lusia8 04.05.05, 17:02 Ostatnio przeczytałam ,,Osobowość ćmy" Grocholi i mam zamiar kupić sobie nową książkę. Polećcie mi coś fajnego. Uwielbiam czytać książki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 17:06 Aktualnie czytam Dziennik Toskański Tessy Caponi Borawskiej oraz Regułę Czterech Caldwella. Moim zdaniem warto, ale to oczywiście kwestia gustu i upodobań. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:12 Czytam o administracji publicznej w procesie przemian. Mi tam się podoba ale z tego co widzę -innym nie.Troche żałuję że nie studiuję administracji, tylko politologię, no ale cóż... Nie cierpię książek, gazet i filmów typowo babskich. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia8 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:16 Szkoda, że nie lubisz książek. Ja tam uwielbiam. Bez książki nie zasne. Czytam bardzo dużo a moje ksiązki w domu to prawdziwy skarb. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:32 Ja Grocholi nie trawię, podobnie jak Wiśniewskiego (Samotność w sieci-porażka!! Egzaltowane wypociny faceta, który przechwala się, jak to dobrze zna kobiety, bo wie co to PMS. I wszędzie te wielkie bujające biusty i brunetki!). Polecam Ci z czystym sercem Gretkowską-zwłaszcza Polkę i Europejkę, trefne, dowcipne, prześmiewcze. No i Ericę Jong-zwłaszcza "Strach przed lataniem" i "strach przed pięćdziesiątką". No i Henry Miller...Sexus to mistrzostwo świata. Z popularnych ostatnio to fajna jest Alice Pearson "Nie wiem, jak ona to robi". Baardzo polecam też Terakowską-piękne, mądre książki, moje ulubione to Ono i Poczwarka, ale będziesz ryczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia8 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:49 Terakowską czytałam. Rzeczywiście rewelacja. A co do Grocholi, to wydaje mi się, że jedyną jej udaną książką byłó ,,Nigdy w życiu", reszta to smętne romanse. Nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:59 Też chciałabym polecic Terakowską, a konkretnie zbiór felietonów "Dobry adres to człowiek". Prosto i mądrze napisane , skłaniają do refleksji Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 20:14 A czy lipcowa napisała, że nie lubi książek generalnie rzecz biorąc?... Odpowiedz Link Zgłoś
lusia8 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 22:22 Generalnie rzecz biorąc napisała ,,nienawidze książek". Czy to nie to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
jagulec Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 05.05.05, 00:05 > Generalnie rzecz biorąc napisała ,,nienawidze książek". Czy to nie to samo? Napisala: "Nie cierpię książek, gazet i filmów typowo babskich." To NIE to samo. Dziwne, ze nie dostrzegasz roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 05.05.05, 07:58 Lusiu, najwyrażniej nie doczytałaś do końca Lipcowa napisała, że nie cierpi książek, gazet i filmów typowo babskich Czy jeśli napiszesz, że nie znosisz szpinaku, to wniosek z tego, ze nie lubisz żadnych warzyw, albo wogóle jedzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Czy Ty umiesz czytać kobieto? 05.05.05, 10:47 lusia8 napisała: > Generalnie rzecz biorąc napisała ,,nienawidze książek". Czy to nie to samo? GDZIE ja tak napisałam? GDZIE? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 20:36 lusia8 napisała: > Szkoda, że nie lubisz książek. Ja tam uwielbiam. Bez książki nie zasne. Czytam > bardzo dużo a moje ksiązki w domu to prawdziwy skarb. Pozdrawiam. ależ ja kocham ksiązki i czytam non stop. Nie lubię babskiej literatury czyli Bridget itp. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 18:40 ja też uwielbiam czytać i czytam to co mi wpadnie w ręce czyli bardzo różne książki. Jedna z najlepszych jakie ostatni przeczytałam to "Matka ryżu" Rani Manicka,jest to książka naprawdę magiczna i niezwykła,a podobała się wszystkim którym pożyczałam ją. Niezłe też są książki H.Cobena np."Nie mów nikomu" ale nie warto czytać więcej niż dwie bo potem nudzi się ten sam podobny schemat,ale pierwsza jest zaskakująca Co do "Samotności w sieci " to też byłam rozczerowana,bo wcześniej czytałam niezłe opinie,ale jak już ją kupiłam to bardzoi mnie rozczarowała Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 20:50 Ja teraz przeczytałam czwarta część powieści sensacyjnej Alex Kava,wszystkie części sa o seryjnych mordercach. Mnie osobiscie bardzo podobały się,ale ogólnie czytam wszystko i wszedie a szczególnie uwielbiam czytac w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu marcysia!!! 04.05.05, 21:57 a jaki ma tytuł czwarta cześć? ja przeczytałam trzy pierwsze i nie wiedziałam ze wyszła kolejna a jestem ciekawa losów bohaterki... a "samotność w sieci" bardzooooooooooooo mi sie podobała i druga jego ksiązka też (zapomniałam tytułu chociaz sama ją sobie kupowałam... ech skleroza nie boli...) Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 sowa_hu_hu 04.05.05, 23:40 czwarta część ma tytuł "Granice szaleństwa" niestety jest dosłownie o połowe chudsza od pozostałych części. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: Alex Kava :))) 06.05.05, 21:06 a juz myslalam ze tylko ja to czytam . wlasnie zaczelam czwarta, a trzy poprzednie doslownie wchlonelam )) uwielbiam takie z dreszczykiem, poza tym kocham Jonathana Carrolla! wlasnie kupilam najnowsza "szklana zupa", ale to na deser . generalnie ostatnio czytam cos dla odstresowania, np. "nie wiem jak ona to robi", czy "diabel ubiera sie u prady" - w tym samym stylu. rozbawila mnie tez laurie notaro i jej "klub idiotek". teksty momentami takie, ze plakalam ze smiechu, ale to juz rzecz gustu. dobrze ze napisalyscie o tej "samotnosci w sieci" bo juz chcialam kupic ale chyba zrezygnuje. generalnie KOCHAM czytac, a polecic moge Deborah Moggach "tulipanowa goraczka". niezwykla, a zarazem tragiczna historia milosci, naprawde dobra ksiazka, zadne romansidlo. goraco polecam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anusiamilusia Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 20:57 A ja czytam "Polactwo" Ziemkiewicza i włosy dęba stoją na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
mapta Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 21:46 ostatno czytam "dzikie serce, tesknoty meskiej duszy" John Eldredge i bardzo polecam, choc to nie jest ksiazka beletrystyczna, tylko raczej z pogranicza psychologii, to jednak czyta sie to z zapartym tchem! Ksiazka adresowana glownie do facetow, ale tez godna polecenia (ja to sam autor pisze) wszystkim zonom i matkom synow! I ma racje! ************************** poza tym bardzo Wam polecam "zapach cedru" -powiesc obyczajaowa, rewelacja, wielu bohaterow, rozne watki, super, nie pamietam autowa, ale jest w wydawnistwie "Swiat ksiazki", wiec kto cche to sobie sprawdzi na ich stronie, albo napisze Wam to jutro, jak sie synek obudzi, bo ksiazka stoi u niego w pokoju *************************** a jedna z moich ulubionych ksiazek jest "pachnidło" Patricka Suskinda i kto ne czytal, niech zaluje!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 22:54 Hej! Pachnidło jest super-książka,której nie można zapomnieć.Ja ogólnie czytam wszystko co mi wpadnie w ręce Aktualnie Świat Emmy praprawnuczki bratanka Jane Austen) Dopiero co skończyłam Domofon Miłoszewskiego-to ciekawa pozycja na polskim rynku-horror,którego akcja dzieje się w wiezowcu na Bródnie-fajna. Polecam też ciekawie i bardzo dziwnie napisaną książkę Miłosć ponad czasem Niflenegger.Lubię Lee Chida-na głowę bije Cobena,Kinga,Koonza,trochę polskiej fantasy-po prostu co zdobędę Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re do Anusiamilusia:-) 04.05.05, 22:55 Hej! Czemu włosy Ci stają? Z powodu treści czy sposobu pisania autora? Straszniem ciekawa) Odpowiedz Link Zgłoś
anusiamilusia do Zuzia i Werka 05.05.05, 22:42 włosy dęba stają na głowie, jak się czyta o złodziejach rozkradających Polskę kawałek po kawałku. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 23:48 Warsaw rising 44 czytam. W ogole w literature wojenna wsiaklam.... Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 "Spalona" 05.05.05, 08:16 autorstwa Souad. Polecam! b. fajna ksiazka choc troche makabryczna Odpowiedz Link Zgłoś
anna-bw Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 05.05.05, 18:11 Ostatnio "Bóg rzeczy małych" - magiczna książka Hinduski , nie pamiętam nazwiska, ale naprawdę polecam , przeczytałam w 2 dni. Ponadto : "kto sieje burzę" , niestety również nie pamiętam autora . Ksiązke , która czytałam kilka razy to "błękitny zamek " LM Montgomery (ta od Ani z Zielonego Wzgórza) . Z dobryk książek "Parton" (w klimacie Mistrza i Małgorzaty"), a dla wszystich mam pracujących "Nie wiem jak ona to robi" i "Diabeł ubiera się u Prady". Anna Odpowiedz Link Zgłoś
aleimch Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 05.05.05, 21:20 Witam, Polecam Polke Gretkowskiej, 11 minut coelho, weronika postanawia umrzec coelho, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 05.05.05, 22:50 A ja lubię czasem książki łatwe, dowcipne i przyjemne. Nawet, jeśliby je nazwać babskimi. Fajnie się czyta Monikę Szwaję - "Jestem nudziarą", "Romans na receptę", "Zapiska stanu poważnego" i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
dotima Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 06.05.05, 12:46 A ja ostatnio przeczytałam dwie powieści Toma Sharpe'a. Niby absurdalnie głupie, ale jakie smieszne!! Polecam bo leciutkie i naprawdę mozna się pośmiać. (chodzi mi o "Wilta" i "Alternatywę według Wilta"). Odpowiedz Link Zgłoś
mapta Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 06.05.05, 18:22 "nie wiem jak ona to robi" to tytul, ktory sie tu pojawil uz kilkakrotnie i jest powod!: ksiazka swietnie napisana, dla mlodych mam, ktore sie borykaja ze wszystkimi porblemami zycia domowo-rodzinnego jest taka mila terapia ze smiechem druga taka w podobnym stylu to "niania w Nowym Jorku", no ale to juz o niani, tyle ze mlode mamy, czytakac ta ksiazke moga sie bardzo dowartosciowac i docenic uroki macierzynstwa! Polecam wszystkim zmeczonym mamom w kryzysie "siedzenia" z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: lekkie... i nie tylko 06.05.05, 21:14 juz podawalam: "nie wiem jak ona to robi" "diabel ubiera sie u prady" "niania w nowym jorku" "katie w swiecie mody" "chlopak na zamowienie" ostatnio kupilam ksiazke (to moj nalog od wielu lat ) "niania w londynie" ale czeka w kolejce wiec nie wiem jaka jest jeszcze. poza tym carroll, carroll i jeszcze raz carroll - moje ukochane to trylogia "crane`s view" "zaslubiny patykow", "drewniane morze" "calujac ul" i chyba najbardziej znana "kraina chichow", ale pozostale tez uwielbiam. dorzuce jeszcze mojego ukochanego "mistrza i malgorzate" ) a "bog rzeczy malych" jest autorstwa arundhati roy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 06.05.05, 23:59 Faktycznie "Niania..." była niezła - byłam w ciązy to czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.perkowska kod leonarda da vinci 06.05.05, 23:37 naprawdę ciekawa i przyjemna w czytaniu. czasem mam wrazenie, że oglądam film - tak dobrze jest napisana. polecam a duzo wczesniej czytałam B.mahmoody - sprzedane. ok. 200str, - przeczyłam w jedna noc. tak mnie wciągnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
blum5 Re: kod leonarda da vinci 07.05.05, 04:12 a czy ktos pamieta ksiazki Irwina Shaw'a.polecam serdecznie, a najlepiej zaczac od: 'wieczor w bizancjum' 'chleb na wody plynace' Odpowiedz Link Zgłoś
mr12ab Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 07.05.05, 09:30 Polecam "Bez mojej zgody". Możliwe, że przekręcę nazwisko autorki, bie aktualnie nie mam jej przed soba : Pinout. Przeczytałam w jeden dzień. Porusza do bólu, ale nie można sie oderwać. Nie ma strony, która by nie wywoływała emocji. Jak przeczytasz, chętnie przeczytam Twoje uwagi. Pozdrawiam. lusia8 napisała: > Ostatnio przeczytałam ,,Osobowość ćmy" Grocholi i mam zamiar kupić sobie nową > książkę. Polećcie mi coś fajnego. Uwielbiam czytać książki. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia8 Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 07.05.05, 13:59 Już czytałam tą książkę. Zabrałam ją na wykłady w saobotę i cały dzień przesiedziałam w bibliotece i czytałam. Książka znakomita. A jakie zakończenie. Płakałam jak bóbr. Uwielbiam takie książki, gdzie do ostatniej kartki nie wiadomo jakie będzie zakończenie. I nie wiadomo w zasadzie, komu przyznać rację w sporze. podobało mi się również w niej to, że każdy rozdział to przedstawienie punktu widzenia przez innego bohatera. Polecam tą ksiązkę każdemu. Mr12ab- czekam na twoje uwagi o książce. Odpowiedz Link Zgłoś