niunia78wroc 02.02.06, 14:41 Czy któraś z Was składała już może wniosek o becikowe? Prosiłabym o informacje gdzie trzeba się zgłosić i jakie dokumenty mieć ze sobą? Z góry dziękuję za info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala_kulik Re: Becikowe 04.02.06, 16:58 Jeszcze nie składałam, ale odwiedziłam się że należy zlozyć dokumenty na Strzegomskiej w opiece społecznej. Biorę ze sobą akt urodzenia dziecka, nasze dowody i zobaczymy. Tam na meijscu mają być wszystkie dokumenty do wypełnienia. W poniedziałek napiszę co i jak. Odpowiedz Link
ala_kulik Re: Becikowe 05.02.06, 21:33 bierzesz dowod osobisty i ksero, akt urodzenia dziecka i ksero i jeżeli chcesz pieniądze na konto, to Ksero nr konta bankowego z nazwiskiem osoby ubiegającej się Pod spodem masz link do stronu Urzedu Miejskiego i informacji o becikowym: www.wroclaw.pl/m3515/p5685.aspx#41 a tytaj odnośnik do wnioski, który należy wypełnić wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/ef91e8d5-cd56-449d-9b2c-11aeef5feda7/wniosek_urodzenie%20sie%20dziecka.doc Odpowiedz Link
dluzniewska_m Re: Becikowe 06.02.06, 12:26 dzięki za info, też czekałam na te informacje Odpowiedz Link
dluzniewska_m Re: Becikowe 08.02.06, 13:13 witam wszytskich, mam pytanie bo już zgłupiałam: są 3 rodzaje becikowego- jedno dla wszytskich i o nim tu piszemy, drugie jako zasiłek jeśli dochód nie przekracza 504 zł/osobę i trzecie z gminy (jeśli takie wypłaca)? sprostujcie jeśli wiecie co i jak- w przypadku tego drugiego jeśli mam działalność gospodarczą to biorą rzeczywisty dochód czy podstawę naliczania składek na zus i za jaki okres? (pani w MOPSie nie wiedziała o co pytam) i czy we wrocławiu gmina wypłaca ten trzeci rodzaj? z góry dziękuję za info. Odpowiedz Link
niunia78wroc Re: Becikowe 08.02.06, 22:15 Serdecznie dziękuję za info.Dzisiaj złożyłam wniosek, nie ma kolejek, także można iść. Ale o tym trzecim rodzaju becikowego to ja niestety nie słyszałam.A nie pomyliło Ci się czasem z tym pierwszym? Przeciez te 1000 zł wypłaca gmina? Odpowiedz Link
dluzniewska_m Re: Becikowe 09.02.06, 18:13 niby gmina, ale ustalone zostało przez sejm, a dodatkowo same gminy jak chcą i mogą to wypłacają (niektóre). pozdrawiam Odpowiedz Link