Dodaj do ulubionych

Poświętny fotowątek

07.04.26, 09:50
Nie ugotowałam ani pół niczego, więc nie mam się czym chwalić na polu kulinarnym, ale mam wiosnę wiosenną i cudną 😁 jak tam u was poświętnie? Odpoczęte?
Obserwuj wątek
    • jkl13 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:05
      U mnie wczoraj było tak. Na zdjęciach tego nie widać, ale wiało tak, że łeb urywało.
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:13
        Wow, pięknie!
        Na zdjęciach przynajmniej 😅
        • jkl13 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:59
          Na żywo też było pięknie, tylko w bonusie był peeling piaskowy, który czułam mimo czapki i puchówki 😁
    • snakelilith Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:07
      Ja nie lubię świąt, bo wyznaję zasadę Karla Lagerfelda - wolę mieć wolne, gdy cały świat się normalnie kręci.
      Tak jak dzisiaj. big_grin
      Ale tulipany mi na balkonie wczoraj zakwitły.
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:15
        To są te kurduplaste? Lubię je smile
        I też wolę tak, jak Karl, acz ciężko mi wybrzydzać tak, czy inaczej:p
        • snakelilith Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:24
          Nie wiem, czy kupiłam faktycznie kurduplaste, ale wyszły takie krótkie. big_grin Przez moment myślałam nawet, że nic z tego nie będzie, bo nie chciały rosnąć.
          Ta wiosna jest i tak pokręcona. Wczoraj 13 stopni, jutro i pojutrze ma być 19, w piątek znowu 13, weekend 19, w następnym tygodniu 12. I tak dobrze, że rośliny nie wariują i coś rośnie.
          • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:40
            To fakt, ja wczoraj zakładałam i zdejmowałam płaszcz ze 200 razy, bo w słońcu gorąco a w cieniu zimno i wilgotno:p ale się bardzo zazieleniło po tych ostatnich deszczach, to nie marudzę:p
    • bywalec.hoteli Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:11
      bardzo ładne zdjęcia, dobrze ci idzie z fotografią
    • mdro Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:22
      Przeczytałam "pośmiertny" i zastanawiałam się, o jaką głęboką metaforę może chodzić big_grin
    • celandine Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:37
      Siedzę w słonku na kamieniu i jest cudnie, tylko szkoda, że jutro już praca...
    • alexis1121 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:40
      Piękne fotki 🤩 U mnie dzień rozwalony, musiałam odwołać obiad w Sowie, bo Tess idzie na grooming zamiast tego (miała iść w środę).
      • princesswhitewolf Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 21:23
        No ale po co ta buzka , przeciez wiemy jak wygladasz juz. Juz chyba zazdrosnice się pogodzily z tym i nie ma co się chowac
    • riki_i Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:40
      To ja polecę koleżanką Le Anne vel Elizabeth.nakatami & 100 innych nicków. Bardzo przyjemne święta...

• szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:42
        I to jest najlepsza fotka, jaką masz do pokazania? To faktycznie wziąłeś sobie do serca bycie jak Leanne 😅 uważaj w windzie i masaż sobie może odpuść...
        • riki_i Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:44
          Dziękuję, będę uważał! 😉
        • iwles Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 12:08
          szarmszejk123 napisał(a):

> I to jest najlepsza fotka, jaką masz do pokazania?

Pewnie jedyna, na którą się załapał wink

• riki_i Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 13:08
            Widok z pokoju, przecież nie będę robił siary i wrzucał nadmiarowo zdjęć. Jedno wystarczy.
            • riki_i Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 13:09
              Ps. Ale jednak nie! Wrzucę coś especially for you! 😀

• ga-ti Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 14:32
                Toto żywe jest? 😬
                • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 14:41
                  Gekonik, mam takie we włoskiej chacie, są super i zjadają robale :p odmrówczyły mi taras :p
                  • celandine Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 16:38
                    Mam ich dużo ale są leniwe bo mrówki też mam
                    • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 17:16
                      Może po prostu przejedzone 😅 albo oprócz mrówek masz też coś innego, o czym nie wiesz, a one tak suspicious
                • riki_i Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 23:34
                  ga-ti napisała:

> Toto żywe jest? 😬

A jak! Cały tydzien̈ z nami mieszkało!
      • homohominilupus Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 12:44
        Phi, tez mialam palmy.
        I mandarynki!
        • chlodne_dlonie Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 11:53
          Chwalipięta! big_grin

Ja też..a co!!
          I kaktusy czy tam kaktusowate wink a przede wszystkim mój ukochany Ocean, oo!

smile
          • chlodne_dlonie Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 11:57
            Palmę dokleję jeszcze, żeby nie było wink
            I pikniki tutejsze, na których świętują lokalsi wink Bez przerostu formy na treścią, pełny luz blues.. Udzieliło mi się!
            smile
            • homohominilupus Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 17:46
              Ten luz blues wskazuje na Hiszpanow, dobrze zgadłam?

A w takie dorodne kaktusy wpadł kolarz, na rolce IG widziałam, nie żaden znajomy. Matko kochana, biedny facet.
              • chlodne_dlonie Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 21:25
                Blisko.. po sąsiedzku wink
                PT moja ulubiona smile
                Tu okolice Setubal - Serra da Arrabida

..aż mnie zabolało na myśl samą!
                A muszę Ci powiedzieć, że sporo kolarzy na drogach widziałam.
                Szczęśliwie żadnych wypadków wink
    • yenna_m Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 10:43
      W święta wyspałam się za wszystkie czasy.
      Było super - bez przedświątecznej bieganiny i gotowania dla pułku wojska.
      Po prostu spokojny długi weekend.
    • nenia1 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 11:32
      o to u mnie na odwrót, z ujowej Pani Domu zostałam Główną Organizatorką Świąt i jestem bardzo zadowolona. Bo wyszło znakomicie, mówiąc skromnie wink i ogólnie bardzo fajne święta były. Z dobrym jedzonkiem - pyszny żurek z białą kiełbaską, rolady wołowe, kluski śląskie, buraki tarte i kompocik wink W miłej atmosferze, pośmialiśmy się - mam wesołą rodzinę, skorą do żartów słownych, było zabawnie, miło i wesoło. Do tego pogoda wyśmienita, szczególnie w niedzielę, więc były też spacery i pierwsze huśtawka w życiu wnuczka. Poszłam też po psa, żeby nie siedział sam i spędziliśmy wszyscy razem, z jednej strony bardzo zwyczajne, z drugiej bardzo rodzinne święta.
      Wczoraj jeszcze spotkaliśmy się ze znajomymi w większym gronie, w sumie 8 osób - i ogólnie bardzo się zrelaksowałam, mimo obiadu i śniadania na naszej głowie i nieco zarwanej nocy (przez roczniaka który regularnie się budził i marudził) czuję się naładowana energią. Także słoneczną wink Z tego wszystkiego mam mało zdjęć, bo taka byłam zajęta, że nie miałam czasu ich zrobić smile Super święta były.
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:22
        Stópki 😍
    • mariola233 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 12:01
      Witaj piękna,u mnie wieje i zimno,pozdrawiam serdecznie i życzę miłego,spokojnego i pięknego dnia 🪻🌷🌻🌺🌹
    • majenkirr Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 13:47
      A ja właśnie wstałam, a tu śnieg pada😵‍💫
      • yenna_m Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 14:25
        Piękny, klimatyczny kącik 💜
        Okna na suficie megaaaa 😍😍😍😍
      • homohominilupus Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 16:04
        Zima wróciła 🤩
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:21
        Fotka jak z katalogu Ikea😁 śnieg robi klimat 😅
        • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:22
          Ps. Bardzo ładne krzesła. Wygodne?
          • majenkirr Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 15:04
            Hehe, krzesła z Ikei właśnie, bardzo wygodne. Dużo wygodniejsze od tych ze stołowego, których mój małżonek nie cierpi i co jakiś czas chce wymieniać😉
    • analoga_niet Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 14:32
      Poszłam na rower choć pizga mocno
    • ga-ti Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 14:36
      Ja mam takie bratki na balkonie, ale strasznie je wiatr tarmosi. Mniejsze, w doniczkach, wzięłam do domu.

Ładnie u Ciebie! U mnie też już się zieleni i zaczyna kwitnąć wokoło.
    • ritual2019 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 16:55
      Tak, jest pieknie i cieplo, dobrze ze mam wolny ten tydzien, decyzja o tych kilku dniach byla bardzo dobra bo korzystam z super pogody.
      • princesswhitewolf Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 21:25
        Wszystkie szkoly chyba maja do poniedzialku wolne
        • ritual2019 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:55
          princesswhitewolf napisała:

> Wszystkie szkoly chyba maja do poniedzialku wolne
          >
          Idio..a
          • ritual2019 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:56
            Wlasciwie tym komentarzem udowdnilo to to ze jest trollem.
          • a74-7 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 13:28
            odnosnie wakacji w UK princess miala racje , przynajmniej londynskie tak maja smile
            UK school holidays for 2026 typically include a February half-term (16–20 Feb), Easter break (30 March–10 April), late May half-term (25–29 May), summer holidays starting around 21 July, and an Autumn half-term (26–30 Oct). Dates vary significantly by council and school, so check your local authority's website for accuracy.

Easter break (30 March–10 April),
            i jeszcze :
            Dates vary significantly by council and school, so check your local authority's website for accuracy.
            • ritual2019 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 13:37
              a74-7 ja od kilku lat nie pracuje w szkole i napisalam to temu czemus wielokrotnie, a toto wciaz to samo wiec albo ma ujemny IQ albo jest trollem.
              • a74-7 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 16:04
                Oh,well, mamy piekna pogode , az prosi o usmiech wink
                Szkoda czasu na drobnostki smile
                • ritual2019 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 16:08
                  Faktycznie, bede ignorowac jak robie to z innymi trollami. A pogoda faktycznie piekna.
    • kocynder Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 17:02
      O ile to możliwe to jest ostrożnie optymistycznie.
      W czwartek w trakcie operacji mama miała zapaść i zawał, ale już kardiologicznie jest ok, echo i tk w miarę w porządku. Na razie nie wybudzili, ale to podobno lepiej. Jutro podobno będzie wybudzona, pojadę do szpitala...
      Objadłam się jajkami na twardo, które uwielbiam.
      Do zdjęć nie mam głowy, ale hiacynty mi w doniczce zakwitły. Przepiękne. Uwielbiam.
      • majenkirr Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 18:56
        O jak tu ładnie🧡
      • princesswhitewolf Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 21:25
        Jezus maria. Zycze mamie zdrowia.
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:20
        Oh Kocyndrze, tulę mocno ❤️ trzymajcie się ciepło, my potrzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze 😘❤️
      • kk345 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:53
        Kocyndrze, jak się mama czuje?
        • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 13:00
          Na razie bez zmian. Stan ciężki, nie podają już anestetyków, ale śpi. Pani doktor mówi, że to lepiej.
          • iwles Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 13:14
            "Pani doktor mówi, że to lepiej."

I tego się trzymajcie kiss
            To była trudna operacja, na pewno obciążająca organizm.
            Niech dochodzi do siebie swoim tempem.
      • a74-7 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 16:07
        kocynder, przyjmij te optymistyczna wiazke , w nadziei ,ze wszystko jeszcze sie ulozy .
    • czekamnawiatr Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 17:04
      Ale pięknie 😍
    • szmytka1 Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 18:42
      Ja dziś musialam zrobić 150 km po różnych dziurach i ktoś mnie prosił do sklepu rolniczego i jestem bardzo zadowolona, bo kupiłam sobie tam 50 kg polifoski za 145 zł, gdzie u mnie w sklepach ogrodniczych 10 kg kosztuje 110. O i takie zakupy to ja lubię.
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:20
        Wow, też bym była zadowolona! Niezła przebitka!
    • mayaalex Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 19:30
      Jaka wysoka Twoja corka! Super 😊
      I dzikie hiacynty juz mocno rozkwitniete, myslalam ze jeszcze im ze dwa tygodnie zostaly (jezdzimy czasem do Hallerboos je ogladac).
      Jeszcze wczoraj grzalam sie na sloneczku w Madison Square Park, patrzac na nowojorczykow z psami i na Flatiron a dzis juz jestesmy w domu. Nowy Jork super, chetnie wroce, ale po kazdej wizycie gdzies dalej jeszcze bardziej doceniam Europe. Nawet czesto nie zdajemy sobie chyba sprawy z tego, jak mamy dobrze tutaj.
      Na zdjeciu NY i moj malutki synus, ktory jakos ostatnio wyrosl na kawal chlopa smile
      • malgosiagosia Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 22:08
        mayaalex napisała:

. Nowy Jork super, ch
        > etnie wroce, ale po kazdej wizycie gdzies dalej jeszcze bardziej doceniam Europ
        > e.

Jak mozna NY porownywac do Europy? O czym ty w ogole gadasz? I co w Europie jest takiego, czego nie ma w USA? Bardzo jestem ciekawa. Bo chyba nie o zabytkach mowisz?
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 08:18
        No właśnie trochę się zdziwiłam, że już takie wyrośnięte, też myślałam, że mają jeszcze czas :p nigdy jeszcze nie byłam w Hallerboos ale wyobrażam sobie, że na żywo jest przepięknie ( widzialam tylko zdjęcia) i fajnie byłoby się w końcu wybrać 🙂
        Wróciliście w dobrym momencie, akurat jak się zrobiła pogoda😁
    • tt-tka Re: Poświętny fotowątek 07.04.26, 23:47
      a idz ty... najpierw przeczytalam o wyginaniu (sie) cywilizacji, a teraz w twoim tytule zobaczylam Posmiertny fotowatek...
    • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 14:14
      Zrobiłam sobie pierwsze w życiu zdjęcie w windzie. Paszczę zasłoniłam telefonem, ale nie wiem czy mogę robić konkurencję Alexis... No i jednak figura mocno niedoskonała...
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 14:24
        No jasne, że możesz! To mój wątek, ja decyduję:p
        • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 14:27
          Jak chcesz, to zaraz będę szła wyrzucić śmieci, też sobie mogę zrobić zdjęcie w windzie żeby było ci raźniej :p
          • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 14:34
            Zrób! Ale wtedy to już kompleksy mam gwarantowane... Szczęście, że Wapaha nie wrzuca fotek w windzie...
            • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 15:03
              Proszę:p teraz ty :p niestety nie jest najlepsze bo weszli jacyś ludzie 😂
              • krwawy.lolo Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 15:22
                Rozpikslowałaś tarczę szkolną? tongue_out
                • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 15:24
                  Mam tam gołą babę :p
              • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 16:37
                Nie umiem dokleić buźki...
                • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 17:41
                  Piękny kolor bluzki😍
                  • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 17:46
                    Podobno po 50 nie wypada takich nosić. wink Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. wink
                    • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 17:48
                      Nie wiedziałam, ale jestem przygotowana! W mojej szafie większość jest czarna 😅 lubię kolory, ale jakoś nie na sobie:p
                      • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 20:19
                        A ja mam w nosie co wypada i noszę to, na co w danym momencie mam ochotę. Albo co leży na przodzie szafy i pierwsze mi wpadnie w ręce. Do tego (zgroza!) nie dbam, żeby kolor stanika pasował! No, ok, pod białą batystową koszulę jednak biały. Ale cała reszta...
                • paspartua Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 20:17
                  Wydajesz się drobniutką kobietką ubraną w sporo za duże spodnie, zazdroszczę ładnego, ciemnego koloru włosów. Wyskakuj z tych galotów, mam okrągłe zero pojęcia o modzie, ale do takiej bluzki może czarne, matowe legginsy?
                  • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 20:22
                    Bardzo dziękuję, ale jestem jeszcze o 3 kg za gruba. A lepiej 5. Chociaż mój chirurg jak to usłyszał, to powiedział, że jestem głupia..
                    Włosy naturalne z lenistwa, robiłam na rudo, ale znudziło mnie farbowanie odrostów. I rudy się cholernie szybko "zmywa".
                    Na modzie zapewne znasz się lepiej niż ja, ale na legginsy nie da się. Serio mam za grube nogi. I zad.
                    • paspartua Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 20:44

Nie no, głupi to ten chirurg, oni rzadko bywają rozgarnięci, a często dość ślepi 😉 zamów 3pak legginsów na próbę i wrzuć nam fotę z windy za tydzień, bo chyba ktoś tu sobie swój gruby zad wyobraża
                      • kocynder Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 16:37
                        Na cześć ematek wygrzebałam z szafy legginsy. I nie. No, nie da się. Grubo w udach, zadzie...
                        • alexis1121 Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 16:39
                          Kocynder, a ty nie miałaś iść do fryzjera? Ja też trzymam kciuki za twoją mamę.
                          • kocynder Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 16:41
                            Miałam i byłam. Bardzo dobra fryzjerka, polecona przez ematkę.
                            Właśnie jadę do szpitala...
                            • alexis1121 Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 16:44
                              To się cieszę, fryzjerka to jedna z ważniejszych osób w naszym życiu 🤪
                        • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 16:54
                          To nie ty jesteś temu winna, tylko legginsy.
                          Materiał wygląda na cienki, taki, co to podkreśla każdą nierówność na ciele.
                          Są legginsy, które "trzymają" ciało i myślę, że w takich byś wyglądała o wiele korzystniej smile
                          • kocynder Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 17:39
                            No są cienkie. Innych nie mam. Na marginesie: te też nie wiedziałam, że mam.
                            • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 17:40
                              Wywal, teraz widzę jeszcze lepiej, że to to, o czym mówię. Złe legginsy masz ,doopa jest ok :p
                              • paspartua Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 18:01
                                Popieram, wywal, zamów grubsze, tyłek jest ok a zwężenia w kolanach i kostkach są super
                              • kocynder Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 18:34
                                A jak znaleźć dobre?
                                • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 09.04.26, 19:36
                                  Macać najlepiej. Mają być elastyczne (ale nie gumowe) i grubsze. Materiał nie taki sliski jak te które masz, tylko bardziej miły w dotyku.
                • dominika9933 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 20:33
                  Piękna talia👍 mam 51 lat i noszę kolorowe ubrania. Bardzo lubię. Trzymam kciuki za Mamę ❤️
    • krwawy.lolo Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 14:29
      Tu pomysł na następne święta.
    • majenkirr Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 15:05
      Kupiłam kurom koguta😛
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 15:15
        Fajny! Nie zadziobały go? :p kury to kanibale, jeszcze pomyślą, że taki nieruchawy, to trup gotowy do zjedzenia:p
      • princesswhitewolf Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 18:15
        O lala jaki przystojniak!
    • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 17:58
      Psiecko 😁
      • kocynder Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 20:24
        Słodziak. Wygląda jak "Pobaw się ze mną!"
    • princesswhitewolf Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 18:14
      Straszny upal. 30C bylo u mnie na termometrze w cieniu a zapowiadali ze mialo byc 26C. Wczoraj bylo fajnie ale dzis juz przegiecie taki upal. Ludzie laza w krotkich spodenkach i krotkim rekawku jak latem. Ma sie nieco ochlodzic.

Martwie sie ze znowu chlody pojda na wschod a tu bedzie upiornie goraco i susza latem.

Tzn ja wiem ze wielu ludzi lubi tak ale ja lubie chlodne lata takie 21-24 C
      • szarmszejk123 Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 18:23
        U mnie że 25, ludzie się kąpią w fontannie 😅
      • bywalec.hoteli Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 18:35
        princesswhitewolf napisała:

> Straszny upal. 30C bylo u mnie na termometrze w cieniu a zapowiadali ze mialo b
        > yc 26C. Wczoraj bylo fajnie ale dzis juz przegiecie taki upal. Ludzie laza w kr
        > otkich spodenkach i krotkim rekawku jak latem. Ma sie nieco ochlodzic.

Zarąbiście się tak dogrzać w kwietniu. Kiedy u nas w Polsce 26-30 stopni??
        • princesswhitewolf Re: Poświętny fotowątek 08.04.26, 20:13
          Oddam chetnie i poprzestane na ledwo powyzej 20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka