katjuszka2 07.02.05, 10:00 Moje najbardziej odjechane zainteresowanie to...seryjni mordercy.Mam tak od dzieciństwa). A wy macie jakieś hm nietypowe hobby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:08 O taaaakkk.... Astronomia i... zbieranie słóni. Mam już ok. 200 figurek słoni i zbiór się rozrasta, mieszkanie tylko nie chce )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
mama_radka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:10 Dziwne może nie, ale swego czasu zafscynowana byłam kulturą Indian, ale jakoś mi przeszło. Od pewnego czasu interesuje sie tematyką II Wojny Światowej, a dokladnie chodzi o obozy. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:15 *tematyka II wojny swiatowej *historia wspolczesna Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 10:28 Nie wiem, czy to hobby, raczej rodzaj maniactwa. Uwielbiam pióra, mazaki, długopisy, atramenty, piórniki, zeszyty, organizery, papeterie ....Dosłownie wszystko co jest związane z pisaniem. Zdaje się, że zapadłam na to w I klasie, jak tata przywiózł mi z Urugwaju piórnik i mazaki. Odtąd wszystkie uciułane drobniaki wydawałam na tego typu akcesoria. Nawet kiedyś w gabinecie zaproponowałam mojemu okuliście, aby się na chwilkę odwrócił to mu gwizdnę pióro - nie chciał sknerus, a takie piękne było. Jedna mania pchnęła mnie w drugą. Z dziką rozkoszą oddaje się pisaniu. Nie, nie tworzę utworów - odkąd trafiłam na kryminały Chmielewskiej, wolę czytać. Za to namiętnie piszę wypracowania, prace semestralne, referaty itd. itp. Wypełniam z obłędem w oku wszelkie ankiety, druki, podania, wnioski..... Listy!!! Cała rodzina już zna tę moją przypadłość i oczywiście chętnie ją wykorzystuje. Oni mają różne rzeczy z głowy a ja z każdą pisaniną popadam w większe uzależnienie. Zdaje się, że w poprzednim wcieleniu byłam jakimś skrybą w klasztorze. Odpowiedz Link Zgłoś
agawka2 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 13:14 gady - kocham je i hoduję, są piękne i kochane Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 13:23 Ja też sie interesuję seryjnymi mordercami. uwilbiam programy o medycynie sądopwej, zwłaszcza te na discovery (w czwartki). Mąż juz nawet tego nie komentuje, wie że ja tak mam i już! A jak chcę kupic książkę i to szukam takich w których szukaja seryjnego mordercy. Całe szcvzęście że nie jestem w tym sama.... Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Mamaszyma to samo... 07.02.05, 18:50 Fascynuje mnie zbrodnia. Kocham czwartki i soboty na Discovery Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Mogę się podłączyć. 07.02.05, 20:02 J.w. Co miesiąc od 15 lat kupuję "Detektywa" . I nie jest to dziwne bynajmniej, niemniej nikt z moich znajomych nie czytuje.Kiedyś często ogądałam medycynę sądową, przeczytałam książkę (jedną! - więcej jednak nie zddzierżyłam) pod tym samym tytułem. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:53 mamaszyma napisała: > Ja też sie interesuję seryjnymi mordercami. uwilbiam programy o medycynie > sądopwej, zwłaszcza te na discovery (w czwartki). Nie jesteś sama , mamoszyma. Mam tak samo + akta sądowe z wydziału karnego sądu + oczywiście kryminały + kryminalistyka i kryminologia. W sumie nic dziwnego skoro moim marzeniem jest być prokuratorem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz6 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 13:29 Uwielbiam kapelusze (zbieram), czapki, szaliki, różne gadżety (im bardziej kolorowe tym lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 15:05 Zbieram stare książki o dobrych manierach, powinnosciach kobiet itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 15:14 Kapitalne! Rzuć, proszę, jakimś tytułem i autorem!!!! pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 19:35 Pierwsza z brzegu :M.Rosciszewski "Panna dorosła w rodzinie i społeczeństwie. Podrecznik zycia praktycznego dla dziewic polskich wszelkich stanów". Warszawa 1905 Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 21:49 Prosze, prosze, zacytuj cos, bo sam tytul zapowiada sie wspaniale! W antykwariatach takie skarby znajdujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mela-blonda Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 18:26 A ja uwielbiam karton! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 19:49 okręty podwodne i lotnictwo wojskowe. Samo w sobie niedziwne, ale jak na kobietę - podobno dziwaczne i w ogóle nieporozumienie jakieś Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_b Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:07 ja też mam...samoloty bombowe i odrzutowegłupie nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_b Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:12 kawka a tez chciałaś iść do szkoły lotniczej bo mnie jak nie przyjęli to chciałam iść do wojskowej akademii technicznejteż bab nie chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:18 Hehe moja tez niezłe-stara baba a uwielbia Buffy postrach wampirów) Mogę oglądać na okrągło choć w większości i tak znam na pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:18 chciałam, ale płeć im się nie spodobała, tak samo, jak u Ciebie ) no to cóż miałam zrobić, zostałam nauczycielką polskiego ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Do Mamyszyma! 07.02.05, 20:28 Czytałam ostatnio dwie krwawe książki o seryjnym mordercy - uważam, że - jak na swój gatunek - całkiem niezłe. Może nie znasz, więc podaję tytuły: "Chirurg", "Skalpel" autorka: Gerritsen. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 07.02.05, 20:33 Acha, i jeszcze moje dziwaczne zainteresowanie. Uwielbiam oglądać cudze mieszkania. Nie zrozumcie mnie źle - nie chodzi o mieszkańców i ich życie, lecz wyposażenie wnętrz. Lubię oglądać wystrój mieszkania, dobór mebli, kolor ścian, dodatki itp. itd. Pałętający się po lokalu właściciele są wówczas tylko zawadą ) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 ja mam.... 07.02.05, 20:37 co tydzień biegam na jednostkę wojskową na musztrę (z własnej woli, sic!), szukują mi się właśnie warsztaty strzeleckie, marszy całodniowe lub całonocne, a jak dobrze pójdzie to 19-tego marca zostanę zaprzysiężona na Strzelczynię a oprócz tego mam dużo zainteresowań, do nietypowych mogę dorzucić jazdę na motocyklu, studiowanie kierunku humanistycznego i politechnicznego jednocześnie (tzn polibuda od września, a filologia polska juz drugi rok), hmm, pewnie jeszcze coś, ale mam dziś już wyłączone myślenie... to wszystko czynnie, a tak ogólnie to mam duuuuużo zainteresowań, które realizuję "biernie" - np oglądanie "Medycyny sądowej" na Discovery albo gapienie się wciąż na dobre dokumenty na Animal Planet i niedługo będę miała dwójkę kocich inwalidów w domu eh, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: ja mam.... 07.02.05, 21:39 O jak dobrze, że nie jestem sama! Moja mama twierdzi , ze jestem zboczona - interesują mnie zbrodnie i medycyna sądowa. Nie fascynuje mnie rzecz jasna czyjaś śmierć, tylko to, jak na podstawie kłaczków z ubrania, włosa czy czegoś podobnego, udaje się odnaleźć mordercę. Co do Gerritsen to napisała jeszcze niezłe "Opary szaleństwa". A ja lubię Patricię Corwnell. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: ja mam.... 08.02.05, 09:37 Ja też lubię Patricię Cornwell ale przyznaję, zę nie słyszałam o tej Gerritsen, muszę top nadrobić. No i ostatnio polubiłam Alex Kavę... Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: ja mam.... 08.02.05, 10:08 Polecam książkę:"Czerwony smok"i "Milczenie owiec") Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 07:33 A ja horrory im więcej krwi się leje tym lepiej. Wolę czytać książki - horrory niż oglądać w tv - mam bujniejszą wyobraźnię niż co poniektóry reżyser. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli a moje to... 08.02.05, 09:12 ... drugie zycie wiezienia i podkultura wiezienna. pracowalam z wiezniami od 2 roku studiow, robilam badania, potem pisalam na ten temat magisterska. troche nietypowe jak na dziewczyne - sfery grypserki, nieformalnych struktur, magii tatuazy wieziennych. moje takie zboczenie, ogladam dyskretnie tatuaze, odgadujac ich znaczenie. mysle o doktoracie... Odpowiedz Link Zgłoś
marta_nie_martka Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 10:13 Uwielbiam wieże ciśnień, od przedszkola, kiedy to tata wytłumaczył mi jak to dzialało. W misteczku, w którym mieszkaliśmy była jedna, bardzo ładna. Miasta poznaję po ich wieżach ciśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 10:32 a ja lubię tu coś rozkręcić tam skręcić,mam swoją skrzyneczkę a w niej kleje,śrubokręty, wkrętki... nawet parę rzeczy udało mi się naprawić - magnetowid,odtwarzacz cd, telefon,itd Jedyne czego sie nie tykam to budzików- kiedyś jako mała dziewczynka rozkręciłam nowy budzik i wszystko mi się wysypało, a że nie chciało wejść z powrotem to budzik zakopałam w ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
azurr Re: Czy macie jakieś dziwaczne zainteresowania??? 08.02.05, 10:56 A ja zbieram przeróżne pudełka od zapałek.Mam ich juz chyba ze 300 (niektóre jeszcze drewniane) i wiem ,że ten rodzaj zbieraztwa nazywa sie filumenistyka.Trochę w tm pomaga mi mój tata(niestety pali papierosy a nie posiada zapalniczki).Każdy mój wyjazd za granicę kończy się w spożywczym gdzie nabywam ....zapałki. Ciekawe czy ktos jeszcze je zbiera? )) Odpowiedz Link Zgłoś