Dodaj do ulubionych

Sprawa ginekologiczna

28.08.25, 13:15
Od około 3 lat mam nieregularne miesiączki. Tyle, że wtedy cykle były długie. Okres zatrzymał mi się raz nawet na 90 dni. Miałam rok temu histeroskopie, która wykazała polipa i został on usunięty. Okresy nadal były nieregularne. A teraz od maja mam ciągle krwawienia, plamienia. Może kilka dni chodziłam bez wkładki. Do tego od maja strasznie bolą mnie obydwie piersi. Są bardzo tkliwe. USG miałam w kwietniu i wszystko było ok. Cytologie miałam w marcu też ok. Badanie ginekologiczne wykazało, że mam niejednorodne endometrium 10mm. Miałam histeroskopie podczas której zrobiono mi biopsję endometrium. Teraz czekam za wynikiem. Boję się że to rak. Pocieszcie mnie. Miała któraś krwawienia i niejednorodne endometrium a to okazało coś innego aniżeli rak? Mam 45 lat.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 13:17
      Jestem pewna, że zaraz ci tu snejki zasyczy wiedzą merytoryczną i się przekonasz, że to nie rak, a sprawy hormonalne, szczególnie te bolące piersi i grube endometrium zdają się na to wskazywać.
      • primula.alpicola Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 13:34
        Dawno nie było snejki.
        Autorko, nie pomogę, ale postaraj się zachować spokój.
        • alpepe Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 13:54
          Padła od własnego jadu? Nie może być!
          • szarmszejk123 Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 13:56
            A nie pojechała czasem na wakacje na jakieś zadupie zdala od cywilizacji?:p
            • alpepe Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 14:00
              Prędzej ją ci hałasujący sąsiedzi wykończyli.
          • homohominilupus Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 14:02
            alpepe napisała:

> Padła od własnego jadu? Nie może być!
            >

🤣
        • homohominilupus Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 14:03
          Tez mi jej brakuje
          • snakelilith Re: Sprawa ginekologiczna 28.08.25, 17:55
            Odpalantuj się. Nie pełnię roli dyżurnego ginekologa na forum, tym bardziej, gdy jestem na wakacjach.
            A autorce proponuję wszystkie pytania zadać lekarzowi.
            Czasem dziwi mnie, że ludzie robią jakieś badania jak histeroskopię i nie rozmawiają przedtem (i potem) z lekarzem po co, w jakim celu, dlaczego i skąd taki przerost endometrium się bierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka