Dodaj do ulubionych

DO WSZYSTKICH MAM PO CC - PORADŹCIE!

25.04.05, 16:01
Cześć mamusie.
Mam pytanie - 9 tyg. temu miałam cesarkę, przez około 4-5 tygodni miałam
odchody, nic mnie nie bolało, wszystko wręcz książkowo. Wczoraj rano zaczęłam
krwawić - bardzo intensywnie i tak jest do teraz! Tampon OB Super starcza mi
tylko maksymalnie na 1 godzinę. Nie mam bóli, natomiast w podbrzuszu czuję
jakby mnie ktoś nadmuchał. Dodam, że przed ciążą miałam bardzo skąpe
miesiączki i zawsze towarzyszył im ogromny ból. Więc - czy to możliwe, że mam
zwykły okres, czy powinnam się martwić, że to jakiś krwotok? Jestem umówiona
na jutro z lekarzem, ale dopiero na wieczór, a strasznie się denerwuję.
Poradźcie co to może być? Czy pierwszy okres po ciąży może być aż tak
intensywny? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale od początku jestem mamą
butelkową.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi.
Luiza i Mikołajek
Obserwuj wątek
    • kakolina25 Re: DO WSZYSTKICH MAM PO CC - PORADŹCIE! 25.04.05, 16:21
      Ja tez mialam cesarke i krwawilam dosc mocno ale chyba nie tak mocno jak Ty. Na
      Twoim miejscu poszlabym na pogotowie bo bo nie jest to normalne zeby okres vyl
      az ak intensywny.Ja bym nie czekala z ta wizyta u lekarza bo to bedzie juz
      przeciez trzeci dzien.Zycze zdrowka.
      • mufka51 Re: DO WSZYSTKICH MAM PO CC - PORADŹCIE! 25.04.05, 17:04
        Wydaje mi się,że konieczne będzie Usg.Być może w macica nie została dkładnie
        wyczyszczona?To jest jednak mało prawdopodobne.Ważną sprawą jest to czy nie
        gorączkujesz i czy krew nie ma brzydkiego zapachu.Najprawdopodobniej ciąża
        rozchwiała cię hormonalnie,i oby tak było(to najłatwiej naprawić)
    • mamand Re: DO WSZYSTKICH MAM PO CC - PORADŹCIE! 25.04.05, 17:12
      jeśli nie karmisz piersią to może być po prostu okres
      ale wizyta u lekarza jest konieczna
    • sally_zielona Re: DO WSZYSTKICH MAM PO CC - PORADŹCIE! 25.04.05, 17:25
      Luizo, a opowiadałaś lekarzowi, co Ci dolega, z takimi szczegółami jak nam?
      Jeśli nie, to dzwoń jeszcze raz. Nie miej żadnych obiekcji, przecież chodzi o
      Twoje zdrowie. Tylko lekarz może Ci poradzić, czy można czekać do jutra, czy
      raczej jechać na pogotowie, jak radzi Ci jedna z dziewczyn. Jeśli np. umawiałaś
      się na wizytę przez pielęgniarkę lub kogoś innego, kto umawia wizyty (nie
      lekarza), to nie czekaj, tylko dzwoń jeszcze raz. Musisz koniecznie porozmawiać
      z lekarzem. A może o tej porze przyjmuje jakiś ginekolog w prywatnym gabinecie
      i mogłabyś jechać i nie czekać do jutra? Nie wiem skąd jesteś i czy to możliwe,
      ale w miastach (szczególnie dużych) jest zazwyczaj kilka gabinetów, a lekarze
      przyjmują w różne dni tygodnia. Nie chcę Cię straszyć, ale w moim odczuciu, to
      te objawy są bardzo niepokojące. Uważam, że krwawienie jest zbyt obfite, aby je
      zlekceważyć. Ja też miałam podobnie, ale krwawienie było nieznaczne. Lekarz
      powiedział, że to może być pierwszy okres. Nie wiem, czy miał rację, bo potem
      jeszcze przez kilka miesięcy nie miesiączkowałam.

Sally

PS. Mam nadzieję, że okaże się, że to nic strasznego, ale lepiej dmuchać na
      zimne. Skontaktuj się z lekarzem. Pozdrawiam.
      • luigi4 do sally i mufki 25.04.05, 17:53
        Dzięki za odpowiedź. Jest tak - siedzę sama z 9 tygodniowym synkiem, którego
        nie mam z kim zostawić, mąż wraca dopiero jutro z delegacji, rejestrowała mnie
        pani, która siedzi w rejestracji, mój ginekolog nie przyjmuje w poniedziałki,
        mieszkam daleko od miasta gdzie przyjmuje mój ginekolog, nie mam jak się ruszyć
        z małym z domu, a boję się wezwać pogotowie, bo za nieuzasadnione wezwania
        karzą płacić i to słono, a wiecie jak to z pieniędzmi przy małym dziecku, nic
        mnie nie boli, nie gorączkuję i krew nie pachnie brzydko. Teraz troszkę się
        krwawienie uspokoiło (od dwóch godzin ten sam tampon), no i nie wiem co o tym
        myśleć i co robić. A może to jednak okres, tłumaczę sobie, że po 11 miesiącach
        bez okresu ten pierwszy chyba może być bardziej obfity. Co wy na to?
        • mufka51 Re: do sally i mufki 25.04.05, 18:05
          Myślę,że nic złego się nie dzieje.Gdybym mogła ci coś zasugerować,to wymianę
          choć na pewien czas tamponów na podpaski.Nie miałam osobiście cięcia,ale wiem
          jak to wygląda od strony praktycznej.Do lekarza zgłoś się jak tylko bedziesz
          mogła.Gdyby cię coś poważnie zaniepokoiło,to wzywaj pogotowie,nie mają prawa
          obarczyć cię opłatą,chyba,że była byś po spożyciu,a to w twoim przypadku chyba
          nie jest realne.
        • utalia Re: do sally i mufki 25.04.05, 18:10
          Owszem moze byc to okres, choc nie mam pojecia po jakim czasie moze pojawic sie
          miesiaczka u kobitki nie karmiacej piersia. A jesli to nie jest okres to co?
          Jesli juz minely krwawienia poporodowe, pociazowe to z pewnoscia nie moglo sie
          teraz pojawic takie krwawienie. Wiec idac dalej za ta mysle - bym sie
          obawaiala.Choc z drugiej strony ja rowniez przed urodzeniem mialam bardzo
          bolesne miesiaczki. Bez kilku srodkow przeciwbolowych tracilam przytomnosc. A
          teraz wrecz przeciwnie nic mnie nie boli. Ale jesli masz samochod i umisz
          prowadzic to pojechalabym na pogotowie z dzieckiem. W koncu wiele mam zabiera z
          koniecznosci dzieci wszedzie. A jesli nie to moze ktos z sasiadow by cie
          odwiozl? ....no strach tak zostac na noc. W koncu krwotoki sa bardzo
          niebezpieczne (jesli to krwotok a nie miesiaczka a o to chodzi, ze nie
          wiadomo!). Wybacz, ze post jest taki haotyczny ale piszac zastanawiam sie caly
          czas co powinnas zrobic. Utalia
          • sally_zielona Re: do sally i mufki 25.04.05, 21:23
            A może masz numer komórki twojego lekarza? Masz jego wizytówkę? Wiem, że jest
            już późno, ale dobrze by było, gdyby poradził Ci ktoś kompetentny. Podobnie jak
            Utalia cały czas się zastanawiam, co powinnaś zrobić. Naprawdę nie wiem. Nic
            więcej nie przychodzi mi do głowy. Ale muszę przyznać, że jestem poważnie
            zaniepokojona.

Sally
            • mufka51 Do Utalii 25.04.05, 21:44
              No co tam z Tobą,bo spac nie możemy?
              • mufka51 Re: Do Utalii 25.04.05, 21:54
                Przepraszam,pomyliłam nicki,oczywiście chodziło mi o autorke postu.
            • luigi4 Do sally 25.04.05, 21:44
              smile
              Trochę się już uspokoiłam, bo zadzwoniłam do siostry (ona już trzy razy
              rodziła) i zapytałam jej jak to z nią było. Z jej opisu wynika, że to jednak
              okres, a w jej przypadku krwawienia były jeszcze bardziej obfitsze niż u mnie.
              Może mamy to rodzinnie? No i jeszcze mi powiedziała, że po ciąży zawsze
              miesiączki stają się mniej bolesne lub zupełnie bezbolesne, no i że musi być
              obfitsze krwawienie, bo przecież kilkanaście miesięcy w ogóle nie było
              krwawienia. Oczywiście i tak jutro idę do lekarza, tak dla świętego spokoju.
              Dzikuję za zainteresowanie i troskę.
    • mufka51 Do luigi 25.04.05, 21:55
      Kamień z serca.Ale do lekarza idz koniecznie.
      • luigi4 Do mufki 25.04.05, 22:05
        Pewnie, ż pójdę, jeszcze raz dzięki za to, że byłyście ze mną. Napiszę jutro
        wieczorem co mi powiedział lekarz.
        • mufka51 Re: Do mufki 25.04.05, 22:08
          Ok.Śpij dobrze.
          • utalia Utalia do Mufki 25.04.05, 23:06

• utalia Utalia do Mufki 25.04.05, 23:08
            Oj Mufka ale mnie zdezorientowalas ta pomylka nickow. Jeszcze raz zaczelam
            czytac swoj post, doszukujac sie co takiego napisalam, ze teraz martwicie sie
            mna??? Pozdrowionka Utalia
            • driadea Re: Utalia do Mufki 25.04.05, 23:12
              W kwestii formalnej (oby się nigdy nie przydało) - nie ma czegoś takiego jak
              oplata za nieuzasadnione wezwanie pogotowia. Owszem, przez chwilę taki pomysł
              był wcielony w życie, ale niestety wiele osób (nie wiem co to dokladnie znaczy)
              nie wzywało pogotowia z obawy ewentualnej konieczności pokrycia kosztów.
              Niestety te osoby były potrzebujące, część nie przeżyła. To lekarz ma decydować
              jak poważny jest stan pacjenta, nie sam pacjent. Zawsze można wezwać pogotowie!
              Pozdrawiam, Aga
            • mufka51 Do utalii 25.04.05, 23:18
              Hi hi hi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka