Dodaj do ulubionych

Pieniądze

• marooska Re: Pieniądze 06.10.25, 21:58
      Nie pożyczam od nikogo, nie umiem tego robić. Jeden raz obca osoba poratowała mnie w potrzebie, lekko licząc z 25 lat temu, kiedy okradziono mnie podczas wyjazdu na drugim końcu Polski. Chyba bała się podać mi swoj adres, bo poprosila, bym pożyczkę oddala komuś potrzebującemu. Oddałam.
      Pożyczyłam 3 razy, 3 razy gorzko żałowałam, nie rodzinie, a koleżankom. 2 razy zwrócono z duuuużym opóźnieniem, musiałam się upominać. 1 raz przepadło, pożyczyłam koleżance równowartość ok 7000, która zmuszona byla uciekać od męża przemocowca. Uciekała z córkami, nikt nie chciał wynająć jej mieszkania, w końcu ubłagała, ale musiala zapłacić kaucję + odstępne za 2 miesiące. Dziewczynki zostały z ojcem po rozwodzie, a kasa byla pani potrzeba na wynajem, a jakże, ale nie z powodu męża , ale kochanka, którego zapoznała. Kochanek miał rodzinę, żonę, dzieci i brak miejsca na spotkania. Sprawa się jednak wydała i pani nagle nie miala z czego 9ddac. Naiwna bylam i głupia. Lekcję odrobiłam, nie pożyczam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka