Dodaj do ulubionych

Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania???

07.02.05, 10:00
Moje najbardziej odjechane zainteresowanie to...seryjni mordercy.Mam tak od
dzieciństwasurprised).
A wy macie jakieś hm nietypowe hobby?
Obserwuj wątek
    • wana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:08
      O taaaakkk.... Astronomia i... zbieranie słóni. Mam już ok. 200 figurek słoni i
      zbiór się rozrasta, mieszkanie tylko nie chce wink))
      Pozdrawiam
      wana
    • mama_radka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:10
      Dziwne może nie, ale swego czasu zafscynowana byłam kulturą Indian, ale jakoś
      mi przeszło. Od pewnego czasu interesuje sie tematyką II Wojny Światowej, a
      dokladnie chodzi o obozy.
      • joasiiik25 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:15
        *tematyka II wojny swiatowej
        *historia wspolczesna
    • mayessa genealogia n/t 07.02.05, 10:22

• lila1974 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:28
      Nie wiem, czy to hobby, raczej rodzaj maniactwa.
      Uwielbiam pióra, mazaki, długopisy, atramenty, piórniki, zeszyty, organizery,
      papeterie ....Dosłownie wszystko co jest związane z pisaniem.
      Zdaje się, że zapadłam na to w I klasie, jak tata przywiózł mi z Urugwaju
      piórnik i mazaki.
      Odtąd wszystkie uciułane drobniaki wydawałam na tego typu akcesoria. Nawet
      kiedyś w gabinecie zaproponowałam mojemu okuliście, aby się na chwilkę odwrócił
      to mu gwizdnę pióro - nie chciał sknerus, a takie piękne było.

Jedna mania pchnęła mnie w drugą. Z dziką rozkoszą oddaje się pisaniu. Nie, nie
      tworzę utworów - odkąd trafiłam na kryminały Chmielewskiej, wolę czytać. Za to
      namiętnie piszę wypracowania, prace semestralne, referaty itd. itp.
      Wypełniam z obłędem w oku wszelkie ankiety, druki, podania, wnioski.....
      Listy!!!

Cała rodzina już zna tę moją przypadłość i oczywiście chętnie ją wykorzystuje.
      Oni mają różne rzeczy z głowy a ja z każdą pisaniną popadam w większe
      uzależnienie.
      Zdaje się, że w poprzednim wcieleniu byłam jakimś skrybą w klasztorze.

• agawka2 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 13:14
      gady - kocham je i hoduję, są piękne i kochane
    • mamaszyma Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 13:23
      Ja też sie interesuję seryjnymi mordercami. uwilbiam programy o medycynie
      sądopwej, zwłaszcza te na discovery (w czwartki). Mąż juz nawet tego nie
      komentuje, wie że ja tak mam i już! A jak chcę kupic książkę i to szukam
      takich w których szukaja seryjnego mordercy. Całe szcvzęście że nie jestem w
      tym sama....
      • sakada Mamaszyma to samo... 07.02.05, 18:50
        Fascynuje mnie zbrodnia. Kocham czwartki i soboty na Discoverysmile
      • maxim31 Mogę się podłączyć. 07.02.05, 20:02
        J.w. Co miesiąc od 15 lat kupuję "Detektywa" . I nie jest to dziwne bynajmniej,
        niemniej nikt z moich znajomych nie czytuje.Kiedyś często ogądałam medycynę
        sądową, przeczytałam książkę (jedną! - więcej jednak nie zddzierżyłam) pod tym
        samym tytułem. I to by było na tyle.
      • ania.silenter_exunruzanka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:53
        mamaszyma napisała:

> Ja też sie interesuję seryjnymi mordercami. uwilbiam programy o medycynie
        > sądopwej, zwłaszcza te na discovery (w czwartki).

Nie jesteś sama , mamoszymasmile. Mam tak samo + akta sądowe z wydziału karnego
        sądu + oczywiście kryminały + kryminalistyka i kryminologia.
        W sumie nic dziwnego skoro moim marzeniem jest być prokuratorem.
        pozdrawiam
    • pieprz6 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 13:29
      Uwielbiam kapelusze (zbieram), czapki, szaliki, różne gadżety (im bardziej kolorowe tym lepiej)
      • verdana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 15:05
        Zbieram stare książki o dobrych manierach, powinnosciach kobiet itd.
        • wana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 15:14
          Kapitalne! Rzuć, proszę, jakimś tytułem i autorem!!!!
          pozdrawiam
          wana
          • verdana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 19:35
            Pierwsza z brzegu :M.Rosciszewski "Panna dorosła w rodzinie i społeczeństwie.
            Podrecznik zycia praktycznego dla dziewic polskich wszelkich stanów". Warszawa
            1905
            • melmire Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 21:49
              Prosze, prosze, zacytuj cos, bo sam tytul zapowiada sie wspaniale! W
              antykwariatach takie skarby znajdujesz?
    • mela-blonda Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 18:26
      A ja uwielbiam karton!
    • kawka74 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 19:49
      okręty podwodne i lotnictwo wojskowe. Samo w sobie niedziwne, ale jak na
      kobietę - podobno dziwaczne i w ogóle nieporozumienie jakieś smile

• miriam_b Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:07
      ja też mam...samoloty bombowe i odrzutowesmilesmilesmilesmilesmiległupie nie???smile
      • miriam_b Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:12
        kawka a tez chciałaś iść do szkoły lotniczej bo mnie jak nie przyjęli to
        chciałam iść do wojskowej akademii technicznejsmilesmileteż bab nie chcielismile
        • zuzia_i_werka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:18
          Hehe moja tez niezłe-stara baba a uwielbia Buffy postrach wampirówsmile) Mogę
          oglądać na okrągło choć w większości i tak znam na pamięćsmile
        • kawka74 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:18
          chciałam, ale płeć im się nie spodobała, tak samo, jak u Ciebie smile) no to cóż
          miałam zrobić, zostałam nauczycielką polskiego smile)))
    • kostruszka Do Mamyszyma! 07.02.05, 20:28
      Czytałam ostatnio dwie krwawe książki o seryjnym mordercy - uważam, że - jak na
      swój gatunek - całkiem niezłe. Może nie znasz, więc podaję
      tytuły: "Chirurg", "Skalpel" autorka: Gerritsen. Kasia
    • kostruszka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:33
      Acha, i jeszcze moje dziwaczne zainteresowanie. Uwielbiam oglądać cudze
      mieszkania. Nie zrozumcie mnie źle - nie chodzi o mieszkańców i ich życie, lecz
      wyposażenie wnętrz. Lubię oglądać wystrój mieszkania, dobór mebli, kolor ścian,
      dodatki itp. itd. Pałętający się po lokalu właściciele są wówczas tylko
      zawadą smile)
      Kasia
    • mama007 ja mam.... 07.02.05, 20:37
      co tydzień biegam na jednostkę wojskową na musztrę (z własnej woli, sic!),
      szukują mi się właśnie warsztaty strzeleckie, marszy całodniowe lub całonocne,
      a jak dobrze pójdzie to 19-tego marca zostanę zaprzysiężona na Strzelczynię big_grin
      a oprócz tego mam dużo zainteresowań, do nietypowych mogę dorzucić jazdę na
      motocyklu, studiowanie kierunku humanistycznego i politechnicznego jednocześnie
      (tzn polibuda od września, a filologia polska juz drugi rok), hmm, pewnie
      jeszcze coś, ale mam dziś już wyłączone myślenie...
      to wszystko czynnie, a tak ogólnie to mam duuuuużo zainteresowań, które
      realizuję "biernie" - np oglądanie "Medycyny sądowej" na Discovery big_grin albo
      gapienie się wciąż na dobre dokumenty na Animal Planet big_grin
      i niedługo będę miała dwójkę kocich inwalidów w domu smile
      eh, pozdrawiam smile
      • andaba Re: ja mam.... 07.02.05, 21:39
        O jak dobrze, że nie jestem sama! Moja mama twierdzi , ze jestem zboczona -
        interesują mnie zbrodnie i medycyna sądowa. Nie fascynuje mnie rzecz jasna
        czyjaś śmierć, tylko to, jak na podstawie kłaczków z ubrania, włosa czy czegoś
        podobnego, udaje się odnaleźć mordercę. Co do Gerritsen to napisała jeszcze
        niezłe "Opary szaleństwa". A ja lubię Patricię Corwnell.
        • mamaszyma Re: ja mam.... 08.02.05, 09:37
          Ja też lubię Patricię Cornwell ale przyznaję, zę nie słyszałam o tej Gerritsen,
          muszę top nadrobić. No i ostatnio polubiłam Alex Kavę...
          • katjuszka2 Re: ja mam.... 08.02.05, 10:08
            Polecam książkę:"Czerwony smok"i "Milczenie owiec"surprised)
    • ula_max Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 07:33
      A ja horrory im więcej krwi się leje tym lepiej. Wolę czytać książki - horrory
      niż oglądać w tv - mam bujniejszą wyobraźnię niż co poniektóry reżyser.
    • hratli a moje to... 08.02.05, 09:12
      ... drugie zycie wiezienia i podkultura wiezienna. pracowalam z wiezniami od 2
      roku studiow, robilam badania, potem pisalam na ten temat magisterska. troche
      nietypowe jak na dziewczyne - sfery grypserki, nieformalnych struktur, magii
      tatuazy wieziennych. moje takie zboczenie, ogladam dyskretnie tatuaze,
      odgadujac ich znaczenie. mysle o doktoracie...
    • marta_nie_martka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 10:13
      Uwielbiam wieże ciśnień, od przedszkola, kiedy to tata wytłumaczył mi jak to
      dzialało. W misteczku, w którym mieszkaliśmy była jedna, bardzo ładna. Miasta
      poznaję po ich wieżach ciśnień.
    • malgra Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 10:32
      a ja lubię tu coś rozkręcić tam skręcić,mam swoją skrzyneczkę a w niej
      kleje,śrubokręty, wkrętki... nawet parę rzeczy udało mi się naprawić -
      magnetowid,odtwarzacz cd, telefon,itd
      Jedyne czego sie nie tykam to budzików- kiedyś jako mała dziewczynka
      rozkręciłam nowy budzik i wszystko mi się wysypało, a że nie chciało wejść z
      powrotem to budzik zakopałam w ogródku.
    • azurr Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 10:56
      A ja zbieram przeróżne pudełka od zapałek.Mam ich juz chyba ze 300 (niektóre
      jeszcze drewniane) i wiem ,że ten rodzaj zbieraztwa nazywa sie
      filumenistyka.Trochę w tm pomaga mi mój tata(niestety pali papierosy a nie
      posiada zapalniczki).Każdy mój wyjazd za granicę kończy się w spożywczym gdzie
      nabywam ....zapałki.
      Ciekawe czy ktos jeszcze je zbiera? smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka