Dodaj do ulubionych

Znowu mi się nie podoba

• alex.vause.is.back Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 19:48
      Albo ktoś ma klasę i wygląda dobrze nawet w dżinsach i koszulce, albo jej nie ma.
      Nie strój jest jej problemem, ale ogólna przaśność.
    • migafka357 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:08
      Te ciuchy wyglądają tanio i w ogóle do niej nie pasują. Ani kolorem, ani krojem. Jej jest świetnie w sukienkach, nie wiem czemu wciskają ją w spodnie.
      • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:14
        Może być tak, że ona woli.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:27
        Ona nie ma najładniejszych nóg i to wie i kiedy może, to unika pokazywania.
    • ib_k Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 20:46
      Tragedii nie ma, jedynie buty do wymiany.
    • ga-ti Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:27
      Bo mi ona wygląda zawsze na spiętą, zestresowaną, na wstrzymanym oddechu. Nie ma luzu, pewności siebie. Jakby cały czas się kontrolowała.
      I ja ją rozumiem nawet, bo gdy sama przestaję się kontrolować to durnowato wychodzę na zdjęciach, zawsze mam dziwną minę, krzywy uśmiech, chcę żeby było wesoło a wychodzi śmiesznie. O ile mi to nie przeszkadza (mało kto ma okazję się pośmiać) o tyle jej nie wypada.
      Zdjęcia, filmiki, a jeszcze jakieś pytanie zadadzą 😱 i nawet na jakimś pikniku musi być w ciągłej gotowości.

Ciekawe, kto ją ubiera i ile ona sama ma do powiedzenia w kwestii wyglądu?
      Ale i tak garnitury wyglądają lepiej niż kwieciste sukienki poprzedniczki albo sławetne baskinki.
    • alina460 Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:29
      Zmieniłabym jej fryzurę, białe zamieniła na czarne, jakąś fajną biżuterię i nie byłoby tak źle.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:33
        Czarne w lato w środku dnia, na dzień dziecka?
    • borsuczyca.klusek Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 22:30
      Są ludzie, którzy choćby nie wiem co nie będą w stanie wyjść poza swoje ramy. I nawet z najlepszymi krawcami i stylistami będą co najwyżej wyglądać na przebranych nie ubranych.

• galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 23:32
      I pomyśleć, że na ogrodową imprezę z okazji dnia dziecka mogła się ubrać na ludzie, tak jak lubi. Michelle Obama na spotkania z dziećmi chodziła w dżinsach i trampkach, i nikomu korona z głowy nie spadła.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 01.06.26, 23:37
        Michelle Obama funkcjonowała w innych realiach, do tego inteligencją to Batyrowa się z Obamową nie równają.
        • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 00:05
          Impreza dla dzieciaków w przypałacowym ogrodzie to impreza dla dzieciaków w przypałacowym ogrodzie, akurat w tym zakresie realia nie są aż tak różne.
          • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 09:14
            Wysokiej klasy obyta w świecie prawniczka i żona Batyra, niepotrafiąca nawet wypowiedzieć się składnie w wywiadzie, tak, warunki startowe no identyczne wprowt.
            • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 09:35
              W kwestiach doboru ubrań na dzień dziecka nie ma to znaczenia.
              • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 10:23
                Ma w każdej kwestii, ona tak pójdzie ubrana, jak ją ubiorą, tak się zachowa, jak ją poinstruują. Nie każdy ma naturalną swobodę ubierania się, spójrz na siebie i przypomnij sobie swoje rozkminy outfitowe. Mało to wątków, co kupić dzieciom, jak te dzieci czyjeś bawić? Jak się ubrać? A tu nagle wymagania od Batyrowej, by była lepsza, by była szczuplejsza, miała delikateniejszą buzię, potrafiła się wysłowić, by może się angażowała i werbalnie. To się nie stanie, ona i tak się rozwija, jak na nią. Jeśli spytasz, czy ja bym poszła w szpilkach rzucać woreczkami z grochem do celu? Odpowiedź byłaby, że oczywiście nie i oczywiście nie w spodniumie. Ja poszlabym w polówkę lub bluzkę koszulową casual, do tego szersze lniane spodnie w kolorze szlamu, oliwki, etc, do tego najprostsze trampki/sneakersy/bardzo proste mokasyny. No i ewentualnie pulowerek elegancko przewieszony przez ramiona i zawiązany z przodu. Do tego może czapeczka typu baseball cap, albo daszek przeciwsłoneczny. Z eleganckich ozdób jakiś sportowy zegarek lub choćby jakiś tracker.
            • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 10:25
              To była impreza dla dzieci, tu nie potrzeba ani światowego obycia, ani swobody przed kamerą.
              • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 10:38
                Aha. No to się nie dogadamy. Albo umiesz się znaleźć wszędzie, albo nie. Proste. Ona nie potrafi i patrz moja odpowiedź do gruu.
                • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 10:47
                  No nie potrafi, ale rozmawiamy tu o konkretnej imprezie, a nie o całokształcie.
                  • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:01
                    To jest właśnie konkretna emanacja całokształtu. Jak w kartach, ktoś mówi sprawdzam, a Batyrowa w spodniumie i białych szpilkach na trawniku. Inna sprawa, że jak Melanii Trumph się zdarzyło też przechadzać po trawnikach w szpilach i overdressed, jakoś się ludzikmichelin nie oburzał, a niby tak kocha modę, ale na pochyloną Batyrową, to każda forumowa koza poskacze.
                    • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:31
                      >Batyrowa w spodniumie i białych szpilkach na trawniku.

Nie tylko na trawniku, ale przede wszystkim w takcie gier i zabaw z dziećmi.

>jak Melanii Trumph się zdarzyło też przechadzać po trawnikach w szpilach i overdressed, jakoś się ludzikmichelin nie oburzał,

Melania ma większe grzechy na sumieniu niż szpilki na trawniku, poza tym nie reprezentuje Polski, więc niech sobie robi co chce, nie nas tym ośmiesza.
                      • taje Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:32
                        Bez przesady, ja się czuję ośmieszona szpilkami Nawrockiej. Są inne rzeczy, które mi dużo bardziej przeszkadzają.
                        • taje Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:39
                          taje napisała:

> Bez przesady, ja się czuję ośmieszona szpilkami Nawrockiej. Są inne rzeczy, któ
                          > re mi dużo bardziej przeszkadzają.
                          >
                          Errata: ja się NIE czuję ośmieszona szpilkami Narockiej
                    • hailey_bieber2004 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:17
                      Jeśli cię to zadowoli, to mogę założyć wątek o Melanii - na przykład o tym, dlaczego od jakiegoś czasu dają jej garsonki, które robią jej wielkie biodra smile
                      Zostawiając wątki, kto ma co politycznie na sumieniu, wśród przytoczonych tu innych wzorców (królowa Letizia, pani Macron, Carla Bruno, Melania Trump, często z reguły też w takich dyskusjach pada królowa Rania, no i wiadomo, księżna Kate) każda ma na koncie jakąś wpadkę, bo nawet najlepsi styliści się mylą.

Rzecz w tym, że one z reguły wyglądają bardzo dobrze, a czasem jest wtopa, zaś u p.Nawrockiej odwrotnie - z reguły jest przeciętnie lub kiepsko, a czasem ktoś z tego zespołu wizerunkowego ma przebłysk i jest fajnie.

Ale tak - przyznaję rację w kwestii, która tu padła w dyskusji, że łatwiej ubrać wysoką i ekstremalnie szczupłą osobę, tym bardziej byłą modelkę (przy czym p.Nawrocka JEST szczupła).

Zgadzam się też, że wygląda lepiej, niż poprzednie prezydentowe - ale tu znów: porównujemy z kobietami znacznie od niej starszymi, o dużo trudniejszych figurach.

Kwaśniewska była chwalona, była i krytykowana - ale imo jak na to, że mówimy o kraju wówczas „ledwo od pługa oderwanego”, wyglądała rewelacyjnie.
                • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:35
                  Żeby coś umieć trzeba to ćwiczyć. To nie jest jakaś rzecz, z jaką się rodzisz. Z jakiegoś powodu tyle się mówi, żeby zabierać dzieci w różne miejsca, właśnie po to, żeby umiały się odnaleźć.
                  Poza tym odnajdować sie to nie to samo co olśniewać stylem. Wygląda stosownie, zachowuje się stosownie. Nie zachwyca wyglądem i tyle. Ale nie ma tu żadnej gafy
    • evee1 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 06:50
      W tej akurat stylizacji mi się nie podobają mi się buty. Ale ja nie jestem znawczynią stylu.
      Ale tak poza tym, to ona ma po prostu twarz o grubych rysach i powinna ja zdecydowanie równoważyć rozpuszczonymi włosami i celować w bardzo kobiece fryzury. Wszystkie te ulizane koczki ze zwisająca grzywka po boku tylko przyciągają uwagę do jej przaśnej buzi.
      I pisze to ja, fanka krótkich i ciekawych fryzur o kobiet.
    • turzyca Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 07:14
      Jakość materiałów i jakość wykonania.
    • lauren6 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 09:53
      Myślę, że ten wątek bardziej ujawnia bezguście niektórych ematek i ich brak wyczucia modowego.
      • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:37
        A dlaczego ludzie, którzy nie zajmują się mogą mieliby się na niej znać? Od stylistek nikt nie oczekuje, żeby znały się na prawie, medycynie, podatkach czy na przykład były świetnymi tłumaczkami - mają znać się na modzie i tyle.
        • lauren6 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:53
          Czy ja gdzieś napisałam, że mają się znać? Napisałam pewną obserwację poczynioną na bazie wpisów w tym wątku.
          • analoga_niet Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 13:22
            Krytykowanie na przykład prawniczki że nie zna się na modzie jest równie mądre jak krytykowanie stylistki że nie zna się na prawie, tylko tyle a propos tych obserwacji.
    • ju8 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:22
      Ona chyba specjalnie jest taka nie jak trzeba, aby być bliżej swojego elektoratu, taka niedoskonała, trochę trąci myszką, bliżej jej do remizowej piękności niż eleganckiej kobiety no i zawsze może wzbudzić wyglądem atak czy wyśmianie przez przeciwników co potęguje zachwyt zwolenników. i o to chodzi.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:30
        No już nie nadinterpretujmy. To nie jest przaśność z założenia.
        • bene_gesserit Re: Znowu mi się nie podoba 03.06.26, 17:24
          No właśnie. Forum wie aż za dobrze, że prezydentowa lubi (albo jest skutecznie podkuszana przez "doradców") do eksperymentów typu poniższy komplet z lampasami albo to nieszczęsne brązowe wdzianko z za dużymi spodniami i dziwaczna peleryna. Te stroje (i wiele innych ciuchów prezydentowej) kompletnie nie są w guście polskiej konserwatywnej prowincji. Zdecydowanie bliżej elektoratu były stylowki poprzedniej prezydentowej.

I, co trzeba jej oddać, mimo że nijakie, lepsze niż estetyczne hopsztosy obecnej.
    • hosta_73 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 11:49
      Chyba brakuje jakiegoś detalu w marynarce (jakieś ciekawe przeszycie, ozdobny, wyrazisty guzik itp). No i buty mogłyby być w innym kolorze.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:31
        Asymetryczny rewers robi za detal.
        • hosta_73 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 14:49
          Detal podkreśliłby asymetrię i marynarka nie wyglądałaby na przekręconą.
          • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:06
            W twoich oczach wygląda, w moich nie.
          • galaxyhitchhiker Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:52
            Gdzie wy tam widzicie asymetrię? To jest klasyczny fason, dwurzędowe zapięcie z ukrytym guzikiem to nie asymetria (swoją drogą ciekawe czy to było tak od początku, czy ktoś przesunął guzik, żeby zrobić optyczne wcięcie w talii).

Pal licho stylówę, to już kolejny raz kiedy Nawrocka ma na sobie coś kompletnie nietrafionego rozmiarem, na pudlu doskonale widać gdzie jest za ciasno i gdzie się ciągnie. Ten garniak ma za ciasne rękawy i za ciasne nogawki w udach (aż się kancik rozprasował). Zerknijcie na fotkę nr 9 - przepięknie widać co jest nie tak z tym strojem.
    • is-laura Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 12:55
      Co jest nie tak z tym garniturem i butami? Nie rozumiem tych głosów oburzena.

Normalny, klasyczny strój, Batyrowa nie ma się czego wstydzić.

• mademoiselle_myrtille Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 13:42
      Tutaj moim zdaniem nie zagrala tylko jedna rzecz - kolor. Moim zdaniem garnitur jest ok, w sumie dobrze skrojony, ale prezydentowa potrzebuje cieplych kolorow. W tym chlodnym blekicie wyglada lekko brudno. No i troche bizuterii bym dodala, bo jakis taki niedokonczony ten outfit.
    • vivyan Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 14:05
      Myślę, że tu się dzieje kilka rzeczy równocześnie:
      1. Przede wszystkim tani materiał, wyglada na sztuczny i przez to się kiepsko układa, tkaniny naturalne (albo z niewielkim dodatkiem sztucznym zeby się nie gniotły) układają się lepiej i są bardziej "mięsiste" nawet jak są cienkie i to po prostu widać, a na zdjęciach juz szczególnie bo inaczej przyjmują światło. Ten odcień niebieskiego też nie jest najlepszy, a przez sztuczny materiał wyglada jeszcze bardziej "płasko".
      2. Ubranie jest słabo dopasowane, taki "gotowiec" z wieszaka, widać to zwłaszcza po rękawach u góry, MN ma biust a rękawy są wszyte jak dla osoby małobiuściastej i przez to ciągną do góry bo (mam ten sam problem u siebie i unikam tak wszywanych rękawów)
      3. Kiepskie buty 🙄
      4. Nieco zbyt jasne włosy, uważam ze wyglądałaby lepiej z nieco ciemniejszym blondem.
      Chociaż i tak MN wygląda o wiele lepiej, niż w różnych innych wcześniejszych "stylizacjach", to dalej trochę ma vibe typu "pani kierowniczka urzędu". Szkoda, bo warunki ma nienajgorsze.🙄

• vivyan Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 14:13
        Btw. Takie coś się pojawiło na Pudlu. 😃
    • mamaafg Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 14:41
      Ona zawsze wyglada jakby kupowala ubrania na Temu. Ma tez bardzo slabe wlosy. No nie wyglada dobrze. Jak przebrana, nie ubrana. Jakby ktos wyrwal dresiare z blokowiska i ubral na szybko na galowo w ubrania kupione na szybko na bazarku. Nawet Komorowska, z nieporownywalnie trudniejsza figura wygladala duzo lepiej od niej.
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:08
        Hahaha, ta, Komorowska, odloty odloty w tym wątku.
    • mgla_jedwabna Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 15:54
      Diabeł tkwi w szczegołach: białe buty w szpic zamiast np. klasycznych pilgrim pumps ze sprzączką. Pod żakietem top jak do dżinsów, a mogłaby być bluzka koszulowa. Brak biżuterii - z nią nie byłoby nijako. Fryzura, którą równie dobrze można by mieć spinając włosy na szybko przed pójściem pod prysznic.

Żeby oddać sprawiedliwość - nie wypowiadam się o tym, jak ten garnitur leży, bo ujęcie niekorzystne.
      • nuta15 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 16:37
        Twoje propozycje to wyższy poziom formalności i elegancji, moim zdaniem zupełnie zbędny na imprezie z okazji Dnia dziecka. Stylizacja Marty Nawrockiej też nie była odpowiednia na taką okazję. Impreza na luzie, wspólne zabawy z dziećmi, a pani prezydentowa w sztywnym, dopasowanym garniturze i szpilkach. O wiele lepiej wyglądałaby w swobodniejszym i wygodniejszym stroju, luźniejszej, miękkiej i rozpiętej marynarce, szerszych spodniach i balerinach na niskim obcasie.
    • ophelia78 Re: Znowu mi się nie podoba 02.06.26, 21:16
      A tu w garniturze z lampasami.
      Czy tylko mnie lapmasy kojarzą sie z dresiarzami z lat 90tych?
      • alpepe Re: Znowu mi się nie podoba 03.06.26, 06:56
        Tu strasznie. Już te klapy są za ostre, a lampasy za szerokie, jakby to była biała lamówka?(Biese), to jeszcze może, ale klapy musiałyby być zaokrąglone.
    • conena Re: Znowu mi się nie podoba 03.06.26, 07:03
      Wygląda jak typowa biurwa z kasu, która awansowała przypadkiem, bo nie było innych kandydatów.
      to zawsze wylezie i choćby wszyscy styliści wokół pękli to ten czynnik zawsze będzie widoczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka