Dodaj do ulubionych

Lot do UK - paszport

29.09.26, 20:43
Pytanko głupie, bo ja mało bywała obecnie jestem wink.
Będę wyrabiać paszport, po jakichś kilkunastu latach od poprzedniego, a jakieś 3 m-ce od otrzymania go polecę do UK.
Czy nie będzie jakichś kwasów tam na lotnisku, że paszport nowiutki?
Nie będę z niego korzystać wcześniej.
Mogę im się nie spodobać tam?
Będę w takiej sytuacji, że lepiej żeby mnie nie odesłali do PL, bo wyjazd tak właściwie yebnie wink.
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 29.09.26, 20:45
      Pytanko głupie

No coz...
      • alex.vause.is.back Re: Lot do UK - paszport 29.09.26, 20:50
        No może i głupie, ale nigdy tam nie byłam i trochę się boję, że coś pójdzie nie tak.
        • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 29.09.26, 20:55
          Nie tak bo masz nowy paszport?
      • raczek47 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 10:15
        Mądra pani nauczycielka ze stawką ho ho ho za godzinę 😀
        • alex.vause.is.back Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 16:31
          O najmądrzejszy raczek tez dał głos.
          Idz w koncu do jakiegos terapeuty i przepracuj swoje wewnętrzne skwaszenie xd.
          • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 16:59
            Najmadrzejsza (zdecydowanie nie) Alex cos.tam cos tam czyli stary troll pod nowym nickiem.
          • magdulecp Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 21:03
            Ebłam, przygarniał kocioł garnkowi, a garnek kociołowi 🤣🤣🤣
            • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 21:17
              A rondel musial sie wtracic 🤣
              • magdulecp Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 22:28
                Rondel ma przynajmniej jakieś zastosowanie, a z pustego dzbana i tak nikt się niczego mądrego nie napije.
                • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 01.10.26, 06:46
                  magdulecp napisała:

> Rondel ma przynajmniej jakieś zastosowanie, a z pustego dzbana i tak nikt się n
                  > iczego mądrego nie napije.

Pisalas o kotle i garnku. Nie pij tyle 😂
          • taje Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 23:10
            alex.vause.is.back napisała:

> O najmądrzejszy raczek tez dał głos.
            > Idz w koncu do jakiegos terapeuty i przepracuj swoje wewnętrzne skwaszenie xd.

Z drzewka wynika, że raczek krytykuje ritual w twojej obronie, a ty na nią naskakujesz 😳
            • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 01.10.26, 06:46
              🤣😂🤣😂
    • taje Re: Lot do UK - paszport 29.09.26, 20:45
      Nie będzie.

Pamiętaj o ETA.
    • pursuedbyabear Re: Lot do UK - paszport 29.09.26, 20:47
      ETA sobie wyrób.
      • alex.vause.is.back Re: Lot do UK - paszport 29.09.26, 20:50
        Tak, to wiem.
    • arthwen Re: Lot do UK - paszport 29.09.26, 21:10
      Czemu miałoby to generować problem?
      Dla uspokojenia, byłam w zeszłym roku, z paszportem świeżo odebranym miesiąc wcześniej, bo ważność poprzedniego mi się skończyła. Pamiętaj tylko, że musisz mieć ETA.
    • 35wcieniu Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 08:27
      Przecież to nie ma żadnego znaczenia. Leciałam z paszportem odebranym w dniu wylotu, co to za różnica? Jak jest ważny to jest, co kogo obchodzi ile wcześniej wyrobiony? Przecież masa ludzi wyrabia paszporty specjalnie przed wyjazdem, a wcześniej nie mają jeśli nie potrzebują. Naprawdę dziwny pomysł że miałoby to rodzić jakieś problemy.
      • eliszka25 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 08:40
        No dokładnie. Paszport jest potrzebny, gdy chcesz podróżować i wyrabianie go tuż przed podróżą zagraniczną jest raczej normą niż czymś dziwnym.
      • angazetka Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 08:50
        Problemem jest raczej paszport, któremu zaraz kończy się ważność, a nie w drugą stronę big_grin
    • eliszka25 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 08:39
      Paszporty nie są dożywotnie. Każdy posiadacz paszportu, nawet jeśli ma go non stop, co jakiś czas ma całkiem nowiutki egzemplarz i zapewniam, że obsługa lotniska jest tego świadoma oraz z pewnością nie jeden nowiutki paszport już widziała.
      • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 08:55
        Obsluga pewnie nawet nie bedzie ogladac tego paszportu. Od tego sa automaty.
        • eliszka25 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 09:02
          To też
        • droch Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 10:09
          Akurat w UK oglądają, znaczy urzędnik bierze go i skanuje, ale może z musowo przejrzeć
          • droch Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 10:09
            Z nudów, nie musowo
            • eliszka25 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 10:12
              Może przejrzeć, ale problematyczny może być paszport, któremu kończy się ważność, a nie nowy.
          • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 10:25
            droch napisał:

> Akurat w UK oglądają, znaczy urzędnik bierze go i skanuje, ale może z musowo pr
            > zejrzeć

Moze twoj ogladaja. Normalnie sa bramki gdzie skanuje sie passports.
            • amast Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 15:58
              Akurat "świeże" paszporty bywają cofane na bramkach automatycznych, do kontroli przez człowieka, częściej niż inne. I to w przypadku ludzi ze statusem "settled", którzy od lat latają i wte i wewte.
              • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 16:09
                amast napisała:

> Akurat "świeże" paszporty bywają cofane na bramkach automatycznych, do kontroli
                > przez człowieka, częściej niż inne. I to w przypadku ludzi ze statusem "settle
                > d", którzy od lat latają i wte i wewte.

Serio? Mialam 'swieze' passports, maz, syn, corka i znajomi i jakos nie byly cofane. A czasem zdarzy sie ze 'nieswiezy' nie przejdzie. Maz ma passport od kilku lat, zawsze przechodzil a ostatnio (w sierpniu) nie, I to w uk. Bywa. Nowosc nie ma z tym nic wspolnego.
            • droch Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 16:27
              Terefere, poproś kogoś, żeby pojechał Eurostarem do Londynu i opowiedział ci, jak wygląda kontrola paszportowa
              • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 16:58
                droch napisał:

> Terefere, poproś kogoś, żeby pojechał Eurostarem do Londynu i opowiedział ci, j
                > ak wygląda kontrola paszportowa

Moja corka jezdzi regularnie. No to jak wyglada?
                • droch Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 17:00
                  Nie ma opcji przejścia z pominięciem budki pograniczników UK. W drodze do Lądka kontrola jest już w EU. Miło mi, że mogę pomóc
                  • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 18:04
                    droch napisał:

> Nie ma opcji przejścia z pominięciem budki pograniczników UK. W drodze do Lądka
                    > kontrola jest już w EU. Miło mi, że mogę pomóc

Ale e czym pomagasz? Moze pomoz sobie bo chyba zdecydowanie nie odrozniasz lotnisk od innego rodzaju przejsc granicznych.
                    • droch Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 18:06
                      Aaa… juz kumasz? To jednak pomagam zagubionym w życiu 🤣
                      • ritual2019 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 21:18
                        droch napisał:

> Aaa… juz kumasz? To jednak pomagam zagubionym w życiu 🤣

To im tylko wspolczuc...😂
          • arthwen Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 12:40
            To tylko jak nie przejdzie ci w automatycznej bramce (raz tak miałam, ni hu hu, nie chciało przejść i musiałam się cofnąć do okienka z człowiekiem).
          • majenkirr Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 15:29
            Nie sàdzę, że aż tak bardzo im się nudzi😉
    • mocca26 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 09:10
      No i poszło big_grin

A rano zajrzałam, żeby zobaczyc z ciekawości czy pewien podwątek się rozwinął
      • eliszka25 Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 09:24
        Moderacja coraz częściej wycina bez śladu.
      • pursuedbyabear Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 09:50
        O, a o czym był?
        • taje Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 10:01
          O debigrantkach (wedle Alex)
          • lilia.z.doliny Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 13:26
            A czym emigrantki podpadły Alex?
            • taje Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 13:48
              Brenya coś głupio palnęła typu *jprdl* i Alex na to „następna d*ebigrantka dała głos”. Podczas gdy różne emigrantki jej w wątku doradzały. Tak więc wyszła ta prawdziwa otwartość. Ja jej na to napisałam, że to tak samo, jakby korzystała z dobrej rady osób o czarnym kolorze skóry, po czym po dostaniu chamskiej odpowiedzi od innej czarnoskórej osoby wyskoczyła z tekstem w rodzaju „o następny cz**nuch daje głos”. Gwiazdkuję, bo obawiam się, że obecny algorytm bez wyczucia niuansów i kontekstu usuwa wszystko jak leci, jeśli jakieś słowo ma na czarnej liście.
              • majenkirr Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 15:34
                taje napisała:
                > Gwiazdkuję, bo obawiam się, że obecny algorytm bez wyczucia niuansów i kontekstu usuwa wszystko jak leci, jeśli jakieś słowo ma na czarnej liście.

Usuwa, usuwa. Ostatnio kogoś zablokowano na tik toku, bo napisał, ze ma Maine Coona. Ten coon się ai nie spodobał🙄
                • snakelilith Re: Lot do UK - paszport 30.09.26, 15:45
                  Tak, to automatyczny algorytm. Musimy zacząć być bardziej fantazyjne w opisywaniu stanów i przedmiotów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka