostatnie 2 zamówienia zwróciłam w ubiegłym tygodniu i pieniądze już mam na koncie
    • mika71 Re: eobuwie - przestroga 01.05.25, 09:58
      Mój zwrot wg InPostu dotarł do nich 29 kwietnia a na stronie nadal w drodze. Odczekam 14 dni i wystąpię do banku o chargeback
    • eva_evka Re: eobuwie - przestroga 16.05.25, 21:48
      Dziewczyny, czy coś się zmieniło? Mozna zamawiać, czy lepiej odpuścić?
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: eobuwie - przestroga 16.05.25, 22:04
        Zobacz trustpilot - ciągle dochodzą nowe opinie (negatywne)
        • eva_evka Re: eobuwie - przestroga 16.05.25, 23:39
          jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> Zobacz trustpilot - ciągle dochodzą nowe opinie (negatywne)
          Pięknie! Chyba nie zaryzykuję. Co się stało z tą firmą?
          Przy okazji: jeśli nie eobuwie to co?
          • anomaliapogodowa81 Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 08:49
            eva_evka napisała:

> jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:
            >
            > > Zobacz trustpilot - ciągle dochodzą nowe opinie (negatywne)
            > Pięknie! Chyba nie zaryzykuję. Co się stało z tą firmą?
            > Przy okazji: jeśli nie eobuwie to co?

Moim zdaniem Zalando.
      • arabelax Re: eobuwie - przestroga 16.05.25, 22:35
        ja zamawiałam ostarnio 2 pary butów I torebke. nic mi nie pasowało, robilam zwrot. pieniądze dostala po jakichs 3 dniach. 0 problemow
      • dramatika Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 00:01
        eva_evka napisała:

> Dziewczyny, czy coś się zmieniło? Mozna zamawiać, czy lepiej odpuścić?

Jakaś durna kampania negatywna. Zamawiałam ostatnio, zero problemów.
      • ania357 Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 01:13
        Mi oddali kase za wszystkie zwrocone produkty i ostatecznie nie musialam korzystac z chargebacka, ale chwilowo nie bede tam zamawiac. Nie ma z nimi zadnego kontaktu, infolinia dziala 4h dziennie i nie sposob sie dodzwonic, na maile nie odpisuja w ogole, za to co chwile kusza nowymi promocjami. Przy tym zwrocie tez na koncie klienta wyswietlala sie duzo nizsza kwota do zwrotu i nie wszystkie buty, ktore odeslalam, byly widoczne jako zwrocone, ale ostatecznie oddali mi tyle, ile powinni. Burdel maja nieziemski. W mediach spolecznosciowych mnostwo glosow niezadowolonych klientow. Nie sadze, ze sie z tego podniosa.
        • mania805 Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 06:01
          Mnie wczoraj w końcu zwrócili po miesiącu słania maili jak postraszyłam policją i urzędem ochrony konsumenta. Szkoda, bo praktycznie tylko tam kupowałam buty dla siebie i dzieci.
      • gymbeam Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 08:04
        Ja chwilowo odpuściłam.
        Jestem teraz na etapie sandałów dla dzieci i zawsze zamawiałam tam, ale jak jeszcze była możliwość przymierzenia (a miałam blisko). Kupiłam tam kilkanaście par butów, jeśli nie więcej. A teraz... A teraz nie są żadną konkurencją, to samo kupię przez allegro, np. ze sportano (bezpośrednio ze sportano musiałabym płacić za wysyłkę, a w allegro ze smartem nie).
    • kropkacom Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 08:07
      Do mnie zamówienie doszło szybko.
      • kropkacom Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 08:09
        I jeszcze świetnie ucałowałem z rozmiarem. Miałam jedną parę zwrócić ale zatrzymałam obie.
    • conena Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 08:17
      zamawiałam na przełomie marca i kwietnia i dopiero wtedy zorientowałam się, że wielki salon w Posnanii zniknął. ale buty przyszły, bez problemu. ostatnio przysyłali maile, że ich klub lojalnościowy od teraz będzie się nazywał modivo, więc pomyślałam, że się pewnie likwidują. szkoda.
    • ginger.ale Re: eobuwie - przestroga 17.05.25, 09:00
      Dobrze wiedzieć. Mnie akurat przyszła kasa za zwrot (1x w kwietniu i 2x w maju - płaciłam blikiem). Mam teraz 2 pary butów w koszyku, ale w takiej sytuacji nie zamawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka