02.02.06, 14:41
Czy któraś z Was składała już może wniosek o becikowe? Prosiłabym o
informacje gdzie trzeba się zgłosić i jakie dokumenty mieć ze sobą? Z góry
dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • ala_kulik Re: Becikowe 04.02.06, 16:58
      Jeszcze nie składałam, ale odwiedziłam się że należy zlozyć dokumenty na
      Strzegomskiej w opiece społecznej. Biorę ze sobą akt urodzenia dziecka, nasze
      dowody i zobaczymy. Tam na meijscu mają być wszystkie dokumenty do wypełnienia.
      W poniedziałek napiszę co i jak.
    • ala_kulik Re: Becikowe 05.02.06, 21:33
      bierzesz dowod osobisty i ksero, akt urodzenia dziecka i ksero i jeżeli chcesz
      pieniądze na konto, to Ksero nr konta bankowego z nazwiskiem osoby ubiegającej
      się

Pod spodem masz link do stronu Urzedu Miejskiego i informacji o becikowym:
      www.wroclaw.pl/m3515/p5685.aspx#41
      a tytaj odnośnik do wnioski, który należy wypełnić
      wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/ef91e8d5-cd56-449d-9b2c-11aeef5feda7/wniosek_urodzenie%20sie%20dziecka.doc
      • dluzniewska_m Re: Becikowe 06.02.06, 12:26
        dzięki za info, też czekałam na te informacje
    • dluzniewska_m Re: Becikowe 08.02.06, 13:13
      witam wszytskich,
      mam pytanie bo już zgłupiałam: są 3 rodzaje becikowego- jedno dla wszytskich i
      o nim tu piszemy, drugie jako zasiłek jeśli dochód nie przekracza 504 zł/osobę
      i trzecie z gminy (jeśli takie wypłaca)?
      sprostujcie jeśli wiecie co i jak- w przypadku tego drugiego jeśli mam
      działalność gospodarczą to biorą rzeczywisty dochód czy podstawę naliczania
      składek na zus i za jaki okres? (pani w MOPSie nie wiedziała o co pytam) i czy
      we wrocławiu gmina wypłaca ten trzeci rodzaj?
      z góry dziękuję za info.

• niunia78wroc Re: Becikowe 08.02.06, 22:15
        Serdecznie dziękuję za info.Dzisiaj złożyłam wniosek, nie ma kolejek, także
        można iść. Ale o tym trzecim rodzaju becikowego to ja niestety nie słyszałam.A
        nie pomyliło Ci się czasem z tym pierwszym? Przeciez te 1000 zł wypłaca gmina?
        • dluzniewska_m Re: Becikowe 09.02.06, 18:13
          niby gmina, ale ustalone zostało przez sejm, a dodatkowo same gminy jak chcą i
          mogą to wypłacają (niektóre).
          pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka