Dodaj do ulubionych

Łazienkę wyremontowano

17.11.25, 17:01
Niwa armatura, nowe płytki, nowe drzwi. Także, to z głowy. Cały dom oficjalnie mam wyremontowany.
Ale jak patrzę na ten bałagan co został to chyba jednak wezmę ten serwis sprzątający, bo pył, mimo folii i cudów, jest wszędzie.
Po drodze zepsuł się jeszcze zamek w drzwiach wejściowych... I kaloryfer cieknie, więc pilnie trzeba nowy, a takich wymiarów nigdzie nie ma żeby kupić na cito.

Ja tylko nie rozumiem czemu się czuję tak zmęczona, skoro to nie ja te płytki kładłam.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Łazienkę wyremontowano 17.11.25, 17:21
      nie rozumiem czemu się czuję tak zmęczona, skoro to nie ja te płytki kładłam

rozpierducha, jaką jest remont łazienki może bardziej zmęczyć niż pogłębianie kanału Wołga-Don. To całkiem naturalny stan. Zrób sobie dobrze i weź firmę do posprzątania. Wyjdzie drożej niżbyś to sama zrobiła ale jaki komfort smile że nie ty machasz ścierą
    • pepsi.only Re: Łazienkę wyremontowano 17.11.25, 17:39
      No i super! Przyjemnego korzystania z nowej łazienki smile
      Weź do sprzątania firmę- mają sprzęt, mają profesjonalne środki, szybko i skutecznie posprzątają.
      • aankaa Re: Łazienkę wyremontowano 17.11.25, 17:45
        tylko uprzedź ich, że to sprzątanie po remoncie - mogą wziąć mocniejszy sprzęt
    • mandre_polo Re: Łazienkę wyremontowano 17.11.25, 19:21
      W szafach też posprzątają?
      • aankaa Re: Łazienkę wyremontowano 17.11.25, 19:28
        zależy od firmy, niektóre tak. Ba! nawet jest pozycja "czyszczenie kuwety" big_grin
    • princy-mincy Re: Łazienkę wyremontowano 17.11.25, 20:00
      Jeśli masz kasę to nawet się nie zastanawiaj tylko uprzedz, że to po remoncie.
      Wcale się nie dziwię, że jesteś zmęczona. Takie remonty bardzo obciążają psychicznie.
    • lomek22 Re: Łazienkę wyremontowano 18.11.25, 01:58
      Bo masz inne rozumienie poczucia "zmęczenia" niż ci co je kładli. Inną skalę.

Gdybyś wcześneij sobie tak 2 miesiące pozap...lała jak ci kafelkarze, murrze, malarze, tragarze itp a potem miałabyś jedynie doglądać jak inni robią, to dziś byłabyś zrelaksowana i wypoczęta.
    • nenia1 Re: Łazienkę wyremontowano 18.11.25, 10:03
      wystarczy że chodziłaś do pracy, a po powrocie do domu bałagan, obcy ludzie, jakieś konsultacje - jak zrobić to, jak tamto, czy tu szefowo przykręcić, czy tam itd. Nie odpoczywasz po prostu.
      • kubek0802 Re: Łazienkę wyremontowano 18.11.25, 10:49
        Ja w kwestii samego bałaganu i sprzątania. Po remoncie łazienki myślałam, że gorzej być nie może. Rok później wymienialiśmy okna i łazienka to pikuś.
        • kochamruskieileniwe Re: Łazienkę wyremontowano 18.11.25, 12:11
          Ja tylko dodam, (absolutnie nie chce sielicyowac! Tak tylko uprzedzam, gdyby komus taki pomysł wpadł do głowy)
          Przerabianie komina w stuletnim domu jest ... boskie suspicious
          Były cztery przewody - dwa były czyszczone - podłżczenia do dówch kóz, z dwóch robiona wentyllacja grawitacyjna.

Nie polecam gdy dom nie jest całkowicie opróżniony.
    • majarzeszow Re: Łazienkę wyremontowano 18.11.25, 11:06
      Zamek do drzwi wejsciowych polecam taki otwierany apką w telefonie, mam od 5 lat i to jest gamechanger. Nie trzeba nosic przy sobie kluczy, podjezdzam pod dom, otwieram z samochodu i wchodze z tobołami do otwartego domu. Z sypialni na gorze sprawdzam w apce czy dom zamkniety, bez schodzenia na dol. Z drugiego konca swiata moge otworzyc zdalnie innej osobie, gdy przyjdzie podlac kwiatki. same zalety. A sam zamek to Gerda, wysokiej kategorii przeciwwlamaniowy.
      • gryzelda71 Re: Łazienkę wyremontowano 18.11.25, 11:43
        No chyba, ze net padnie,lub inne zawirowania.
        • majarzeszow Re: Łazienkę wyremontowano 18.11.25, 12:58
          z kilku metrów dziala na bluetooth, wiec zawsze otworze. a w razie naprawde armagedonu, jest fizyczny klucz,
          schowany w ogrodzie. od 5 lat sie nie przydal. raz z Kanady otwieralam sasiadce drzwi i weszla.
      • robercik123hibiskus [...] 26.11.25, 17:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka