Dodaj do ulubionych

Nie tym razem, niestety

20.04.05, 20:33
jeszcze chyba na mnie nie czas zostać pełnoprawną eMamą. Za wcześnie się zaczęłam cieszyć. Ale wiem przynajmniej, że mogę zajść, że tu nie jestem felerna... ech życie życie...
Teraz muszę mieć przerwę. Wezmę się porządnie za fotografowanie (a podobno jestem niezła w te klocki), zajmę się czymś zamiast obłędną myślówą. I tak zniosłam to lepiej, niż mi się zdawało, że będę znosić.
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 20:34
      strasznie mi przykro! naprawdę! może własnie jak przestaniesz próbować się uda?
      podobno tak jest najczęściej.
      • kalina_p Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:00
        kawka...sad
        A jak to jest z tymi kreskami? Pisalas chyba, ze dwie a ja mylalam, ze jak dwie
        to juz na bank...
        • kawka74 Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:14
          Doktor też widział te testy i potwierdził, że pozytywne. A wczoraj wieczorem,
          po wizycie u niego, zaczęłam krwawić. I dostałam normalny okres. sad((
          • jagienkaa Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:15
            ale to chyba nic nie oznacza! dużo osób ma okres w ciązy! sprawdzałaś to już?
          • kalina_p KAWKA! 20.04.05, 21:16
            Ale okres mozna miec będąc w ciąży do 3 m-cy chyba?
            Ja cos takiego czytłam i słyszałam i chyba koleżanka tak miała, ja nawet nie
            pamietam, bo miałam nieregularny bardzo.
            Może zrób test jeszcze raz/
            One daja jednak te 90 cos % pewności...
            • kawka74 Re: KAWKA! 20.04.05, 21:23
              Drugi test był znacznie slabszy, widać, że bHCG spada. Łykam na wsiaki słuczaj
              luteinę, a jak skończy się krwawienie, pójdę na USG. Wiem, że istnieje
              minimalna szansa, że ciąża się utrzyma, rozum mi to mówi, ale w to nie wierzę.
              I nie chcę się łudzić.
              • kalina_p Re: KAWKA! 20.04.05, 21:38
                Wierzyc trzeba!
                A ile sie staracie? Ja odstawilam tabletki i ponad pol roku nic, nie
                martwilismy sie tym jakos strasznie az któregos dnia mąż się uparł na test "bo
                byłam okrrropna" i okazało się, że to 3 miesiąc. A właśnie chyba okres miałam
                tuz przed tym testem, nie pamiętam...
                Trzymaj się, pozdrawiam!!!
            • agacz2905 Re: KAWKA! 20.04.05, 23:23
              Nie można miesiączkować będac w ciązy. To co nazywacie potocznie "okresem w
              ciązy" może być krwawieniem mniej więcej w czasie spodziewanej miesiączki,
              gdyby ciazy nie było. Ma to związek najczęściej z niewydolnością ciałka
              żółtego, odpowiedzialnego za utrzymanie wczesnej ciąży, jeszcze przed
              utworzeniem się łożyska. Świadczy to zdaje się o niskim poziomie progesteronu i
              zawsze takie krwawienie lub plamienie jest stanem poronienia zagrażającego -
              wtedy najlepiej leżeć, odprężać się i łykać Duphaston lub inny progesteron w
              tabletce. Wiem coś o tym, sama przeszłam (dotyczy ciąży z Szymkiem). Nie
              załamuj się, jeśli natura zdecydowała inaczej (wiem, łatwo mi pisać...). Ja w
              kazdym razie trzymam kciuki i pomodlę się w intencji Twojego macierzyństwa.
              Pozdrawiam
              Agnieszka
          • umasumak Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:20
            Kawka, ja w pierwszej ciąży też krwawiłam. Idź Ty lepiej jeszcze raz do tego
            doktora.
    • marcelino1 Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:24
      Moja koleżanka zorientowała się , że jest w ciązy dopiero w 4 miesiącu, bo
      wcześniej miała normalnie okres. Upewnij się czy i w Twoim przypadku nie jest
      podobnie. Takie testy raczej się nie mylą.
      • paquita1 Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:27
        Kawka...trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok...a jezeli zdarzy sie ze
        niestety...nie zalamuj sie..dobrze ze o tym rozmawiaszsad nie zallamuj sie prosze!!!
    • czajkax2 Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:34
      Bardzo mi przykro Kawkosad( Sama przechodziłam przez podobne sytuacje wiele
      razy,aż przestałam mieć nadzieję na donoszeniesad( A teraz mama swój, już
      póltoraroczny skarbsmile Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko.
    • twinmama76 Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 21:48
      Kawka, zmierz koniecznie poziom HCG. Przykro mi, że już na początku masz
      problemy sad
      • kasia-sapulka Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 22:15
        KAwko strasznie mi przykro, trzymaj sie cieplutko.
        • mijaczek Re: Nie tym razem, niestety 20.04.05, 23:42
          Kawka, juz pisalam ci na Poronieniu - nic jeszcze nie jest stracone. wiele
          dziewczyn krwawi w terminie spodziewanej miesiaczki...powinnas byla pojsc do
          lekarza!!! a luteine lykaj, lykaj!
          Trzymam kciuki!!!!
          Mia
          • sowa_hu_hu kochana 21.04.05, 10:56
            bardzo , bardzo mi przykro... ale wiesz... ja wierze że ci sie uda! naprawde w
            to wierze! jestes bardzo silna osobą - poradzisz sobie...
            zobaczysz jeszcze będziesz nam opowiadać o kupkach , zupkach itp smile
            będzie dobrze

ściskam cie mocno

ps. jak bedziesz to odezij sie na gg
    • iwles Re: Nie tym razem, niestety 21.04.05, 11:06
      Kawko !!
      Bierz luteinę i leż w łózeczku (najlepiej na lewym boku) - wstawaj tylko do
      łazienki. Może jest jeszcze szansa ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka