Dodaj do ulubionych

Czy istnieją...

09.05.25, 16:41
... firmy/marki które nadal szyją męskie koszulki, którym szwy się nie skręcają po pierwszym praniu ?

Kupiłam chłopu ostatnio bardzo ładny t-shirt Timberland, wcale nie jakiś bardzo tani, bo prawie 50€ a po jednym praniu można go właściwie wyrzucić, tak jest poskręcany .
Wkurzyłam się, chyba im go zapakuje i odeśle do "kwatery generalnej", niech go sobie w doope wsadzą:p
Obserwuj wątek
    • dominika9933 Re: Czy istnieją... 09.05.25, 16:45
      Ja mam kilka Old Navy i super są. Ale może dobrze trafiłam, bo to taniocha.
    • black.emma Re: Czy istnieją... 09.05.25, 16:48
      Mój mąż ostatnio polubił reserved premium i muszę przyznać, że trzymają się bardzo dobrze i nawet kolory się nie spierają, a on lubi ciemne. Tylko nie wiem czy wysyłają do ciebie.
    • chatgris01 Re: Czy istnieją... 09.05.25, 16:54
      Lands' End, Armor Lux.
    • azalee Re: Czy istnieją... 09.05.25, 17:01
      Moze trafilas na jakis dziwny egzemplarz. Moje dzieciaki maja sporo ciuchow tej marki (koszulki, bluzy, spodnie). Eksploatuja intensywnie, piore czesto, susze w suszarce i nic sie nie dzieje.
    • szmytka1 Re: Czy istnieją... 09.05.25, 17:31
      Szczerze polecam carry. Bdb jakość. Polecam tylko zakupy stacjonarne, bo oferta online jest uboga w porównaniu z tym, co w sklepie. Grubsza, porządna bawełna, w miarę trwały kolor, nic się nie przekręcą i nie mechaci. Bluzy też bdb są.
      • danaide2.0 Re: Czy istnieją... 09.05.25, 19:46
        Szczerze odradzam carry. Kupiłam jedną koszulkę (męską) z powodu koloru i szerokich rękawów. Po kilku praniach nadal kolor puszcza.
        • szmytka1 Re: Czy istnieją... 09.05.25, 21:48
          To mnie się to nigdy nie zdarzyło, a 2 domowych mężczyzn od kilku lat tylko tam się zaopatruje w gorne części garderoby. Raz się kurtka parka średniej jakości trafiła, ale koszulki i bluzy świetne.
      • aurinko Re: Czy istnieją... 09.05.25, 23:11
        Oj z Carry to loteria, zwłaszcza w ostatnich 2-3 latach. Mój mąż od wielu lat kupuje tshirty głównie w Carry i ma takie co po kilku latach wyglądają jak nowe i też takie co po jednym praniu skręcone szwy, rozlazłe przy szyi.
        • szmytka1 Re: Czy istnieją... 10.05.25, 15:26
          Czyli u nas szczęśliwie wybierali te lepsze
    • celandine Re: Czy istnieją... 09.05.25, 17:40
      Tak, Cos
    • krwawy.lolo [...] 09.05.25, 19:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • eva_evka Re: Czy istnieją... 09.05.25, 20:06
      W cenach około 50€ to Bugatti, Pierre Cardin.
      Chyba, że typowo sportowe to Nike zdecydowanie, nie do zdarcia.
    • dekoderka Re: Czy istnieją... 09.05.25, 20:21
      W Auchan mają dobre i trwałe. Nie pamiętam nazwy, aleo marka chyba tylko tem sprzedawana. Mąż ma niektóre 10 lat i wyglądają świetnie. Cena średnio 30 zł, na wyprzedaży bywają po 20 zł i taniej.
      • dekoderka Re: Czy istnieją... 09.05.25, 20:24
        W Egipcie na targu kupowaliśmy bardzo dobre koszulki z egipskiej bawełny. 3 koszulki można było wytargować za 10 dolarów.
      • mava12 Re: Czy istnieją... 10.05.25, 14:15
        >W Auchan mają dobre i trwałe.

akurat ten, ktory kupiłam, i który poskręcał się niemiłosiernie, był właśnie z auchan.
        Tak ze ja mam całkowicie inne doswiadczenia i już nigdy, nawet skarpetki, u nich nie kupiłam, od tamtej pory.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Czy istnieją... 09.05.25, 20:21
      Ralph Lauren, Polo Lauren
    • piataziuta Re: Czy istnieją... 09.05.25, 20:36
      Skręcające się szwy nie są normą - i nie ma znaczenia, czy t-shirt kosztował 50 euro, czy 25.
      Zareklamowałabym to (o ile nie uprałaś koszulki w 90 stopniach), choć nie jestem fanką reklamowania rzeczy.
      Nić użyta w overlocku kurczy się po pierwszym praniu, pomimo zastosowania się do instrukcji prania zamieszczonej na metce = produkt jest wadliwy.
      • szarmszejk123 Re: Czy istnieją... 10.05.25, 09:53
        Skąd, piorę max w 40 stopniach.
        Też zwykłe sobie doopy nie zawracam, ale tu się wkurzyłam, nie spodziewałam się takiej szmaty po tej marce..
    • dni_minione Re: Czy istnieją... 09.05.25, 23:28
      Mój syn ma 80% garderoby w postaci merchu kilku polskich muzyków i to są ubrania genialnej jakości. Nic się z nimi nie dzieje, a pierzemy dużo i często. W porównaniu do bluz i koszulek z sieciówek to niebo a ziemia.
    • jkl13 Re: Czy istnieją... 09.05.25, 23:37
      Jeśli twój mąż lubi koszulki z nadrukami, to polecam firmę othertees. Nic się nie skręca, nadruki się nie spierają mimo wielokrotnego prania. Wzorów i rozmiarów do wyboru, do koloru.
      • trampkoss1 Re: Czy istnieją... 10.05.25, 00:03
        Jeszcze z "Nad wyraz". Jakość świetna, rewelacyjna bawełna i nadruki nie do zdarcia. Z tym, że mobgą być nieco problematyczne treściowo dla obcokrajowców 😀
    • wapaha Re: Czy istnieją... 10.05.25, 10:07
      Od kilku lat Cubus
      za 50euro to z 4 szt będą tongue_out
      • danaide2.0 Re: Czy istnieją... 10.05.25, 14:38
        To oni jeszcze istnieją?
    • mava12 Re: Czy istnieją... 10.05.25, 14:13
      >którym szwy się nie skręcają po pierwszym praniu ?

matko bosko, jakiż to horror jest! kiedyś kupiłam sobie tshirt, do latania po domu a więc nic specjalnego. I po pierwszym praniu szew boczny wyszedł mi na srodku brzucha. No, chodzić sie w tym nie dało bo ciągle próbowałam umiescic ten szew na właściwym miejscu, inaczej ciągnął się niemiłosiernie, powodując okropny dyskomfort w ciele. Nawet nie spodziewałam sie takiego efektu. Natychmiast wywaliłam i już jednak nie kupuję "byle czego" do latania po domu.
      Reklamowałabym, za taka cenę tshirta.
      • chatgris01 Re: Czy istnieją... 10.05.25, 14:22
        Jedna znana szafiarka napisała o skręcających się bocznych szwach w tiszertach cały post na swoim blogu.
    • anajustina Re: Czy istnieją... 10.05.25, 15:30
      Reklamowałabym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka