sol_bianca 03.01.05, 15:16 www.anodeetcathode.net/games/museum/ ktosia przez to przeszła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingutka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 03.01.05, 16:22 Na przykład ja ) Masz jakieś pytania? A ja poszukuję kogoś kto przeszedł przez dom - bo ja tam utknęłam i to na poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: uzależniłam się od tych gier ;) 03.01.05, 16:28 Pewnie że mam Nie wiem jak uruchomić laser pierwszy od lewej - coś w sali z facetem na koniu, ale co??? Odpowiedz Link Zgłoś
milo4 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 00:14 Przed muzeum jest miecz, który musisz wyciągnąć. Wyciągniesz go, jeśli nakarmisz orzechami wiewiórkę z labiryntu. Orzechy spadają po kliknięciu na drzewo. Powodzenia, my jesteśmy pod drzwiami z kodem i masz babo placek nie możemy go złamać. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 11:57 Dzięki, tak coś czułam że z tą wiewiórką jest na rzeczy, ale nie wiedziałam co z nią zrobić Dzisiaj nie gram, bo zaraz muszę udostępnić kompa mojej drugiej połówce, ale jeszcze wrócę )))) Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Miałam w to nie grać, miałam w to nie grać, miałam 04.01.05, 12:12 w to nie grać.... Gdzie jest labirynt z wiewiórką? Odpowiedz Link Zgłoś
milo4 Re: Miałam w to nie grać, miałam w to nie grać, m 04.01.05, 12:31 Za galerią z obrazami, jest tam ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:04 No właśnie jak otworzyć te trzecie drzwi. Ile macie/miałyście przedmiotów? Miejsca jest na 22 (11x2) - wygląda że brakuje mi ostatniego w gónym rzędzie (nad latarką, koło kwiatka - zakładam, że przedmioty te zawsze lądują w tym samym miejscu w wyposażeniu) Może to jest potrzebne? Tylko co i gdzie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:12 a jak otworzyć te pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:28 drzwi? naklepiej klucze klucze z odpowiednimi numerami pasuja do 1 i 2 drzwi. Jeden jest w labiryncie, w fontannie - trzeba wrzucic monete, drugi chyba w medalionie - medalion wisi tez w labiryncie (w prawym gornym rogu jest przerwa i tam trzeba klikna) potem medalion mozna otworzyc klikajac na nim. To sa chyba te klucze z numerami, chociaz nie pamietam bo jest jeszcze jeden w sali gdzie na obrazie jest napoleon (jezdziec na koniu, ktory dostal lunete). Klucz bez numeru otwiera skrtyke na obrazie z takim gostkiem co potzrebuje laski do podpierania Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:31 dzięki właśnie sobie poradziłam sama - wcześniej już klikałam na medalion, ale widać nieprecyzyjnie. stoję teraz przed drzwiami numer trzy i nie wiem co wpisać... poza tym też mi brakuje jednego przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:44 skończone!!! szkodniczek jeszcze śpi to powalczę trochę z the hause ) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Pomóż 04.01.05, 14:51 Nie znam angielskiego więc prosze o mała pomoc? O co chodzi z labiryntem? Jest faktycznie ciemno w pokoju, jak klikam gdziekolwiek to pisze mi coś o 2 metrach (?). Czy można tam włączyć światło? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:49 Myśle, że trzeba wykorzystać info ze zdjecia. Zdjęcie zrobiłam aparatem w galerii - jest tam wszystkie 6 obrazow, jak sie zmieni kontrast (chyba rozjasni) to pojawiaja się napisy: ring =, people =, roses =. Tylko co z tym zrobic? Oglądnełam w galerii każdy z tych obrazów skupiając się na tych elementach, ale prócz tego, że na tym gdzie jest jedna obrączka jest podpis o 1789 różach, to nic mi z tego nie wynika. Może to jest ostatnia z liczb do drzwi, ale wcześniejsze? Co z tymi różnymi liczbami zrobić? Na razie znikam, może ktoś poźniej napisze coś pomocnego. Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:51 policz ile jest osób na wszystkich plakatach i ile obrączek, liczbę róż masz podaną na obrazie. to data z historii francji... Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:09 chodzi o date związaną z Bastylia? tylko w jakim formacie ją wpisać bo nie chce mi działać. Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:27 ja wpisałam 26-8-1789... a w labiryncie trzeba poświecic latarką skoro jest ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:33 dzieki teraz pasuje - kiepsko wyszlo mi liczenie osob Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:40 i na tym się kończy - ucieczka przez muzeum czy jest może jakiś następny etap? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:42 o chyba widze, podobne tej samej produkcji, w głównym linku: www.anodeetcathode.net/games/ no to będe mieć co robić wieczorem jak dziecie pójdzie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:32 Aniu, Czego brakuje facetowi na łodzi? nie mogę nic dopasować, a brakuje mi jeszcze 3 elementów coś nad mieczem, nad okularami i nad latarką Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:36 nad mieczem bedziesz miec tarcze pasujaca do goscia na łódce, jest ona w sali z laserami w lewym górnym rogu - zielona, okrągła, nad okularami będzie perła do znalezienia na dole , a ostatnie mam puste Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:41 czy sala z laserami to ta z posągami, od których biegną lasery di takiej zielonej misy na dole? klikam i klikam i nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:43 tak, laser włączasz zielonym guzikiem przed drzwiami ale dopiero po uzupełnieniu obrazka w pokoju. A potem trzeba włączyć duży laser (punkt na środku gdzie się zbiegają) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:47 no to na moim rysunku nie ma zielonej tarczy w lewym górnym rogu albo nie potrafię jej odnaleźć czy coś potrzeba do jej odkrycia? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 15:55 dla gościa w łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Re: Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 15:58 w holu gdzie sa posagi - po prawej stronie - przy wejsciu do galerii po stronie lewej. w holu sa 4 takie tarcze po 2 - przy wejciu do galerii i przy wyjsciu z budynku. tylko jedna mozna wziac. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 15:58 kiepsko napisałam - to nie zupełnie jest róg. Ale prawy. U góry na filarze. Popatrz na drzwi główne muzeum po lewej stronie tam po obu stronach masz zielone tarcze. Dwie kolejne znajdują się na przeciwległym końcu sali na filarach. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Dziekuję 04.01.05, 16:00 Akurat w chwili jak wysyłałam ten post to znalazłam ale i tak dziękuję Oj, Aniu, zwiodłaś mnie kierunkami)) Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 16:02 w głownej sali z posągami znajdują sie 4 zielone tarcze - dwie z lewej i dwie z prawej strony, jedna z nich jest do zabrania - u mnie to była ta z prawej strony, dokładnie patrząc od naszej strony to w prawym górnym rogu... Odpowiedz Link Zgłoś
mana76 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:37 dziewczyny podajcie mi link do tej gry (dom?)o której piszecie. Jestem jakaś slepa i nie mogę go znaleźć a też się uzależniłam Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:53 Proszę bardzo: www.anodeetcathode.net/games/house/ i prosze o podpowiedzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka jaki jest kod do drzwi w domu! 04.01.05, 16:02 próbowałam już najróżniejszych i nic nie wchodzi! ( Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Ja się powieszę (((( 04.01.05, 16:05 Ania napisała że perła jest do znalezienia na dole, ale jak tam zejść Chyba mózgownica już mi nie pracuje Włączyłam laser (ten główny) i co dalej? Pomóżcie, bo ja chce iść do domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 23:32 Hurrra, przeszłam dom, ale nie było łatwo. Korzystałam trochę z forum: www.lazylaces.com/article.asp?p=938#comments Jutro mogę trochę wspomóc potrzebująych Pozdrawiam i miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiat Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 16:16 Przeszłam muzeum. Super! Teraz zaczynam dom. Odpowiedz Link Zgłoś
iduka the house 04.01.05, 21:04 czy ktos juz przez to przeszedl? lub moze mi podpowiedziec jak wyjac bizuterie spod blatu? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: the house 04.01.05, 22:22 pod blatem? ja w holu widziałam pudełko (magiczne) i w nim zarys pierścionka. Chciałabym otworzyć te drzwi z kodem, ale nie wiem jak. Na razie mam 9 elementow (wykorzystany klucz do łazienki, chip, drag z podbierakiem, list, liste chyba win, niebieska wizytówkę, czerwona kartkę, wykorzystaną płytę CD/DVD, i przepis na ragoutt. I się zawiesiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: the house 04.01.05, 22:22 mam kłopot wiewiórka nakarmiona, a ja nie mogę wyjąć miecza z przed muzeum zdjęcie w galerii zrobione pstrykam contrast ale nie wiem jakim sposobem i gdzie wpisać liczby... help ! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: the house 04.01.05, 22:25 to jeszcze porozmawiaj z wiewiórką, a liczby są potrzebne na samym końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: the house 04.01.05, 22:28 dzieki brakuje mi dwu przedmiotów czegoś nad okularami i lampką ... Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: the house 04.01.05, 22:32 tak naprawdę to jednej , do znalezienia na dole, po uporaniu się z laserami Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Perła:(((( 05.01.05, 08:43 Mam włączony główny laser, obejrzałam filmiki z chipów, nie wiem co z kwiatkiem, nie wiem gdzie perła... Mało coś dzisiaj wiem ((( Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Perła:(((( 05.01.05, 09:32 Marzenko ja mam jeszcze gorzej laser włączony i nie wiem co dalej, nawet nie obejrzałam filmy bo nie wiem jak no i tez nie wiem co z kwiatkiem i jak i gdzie wpisać liczby .... ale ja nigdy nie potrafiłam logicznie mysleć Odpowiedz Link Zgłoś
gosiat Re: Perła:(((( 05.01.05, 09:38 Laser trzeba puścić przez kule w drugiej sali i otworzy sie zejście na dół. Tam będzie perła... Odpowiedz Link Zgłoś
marzena75 Re: Perła:(((( 05.01.05, 10:31 Poddaję się nie umiem znaleźć perły a na te kule na górze to klikałam, ale chyba niezbyt precyzyjnie i nic mi nie wychodziło. Gosia, pomóż mi to skończyć...... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiat Re: Perła:(((( 05.01.05, 12:03 Perła jest na dole w górnej szufladzie, chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: Perła:(((( 05.01.05, 14:06 tak, jak otworzy sie szuflade to chyba jest pudełko, jak się go otworzy to taka ampułka, a dopiero na końcu perła. Do wykorzystania tak samo jak kwiatek za drzwiami z kodem. Odpowiedz Link Zgłoś
agu100 gdzie klucz do pokoju? 06.01.05, 23:22 Hej. Gratuluje przejścia domu. Ja sie zwiesiłam. Nie moge otworzyć drzwi do pokoju. nie mam klucza. Zastanawiam się nad basenem. ale nic nie moge wylowic. Prosze o podpowiedz. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
agu100 Re: gdzie klucz do pokoju? 06.01.05, 23:39 udało się. teraz zamówiłam taxówkę, ale jak do niej wsiąść???? Odpowiedz Link Zgłoś
agu100 Re: gdzie klucz do pokoju? 07.01.05, 00:09 Przeszłam całość. Hurra. Fajnie było, ale do taxówki nie wsiadłam. Czy to było konieczne? Nareszcie mogę położyć się spać )) Odpowiedz Link Zgłoś