Dodaj do ulubionych

WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka

16.03.05, 15:41
czy i u was ruszyły wiosenne porzadki? ja wziełam sie za okna i załamka ramy
sa tak zapaprane jeszcze od czasu ocieplania nie moge ich odczyścić od taśm
klejacych czy wiecie czym to zmyć próbowałam cifu i poprawa minimalna.Podajcie
wypróbowane środki tez na inne "załamki"smileNapiszcie jak wam idzie bo mi bardzo
powoli(nie chce mi sie okrutnie)ale do przodu.Moze macie tez pomysły na jakies
dekoracje wielkanocne?
Obserwuj wątek
    • trudy77 Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 16.03.05, 18:01
      Łącze się w bólu. Też okrutnie mi się nie chce i mało czasu przy 3- miesięcznym
      szkrabie, a tu jeszcze lada moment chrzciny i zmasowany najazd rodziny, he he.
      Pzdr.
    • yellow1 Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 16.03.05, 20:10
      Ojjj, no tak, porzadki swieteczne... to wiem, co bede robila w weekend uncertain Co do
      okien po ocieplaniu, znam ten bol, skrobalam nozem, albo drapalam drucianym
      zmywakiem. Z szyb udalo sie usunac slady rozpuszczalnikiem, ale parapety i ramy
      drapalam jak wsciekla.
    • urszulas1 Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 16.03.05, 20:38
      Ja ślady po taśmie odmyłam zmywaczem do pzanokci , ale też się naszorowałam,
      użyjcie jakiegoś drapiącego zmywaczka lae uwaga, bo można porysować
      powierzchnie.no to powodzenia smile
    • wieczna-gosia Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 16.03.05, 21:03
      mam zajebiste rolety w oknach- kompletnie mi sie nie chce ich odslaniac wink
      • hanka_79 Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 16.03.05, 23:05
        Silux+, 2-fazowy. Jestem zadowolona, no ale nie miałam problemu ze śladami po
        taśmie.
        Co jeszcze? Firanki przed praniem moczę w zimnej wodzie- brud lepiej złazi.
    • weronikarb Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 17.03.05, 08:45
      U mnie na białe firnaki swietnie sprawdza sie proszek do pieczenia. Do proszku
      dosypuje opakowanie proszku i wybiela sie jak niewiem, nie mocze wczesniej, nie
      daje zadnego wybielacza a firnaki biale jak snieg smile
    • zoe26 Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 17.03.05, 09:36
      A może ktoś wie czym można odświeżyć fugi w łazience? Wyglądają paskudnie.
    • cesarus Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 17.03.05, 10:11
      jesli to sa okna plastikowe, zwroc sie do producenta. oni zazwyczaj maja takie
      srodki do usuwania brudu z czasu produkcji. na bazie rozpuszczalnika, ale
      lagodne dla pcv. (nie matowieje). moze moga sprzedac, albo odlac troche.
      pozdrawiam
      ania
      • mamakini Re: WIOSENNE PORZĄDKI-czym doczyścić okna!załamka 17.03.05, 14:04
        Taśmy- acetonem technicznym spróbuj.
        • miniakoz a macie patent na czyszczenie żaluzji... 17.03.05, 14:49
          nie wiem co to ten aceton techniczny - brzmi dziwnie...macie pomysły na mycie
          żaluzji poziomych i co jest dobre do podług drewnianych?
          • yellow1 Re: a macie patent na czyszczenie żaluzji... 17.03.05, 19:46
            Do podlog polecam sidolux, u siebie zmywam tym panele i jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka