20.03.26, 14:02
Słuchajcie, dobre kobiety... Poszukuję kremu BB który daje podobny efekt do tego, ze zdjęcia, czyli taki lekki glow, miał dobry skład ale był mniej "kiciasty" przy nakładaniu i miał więcej odcieni, bo ten jest jednak trochę za jasny..
Macie coś takiego? Nie za miliony monet, bo i tak nie kupię :p
Obserwuj wątek
    • 01earlgray Re: Krem BB 20.03.26, 14:08
      co prawda nie BB a CC ale ja sobie chwalę
      kolor w tubce jest zielonawy - dopasowuje się do skóry, daje fajne wykończenie, ja go pudruję lekko sypkim transparentnym
      cena bardzo oki
      skład nie wiem ale u mnie nie powoduje żadnych sensacji, zaczerwienień czy uczuleń
      www.hebe.pl/eveline-krem-do-twarzy-cc-50ml-000000000000312687.html?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=23573910644&gclid=Cj0KCQjw4PPNBhD8ARIsAMo-icxLwn9hr9F88SivTugqLT_Ei4LeijAOGacWEG2qQNLVVFvvuXRfIMIaAlRNEALw_wcB
      • wena-suela Re: Krem BB 20.03.26, 14:45
        Ooo, też go mam. Dla mnie świetny, ale ja przy was to cienki Bolek kosmetyczny jestemwink W każdym razie nie używam podkładu, a ten krem załatwia wszystko.
        • zerlinda Re: Krem BB 20.03.26, 14:46
          No mi nie pasował za bardzo.
          • novembre Re: Krem BB 20.03.26, 15:26
            Dlaczego Ci nie pasowal? Napisz, bo juz sie napalilam, zeby zamowic, ale chetnie poznam jego wady.
            • zerlinda Re: Krem BB 20.03.26, 18:13
              Jakoś mi " nie leżał " dobrze ma twarzy, ale wiesz, może akurat na mojej skórze? Od chanel ten podklad z granulkami, który tu był zachwalany, też mi nie pasował, wyrzuciłam prawie cala butelkę. Ja używam eborian cc di skóry naczynkowej i bb. Z c,ego bb też mnie czasem " nie lezy", wiec używam głównie na nos i brodę.
              • novembre Re: Krem BB 23.03.26, 14:09
                Dzieki.
      • asiairma Re: Krem BB 20.03.26, 15:10
        Bardzo, bardzo go lubię, mam już któreś z kolei opakowanie. Ale wiem, że wielu osobom nie pasuje kolor na który się utlenia. Ja jestem śniada i mi pasuje. Jest podobny krem tej firmy dla jaśniejszych cer (ale tez dość ciemnawy).
      • elinborg Re: Krem BB 20.03.26, 21:22
        01earlgray napisała:

> co prawda nie BB a CC ale ja sobie chwalę
        > kolor w tubce jest zielonawy - dopasowuje się do skóry, daje fajne wykończenie,
        > ja go pudruję lekko sypkim transparentnym
        > cena bardzo oki
        > skład nie wiem ale u mnie nie powoduje żadnych sensacji, zaczerwienień czy uczu
        > leń
        > <a href="www.hebe.pl/eveline-krem-do-twarzy-cc-

Też go lubię.
        Całkiem nieźle ujednolica, maskuje zaczerwienienia.

• pani.asma Re: Krem BB 20.03.26, 14:11
      Co to jest dobry skład patrzysz na jakąś aplikację dla oszołomów ? która nie ma żadnego odzwierciedlenia w badaniach i w stanowisku lekarzy
      • szarmszejk123 Re: Krem BB 20.03.26, 14:19
        Nie, pytam madrych ematek, one wiedzą najlepiej :p
        Kiedyś patrzyłam na aplikację dla oszołomów ale doszło do tego, że praktycznie wszystko jest trujące śmiertelnie, więc przestałam:p
        • pani.asma Re: Krem BB 21.03.26, 09:58
          Ok
          Jakiś przebłysk rozsądku na forum
          Podoba mi się

Z Kremem nie pomogę bo nie wiem jaki ma ten efekt bo tego akurat nie użyłam ale mi się wydaje że naprawdę wszystkie są podobne ale najwięcej odcieni chyba ma Misscha
    • celandine Re: Krem BB 20.03.26, 14:48
      Używam od lat bb Clarinsa, może nie jest tani ale starcza mi na ponad rok. Nie używam w ogóle podkładu odkąd go odkryłam. Jeśli przestaną go robić to się chyba załamię.
    • geez_louise Re: Krem BB 20.03.26, 15:00
      Koreańskie bb na pewno robią glow

Mam purito, próbowałam beauty of joseon.

Nie umiem tego używać, ale ja mam wstręt do wszystkiego co ma kolor i nawet odrobina kolorówki na twarzy mnie wkurza i zaraz to przypadkiem rozmazuję.
      • geez_louise Re: Krem BB 20.03.26, 15:06
        A, jeszcze ostatnio gdzieś testowałam to “kultowe” mazidło tirtir z gąbeczką. Są trzy wersje, jedna jest super mokra i daje głów widoczny z daleka. Nawet rozważam zakup., bo to naprawdę było fajne. I jest dużo kolorów. Idę patrzeć czy rozpoznam te 3 rodzaje.
        • geez_louise Re: Krem BB 20.03.26, 15:09
          ksisters.pl/product/tirtir-mask-fit-aura-cushion?sku=2107553&gad_source=1&gad_campaignid=17182779250&gbraid=0AAAAABqDzRpXi7aXrTG5pjYdEiR1rBSjx&gclid=Cj0KCQjw4PPNBhD8ARIsAMo-icx5Xm98dgvcuYdzZ4DTe3noa_phKGfYO5W6bZuaCUs7YoeMn_lCAf4aAjTYEALw_wcB

O, to jest to.

Tylko czy Tobie zależy na spf, czy tylko na lekkiej formule?
          • szarmszejk123 Re: Krem BB 20.03.26, 15:53
            "Tylko czy Tobie zależy na spf, czy tylko na lekkiej formule?"

Jak jest, to fajnie, ale jak nie ma, to też nie szkodzi wink
    • analoga_niet Re: Krem BB 20.03.26, 15:35
      Właśnie kupiłam krem bb bourjois, jest fajny, lekki, właśnie z takim glow, ale bez świecenia jak od brokatu. Wygląda naturalnie, ładnie ujednolica
      • szarmszejk123 Re: Krem BB 20.03.26, 15:52
        O widzisz, kiedyś lubiłam ich podkład healthy mix,może spróbuję z bb 🙂
    • blahblah2 Re: Krem BB 20.03.26, 15:55
      Latem stosuje missha, najlepiej na cerze wygląda faceandbody MAC.
      • ffooxxyy Re: Krem BB 20.03.26, 18:23
        Mi tez misha bardzo pasuje.
        • kotejka Re: Krem BB 20.03.26, 21:43
          Potwierdzam, missha jest boski
          • kotejka Re: Krem BB 20.03.26, 21:44
            O matko, co mi sie tu powysylalo surprised
            • trampki-w-kwiatki Re: Krem BB 21.03.26, 09:35
              Nie wiem, ale mnie bawi 😁
          • pani.asma Re: Krem BB 21.03.26, 09:59
            Po co zdjęcia butów ?
        • kamin Re: Krem BB 21.03.26, 21:08
          Jak używalam misha to wszyscy się mnie pytali czy nie jestem chora. Jakoś na blado się utleniał, bo po nałożeniu wygladał ok
      • clio_yaga1 Re: Krem BB 21.03.26, 12:39
        Również polecam missha, używałam też Miya ale chyba zmienili skład i przestał mi pasować.
        • kotejka Re: Krem BB 21.03.26, 15:14
          Wlasnie teraz.koncze miye. Zaden hit, w ogole nic nie robi na twarzy
          • pani.asma Re: Krem BB 21.03.26, 15:15
            No właśnie
            Nie rozumiem fenkmenu tej firmy
            Efekt promocji ba instagramie bo kosmetyki nie działają
          • clio_yaga1 Re: Krem BB 21.03.26, 20:05
            Dlatego napisałam, że przestał mi pasować, używałam go kilka lat temu i był bardzo dobry, był w jasnoróżowym opakowaniu, potem coś namieszali w składzie, zmieniło się opakowanie na ciemnoróżowe i już więcej raczej nie kupię. Z takich budżetowych to jeszcze kiedyś używałam AA i też był w miarę ok.
    • chatgris01 Re: Krem BB 20.03.26, 21:28
      Garnier BB SkinActive.
    • bazia_morska Re: Krem BB 21.03.26, 08:05
      W pędzie, na dworcu kupiłam Bielendę, rozświetlającą bazę pod podkład. Efekt glow nawet za mocny, ale przyjemnie się nakłada i nosi.
    • alexis1121 Re: Krem BB 21.03.26, 12:13
      Najlepszy, nie poznasz się w lustrze.
      • szarmszejk123 Re: Krem BB 21.03.26, 12:33
        "nie poznasz się w lustrze."

Nie o tali efekt mi chodzi, co prawda, ale rzuce okiem:p
        • snakelilith Re: Krem BB 21.03.26, 13:34
          szarmszejk123 napisał(a):

> "nie poznasz się w lustrze."
          >
          > Nie o tali efekt mi chodzi, co prawda, ale rzuce okiem:p

Z zdjęć w Douglasie. Kolor ON Silk.
          Różnica jak piorun. Po prostu inna twarz. big_grin

• mysiulek08 Re: Krem BB 21.03.26, 13:38
            o inna twarz mi nie chodzi 😎
            a akurat laura jest w promocji to bym sprobowala
            • snakelilith Re: Krem BB 21.03.26, 14:00
              To tylko w kwestii "Nie poznasz się w lustrze". big_grin
              Kremy tego typu mają ograniczoną moc zmiany cery na inną, śmieszą mnie więc podobne obietnice. Dla mnie efekt niewarty jest 46 euro.
              Nikogo nie namawiam do naśladowania mojej osoby, ale jak ja chcę cerę jak mam, ale ciut lepszą, to mieszam pół kropli Alverde Make-Up 01 Naturelle za 3,75 euro z kremem.
              Jeżeli chciałabym sobie dogodzić, to wzięłabym Madara CITY CC Anti-Pollution CC Cream SPF 15. Kolor beige jest właśnie na eccoverde w promocji za 23 euro.
              Choć ja bym wzięła od razu od nich Skin Equal Foundation, też w promocji za 27 euro. To wyjątkowo lekka fundacja, zmieszana z kremem robi ładny efekt kremu BB.
              Kolory ivory i rosy ivory pasują do jasnej, ale nie całkiem bladej twarzy. Pierwszy do ciepło-neutralnej, drugi do chłodnej, różowej.
              • aankaa Re: Krem BB 21.03.26, 14:33
                mieszam pół kropli...

możesz to rozrysować? big_grin
                • snakelilith Re: Krem BB 21.03.26, 14:54
                  aankaa napisała:

> mieszam pół kropli...
                  >
                  > możesz to rozrysować? big_grin

Przeszkadza ci moja językowa kreatywność, czy princess faktycznie zaraża na forum stratą umiejętności rozumienia z kontekstu? big_grin
                  Pół kropli, to pół porcji. Jedna porcja, to tyle ile trzeba do zwykłego efektu podkładu.

• mysiulek08 Re: Krem BB 21.03.26, 13:22
        jaki masz odcien ?
        • alexis1121 Re: Krem BB 21.03.26, 20:50
          1N2 vanille
      • pani.asma Re: Krem BB 21.03.26, 15:15
        To nie jest podkład ale krem barwiący
        Można po domu nie do ludzi
        • analoga_niet Re: Krem BB 21.03.26, 20:13
          Czy teraz naga twarz to jest nieobyczajny wybryk i można dostać mandat?😀
        • szarmszejk123 Re: Krem BB 23.03.26, 14:37
          Asma, ale ja nie pytam o podkład, tylko o krem bb, to się raczej ta Laura mieści w definicji:p
          Klasyczne podkłady jakoś mi ostatnio w ogóle nie leżą.
    • ekstereso Re: Krem BB 21.03.26, 21:01
      Ostatnio używam Caudalie bb- lekki, niewidoczny, taki niby go nie ma a robi subtelnie robotę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka