yenna_m 16.04.26, 10:35 Stenogram expose premiera Tuska z 2023 r. Bardzo źle to się zestarzało. Przeżyjmy to jeszcze raz. www.gov.pl/web/premier/stenogram-expose-premiera-donalda-tuska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:06 cóż szkodzi obiecać? 😂😂😂 Jakby ktoś chciał błysnąć, że ale nie ma, biedaczek, większości i w koalicji jest, to uprzejmie przypominam, że w momencie expose dokładnie wiedział, że jest w koalicji, jaką ma większość i jakiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:15 Wiesz, tu jest konkret. Nie da się powiedzieć, ze to nie wybrzmiało w Sejmie. Myślę, ze to bedzie mój ulubiony link 💜💜💜 Bo wyborcy mają prawo rozliczac polityków z tego, jak sprawują wladzę i zarządzają krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:22 Spoko, praworządność, europejskość i demokracja liberalna są bezcenne. Uśmiechamy się. Jagodno już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:24 Oszust z tego Tuska. Będę codziennie czytać to expose. Zaoszczędzę na kawie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:34 yenna_m napisała: > Oszust z tego Tuska. > Będę codziennie czytać to expose. Zaoszczędzę na kawie. > To sobie znalazłaś sposób na podniesienie ciśnienia. Nie wolałabyś żeby ci jakiś brodacz zrobił minetkę? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 23:41 primula.alpicola napisała: > yenna_m napisała: > > > Oszust z tego Tuska. > > Będę codziennie czytać to expose. Zaoszczędzę na kawie. > > > > To sobie znalazłaś sposób na podniesienie ciśnienia. Nie wolałabyś żeby ci jak > iś brodacz zrobił minetkę? I takie wpisy sobie wiszą. Do twoich wątków nikt nie wchodzi i nie judzi. Coś niesamowitego. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:25 Jeśli wklejasz link do się odnieś do treści. Jakie jest pytanie? Jakie jest oskarżenie? Co jest nie tak z tym expose. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:37 natalia.nat napisała: > Jeśli wklejasz link do się odnieś do treści. Jakie jest pytanie? Jakie jest osk > arżenie? Co jest nie tak z tym expose. Spoko Natka. Był jakiś progres, zamiast 2 h składania obietnic, mówił krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:44 yenna_m napisała: > Myślę, ze to bedzie mój ulubiony link 💜💜💜 Mój to ten, krótszy i mógł to rzeczywiście zrobić. Gdyby, oczywiście, nie był takim oszustem, jakim jest. > Bo wyborcy mają prawo rozliczac polityków z tego, jak sprawują wladzę i zarządzają krajem. Niestety nie tu. Bo tu wtedy zostajesz pisim trollem i ruską onucą/konfederuskim. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:48 yenna_m napisała: > Takie fakty. > Niestety, takie fakty, że istnieją proruskie trolle. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:56 primula.alpicola napisała: > Niestety, takie fakty, że istnieją proruskie trolle. Niewątpliwie. Tylko jednak świat jest ciut bardziej skomplikowany i naprawdę nie każdy, kto krytykuje tuska&co to proruski troll. Chociaż nie wątpię, że łatwiej sobie w ten sposób tłumaczyć świat, niż zechcieć przyznać, że wasz cesarz jest nagi. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:13 O skomplikowanym swiecie to yennie tłumacz, ja to ogarniam Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan [...] 16.04.26, 15:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 15:55 primula.alpicola napisała: > O skomplikowanym swiecie to yennie tłumacz, ja to ogarniam Ale nic mi nie wskazuje na to, żeby yenna tego nie ogarniała. To ona, tak jak zreszą i ja jesteśmy tu wyzywane od ruskich/konfederackich/pisowskich trolli przez zwolenniczki aktualnej władzy. Bo nie ośmielamy się tkwić w ślepym zachwycie dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 23:43 Aż dziw bierze, że primuli takie wpisy wiszą sobie jak powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:38 alicia033 napisała: > Tylko jednak świat jest ciut bardziej skomplikowany i naprawdę nie każdy, kto k > rytykuje tuska&co to proruski troll. Jeśli krytykuje nieuczciwie i nieobiektywnie oraz pisze że ta ekipa nic nie zrobiła, to owszem jest proruskim trollem. > Chociaż nie wątpię, że łatwiej sobie w ten sposób tłumaczyć świat, niż zechciećprzyznać, > że wasz cesarz jest nagi. Problem z wami polega na tym że ten cesarz nie jest nagi a wy to uparcie twierdzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 23:57 alicia033 napisała: > primula.alpicola napisała: > > > Niestety, takie fakty, że istnieją proruskie trolle. > > Niewątpliwie. > Tylko jednak świat jest ciut bardziej skomplikowany i naprawdę nie każdy, kto k > rytykuje tuska&co to proruski troll. > Chociaż nie wątpię, że łatwiej sobie w ten sposób tłumaczyć świat, niż zechcieć > przyznać, że wasz cesarz jest nagi. >Niektórzy zostali 13 grudnia 2023 roku w zachwycie i dalej w nim tkwią. Ale resecie Tuska nie słyszeli. > Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:11 yenna_m napisała: > Takie fakty. > Czego nie mieliśmy w Polsce budować. Jedna Polska, druga i trzecia. Pożegnaliśmy komunę i wrócił Czarzasty. Później Japonia i mieli przyjeżdżać z Wielkiej Brytanii rodacy. Nie pamiętam, czy Peru miało u nas nie być? Szpitale, porodówki..Aborcja na życzenie i inne cuda. Lekarz miał dzwonić do pacjenta, ale to już inny koalicjant to obiecywał. Niedługo już następne obiecanki cacanki. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:14 O Irlandii zapomniałeś. Mieliśmy być tez Irlandią. Obecnie jesteśmy 20 gospodarką świata i nie stać nas na porodówki dla polskich kobiet. Skutek taki, ze na obszarze wielkości Cypru nie ma ani jednej porodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:43 yenna_m napisała: > O Irlandii zapomniałeś. > Mieliśmy być tez Irlandią. > > Obecnie jesteśmy 20 gospodarką świata i nie stać nas na porodówki dla polskich > kobiet. Skutek taki, ze na obszarze wielkości Cypru nie ma ani jednej porodówki > . > No tak. Dzięki za przypomnienie. Polska miodem płynąca, a ludziom miało się żyć dostatnio. Ale spoko zbudujemy w następnych latach. I w ratach. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:50 boggi_dan napisał: > yenna_m napisała: > > > O Irlandii zapomniałeś. > > Mieliśmy być tez Irlandią. > > > > Obecnie jesteśmy 20 gospodarką świata i nie stać nas na porodówki dla pol > skich > > kobiet. Skutek taki, ze na obszarze wielkości Cypru nie ma ani jednej por > odówki > > . > > No tak. Dzięki za przypomnienie. Polska miodem płynąca, a ludziom miało s > ię żyć dostatnio. Ale spoko zbudujemy w następnych latach. I w ratach. Tymczasem pogłębiając się nierówności spoleczne i rośnie bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 17.04.26, 00:02 yenna_m napisała: > boggi_dan napisał: > > > yenna_m napisała: > > > > > O Irlandii zapomniałeś. > > > Mieliśmy być tez Irlandią. > > . > > > Tymczasem pogłębiając się nierówności spoleczne i rośnie bezrobocie. > Bezrobocie to pikuś. Fabryka Łucznik ma problemy. I tu hit. Wina Nawrockiego i jego veto. Jak mówił kiedyś jeden kandydat na prezydenta- w pale się nie mieści. PS już nie 20 tylko 21. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 17.04.26, 00:13 Widziałam. I to jest draństwo, szczególnie w kontekscie dzisiejszych doniesień o potencjalnej inwazji ruskich. Ktore państwo w takiej sytuacji zaoruje swój przemysł zbrojeniowy? Putinowi serce się raduje. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:41 boggi_dan napisał: > No tak. Dzięki za przypomnienie. Polska miodem płynąca, a ludziom miało s > ię żyć dostatnio. Ale spoko zbudujemy w następnych latach. I w ratach. I gdzie ta lista dokonań PiSu? Przez 8 lat mieli dość czasu, żeby zrobić coś dobrego dla Polski. Wymień. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:51 Masz rację. Dlatego ja zapytam: gdzie jest wrak? I kiedy poznamy prawdę o Smoleńsku? Albo wrak i prawda albo niech oszuści z komisji oddają kasę Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 20:17 analoga_niet napisała: > Masz rację. Dlatego ja zapytam: gdzie jest wrak? I kiedy poznamy prawdę o > Smoleńsku? Albo wrak i prawda albo niech oszuści z komisji oddają kasę Masz rację. Dlatego ja zapytam: a dlaczego w USA biją Murzynów? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 20:30 ewka.n napisała: > Masz rację. Dlatego ja zapytam: a dlaczego w USA biją Murzynów? Całkowicie popieram, absolutnie świetne pytanie!. Też ciągle pytam, dlaczego u tuskolubni zamiast jakichkolwiek merytorycznych odpowiedzi jest "a bo za piss..." No i nic innego w odpowiedzi nie mogę usłyszeć, niż że "a bo piss to..." Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 23:22 ewka.n napisała: > analoga_niet napisała: > > > Masz rację. Dlatego ja zapytam: gdzie jest wrak? I kiedy poznamy prawdę o > > > Smoleńsku? Albo wrak i prawda albo niech oszuści z komisji oddają kasę > > Masz rację. Dlatego ja zapytam: a dlaczego w USA biją Murzynów? Tylko dlaczego niby nie mielibyśmy PiSu nadal rozliczać albo porównywać ich rządy do obecnych. Przecież jeśli władza się zmieni, to właśnie na tych popaprańców. Rządzili tuż przed, prawie ich jeszcze widać za rogiem, przez aż dwie kadencje, więc mieli czas coś dobrego i trwałego stworzyć, a zamiast tego rozwalili ten kraj dokumentnie. Obecnie są opozycją, która hejtuje rządzących za wszystko, nawet za tani i korzystny kredyt czy to co działo się w czterech ścianach lokalnej działaczki. Są drugim ugrupowaniem w sondażach i słychać ich. A tu teraz nagle cicho sza, mamy zamilknąć, bo mówienie o pisich źle, to znaczy że jest się tuskolubem. A co ma jedno do drugiego. KO można tutaj krytykować dosłownie za wszystko, a PiSu za nic, bo temu złemu się wybacza a ten dobry musi być idealny. Zawsze mnie to zadziwiało. I nie widzę żadnego powodu, żeby nie przypominać o działaniach zbrodniarza, który za chwile może dojść do władzy i pokazać swoją twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 23:39 natalia.nat napisała: > Tylko dlaczego niby nie mielibyśmy PiSu nadal rozliczać albo porównywać ich rządy do obecnych. Proste: bo KO wypada w tym rozliczeniu/porównaniu dennie. Dlatego właśnie, natalia, hejtujesz tu yennę czy mnie, bo my właśnie wam przypominamy o tej niewygodnej dla tuska i was, popierających go, prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 17.04.26, 01:09 alicia033 napisała: > natalia.nat napisała: > > > Tylko dlaczego niby nie mielibyśmy PiSu nadal rozliczać albo porównywać ich rządy do obecnych. > Proste: bo KO wypada w tym rozliczeniu/porównaniu dennie. To tylko twoje zdanie (ja widzę zasadniczą różnicę miedzy tymi ugrupowaniami na korzyść KO) i nadal to żaden argument, żeby PiSu nie rozliczać, nie krytykować i nie porównywać. Dla was to niewygodne, że ktoś przypomina kto jest prawdziwym szkodnikiem i niszczycielem tego kraju. > Dlatego właśnie, natalia, hejtujesz tu yennę czy mnie, bo my właśnie wam przypo > minamy o tej niewygodnej dla tuska i was, popierających go, prawdzie. Nikogo nie hejtuję, wytykam hipokryzję, manipulowanie faktami i niekonsekwencję. Mam swoją wiedzę i nie potrzebuję twojej prawdy "WszystkoWinaTuska". Daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 [...] 16.04.26, 11:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:15 A potem przyszedł rok 2025 i yenna z alicja histerycznie agitowały, żeby nie głosować na prezydenta z PO (co by wiele spraw odblokowało) Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:33 <potem przyszedł rok 2025 i yenna z alicja histerycznie agitowały, żeby nie głosować na prezydenta z PO (co by wiele spraw odblokowało) A zwolenniczkami RT było za trudno iść i zagłosować Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:52 skumbrie napisała: > <potem przyszedł rok 2025 i yenna z alicja histerycznie agitowały, żeby nie > głosować na prezydenta z PO (co by wiele spraw odblokowało) > > A zwolenniczkami RT było za trudno iść i zagłosować Nie. Ja jedynie miałam wątpliwości. A ze zostałam za watpliwosci na forum zmieszana z błotem, to nie poszłam na wybory. Dlaczego? Bo nie chcę, aby o losach polski decydował tak obrzydliwie agresywny elektorat. I nie chcę mieć z tym nic wspolnego. Nic mi tak nie otworzyło oczu, jak ematkowe silniczki. Przeciez oni sa gorsi, bardziej xamscy i agresywni niz pisiory. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 18:04 yenna_m napisała: > Nie. Ja jedynie miałam wątpliwości. > A ze zostałam za watpliwosci na forum zmieszana z błotem, to nie poszłam na wyb > ory. Dlaczego? Bo nie chcę, aby o losach polski decydował tak obrzydliwie agres > ywny elektorat. I nie chcę mieć z tym nic wspolnego. Pamiętam dokładnie tamte watki i to ty bez żadnych hamulców mieszałaś innych z błotem za to tylko, że ktoś miał inne niż ty poglądy. Więc tym obrzydliwym agresywnym elektoratem jesteś ty. Nawet założyłaś później wątek przepraszający. > Nic mi tak nie otworzyło oczu, jak ematkowe silniczki. > Przeciez oni sa gorsi, bardziej xamscy i agresywni niz pisiory. Spójrz w lustro, to tam zobaczysz kogoś kogo opisujesz i o takich cechach. 😠 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 23:44 yenna_m napisała: > Nie. Ja jedynie miałam wątpliwości. Ja natomiast nie miałam żadnych wątpliwości. I pisałam już parę razy w związku z tymi wyborami, żeby zwracać się do mnie "O Wielka Arcymistrzyni Propagandy!" (a w każdym razie w ten deseń). Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 17.04.26, 00:14 Zawsze lepiej niż k... Jak to dziś do mnie Marzenka12 napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 17.04.26, 00:33 Wkleję kilka kwiatkow bo uwazam, ze są urocze. Pomówienia, znieslawienia, wyzwiska. No jest poziom tuskowych elit. I tak. To jest hejt. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:20 Przecież Donald mniejszy już zapomniał o tych stu konkretach. Ponadto naprawdę ktoś wierzył w jakiekolwiek obietnice tego rządu poza odsunięciem PiS od władzy? Kiedyś PO udawała liberałów i zdradziła swoich wyborców, teraz udawała socjaldemokratów i też zdradziła elektorat. Co PO ogłosi następnym razem.? Czy te oczy mogą kłamać........ Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:29 boggi_dan napisał: > Przecież Donald mniejszy już zapomniał o tych stu konkretach. Ponadto naprawdę > ktoś wierzył w jakiekolwiek obietnice tego rządu poza odsunięciem PiS od władzy > ? Kiedyś PO udawała liberałów i zdradziła swoich wyborców, teraz udawała socjal > demokratów i też zdradziła elektorat. Co PO ogłosi następnym razem.? Czy te oc > zy mogą kłamać........ Konkrety zrealizuje na 30 proc. Jak mu sie bedzie chciało. Oszust. demagog.org.pl/analizy_i_raporty/100-konkretow-po-dwoch-latach-ile-zrealizowano/ Odpowiedz Link Zgłoś
wiesbaden Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:37 Och, daj spokój! To nie ten czas i nie ten wróg, dzisiaj zagrożeniem jest powrót do władzy skorumpowanych populistów, bezczelnych i aroganckich, gotowych wszystko obiecać skołowanemu elektoratowi za cenę wygrania wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:42 To nigdy nie jest ten czas i ten wróg. Zaraz się zajmiemy pani problemem, tylko odsuniemy PiS od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:48 angazetka napisała: > To nigdy nie jest ten czas i ten wróg. Zaraz się zajmiemy pani problemem, tylko > odsuniemy PiS od władzy. > Sedno problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:22 yenna_m napisała: > angazetka napisała: > > > To nigdy nie jest ten czas i ten wróg. Zaraz się zajmiemy pani problemem, > tylko > > odsuniemy PiS od władzy. > > > > > Sedno problemu. No sedno, sedno. Prezydent szkodnik, poprzedni i ten, żeby pilnował rządu, to z jakiej partii? > Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:48 wiesbaden napisała: > Och, daj spokój! To nie ten czas i nie ten wróg, dzisiaj zagrożeniem jest powró > t do władzy skorumpowanych populistów, bezczelnych i aroganckich, gotowych wszy > stko obiecać skołowanemu elektoratowi za cenę wygrania wyborów. Dla mnie obie formacje duopolu są nieakceptowalne. Bo ani praworządnosciowe, ani uczciwe, ani kierujace się dobrem Polski, bo stawiajace interes partyjny nad dobro Polek i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:15 yenna_m napisała: > Dla mnie obie formacje duopolu są nieakceptowalne. I w czym się wyraża to, że dla ciebie obie są nieakceptowalne, skoro krytykujesz tylko jednych i tych jednych w zasadzie bezpardonowo i nieuczciwie hejtujesz i manipulujesz na ich temat. > Bo ani praworządnosciowe, ani uczciwe, ani kierujace się dobrem Polski, bo staw > iajace interes partyjny nad dobro Polek i Polaków. A konkretnie w czym to się wyraża u rządzących. Bo wygląda raczej, że to chodzi po prostu o to, żeby było dokładnie tak jak ty sama sobie życzysz, a nie w interesie Polek i Polaków. Jakoś nie przeszkadza ci wprowadzanie prawa rozporządzeniem wtedy, kiedy dotyczy postulatu, z którym się zgadzasz, nie przeszkadza ci marnotrawienie pieniędzy, żeby utrzymywać pustą porodówkę, jesteś za dojeniem z kasy przedsiębiorców, masz w nosie że Polacy chcieliby handlowych niedziel. Ma być tak jak chcesz ty i partia, która ma 4% poparcia i wtedy będzie dopiero "praworządnościowo, uczciwe i dla dobra Polski". No słabo to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:36 Ależ głosuj na razemków. Każdy głos oddany na partyjkę poniżej progu wyborczego wzmocni zwycięzców 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:49 lauren6 napisała: > Ależ głosuj na razemków. Każdy głos oddany na partyjkę poniżej progu wyborczego > wzmocni zwycięzców 😂 Glosuj na Razemków. Dzięki temu w Parlamencie nie zostanie sam Tusk z PISiorami i Braunem. Mimo wszystko, biorąc pod uwagę tęczowość Razem oraz bardzo mocne frakcje feministyczne, Razemkom ideologicznie bliżej do partii otwartych na lgbt i feminizm. Inną sprawą jest treść przyszlego porozumienia koalicyjnego. Żadna poważna partia lewicowa nie zgodzi się na rezygnację ze swoich lewicowych postulatów, w zamian za stołki. Więc partia, wchodząc do koalicji, musi mieć jzagwarantowaną jakąś sprawczość. Szkoda, że Tusk nie chciał szukać w tym zakresie porozumienia z Razemkami. Dodam, ze partia jest dla mnie mega wiarygodna, bo wystąpiła z koalicji, więc nie ma ŻADNEJ subwencji i utrzymuje się jedynie ze składek członkowskich. Po prostu Razem postawiło na szali po jednej stronie obietnice wyborcze i swoj program, a po drugiej - stołki i rezygnację ze swoich postulatów, i wybrało to pierwsze. Dla mnie - duży szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:23 yenna_m napisała: > Inną sprawą jest treść przyszlego porozumienia koalicyjnego. Żadna poważna part > ia lewicowa nie zgodzi się na rezygnację ze swoich lewicowych postulatów, w zamian za stołki. Wystarczająco dużo postulatów Lewicy zostało zrealizowanych, patrząc na ich wynik wyborczy. I oczywiście, że każda "poważna partia lewicowa" zgodzi się na rezygnację z postulatów w zamian za stołki. > Szkoda, że Tusk nie chciał szukać w tym zakresie porozumienia z Razemkami. Nie, to oni nie chcieli szukać porozumienia z rządem. Akurat ich propozycje (i szantaż) były nie do przyjęcia. > Dodam, ze partia jest dla mnie mega wiarygodna, bo wystąpiła z koalicji, więc n > ie ma ŻADNEJ subwencji i utrzymuje się jedynie ze składek członkowskich. Dla ciebie może i jest wiarygodna, jednak dla reszty Polaków nie jest, co widać w sondażach. Ich program też nie ma zwolenników. A wystąpili z koalicji, bo nie mieli szans na stołki właśnie, więc stwierdzili że będą przeszkadzać i hejtować a nie współpracować i pomagać i to wygodnie z poziomu kanapy realizują. > Dla mnie - duży szacun. To jakich cwaniaków się popiera, świadczy o człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:42 yenna_m napisała: > boggi_dan napisał: > > > Przecież Donald mniejszy już zapomniał o tych stu konkretach. Ponadto nap > rawdę > > ktoś wierzył w jakiekolwiek obietnice tego rządu poza odsunięciem PiS od > władzy > > ? Kiedyś PO udawała liberałów i zdradziła swoich wyborców, teraz udawała > socjal > > demokratów i też zdradziła elektorat. Co PO ogłosi następnym razem.? Czy > te oc > > zy mogą kłamać........ > > Konkrety zrealizuje na 30 proc. Jak mu sie bedzie chciało. Oszust. > > > To mówił co ludzie chcieli usłyszeć. Nie jest ważne, czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy w Polsce będzie dobrobyt – najważniejsze, aby Polska była wolna od kaczyzmu. Reszta przyjdzie sama. > Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:51 boggi_dan napisał: > > To mówił co ludzie chcieli usłyszeć. Nie jest ważne, czy w Polsce będzie > kapitalizm, wolność słowa, czy w Polsce będzie dobrobyt – najważniejsze, aby P > olska była wolna od kaczyzmu. Reszta przyjdzie sama. Polska wolna od kaczyzmu to akurat korzyść sama w sobie i nie do przecenienia. Oczekujesz nie wiadomo jakich cudów od obecnego rządu, to w takim razie wymień w punktach, co dobrego zrobił dla Polski PiS. Agitujesz za nimi dzień i noc, wklejasz teksty z prawackich stron, więc na pewno masz to w jednym palcu. Wiele razy miałeś to zrobić. Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:01 Pis nie zrobił nic dobrego, wręcz przeciwnie. To wie każdy myślący człowiek. I dlatego wybraliśmy KO. Pis już dość długo nie rządzi, dlatego rozliczamy Tuska a nie Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:06 KO rowniez nie robi niczego dobrego, kontynuuje dzieło PIS polegające na dewastacji sądownictwa, nie zwraca godności kobietom i lgbt, kontynuuje zaorywanie służby zdrowia i radośnie uczestniczy w skoku na stołki w spółkach SP. Jedni warci drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:08 yenna_m napisała: > Jedni warci drugich. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:14 yenna_m napisała: > > Jedni warci drugich. > Nie. KO to znacznie mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 15:50 moni_485 napisała: > yenna_m napisała: > > > > > Jedni warci drugich. > > > > Nie. KO to znacznie mniejsze zło. Chyba w twojej wyobraźni. Dwa lata tej koalicji i tragedia narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:36 yenna_m napisała: > KO rowniez nie robi niczego dobrego, kontynuuje dzieło PIS polegające na dewast > acji sądownictwa, nie zwraca godności kobietom i lgbt, kontynuuje zaorywanie sł > użby zdrowia i radośnie uczestniczy w skoku na stołki w spółkach SP. To jest twoje zdanie. Ja mam inne. Lista dokonań poprzedniej władzy rządzącej 2 kadencje byłaby tutaj bardzo przydatna, tylko nikt jakoś nie potrafi jej podać. Czyżby PiS nie zrobił jednej dobrej rzeczy dla Polski a bezpardonowo wieszamy psy na obecnym niełatwym we współpracy rządzie koalicyjnym? Wszystko na to wskazuje. A alternatywą jest PiS/Konfa. > Jedni warci drugich. Zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:28 moni_485 napisała: > Pis nie zrobił nic dobrego, wręcz przeciwnie. To wie każdy myślący człowiek. I > dlatego wybraliśmy KO. Pis już dość długo nie rządzi, dlatego rozliczamy Tuska a nie Kaczyńskiego. A ja właśnie chcę rozliczyć Kaczyńskiego. I może ty uważasz, że Pis nie zrobił nic dobrego. Ja dlatego specjalnie pytam kogoś, kto uważa przeciwnie, dla kogo PiS jest ponad wszystko i w każdym względzie najlepszy. Mamy listę dokonań Tuska, może to nie jest to, co byśmy sobie wszyscy życzyli, ale coś tam mamy. Dlatego poproszę taką samą listę, co dobrego zrobił PiS dla Polski przez 8 lat. I oczywiście że jest to ważne, bo po pierwsze, alternatywa dla obecnie rządzących to PiS i Konfa, a po drugie żeby mieć wyobrażenie czego oczekują wyborcy obu stron. Czekam na tę listę. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:18 boggi_dan napisał: Nie jest ważne, czy w Polsce będzie > kapitalizm, wolność słowa, czy w Polsce będzie dobrobyt – najważniejsze, aby P > olska była wolna od kaczyzmu. > Reszta przyjdzie sama. > > Wiadomo. Gościowi nie chodziło o Polskę, tylko o usadzenie tyłka na stołku. Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:27 Sałatka na ciepło. Wiem, blasfemia. Ale może jednak. Jakaś z kaszą? Z makaronem? Coś? Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:37 fajny z niego facet, jakies 20 - 20 pare lat temy wodke z nim pilam Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:39 Pieczone we frajerze warzywa, dodajesz pokrojoną fetę, posypujesz uprażonymi ziarnami słonecznika, dyni, sezamu Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:42 No, w sumie mniej więcej te klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:44 Nie znam, ale ostatnio kupiłam w Biedronce takie kulki kurczaka w panierce z sosem w torebeczce. Kulki do airfryera, potem w sos. O, dobre było. Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali. Coś tam coś tam koreańskie. Polecam. I mogę sobie wyobrazić, że do tego jakieś warzywka można by dodać. Ja jadłam plain. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:49 czyli zostaje wam już tylko zarzucanie wątka "sałatą", bo argumentów merytorycznych za tą bandą oszustów u żłoba brak. Naprawdę lubię, jak sami się tak zaorujecie, sztalugi. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:51 alicia033 napisała: > czyli zostaje wam już tylko zarzucanie wątka "sałatą", bo argumentów merytorycz > nych za tą bandą oszustów u żłoba brak. > Naprawdę lubię, jak sami się tak zaorujecie, sztalugi. > Gorzej. Zniechęcają do KO umiarkowany elektorat, ktory w tej zabawie rozdają karty. Nie przekonuje sie ludzi do swoich racji ogniem, mieczem i nienawiścią xD Mnie na rękę odjazdy szlugów. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:52 yenna_m napisała: > alicia033 napisała: > > > czyli zostaje wam już tylko zarzucanie wątka "sałatą", bo argumentów mery > torycz > > nych za tą bandą oszustów u żłoba brak. > > Naprawdę lubię, jak sami się tak zaorujecie, sztalugi. > > > > Gorzej. Zniechęcają do KO umiarkowany elektorat, ktory w tej zabawie rozdają ka > rty. > > Nie przekonuje sie ludzi do swoich racji ogniem, mieczem i nienawiścią xD > > Mnie na rękę odjazdy szlugów. Sztalug. Telefon wie lepiej xD Ech, te słowniki xD Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:00 Na pewno, wariatko z ciężkim uzależnieniem od forum. Jak mnie uporczywie nazywałaś pusią, to też ci słownik podpowiadał? Przecież wszyscy wiedzą, że uwielbiasz obrażać adwersarki, nieudalnie udając, że tego nie robisz. Dobra, blokuję z powrotem i sama się zgłoszę do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:59 yenna_m napisała: > Gorzej. Zniechęcają do KO umiarkowany elektorat, ktory w tej zabawie rozdają karty. Zniechęcają bo maja swoje poglądy? To wy w takim razie zniechęcacie do Lewicy, której przydałoby się większe poparcie. Akurat KO ma dobre sondaże. > Nie przekonuje sie ludzi do swoich racji ogniem, mieczem i nienawiścią > Mnie na rękę odjazdy szlugów. Przecież to właśnie robisz ty. I jeszcze używasz manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:49 natalia.nat napisała: > Przecież to właśnie robisz ty. I jeszcze używasz manipulacji. Otóż to - ta kobieta usilnie i nieustajaco podejmuje próby przekonania do swoich racji/ poglądów "ogniem, mieczem i nienawiścią" To jest jakas obsesja I w tym ma być zachęta do wyboru Razem bądź innych socjalistów? Yenna jest raczej koniem trojańskim pisu🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:57 Słowo, którego szukasz to chyba "zaorywacie" Nic nie mam do Waszych poglądów politycznych, ba, z przeważająca częścią zarzutów wobec rządu i Tuska się zgadzam. Po prostu przyszłam umilić dzień Yennie Sałaty? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:53 alicia033 napisała: > czyli zostaje wam już tylko zarzucanie wątka "sałatą", bo argumentów merytorycz > nych za tą bandą oszustów u żłoba brak. > Naprawdę lubię, jak sami się tak zaorujecie, sztalugi. A tobie zostaje już tylko napisanie durnego komentarza pouczającego dorosłych ludzi, o czym wolno im pisać na publicznym forum. Nie martw się, niedługo będziesz mała u żłoba twoją ukochaną pisowską bandę, która spełni wszystkie twoje i podobnych tobie mądralińskich oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:48 Co jest nie tak? Co konkretnie się źle zestarzało przy tym fragment. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:50 nieobiektywnie napisała: > Co jest nie tak? Co konkretnie się źle zestarzało przy tym fragment. Wszystko, nasza ty ostra kredko! Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:59 alicia033 napisała: > nieobiektywnie napisała: > > > Co jest nie tak? Co konkretnie się źle zestarzało przy tym fragment. > > Wszystko, nasza ty ostra kredko! > Osobiście jestem zadowolona. W dwa lata osiągnął całkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 11:57 Odblokowal środki z UE Poprawił relacje Polski z UE Skończył z propagandą w TVP Sądy owszem mu nie wyszły ale to dlatego że nasz wspaniały prezydent wszystko blokuje. Program in vitro wrócił i jest finansowany z budżetu Nie wyszło mu szybkie uzdrawianie państwa ale znów jest to spowodowane tym że mamy prezydenta takiego jakiego mamy który wszystko blokuje co tylko może blokować. Cieszę się że część obietnic spełnił. Myślę że najważniejsze to sprawy mieszkaniowe które zostały nie ruszone, nie wyszła mu też depolaryzacja społeczeństwa ale to nie jest coś co można zmienić w 5 minut . Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:12 nieobiektywnie napisała: > Odblokowal środki z UE Które poszły na 3,14erdoły. Np jachty. > Poprawił relacje Polski z UE Tak, bo nie chciał się stawiać w ważnych sprawach dla Polski np Mercosuru. > Skończył z propagandą w TVP Że co? XD > Sądy owszem mu nie wyszły ale to dlatego że nasz wspaniały prezydent wszystko b > lokuje. Sądy mu nie wyszły bo sędziowie bronią się przed upolitycznianiem sądów przez POPIS > Program in vitro wrócił i jest finansowany z budżetu depenalizacja aborcji za to nie bardzo > Nie wyszło mu szybkie uzdrawianie państwa ale znów jest to spowodowane tym że m > amy prezydenta takiego jakiego mamy który wszystko blokuje co tylko może blokow > ać. > Należało nie robić z siebie głupka u Rymanowskiego oraz prowadzić czystszą kampanię wyborczą. Należało tez zamknąć w szafie Giertycha, ktory wściekle banował na X wyborcow deklarujacych glosowanie na Rafała zamiast na Radka > Cieszę się że część obietnic spełnił. Myślę że najważniejsze to sprawy mieszkan > iowe które zostały nie ruszone, nie wyszła mu też depolaryzacja społeczeństwa a > le to nie jest coś co można zmienić w 5 minut . > Depolaryzacja mu akurat świetnie wychodzi. Tak depolaryzuje, ze nakręca jeszcze bardziej emocje. Totalnie rozczarowujaca kadencja. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:25 Napisz cos o willach PIS...ale nie. Za to ci nie płacą Jestes nudna jak flaki z olejem... Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 15:01 yenna_m napisała: > nieobiektywnie napisała: > > > Odblokowal środki z UE > > Które poszły na 3,14erdoły. Np jachty. > Jakieś pojedyncze przypadki rozdmuchane przez media. Pieniądze idą przede wszystkim na drogi i kolej: www.gov.pl/web/fundusze-regiony/dobre-efekty-programu-fundusze-europejskie-na-infrastrukture-klimat-srodowisko Transport feniks.gov.pl/aktualnosci-ponad-polowa-srodkow-z-programu-fundusze-europejskie-na-infrastrukture-klimat-srodowisko-w-rekach-beneficjentow www.cupt.gov.pl/aktualnosc/krajowy-plan-odbudowy/fundusze-europejskie-w-2025-roku-mocny-krok-naprzod/ Tu możesz sobie powyżej poczytać ile pieniędzy dostaje Polska na transport z unii to są miliardy to jest 100 miliardów złotych Sam FEnIKS to 135 miliardów złotych, z czego 111 z UE A za PiS polska straciła 35,4 miliarda euro dotacji i pożyczek było zablokowane przez KE przez "reformy "sądownictwa . To jest 150 miliarda złotych.ktore zablokowano. > > Poprawił relacje Polski z UE > > Tak, bo nie chciał się stawiać w ważnych sprawach dla Polski np Mercosuru. > Mercosur nie ma nic do rzeczy wiele krajów ma zastrzeżenia i trwają negocjacje. Polska w tej sprawie akurat buduje koalicję z Francją i wreszcie negocjuje i rozmawia merytorycznie, a nie tylko wsciekle wetuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 15:37 Usiądę i poczekam na rozwój sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 15:55 nieobiektywnie napisała: > Odblokowal środki z UE > Poprawił relacje Polski z UE > Skończył z propagandą w TVP > Sądy owszem mu nie wyszły ale to dlatego że nasz wspaniały prezydent wszystko b > lokuje. > Program in vitro wrócił i jest finansowany z budżetu > Nie wyszło mu szybkie uzdrawianie państwa ale znów jest to spowodowane tym że m > amy prezydenta takiego jakiego mamy który wszystko blokuje co tylko może blokow > ać. > > Cieszę się że część obietnic spełnił. Myślę że najważniejsze to sprawy mieszkan > iowe które zostały nie ruszone, nie wyszła mu też depolaryzacja społeczeństwa a > le to nie jest coś co można zmienić w 5 minut . > Skończył z propagandą. Boże ty nie grzymisz. Pieniądze z KPO poszły niewiadomo gdzie, bo nie jest to kredyt darmowy. Jeszcze chce SAFE dołożyć do tego w pakiecie. Firmy się zwinęły i dalej padają. Służba zdrowia w rozsypce. Groszowe waloryzacje emerytur. Zero inwestycji. Kontakty polityczne Tuska to ostatni wagon. Trzeba być optymistą tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 16:02 Ojojoj.....musisz się tani z tym pogodzić. Albo udać się na emigrację. Chociaż wewnętrzną. Najlepiej z yenną. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:53 boggi_dan napisał: > > Skończył z propagandą. Boże ty nie grzymisz. Pieniądze z KPO poszły niew > iadomo gdzie, bo nie jest to kredyt darmowy. Już nie pamiętasz prawackiego stołu eksperckiego, łgarstw, szczucia i pasków w TvPiS? Pieniądze z KPO zostały rozdysponowane prawidłowo i zgodnie z procedurami. Masz dowody na nieprawidłowości? Bo jeśli tak sobie jak zwykle rzucasz gó...em, to świadczy tylko o tobie. > Jeszcze chce SAFE dołożyć do tego w pakiecie. A pisowskie kredyty na zbrojenia na mniej korzystnych warunkach zaciągane np. w Korei ci nie przeszkadzają? A spłacać je musimy. > Firmy się zwinęły i dalej padają. Służba zdrowia w rozsypce. Grosz > owe waloryzacje emerytur. Zero inwestycji. Kontakty polityczne Tuska to ostatni > wagon. Trzeba być optymistą tego rządu. Zwykłe łgarstwa. Służba zdrowia była w porównywalnym stanie za PiSu. Mieli 8 lat a temat olali całkowicie. Łatwo im wybaczyłeś. Ty jesteś optymistą rządu PiS. Dlaczego nie jesteś w stanie podać w punktach, co zrobili dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:05 No i jest Tusk🙄 "Obsesja na punkcie innego człowieka to próba ucieczki od własnego niespełnionego życia"/by yenna Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:09 margit49 napisała: > No i jest Tusk🙄 > > "Obsesja na punkcie innego człowieka to próba ucieczki od własnego niespełnione > go życia"/by yenna No ale pan Tusk to nie celebryta, tylko polityk który ma realny wpływ na jakość naszego życia w Polsce. To chyba normalne, że ludzie dyskutują o najważniejszych politykach, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:09 margit49 napisała: > No i jest Tusk🙄 no niestety, też ubolewam, że ten oszust nadal "rządzi" Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:18 alicia033 napisała: > no niestety, też ubolewam, że ten oszust nadal "rządzi Mogłaś ty 🤷♀️ Albo twoi przedstawiciele Gdzie oni są? Na pewno wszystko byłoby sprawniej, szybciej, sprawiedliwiej Cóż szkodzi obiecać? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:33 No ale Alicia nikogo w polskiej polityce nie popiera, więc nie wiem kto mógłby być jej przedstawicielem. Za nic nie potrafię pojąć, że niegłupia osoba stawia na równi PiS i KO. KO być może nie sprawdziło się w naprawianiu Polski, ale za to PiS w rujnowaniu tejże nie miało sobie równych. I nie, nie da się naprawić skutecznie (naprawdę skutecznie, tu punkt dla PiS za sprawczość) zabetonowanego systemu bez większości konstytucyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:53 Alicja napisała kiedyś że jej znajomy stracił dobre, biorące miejsce na liście wyborczej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 14:01 taje napisała: > No ale Alicia nikogo w polskiej polityce nie popiera, więc nie wiem kto mógłby być jej przedstawicielem. Z aktualnej sceny politycznej nikt. Ale to jednak nadal ponad trzydziestomilionowy kraj, więc nie tracę nadziei, że jakiś polski odpowiednik Petera Magyara w końcu się tu pojawi i zagna to całe sprzedajne i złodziejskie towarzystwo tam, gdzie ich miejsce, czyli za więzienne kraty. A przynajmniej jego głównych aktorów. Z każdej strony aktualnej sceny politycznej. > Za nic nie potrafię pojąć, że niegłupia osoba stawia na równi PiS i KO. Proste: bo wiele wałów w wykonaniu PO/KO widziałam z bliska. I widzę, co odstawia tusk&co od przejęcia władzy 13.X.2023r. Dlatego, jak to nie raz już tu pisałam, uważam, że to jedna mafia z podziałem ról: piss kradnie, KO chroni ich przed poniesieniem odpowiedzialności karnej. Niezmienny schemat od już ponad 20 lat. > I nie, nie da się naprawić skutecznie (naprawdę skutecznie, tu punkt dla PiS za sprawczość) zabetonowanego > systemu bez większości konstytucyjnej. Mam inne zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 14:04 co do Petera Magyara to oczywiście piszę "na kredyt", mam nadzieję, że się na nim nie zawiodę. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 14:17 alicia033 napisała: > > > Z aktualnej sceny politycznej nikt. Ale to jednak nadal ponad trzydziestomilion > owy kraj, więc nie tracę nadziei, że jakiś polski odpowiednik Petera Magyara w > końcu się tu pojawi i zagna to całe sprzedajne i złodziejskie towarzystwo tam, > gdzie ich miejsce, czyli za więzienne kraty. A przynajmniej jego głównych aktor > ów. Z każdej strony aktualnej sceny politycznej. > > > Proste: bo wiele wałów w wykonaniu PO/KO widziałam z bliska. I widzę, co odstaw > ia tusk&co od przejęcia władzy 13.X.2023r. Dlatego, jak to nie raz już tu pisał > am, uważam, że to jedna mafia z podziałem ról: piss kradnie, KO chroni ich prze > d poniesieniem odpowiedzialności karnej. Niezmienny schemat od już ponad 20 lat > . > > > I nie, nie da się naprawić skutecznie (naprawdę skutecznie, tu punkt dla > PiS za sprawczość) zabetonowanego > > systemu bez większości konstytucyjnej. > > Mam inne zdanie na ten temat. > A gdyby dziś odbyły sie wybory, na kogo byś zaglosowała? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 14:46 yenna_m napisała: > A gdyby dziś odbyły sie wybory, na kogo byś zaglosowała? Jak pisałam - z aktualnych aktorów sceny politycznej na nikogo. W wyborach prezydenckich najbliżej mi było do Joanny Senyszyn i powiedzmy, że gdyby startowała w wyborach do Senatu z własnego komitetu wyborczego to mogłabym rozważyć jej poparcie. Natomiast gdyby "podczepiła się" pod jakąś listę partyjną z kręgu dotychczasowych to już bym jej nie poparła. Bo niestety ale to oznacza, że swoją twarzą i nazwiskiem godzi się uwiarygadniać wszystkich pozostałych, występujących pod tym samym szyldem. Razemki, oprócz tego, że uważam ich za V kolumnę pissu, mają dla mnie nieakceptowałny program gospodarczy, nie chcę widzieć Polski w ruinie. Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 14:50 alicia033 napisała: > Razemki, oprócz tego, że uważam ich za V kolumnę pissu, Najgorsze, że nieświadomą tego, co robi i na czyją rzecz. >mają dla mnie nieakcept > owałny program gospodarczy, nie chcę widzieć Polski w ruinie. No co Ty, nie chcesz głosować na paczkę sympatycznych odklejeńców, znanych z tego, że jak rzucisz z nich kalkulatorem, to się pozabijają, wbiegając na ściany? Dziwne. > Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 14:55 W Razem są bardzo mocne nastroje antypisowskie. Matysiak wyleciała z Razem za mizianie sie z PISimi i za korzystanie z uslug prawnika Ordo Iuris. Wiec tu bez obaw. Partia złożona w dużej mierze z lgbt.nie zechce sie wiazać koalicją z partia, dla której jest ideologią. Program gospodarczy - ok. Rozumiem, ze Ci zgrzyta. A co konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 16:16 yenna_m napisała: > Program gospodarczy - ok. Rozumiem, ze Ci zgrzyta. > > A co konkretnie? dotacje, dotacje, dotacje, ich propozycje stawek podatkowych, podatki majątkowe, skrócenie czasu pracy przy zachowaniu dotychczasowych wynagrodzeń, pełnopłatne zwolnienia chorobowe, proponowana wysokość minimalnego wynagrodzenia, rent socjalnych, rozdęcie praw pracowniczych, podatek od zysków nadzwyczajnych, likwidacja polskich kopalnii, popieranie ustawy kagańcowej pijarowo nazwanej ustawą o zwalczaniu hejtu... Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 14:35 alicia033 napisała: > Z aktualnej sceny politycznej nikt. No ale jak nie 😀 Jest przecież Zandberg, jest i DeMentzen🤷♀️ Ale to jednak nadal ponad trzydziestomilion > owy kraj, więc nie tracę nadziei, że jakiś polski odpowiednik Petera Magyara w > końcu się tu pojawi Alicio, czekamy na ciebie Wierzę w twoją sprawczość i nieomylność A jeśli masz prawnicze wykształcenie, poruszysz ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:07 taje napisała: > KO być może nie sprawdziło się w naprawianiu Polski, ale za > to PiS w rujnowaniu tejże nie miało sobie równych. > 100/100. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:26 moni_485 napisała: > taje napisała: > > > KO być może nie sprawdziło się w naprawianiu Polski, ale za > > to PiS w rujnowaniu tejże nie miało sobie równych. > > > > > 100/100. Widać wam życie w tych po-pissowych ruinach odpowiada, ja jednak od zawsze i zdecydowanie preferuję ochędożone obejście, a nie tę Stajnię Augiasza, w której zrobienie porządku tuska przerosło, chociaż przed 15.X.2023 taaaaak gorliwie to obiecywał. Ale skoro właśnie takie życie lubicie, to nic nie zmieniajcie, głosuje na niego nadal, on, przyznaję, faktycznie gwarantuje dalszą konserwację tego burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:47 alicia033 napisała: > moni_485 napisała: > > > taje napisała: > > > > > KO być może nie sprawdziło się w naprawianiu Polski, ale za > > > Widać wam życie w tych po-pissowych ruinach odpowiada, ja jednak od zawsze i zd > ecydowanie preferuję ochędożone obejście, a nie tę Stajnię Augiasza, w której z > robienie porządku tuska przerosło, chociaż przed 15.X.2023 taaaaak gorliwie to > obiecywał. > Ale skoro właśnie takie życie lubicie, to nic nie zmieniajcie, głosuje na niego > nadal, on, przyznaję, faktycznie gwarantuje dalszą konserwację tego burdelu. > Nie zamieniłabym Polski na żaden inny kraj bo mi tu dobrze. Lepsze własne ruiny niż cudze komnaty. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 20:09 Co kto lubi. Ja akurat lubię stabilne fundamenty, dach, z którego nie leje się do środka, brak grzyba na ścianach, niewybijającego z podłogi szamba i bijącego z niego w nozdrza smrodu. Ale spoko, ogólnie jestem liberalna, więc przejdzie mi przez palce, że możesz lubić inaczej, niż ja. Więc głosuj nadal na tuska! Na pewno do końca świata i o jeden dzień dłużej zapewni ci te wszystkie atrakcje, które tak lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:39 To co się ma dostrzega się najwyraźniej, kiedy się to straci. Nic Tusk nie zmienił, to to nic wyborcy zobaczą jak znowu wybiorą "samo dobro". Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:14 "Obsesja na punkcie innego człowieka to próba ucieczki od własnego niespełnionego życia"/by yenna Ładne Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:17 Ale fajny wątek to teraz chcesz rozliczać rząd po dwóch latach działalności. To ja przypomnę flagowe projekty PiSu okej? 2016 rok Zapowiedź PiSu uwaga do 2025 roku wszyscy przejdziemy na auta elektryczne(Plan Rozwoju Elektromobilności – rząd Morawieckiego 😂 www.bankier.pl/wiadomosc/ME-milion-samochodow-elektrycznych-w-Polsce-do-2025-r-3588388.html Mieszkanie plus. Zapowiedź 2016 roku. www.bankier.pl/wiadomosc/ME-milion-samochodow-elektrycznych-w-Polsce-do-2025-r-3588388.html Do 2019 roku miało być zbudowane 100 000 mieszkań. 😂😂😂 CPK - tak tylko przypomnę że to jest projekt z 2017 roku. Budowa portu miała się rozpocząć między 2020 a 2023 😂😂😂😂 a otwarcie miało nastąpić między 2027 a 2030! Już nawet nie chce mi się pisać o tym całym polskim Ładzie i chaosie jaki ten ład wywołał Reforma sądownictwa a właściwie jego absolutne rozwalenie sądownictwa spór z Unią europejską na każdym kroku i w efekcie brak dotacji z unii brak środków z unii, propaganda w środkach masowego przekazu używanie polskiej telewizji polskiego radia do agitacji politycznej własnej. W służbie zdrowia też przez 8 lat mieli skrócić te kolejki i oczekiwanie na zabiegi na czas i co? I pstro. A i jeszcze przypomnę o transformacji energetycznej bez wzrostu cen. Przypominam że to były niespełnione obietnice rządu który rządził przez 8 lat i miał swojego prezydenta. Więc nie miał wymówek a tytuł atakujesz rząd który rządzi ledwo od dwóch lat i nie ma swojego prezydenta. Schowaj się pod koc Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:21 Czyli jak pis nic nie zrobił z tego co obiecał to KO też może nic nie robić? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:38 moni_485 napisała: > Czyli jak pis nic nie zrobił z tego co obiecał to KO też może nic nie robić? Taki nalezy wyciągnąć wniosek z postu powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:42 yenna_m napisała: > moni_485 napisała: > > > Czyli jak pis nic nie zrobił z tego co obiecał to KO też może nic nie rob > ić? > > > Taki nalezy wyciągnąć wniosek z postu powyżej. > Może pogadamy z 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:51 nieobiektywnie napisała: > yenna_m napisała: > > > moni_485 napisała: > > > > > Czyli jak pis nic nie zrobił z tego co obiecał to KO też może nic n > ie rob > > ić? > > > > > > Taki nalezy wyciągnąć wniosek z postu powyżej. > > > Może pogadamy z 6 lat. > > > Za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 15:08 I co, za rok marzy ci się mafijna koalicja pis-konfa, dalsze psucie państwa i wchodzenie pod ruski but? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 16:18 A weź opowiedz nam no, husky, jak tusk&co naprawia od dwóch lat Polskę. No, pochwalcie się, bo przecież na pewno macie czym, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 16:27 Ależ Alicjo nie mam cienia wątpliwości, że razem z prezesem stworzycie tu krainę mlekiem i cyberwalutami płynącą🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 17:10 alicia033 napisała: > A weź opowiedz nam no, husky, jak tusk&co naprawia od dwóch lat Polskę. No, poc > hwalcie się, bo przecież na pewno macie czym, nie? > > Rany, ona tu tez przyszla? Nie woli wątków o gumowych dongach? Buuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:41 Tu już z linkami: www.nik.gov.pl/aktualnosci/sprawy-spoleczne/program-mieszkanie-plus.html Tak tylko króciutko przypomnę w 2016 roku obiecano wybudowanie 100 000 mieszkań tanich mieszkań na wynajem. Te mieszkania miały być wybudowane do 2019 roku. Do 2023 PiS wybudował 20 000 mieszkań które były bardzo drogie. Wysokie czynsze i słaba jakość wykonania. W 2016 tchórzewski wymyślił bezpieczeństwo energetyczne dla Polski budowe nowoczesnego bloku opalanego węglem. Prace ruszyły w 2018 r.. chodzi o Elektrownie Ostrołęka C (Blok węglowy. Blok miał być gotowy około 2023 r. Oczywiście nic z tego durnego pomysłu nie wyszło i w efekcie zaprzestano prac w 2020, a w 2021 wyburzono dwie wieże. Straty szacuje się na ponad 1,3 miliarda złotych. www.nik.gov.pl/aktualnosci/infrastruktura/blok-weglowy-ostroleka-c.html Przypomnę jeszcze projekt Batory z 2017 roku. Chodziło o budowę nowoczesnego promu w Stoczni Szczecińskiej. Prom miał być gotowy w 2020. Nie muszę pisać że przez lata stało coś co rdzewiało jakaś tam zaczątek konstrukcji prom nigdy nie powstał a w końcu to coś co powstało zostało pocięte na złom. Koniec projektu. A i jeszcze przypominam w 2015 roku Ziobro obiecywał że po reformie sądownictwa nastąpi skrócenie czasu trwania procesów i uproszczenie procedur. Efekt jest taki że średni czas trwania postępowań sądowych wydłużył się o ok. 50-70% w porównaniu do 2011 r już nie mówiąc o sporze jaki wybuch z powodu tej reformy z UE. A i nie wiem czy jeszcze ktokolwiek pamięta taki program który nazywał się Luxtorpeda w 2016. To chodziło o szybkie pociągi. Pewnie częściej matek pamiętaj jak wyszła pis-owi reforma edukacji, likwidacja gimnazjów, jaki pan mował chaos i bałagan w strukturze szkół? A pamiętacie program o historii że ma być jeden podręcznik do historii Wielka Historia Polski? Oj dużo bo opowiadać dużo takich kwiatków to co ten PiS nie wymyślił to ło panie Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:52 Dlatego NIE głosowałam na PIS a głosowałam na PO. Teraz wiem, że w 2027 NIE zaglosuję na PIS ani na PO. Zaglosuję na jedyną wiarygodną wg mnie partie lewicową. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 12:54 yenna_m napisała: > Dlatego NIE głosowałam na PIS a głosowałam na PO. > > Teraz wiem, że w 2027 NIE zaglosuję na PIS ani na PO. > Zaglosuję na jedyną wiarygodną wg mnie partie lewicową. > Na mnie zagłosujesz bo będę startować. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:00 Nie. Mam juz wybranych swoich kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 15:14 Ho ho ho, wiecej niz jednego?Czy ci kandydaci są brodaci? Rozochocilas sie widzę, po tym gorącym watku Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Espose Tuska z 2023 roku 16.04.26, 13:56 nieobiektywnie napisała: > > Oj dużo bo opowiadać dużo takich kwiatków to co ten PiS nie wymyślił to ło pan > ie > Generalnie, to wolę niezrealizowane pomysły koalicji ( choć to kłamstwo że nic nie zrobili, wciąż powtarzane z nadzieją że się przyklei) niż zrealizowane PiS. Odpowiedz Link Zgłoś