kochamruskieileniwe 14.01.26, 06:55 Dla zainteresowanych. licea.perspektywy.pl/ technika.perspektywy.pl/ Jeżeli watek się pojawił - proszę ten skasować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 12:22 Eeeee.... no więc.... szkoła mojego dziecka spadła z 9 w regionie na 89 w regionie... Jak to w ogóle jest możliwe...? No nic, ważne, że dzieciątko zadowolone i podoba mu się. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 14:20 Teraz, gdy już studia na ukończeniu to miejsce szkoły właściwie bez znaczenia ale jednak miło, że liceum mojego dziecka nadal trzyma poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 17:43 Można się nie zgadzać z metodologią, ale póki co bikt jeszcze nic sensowniejszego nie zaproponował... Staszic na stronie juz się nawet w ogóle nie chwali laureatami olompiad ogólnopolskich, bo to spora część uczniów - żeby tam się wyróżnić, trzeba być laureatem międzynarodowej... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 18:49 Na librusie chwalą się zwycięzcami nawet bardzo niszowych konkursów. Mój syn powiedział mi ostatnio „wreszcie szkoła, która wspiera zainteresowania i przymyka oko na resztę”. Nie ma ciśnienia na 6tki, paski i rankingi (co widać zresztą po rankingu maturalnym). Teraz trwa tydzień naukowy Staszica i codziennie w szkole są wykłady z nauczycielami akademickimi medyczne, matematyczne (kardiologia i transplantologia), chemiczne, o sztucznej inteligencji, o fotomedycynie i optoelektronice, uczeniu maszynowym i robotyce. Są regularne spotkania dla chętnych po lekcjach w Muzeum Narodowym z z przewodnikiem W tej szkole bardzo dużo się dzieje. Duży oddech i spokój po męczącej podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 20:12 Na Librusie tak, na stronie nie. Ale potaierdzam, że to fajna szkoła dla zdolnych dzieciaków o sprecyzowanych zainteresowaniach; duży oddech i spokój po męczącej podstawówce.. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 20:31 Takie szkoły maja tę przewagę, że mają młodzież, która ten oddech wykorzysta sensownie. Nie trzeba nad nimi stać z batem, bo rodzice oczekują zdania matury, a bombelki mają zaległości z sp i wszystko w rzyci. I bardzo dziwię się szkołom typu Raytan, czy kiedyś Jeziorański, które postawiły sobie za punkt honoru maksymalnie dociśnięcie dzieci, które dociskania nie potrzebują. Inna sprawa, że są i rodzice, wg których chwila oddechu to marnowanie potencjału. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 20:21 Warszawa górą w rankingu ogólnopolskim, widać ze warszawscy rodzice najbardziej inwestują w swoje dzieci i warszawskie dzieci wyróżniają się na tle dzieci z prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 20:40 Mechatronik trzyma się pierwszej pozycji 😄 Mam nadzieję, że utrzyma też dobry klimat i zdrowe podejście do dzieciaków. Liceum młodszego nieco spadło, ale w pierwszej setce ogólnopolskiej jest. Ale dzieciaki są wyciskane solidnie 🫤 Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Ranking Perspektyw 14.01.26, 20:53 Z ciekawości zaglądam sobie co roku. Licea starszych trzymają poziom, liceum najmłodszej zaskakująco wysoko, w mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś