Dodaj do ulubionych

Ból achilesów

11.09.25, 01:11
Od około 2 miesięcy bolą mnie achillesy, zawsze po dłuższym siedzeniu lub leżeniu (nigdy po chodzeniu). Po kilku minutach ból się zmniejsza i w końcu znika, ale początkowo jest tak silny, że dziś zaczęłam aż utykać.
Zdiagnozujecie mnie?
Obserwuj wątek
    • kiddy Re: Ból achilesów 11.09.25, 10:34
      Ja się podepnę, bo mam takie same objawy. Najbardziej boli po nocy i po dłuższym siedzeniu.
      • dekoderka Re: Ból achilesów 11.09.25, 10:43
        Co to są achillesy?
    • kk345 Re: Ból achilesów 11.09.25, 10:47
      Brzmi, jak zapalenie rozścięgna
    • bei Re: Ból achilesów 11.09.25, 10:47
      Masz zapewne stan zapalny, i po okresie bezruchu dochodzi do sztywności. Musisz iść do ortopedy, zaleci leczenie, na pewno też fizjoterapię.
    • 35wcieniu Re: Ból achilesów 11.09.25, 10:56
      Zdiagnozować nie zdiagnozujemy, bo musi zobaczyć fachowiec. Ale na pewno możesz zacząć od zadbania o wygodne buty, w których pięta nie lata na boki, plus łagodne ćwiczenia, jest mnóstwo zestawów w internecie - tylko kwestia na ile poważna jest sprawa, lepiej zacząć od konsultacji z fizjoterapeutą żeby sobie nie zaszkodzić.
    • princesswhitewolf Re: Ból achilesów 11.09.25, 13:14
      To trzeba zdiagnozowac. Poza tym to obcasy ale nie za wysokie odciazaja ściegna achillesa. Tylko ze troche dziane ze oba. Zazwyczaj problem jest jednym. Ja mam problem z kaletka scisgna achillesa jakis rozwalilam sobie na spinningu.

A na samo sciegno to sa cwiczenia wzmacniajace ale... po diagnozie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka