Dodaj do ulubionych

Prawa klienta premium

06.05.25, 15:50

Wybaczcie, nie wiedziałam jak zatytułować wątek 🤪

W skrócie- jako że jestem dość często w pewnym ośrodku nadmorskim, całkiem niedawno uzyskałam z tego tytułu prawa Klienta Platinum. Wcześniej byłam mniej ważnym klientem- zresztą mogłabym być i zupełnie nieważnym, ale właśnie tutaj czuję najwięcej jodu przenikającego przez mój organizm, więc i tak bym przyjeżdżała bez względu na korzyści jakie proponuje ośrodek.

I tak się składa, że od mniej więcej trzech ostatnich pobytów należą mi się wg informacji, która za każdym razem wyskakuje podczas rezerwacji , jakieś zniżki i to, co mnie najbardziej interesuje- czyli butelka wina i słodki poczęstunek. Jednak za każdym razem kiedy przyjeżdżam, witają mnie- miska na wodę, smaczek dla psa i kupozbieracze.

Przed ostatnią rezerwacją (przed długim weekendem) zdobyłam się w końcu na odwagę i podczas rezerwacji, w uwagach, napisałam że niestety ani razu nie otrzymałam słodkiego poczęstunku, ani wina, mimo że taka informacja pojawia się na stronie.
Dzisiaj przyjeżdżam i co mnie wita? Stały zestaw (fotka).

Do kogo teraz pisać w tej sprawie? Mam kontakt telefoniczny oraz mailowy (poza formalnymi rezerwacjami) z jedną z managerek. Mamy serdeczne relacje, zawsze do mnie dzwoni jak apartament ma być wcześniej gotowy, albo jak są jakieś komplikacje. Lub ja do niej piszę z jakimiś pytaniami, jeżeli je mam. Generalnie jako gość czuję się zaopiekowana.
Ale jest mi głupio pisać specifically do niej, gdzie jest moje wino i słodki poczęstunek???

Nie chcę być małostkowa, z drugiej strony wiem, że są ludzie którzy dostają to czego chcą, bo wymagają i już. Tacy co by dostali to wino i trzy zaległe.
Może uderzać gdzieś wyżej? Tylko gdzie?

Męczy mnie powoli ta sytuacja.

Obserwuj wątek
    • gru.u Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 15:56
      A wysłałaś im czekoladki na święta?
    • palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:00
      Normalnie spytaj w recepcji.
    • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:02
      Normalnie idź do obsługi i zapytaj o twoje wino i słodycze, bo miały być a nie ma.
      Nie widzę w tym żadnego problemu.
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:06
        Nie dopisałam- nie ma tu od jakiegoś czasu recepcji. Z osób do kontaktu jest dział rezerwacji i pani, z którą piszę właśnie w różnych sprawach. Wczoraj rozmawiałyśmy przez telefon i głupio mi było poruszać ten temat. Nie chcę wyjść na roszczeniową po prostu.
        • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:07
          To bym do niej napisała, no problem.
          • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:08
            I dlaczego na roszczeniowa? Przecież nie życzysz sobie gwiazdki z nieba tylko tego, co sami uwzględnili w tym pakiecie premium i się z tego nie wywiązali. Oszczędzają na tobie, bo już cię znają i wiedzą, że się nie upomnisz.
            • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:10
              ale to jest podubpadly dom wczasowy, jakim cudem byloby ich stac na tyle preznentow?
              moim zdaniem ta butelka sie nalezy jakos przy 101 rezerwacji czy cos
              • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:11
                A co mnie to obchodzi? Jak ich nie stać to niech nie mają wcale żadnych pakietów dla klientów premium, przecież nie muszą:p
                Mnie nie obchodzi, czy ich stać czy nie, mam to gdzieś:p
        • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:07
          jejku czyli to nie osrodek a upadajacy rbnb

nie dopominaj sie wina bo jeszcze szybciej zbankrutuja niz normalnie
        • primula.alpicola Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:08
          No ale to po co ten wątek? My mamy do niej zadzwonić?
          • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:11
            Tak! 😅 Kiedyś mama za mnie takie rzeczy załatwiała, a teraz muszę sobie sama radzić i jest ciężko.
            • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:14
              Daj numer, zadzwonimy
              • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:21
                albo maila ja umiem pisac takie maile ze zaraz dostaniesz dwie butelki
                • homohominilupus Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:34
                  pani.asma napisała:

> albo maila ja umiem pisac takie maile ze zaraz dostaniesz dwie butelki
                  >
                  🤣
                  Alkohol jest niezdrowy
            • borsuczyca.klusek Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:48
              alexis1121 napisał(a):

> Tak! 😅 Kiedyś mama za mnie takie rzeczy załatwiała, a teraz muszę sobie sama r
              > adzić i jest ciężko.

Przydałaby się Triss 😔

--
            • memphis90 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:19
              Ok, zadzwoniłam. Wysłali mi to brakujące wino i czekoladki. Naprawdę dobre były!
          • pursuedbyabear Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:14
            Żeby się pochwalić, iż jest klientem premium. Proste.
            Normalny człowiek zszedłby do recepcji i zapytał grzecznie, gdzie jego obiecane wino.
            • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:14
              Tam nie ma recepcji:p
              • tania.dorada Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:07
                szarmszejk123 napisał(a):

> Tam nie ma recepcji:p

ale jest managerka z ktorą jest w serdecznych stosunkach i która sama się kontaktuje z pytaniami. To nie można przy tej okazji zagaić? jak się chce neiroszczeniowo to zamiast pytać gdzie wino to zapytać JAKIE będzie wino.
                • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:10
                  No można, ja bym tak zrobiła już przy pierwszym, brakującym winie :p
            • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:15
              Uwierz mi, nie jestem typem chwalipięty, a to nie Ritz, tylko ośrodek w jednej z dziur nad morzem.

Tu nie ma recepcji.
              • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:22
                no przeciez widzimy po tym wygladzie biurka ze sklejki z plastikowym dlugopisem

serio noe wolalas gdzies jechac za granice?
                • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:27
                  Za granicą też bywają sklejki i plastikowe długopisy :p
                • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:36
                  Wolałabym, ale znasz to powiedzenie- jak się nie ma co się lubi, ….?
                  • alpepe Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:14
                    Jesteś teraz w tej dziurze nad morzem?
                    Pozdrawiam ze Świnoujścia big_grin
                    • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:23
                      Świnoujście to prawdziwy kurort, wspaniałego wypoczynku ❤️
                      • alpepe Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:28
                        Dziękuję, kocham to miejsce big_grin. Wprawdzie muszę pracować i dziś nie byłam na plaży, ale i tak jestem tu zawsze szczęśliwa.
            • primula.alpicola Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:19
              pursuedbyabear napisała:

> Żeby się pochwalić, iż jest klientem premium.

No przecież od dawna wiemy, że cała alexis i wszystko co jej jest, to PREMIUM.
              • alpepe Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:59
                I bardzo dobrze. Przynajmniej nie pieprzy jak to co niektóre, budujemy mały dom, tylko dla mnie i męża, naprawdę mały, 120 m² jak co poniektóre tutaj.
        • palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:07
          A kiedyś forumki pytały, do czego potrzebna jest recepcja, no właśnie do tego… Tej pani spytaj. Może w restauracji hotelowej (jest taka?) ci dadza
          • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:24
            Też nie ma 😅 nawet nie wiem gdzie te zniżki 12 procent miałabym wykorzystać.
            • aankaa Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:00
              zdradź nam gdzie jest to miejsce, gdzie oferują rabaty, wino, smakołyki, super rabaty, nie ma recepcji i pewnie żywego ducha obsługi (personel sprzątający jest jak duchy i nie wchodzi gościom w oczy)
              • aankaa Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:02
                skoro nie ma restauracji - skąd ci przyniosą śniadanie do pokoju? Managerka w swojej kuchni coś upichci?
                • imponderabilia20 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:40
                  Może zamawiają catering?
            • palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:13
              A jest spa?
        • bywalec.hoteli Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:02
          alexis1121 napisał(a):

> Nie dopisałam- nie ma tu od jakiegoś czasu recepcji. Z osób do kontaktu jest dz

Jak zlikwidowali w ramach oszczędności recepcję to i nie ma co liczyć na usługi premium, może je wycięli jako efekt uboczny bo nie ma kto tego wina czy poczęstunki ogarnąć.

A jak nie odpisywali na maila którego wysmarowałaś w temacie to tym bardziej.

Będąc klientem premium jak Alexis to ja bym szukał lepszego hotelu, takiego premium.

wink
          • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:22
            Bywalcze, jeżdżę tam dla widoków i generalnie lubię to miejsce. Oczywiście recepcję zlikwidowali z oszczędności, ale karty silver, gold itd powstały później i dotyczą ogólnie wszystkich hoteli tej spółki, więc skoro napisali że czeka mnie słodki poczęstunek, to ja go oczekuję.

Dokładnie, napisałam w uprzejmy sposób że niestety odkąd jestem klientką platinum, to niestety nie było mi dane skorzystać z niektórych udogodnień (napisałam które).

• homohominilupus Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:36
              Pięknie
              Pojechałabym.
              Nawet bez wina.
            • ga-ti Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:44
              To jest widok z pokoju w tym upadającym hotelu?
              Je.ać wino! Spędź na trzeźwo i napawaj się widokiem!
              Matko, zazdroszczę!
            • bywalec.hoteli Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:45
              Alexis, w takim razie niedopatrzenie w zarządzaniu zdalnym hotelem.
              Mam nadzieję że dowieźli już to winko.
              Podobno jak kręcili Dynastię to wszystko musiało być drogie - nawet prześcieradła dużo droższe niż normalne - Alexis nie może spać w byle czym
    • mdro Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:03
      Nigdzie nie jest napisane, że "butelka wina gratis" i "słodki poczęstunek" mają czekać w pokoju big_grin.
      A poza tym zapytaj w recepcji, od tego tam są.
      • marta.graca Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:03
        No to powinni chyba dać cynk, gdzie czekają, bo jak na razie to tajemna wiedza smile
    • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:04
      kurde jak dla mnie to ponizajace tak sie dopominac
      prezenty zawsze sa w porzadnych hotelach

po prostu zmien osrodek, daj spokoj stac cie chyba na hotel gdzie nie oszukuja
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:06
        Właśnie Asma 😅
    • primula.alpicola Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:04
      Nie mają tam żadnej recepcji z żywym człowiekiem?
      A wina nie pij, alkohol wypłukuje jod, to psu na budę ci te pobyty.
    • glanaber Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:04
      A na ostatnim zdjęciu to jest ta serdeczna managerka czy zestaw powitalny?
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:14
        To ja, równie serdeczna smile
    • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:06
      jejku i jaki firmowy dlugopis brzydki

szok powinien byc ze srebrnym albo zlotym dodatkiem a nie taki plastik

serio

naprawde bida z nedza nie ma sie czym chwalic
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:07
        Ja się nie chwalę, tylko żalę.
    • piataziuta Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:07
      big_grin
      • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:09
        ale przeciez to co wkleilas to jest ogolny zapis i szczzegoly sa pod gwiazdkami
        naprawde myslisz ze przy kazdym pobycie nalezy ci sie 100 bonusow?

to cie omotali jak sekta
    • aankaa Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:11
      kup sobie sama wino (przynajmniej będzie w twoim guście/smaku) - czort wie jakiego sikacza by ci dali wink na słodki poczęstunek idź do najbardziej wypasionej knajpy w okolicy. Rachunki (najlepiej fakturę vat) przedstaw w chwili rozliczania pobytu. Do pakietu dodałabym wcześniejszy przyjazd i późniejszy wyjazd tongue_out
    • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:12
      Daj ten numer, zadzwonię i zapytam o to twoje wino 😎
      • heca007 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:52
        W sumie mogę sobie to wyobrazić jak managerka nagle dostaje 50 telefonów pod rząd od nieznanych jej kobiet z pytaniem- gdzie jest wino Alexis?!? big_grin big_grin big_grin Aha i jeden od asmy z pytaniem czemu mają takie brzydkie długopisy big_grin tongue_out
        • marta.graca Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:04
          Myślę, że efekt by został osiągnięty tongue_out
          • heca007 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:43
            Na pewno wink
            Nastepnym razem managerka by zapytała Alexis- kim pani do cholery jest?! big_grin
        • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:06
          Cóż, mogę Cię zapewnić, że mój telefon nie brzmiałby "gdzie jest wino...?" 😁
          • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:32
            A jakbyś skonstruowała takie zapytanie? Bo ja myślałam o czymś takim (wiedząc, że z nią rozmawiałam już wiele razy i naprawdę stara się zawsze, żebym była ukontentowana)- dzień dobry pani E, z tej strony Alexis. Chciałam zapytać o tę kartę Platinium jeszcze (wcześniej pytałam o check in i o upgrade, więc generalnie rozmawiałyśmy już o moich prawach). Bo za każdym razem dostaję zestaw dla psa (przestałam z niego w ogóle korzystać), natomiast nie otrzymałam ani razu słodkiego poczęstunku oraz wina. Czy może mi pani wyjaśnić, dlaczego tak jest?

Tyle, że ja już to pisałam w wiadomości i ona na pewno czytała, bo czyta jak piszę w innych sprawach (wiadomość jest dodawana podczas rezerwacji).
            • heca007 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:57
              Zapytaj ją wprost i tyle. Przecież cię nie zje tongue_out
            • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:01
              Eeee...normalnie? Dzwonisz z awanturą, gdzie jest twoje Cheval Blanc, bo służba się nie wywiązała ze swoich obowiązków, kelner takoż.
              Zwracasz również uwagę, że służba zostawiła swoją miskę na płatki do mleka, no bo chyba nikt normalny nie uważa, że Jaśnie Piesek będzie spożywał z czegoś takiego wodę. Nadmieniasz, że oczekujesz porcelany dla Jaśnie Pieska i swojego wina do godziny X, w przeciwnym wypadku zadzwonisz po tatusia. To chyba oczywiste 🤷
              • bywalec.hoteli Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:04
                Ja bym mógł zadzwonić: „Halo, gdzie jest k… wino Alexis?” 😂
                • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:08
                  Wszyscy już wiemy, że jesteś prostakiem.
                  I chyba wygaszanie ci się zepsuło...
              • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:24
                Acha, myślałam że piszesz na poważnie, a ty wykorzystałaś okazję, żeby mi dokuczyć.
                • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:26
                  To akurat było bardzo poważne.
            • palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:22
              Musisz sie przelamac i zadzwonic, a nie pisac.
              • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:24
                Właśnie. Tak zrobię. Dziękuję.
        • homohominilupus Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:37
          heca007 napisała:

> W sumie mogę sobie to wyobrazić jak managerka nagle dostaje 50 telefonów pod rz
          > ąd od nieznanych jej kobiet z pytaniem- gdzie jest wino Alexis?!? big_grin big_grin big_grin Aha
          > i jeden od asmy z pytaniem czemu mają takie brzydkie długopisy big_grin tongue_out

😆😆😆
    • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:29
      patrze jeszcze jaka stara wykladzina

i dywan

serio ktos takie rzeczy jeszcze rezerwuje?
      • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:31
        Weź, bo mi przypomniałaś BnB w Brukseli 😂😂 chata wyglądała tak, jakby koleś przed chwilą do pracy wyszedł, nawet kapcie w przedpokoju stały😅
        • gru.u Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:13
          Co wy wiecie o życiu zapadniaczki… w Moskwie miałam kiedyś zaklepany pokój, luksusowo bo z łazienką, zaszalałam. Okazało się że to w piwnicy, pani powiedziała zupełnie zgodnie z prawdą że przecież w opisie nie było nic na temat tego, że jest okno.
          A w nocy mało tam nie umarłam jak mnie ze snu wyrwały dramatyczne komunikaty z głośników żeby natychmiast opuścić budynek - włączył się alarm przeciwpożarowy. Nic groźnego jak się okazało, ale moje polskie geny po tym jak ktoś się na mnie wydziera po rosyjsku w środku nocy że mam uciekać długo nie mogły dojść do siebie
          • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:19
            Takich przygód nie mam, ale jedno bnb we Włoszech miało w nocy inwazję ślimaków bez skorupy ( było ich setki, na ścianach, na podłodze, wszędzie) a w kuchni nieskrępowanie biegały sobie myszy, srając w talerze i garnki.
            Na wystawiona negatywną opinię właściciel odpowiedział wierszem a jego matka wydzwaniała do nas i straszyła carabinieri, tylko nie bardzo potrafiła sprecyzować zarzuty:p
            • daniela34 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:23

> Takich przygód nie mam, ale jedno bnb we Włoszech miało w nocy inwazję ślimaków
              > bez skorupy

Tam by mnie pochowali. Na obczyźnie. Wzięłabym i umarłabym.
              • asia.sthm Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:33
                Jaszczurki owszem przyjemne sà na ścianie, ale od bezskorupowych balasów też bym umarła z obrzydzenia. One glutem znaczà drogę.
                Po co ja to czytałam, brrr
                • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:37
                  Ja jestem generalnie mało brzydliwa, ale TO przerosło i mnie :p
                  Mój mąż chciał się w nocy pakować i spier.alac w podskokach, ale ja byłam tak zmęczona, że przekimalismy do 5 rano i potem uciekliśmy:p
              • heca007 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:51
                Ślimaki wstrętne ale myszy srające do garnków gorsze wink
                My kiedyś korzystaliśmy z agro na dalekiej wsi. Budynek przerobiony z kamiennej stodoły. No i za którymś razem właściciel poinformował (jak przyjechaliśmy), że po domku chyba biega mysz. Ja się myszy nie brzydzę (dopóki nie srają w garnki wink ) więc ok. Siedzimy wieczorem przy kominku, za plecami mamy aneks kuchenny i stoi patelnia po jajkach na kuchni. Coś zaskrobało. Odwracamy głowę a tam mysz w patelni. Mąż wstał żeby ją złapać i wynieść na zewnątrz. Udało mu się nakryć ją sitkiem ale jak próbował ją wynieść uciekła mu na bluzę (z polaru miał) i wlazła mu do rękawa big_grin Ja zdębiałam, dostałam ataku śmiechu bo to było dokładnie jak w kreskówkach. Ona biegała mu po ręce wewnatrz tego rękawa a on próbował ją wytrząsnąć big_grin Wreszcie dobiegł do drzwi i wypuścił ją tzn wytrząsnął na trawnik. Ale to wyglądało tak absurdalnie, ta mysz zamiast uciekać włażąca do rękawa, że do dziś żałuję iż nie miałam włączonego aparatu.
                • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:53
                  Mojego męża molestowała ryjówka aksamitna, w łóżku, pod kołdrą, chodziła mu po nodze 😅
                  • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:54
                    Tyle, że to było u nas w domu, więc nie było komu się skarżyć 😂
                    • heca007 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 18:31
                      Wyguglowałam tą ryjówkę. Wygląda tak słodko, że byłabym zazdrosna big_grin
                      • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 18:51
                        Wygląda słodko, ale jest jadowita 😅
                        • homohominilupus Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:39

> Wygląda słodko, ale jest jadowita 😅

Jak ryjówka jadowita, sama jesteś jadowita
                          • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 22:01
                            Ekhm
                            • homohominilupus Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 22:25
                              Forum uczy, forum radzi, forum nigdy cię nie zdradzi.
                              • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 07:14
                                Ano wink a Ty wiesz, jak ją było ciężko złapać? Chyba że trzy tygodnie z nami mieszkała, zanim wlazła do łapki. Z normalnymi myszami szło zawsze o wiele szybciej, kilka dni max.
                                • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 09:31
                                  Powiedz, że żartujesz? Mieszkałaś z tym 3 tygodnie pod jednym dachem?
                                  😳
                                  • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 09:33
                                    A co miałam zrobić? Spalić tą budę? 😂
                                    Przecież się nie wyprowadzę, bo ryjówka po chałupie gania :p
                                    • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 09:38
                                      No ja bym była spakowana w ciągu 10 minut 😂
                                      • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 09:41
                                        Z tym, że my nie od razu wiedzieliśmy, co to, myśleliśmy, ze zwykla mysz. Po mężu chodzika nad ranem, było jeszcze ciemno. On się z łóżka zerwał, ryjówka wylądowała na podłodze i uciekła, w szarości świtu było widać tylko, że coś myszowatego. Dopiero jak ja w końcu złapaliśmy odkryliśmy kto zacz:p
                                        • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 09:49
                                          Pamiętam tę historię! Podziwiam, serio. Mało mnie rusza, ale tego typu lokator w domu (nawet mysz) oznaczałby moją natychmiastową ewakuację.
                                          Na całe szczęście tylko raz mi wlazło obce zwierzę do chałupy i była to zwinka. Siedziała grzecznie w wiatrolapie, więc ją wyprosiłam.
                                          • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 09:52
                                            Ja przez wiele lat hodowalam szczury, żadna mysz mi nie straszna, ani ryjówka:p
                                            Myszy przerobiliśmy z resztą chyba z 5, w tym jedną, którą obskubywałam z pianki montażowej...
                                            • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 10:01
                                              O, tu dla przypomnienia wątek o myszy w piance:p
                                              forum.gazeta.pl/forum/w,567,174068871,174068871,Help_Mysz_w_piance_.html
                                            • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 10:04
                                              Własne to co innego, mój współlokator (za czasów daaaaawnych) miał szczura, myszoskoczki i jakieś takie małe łaciate, nie miałam problemu, żeby się nimi zająć.
                                              • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 10:22
                                                Ja miewałam takie zupełnie dzikie, z laboratoriów, ratowane przez fundacje. Nie zawsze początki były miłe, więc się nauczyłam, jak trzymać, żeby nie użarł:p
            • krisdevalnor Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:35

> Takich przygód nie mam, ale jedno bnb we Włoszech miało w nocy inwazję ślimaków
              > bez skorupy ( było ich setki, na ścianach, na podłodze, wszędzie)
              🤢🤢🤢 O rany... Zeszłabym momentalnie.
            • pani.asma Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:36
              ja najciekawszy pokoj mialam z jaszczurka biegajaca przy stopach jak kotek caly dzien i tarantula 15 cm spiaca w sypialni

czy ktos przebije?
              • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:38
                Ja jaszczurki mam w domu w It, bardzo je lubię, zjadają mrówki:p
                • dominika9933 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:06
                  Jaszczurki są słodkie, też je miałam nieraz na wakacjachsmile. A siostra ma u siebie w domu na stałe i też docenia nie tylko ich urodęsmile
                  • homohominilupus Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:40
                    A co jeszcze docenia? 🤔
                    • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 22:02
                      Pewnie to, że czyszczą chatę z wszelkiego robactwa. Ja je za to bardzo doceniam, są w tym bardzo skuteczne.
                      • dominika9933 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 07:14
                        Tak, jedzą karaluchy i wszelkie robactwo.
              • kk345 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:45
                pani.asma napisała:

> ja najciekawszy pokoj mialam z jaszczurka biegajaca przy stopach jak kotek caly
                > dzien i tarantula 15 cm spiaca w sypialni
                >
                > czy ktos przebije?
                >
                Powinnaś się szanować i nie spać w melinach, w których nikt nie sprząta i pajęczyn nie omiata, że pojadę asmą...
              • hermenegilda_zenia_is_back Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 10:25
                Przebijam, dorodna, duża iguana w cabanii na plaży w Meksyku, zwierzaki po prostu sobie wchodziły do środka pomieszczeń, bo ściany z drewnianych żerdzi miały duże prześwity i żaden problem dla nich dla forsowania.
                • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 11:03
                  Taki duży smok to mógłby mi już trochę przeszkadzać:p
    • ichi51e Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:47
      Naprawdę nie ma tam jakiejś czekoladki? To raczej standard
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:34
        Tam nigdy nie było czekoladek, bo to w zasadzie nie jest hotel. Ale w innych tej samej spółki też nie ma czekoladek/żelek. Polska kuleje pod tym względem.
        • kk345 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:46
          Żelków.
    • kamin Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 16:59
      Co jest w tej metalowej misce?
      • palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:06
        Podobno przekąski dla psa.
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:33
        Worki na psie odchody w opakowaniu, przekąska dla psa i miska na wodę (nie korzystam).
    • imponderabilia20 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:00
      Jeżeli ''człowieczy'' zestaw będzie podobny do "psiego'' to nie wiem czy jest wart zachodu. Ja bym pewnie upomniała się o swoje - lecz w formie pisemnej na jakiegoś maila ogólnego, bo też pewnie czulabym zażenowanie. A przecież -nalezy Ci się jak....psu miska!
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:35
        Właśnie tak to widzę. Ciekawe co dają ludziom z niemowlakiem.
        • abasia0 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:54
          Często jeżdżę prywatnie do sanatorium i doczytałam przy kolejnej rezerwacji, że któryś tam z kolei pobyt jest z dużą zniżką. Na miejscu policzyli mi te pobyty i faktycznie ten rabat otrzymałam. Ale automatycznie tego nie liczą, trzeba "zawnioskować ".
          Sensowna wydaje mi się rada żeby zapytać czy możesz wino sobie wybrać skoro jest w pakiecie pobytowym.
    • misiamama Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:09
      Zapytaj w restauracji przy okazji realizacji zniżki 12% albo zamawiając śniadanie do pokoju, w jaki sposób zamierzają Ci dostarczyć Twoją butelkę wina oraz słodki poczęstunek. Względnie, czy możesz wybrać rodzaj wina.
    • asia.sthm Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:30
      > tego tytułu prawa Klienta Platinum

Pechowa nazwa czy czuś.
      Ja mam platinum konto w banku Pko i też mnie dziabnęli oszczędnościà.
      Za przelew wewnętrzny skasowali 9,99 polskiego złotego. I jadę do Polski zaraz i chyba osobiście naskarżę jak będę w banku.
      Zadyma o dychę 😆

O wino i słodkości zrób zadymę do kwadratu.

Asma powie jak to się robi. Brzydkim długopisem rzuca
    • kurt.wallander Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 17:59
      Może to wino i słodkości dostaje się przy posiłku w hotelowej restauracji?
    • jeste_m_sobie Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 18:14
      Ja bym po prostu zapytała, którego dnia i gdzie będzie przygotowany dla mnie poczęstunek.
    • simonna Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 18:37
      Powiedz menagerce, żeby zdjęli ze strony nieaktualną informację o winie i poczęstunku, bo to rzutuje na ich wizerunek. A jak dopyta o co chodzi, to opowiedz. Chyba że...ta przekąska dla psa jest słodka i się łapie na ten zapiswink chyba musisz spróbować.
      • heca007 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 19:58
        Ale co z winem? suspicious
        • iwoniaw Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:09
          heca007 napisała:

> Ale co z winem? suspicious

Moze ta miska jest z Kany Galilejskiej i jak nalejesz wody... 😉
          • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:12
            😂😂😂
          • heca007 Re: Prawa klienta premium 06.05.25, 20:48
            big_grin Taka miska to skarb!
    • pffpffpff Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 08:03
      Tak ciągle chodzisz ubrana?
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 07.05.25, 10:43
        No 😅
        • wena-suela Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 13:44
          Co to za miejscówka? Pewno nie zdradzisz, ale próbuję. Też mam swoja ulubioną, jeżdżę od ponad 20 lat, ale jednak widok nie taki.
          • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 16:03
            Zdradzę. Boulevard w Ustroniu. Kiedyś bałam się po prostu, że jakaś psycho forumowa będzie mnie śledzić 😉
            • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 16:11
              Tak, na pewno. I z tego strachu wrzucałaś od samego początku zdjęcia, po których od razu można było zidentyfikować miejsce.
              • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 20:40
                Niby jak? Jest jakiś program, który pokazuje gdzie bywam?
                • turbinkamalinka Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 20:56
                  alexis1121 napisał(a):

> Niby jak? Jest jakiś program, który pokazuje gdzie bywam?
                  Jest🤣
                • maleficent6 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 22:53
                  No jakby ci to....jest. Aczkolwiek nie jest konieczny, ja np. poznałam widok od pierwszej, zobaczonej kiedyś tam, foty. Raczej nie jestem jedna jedyna 🤷
                • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 10:17
                  Google Alexis:p
                  Wystarczy wrzucic twoje zdjęcie widoku w google i wyskakuje od razu gdzie ten widok jest :p
                  • marecky81 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 13:03
                    O ile ktoś tam robił zdjęcia i opublikował je w sieci.
                    • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 13:05
                      Nie, geniuszu. Wystarczy, że w ofercie są zdjęcia. Google znajduje wszelkie podobne, łatwo znaleźć między nimi ofertę tego konkretnego, z tą samą podłogąwink
            • wena-suela Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 10:02
              Oj to na pewno nie ja. Dziękuję ci bardzo. Bywam nad Bałtykiem co roku przed/poza sezonem. Z pieskiem cavalierem jakby cosmile
    • palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 14:20
      Dostałaś to wino?
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 16:07
        Nie dostałam 😵‍💫 Ale w kolejnym tygodniu zamierzam wyjaśnić tę sprawę, bo okazuje się że w poprzednich programach lojalnościowych też należał mi się słodki poczęstunek, więc są mi winni sporo czekolady.
        • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 17:15
          Ale zapytałaś i odmówili czy wcale tego tematu nie poruszyłas?
          • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 20:41
            Tutaj nie ma z kim poruszać tego tematu, bo jest tylko pan, który się przechadza i wsadza klucze do skrytek i ta managerka, której nie chcę osaczać. Chciałam zadzwonić na ogólną infolinię. I zrobię to w poniedziałek.
            • danaide2.0 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 21:09
              To kto serwuje to śniadanie room service każdego poranka? Kurier Glovo?
              • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 22:28
                To jest chyba niemożliwe. Śniadania i obiadokolacje można wykupić i je się je w hotelu obok. Ale wątpię żeby ktoś przynosił jedzenie do pokoju. Więc powinno się uściślić, że w niektórych ośrodkach pewne udogodnienia są niemożliwe. Będę pytać, jestem zdeterminowana.
              • imponderabilia20 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 11:00
                W okolicy są firmy cateringowe i ty albo hotel zamawia tzw. catering pod drzwi. Ostatnio tak miałam w górskiej miejscowości. Dostajesz albo pod drzwi albo właściciel przynosi torebkę. A w niej była jajecznica jeszcze ciepła, chleb, różnego rodzaju smarowidła do chleba i warzywa. Niestety zdjęcia nie zrobiłam. Ale pyszne było.
            • krisdevalnor Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 09:42
              alexis1121 napisał(a):

> Tutaj nie ma z kim poruszać tego tematu, bo jest tylko pan, który się przechadz
              > a i wsadza klucze do skrytek i ta managerka, której nie chcę osaczać. Chciałam
              > zadzwonić na ogólną infolinię. I zrobię to w poniedziałek.
              Nie wierzę, że ludzie maja problem ze zwykłym zapytaniem. "Przepraszam ale mam informacje, że należy mi się zestaw powitalny ale niestety go nie dostałam. Czy może coś pani na to poradzić?" - to jest osaczanie kogoś 🙄
              Weź się ogarnij i normalnie napisz do menagerki, może sama nie wie, że ci się należy darmowe wino.
        • palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 18:05
          Kolejnym tygodniu? W sensie w czasie kolejnego pobytu?
          • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 20:43
            Przed kolejnym pobytem, będę na koniec miesiąca. Ale sprawę zamierzam załatwić w poniedziałek. Wino na pewno mają na miejscu, bo na stronie można je zamówić normalnie do pokoju (odpłatnie).

• palacinka2020 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 12:42
              Ale dlaczego nie od razu teraz?
              • szarmszejk123 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 12:51
                Bo Alexis w ten sposób minimalizuje szansę osobistego kontaktu z ta biedna managerką, jeszcze by jej to wino przyniosła i co? Alexis by się tam ze wstydu spaliła na progu:p
        • hermenegilda_zenia_is_back Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 10:29
          Lepiej odpuść tą czekoladę, bo sporo ci się przytyło ostatnio, zresztą chyba Cię stać na kilka złotych, skoro wykonanie prostego telefonu Cię przerasta a zamiast tego godzinami wypisujesz o problemie z tyłka na forum. Zaczynam się zastanawiać, czy z Anną z Wiednia nie jesteście bliźniaczkami rozdzielonymi w szpitalu. Poziom życiowego rozmemlania identyczny
          • marta.graca Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 13:08
            Wino też ma trochę kalorii smile
    • smoczy_plomien Re: Prawa klienta premium 08.05.25, 23:09
      Po prostu zapytałabym, czy te informacje z opisu statusu premium są aktualne. W zależności od odpowiedzi będziesz już wiedziała, jak dalej poprowadzić tę rozmowę.
    • kachaa17 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 10:19
      Ja bym normalnie po prostu zapytała i to nie jest żadne osaczanie menedżerki. Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że osoba Twoejgo pokroju nie może się upomnieć o to co sie jej należy.
      • simply_z Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 10:20
        Tak to jest jak rodzice wychowuja pod kloszem...
      • alexis1121 Re: Prawa klienta premium 09.05.25, 18:15
        Ale ja już pytałam, napisałam w uwagach dotyczących rezerwacji komentarz, coś w stylu, że od jakiegoś czasu mam kartkę platinum, która oferuje różne perks i do tej pory nie było mi dane skorzystać właśnie z wina i słodkiego poczęstunku.
        Te wiadomości są na pewno odczytywane przez managerkę, bo często piszę, że chcę konkretny apartament i ona wtedy do mnie dzwoni, że przykładowo nie jest dostępny i proponuje mi coś innego.
        Nie znoszę prosić o coś dwa razy i nigdy tego nie robię. Jest to jakby uwłaczające.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka