Dodaj do ulubionych

Pokaz mody w Paryzu

12.03.26, 16:38
Czy ktoś sie tym interesuje i oglądał? Mi wczoraj wyskoczył filmik z ostatniego fashion week w Paryzu i z ciekawości zajrzałam. Szok jak ci ludzie tam wyglądają, wręcz przerażające, czegoś takiego jeszcze nie było. Jakieś chodzące maszkary, upiory. W tytule filmiku już było, że to demoniczny pokaż mody. Do końca nie obejrzalam bo nie chcialam mieć koszmarów. Ktoś jeszcze to widział?
Obserwuj wątek
    • infinitypool Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 16:44
      Ja to widzialam, koszmar jakis. Demoniczny.
      No i "ciekawa " nazwa tej marki 🤮
      • analoga_niet Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 16:46
        Jaka?
        • infinitypool Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:27
          Matieres Fecales
          Apropos pokazu - wziela w nim udzial nawet naczelna wiedzma Hollywoodu czyli Michelle Lamysmile
          Jak sama powiedziala w wywiadzie, w pokazie szly "kreatury". Chyba taki byl zamiat tego pokazu, totalne odczlowieczenie
          • summerland Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:37
            A no tak jeszcze ta nazwa. Obrzydliwa.
          • princesswhitewolf Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:52
            Taa ta glowna kaplanka hollywoodzkiej satanistycznej sekty. Bloze. Druga to Marina Abramowic, tez podobne akcje tylko w performance art

🤢
          • krwawy.lolo Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 19:47
            Zakochałem się. Muszą sobie sprawić taką kieckę.
            • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 19:55
              Oooo a Chanel nie miała na moją figurę!
            • princesswhitewolf Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 20:10
              Swietny gust
      • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:45
        o znalazłam opis vogueadria.com/matieres-fecales-show-paris/

Titled The One Percent, Matières Fécales’ Fall/Winter 2026 collection draws on research by the non-governmental organization Oxfam, according to which the richest 1% of people in the world own nearly half of total global wealth. Although this elite is largely unknown to the wider public, several recent scandals, notably the Epstein files, have pointed to its deviations. Because money brings power, and wealth brings a sense of omnipotence. As the collection notes explain: “Power concerns all of us. Whether it is corrupted by those who lead us or we lack it, we all have a relationship to it, and that is precisely the theme of this collection.”
        • princesswhitewolf Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:53
          Oxfam to mial afere z pedofila. Nie dziwi nic
          • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:57
            Co nie dziwi??
            • princesswhitewolf Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 20:09
              O sorry, nie zauwazylam ze to ty- umówmy sie ze nic nie napisalam
              • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 20:14
                ok, odpuszczę ci kolejną wpadkę, pasmile
                • princesswhitewolf Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 20:41
                  Po prostu nie chce z toba rozmawiac. Tylko ty potrafisz gdybac nad " nie dziwi nic". Jakbys nie slyszala o aferze Oxfam. Ale moze nie dociera nic tam gdzie jestes.
                  • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 20:42
                    Ale dlaczego ona ciebie nie dziwi?
                    • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 20:43
                      p.s. znam parę ludzi pracujących w Oxfam i owszem mnie ta afera zdziwiła. Ciebie nie. I jestem ciekawa dlaczego (pomijam już, że to nie ma nic wspólnego z tematem wątku, bo nie musi)
                      • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 20:45
                        ale komu w drogę temu czas czy jakoś tak. pa i tak do niczego tu nie dojdziemy
            • princesswhitewolf Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 21:00
              Jezzzu... Ze w tym kontekscie tej projektantki wystąpiło Oxfam. Teraz zagadka co maja wspolnego satanisci i pedofilia. Zostawie do zastanowienia sis
    • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:19
      Zaciekawilas mnie. Pierwszym wynikiem , który mi się wyświetlił była Chanel. Nawet sporo sukienek mi się podobało. Niestety nie na moją figurę.
    • headonshouldersbaby Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:32
      czy was cos po aferze Epsteina dziwi? przecież Michele to satanistka przyjaźni się z całym Hollywood . Byłam z nią ne jednej imprezie, nawet niektóre gwiazdy się jej po prostu boja a niektóre odganiają jak pasożyta z obrzydzeniem.
      • infinitypool Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:40
        Tez mam wrazenie ze w Hollywood wszyscy sie jej boja. Przynajmniej sadzac po zdjeciach.
        Nie wiem jaki byl zamysl tego pokazu ale chyba glownie oswajanie ludzi z jakims demonicznym zdeformowanym szitem
        • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:45
          Wkleiłam wyżej jaki był zamysł
        • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 17:46
          Titled The One Percent, Matières Fécales’ Fall/Winter 2026 collection draws on research by the non-governmental organization Oxfam, according to which the richest 1% of people in the world own nearly half of total global wealth. Although this elite is largely unknown to the wider public, several recent scandals, notably the Epstein files, have pointed to its deviations. Because money brings power, and wealth brings a sense of omnipotence. As the collection notes explain: “Power concerns all of us. Whether it is corrupted by those who lead us or we lack it, we all have a relationship to it, and that is precisely the theme of this collection.”
          • infinitypool Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 18:16
            Michelle L przeciez sama obraca sie w tych kregach hollywoodzko epsteinowych
            • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 18:20
              Nie wiem gdzie "się obraca"

Wadą pokazu jest moim zdaniem nie jest 'demoniczność" (???) tylko mała innowacyjność. Gdybym ja miała zrobic pokaz na podobny temat pewnie byłby podobny a to w sumie świadczy o wtórności pomysłu.
              • infinitypool Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 18:31
                No to ci przeciez pisze ja i Pare innych forumek wyżej, kim ona jest i jaka ma role w Hollywood. Wiedzac to, zaangazowanie jej w pokaz ktory niby ma zwrocic uwaga na to co robia elity, jest co najmniej kuriozalne.
                • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 18:37
                  Jeżeli jest tym kim piszecie to właśnie ona pasowałaby do takiego pokazu. Jako częśc przedstawionego świata. No przecież nie 18 letnia Diana Spencer
                  • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 19:01
                    i jeszcze jedno. Moim zdanie pokazy haute couture często wchodza na teren sztuki nieuzytkowej. I w sumie wolę te "demoniczne" banknoty na oczach czy perły w ustach niż to co np robił Warpechowski z rybami
                    • headonshouldersbaby Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 19:32
                      to nie jest sztuka, to są rytualistyczne sprawy. To jest juz zbyt oklepane na sztukę.
                      Nawet to zdanie : “Power concerns all of us. Whether it is corrupted by those who lead us or we lack it, we all have a relationship to it, and that is precisely the theme of this collection."
                      • mocca26 Re: Pokaz mody w Paryzu 12.03.26, 19:39
                        aha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka