Dodaj do ulubionych

Co czytacie teraz godnego polecenia?

04.05.05, 17:02
Ostatnio przeczytałam ,,Osobowość ćmy" Grocholi i mam zamiar kupić sobie nową
książkę. Polećcie mi coś fajnego. Uwielbiam czytać książki.
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 17:06
      Aktualnie czytam Dziennik Toskański Tessy Caponi Borawskiej oraz Regułę
      Czterech Caldwella. Moim zdaniem warto, ale to oczywiście kwestia gustu i
      upodobań.
    • 18lipcowa Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:12
      Czytam o administracji publicznej w procesie przemian. Mi tam się podoba ale z
      tego co widzę -innym nie.Troche żałuję że nie studiuję administracji, tylko
      politologię, no ale cóż...

Nie cierpię książek, gazet i filmów typowo babskich.
      • lusia8 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:16
        Szkoda, że nie lubisz książek. Ja tam uwielbiam. Bez książki nie zasne. Czytam
        bardzo dużo a moje ksiązki w domu to prawdziwy skarb. Pozdrawiam.
        • ledzeppelin3 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:32
          Ja Grocholi nie trawię, podobnie jak Wiśniewskiego (Samotność w sieci-porażka!!
          Egzaltowane wypociny faceta, który przechwala się, jak to dobrze zna kobiety,
          bo wie co to PMS. I wszędzie te wielkie bujające biusty i brunetki!). Polecam
          Ci z czystym sercem Gretkowską-zwłaszcza Polkę i Europejkę, trefne, dowcipne,
          prześmiewcze. No i Ericę Jong-zwłaszcza "Strach przed lataniem" i "strach przed
          pięćdziesiątką". No i Henry Miller...Sexus to mistrzostwo świata. Z popularnych
          ostatnio to fajna jest Alice Pearson "Nie wiem, jak ona to robi". Baardzo
          polecam też Terakowską-piękne, mądre książki, moje ulubione to Ono i Poczwarka,
          ale będziesz ryczeć.
          • lusia8 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:49
            Terakowską czytałam. Rzeczywiście rewelacja. A co do Grocholi, to wydaje mi
            się, że jedyną jej udaną książką byłó ,,Nigdy w życiu", reszta to smętne
            romanse. Nie dla mnie.
          • kolorko Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 17:59
            Też chciałabym polecic Terakowską, a konkretnie zbiór felietonów "Dobry adres
            to człowiek". Prosto i mądrze napisane , skłaniają do refleksjismile
        • zona_wojtka Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 20:14
          A czy lipcowa napisała, że nie lubi książek generalnie rzecz biorąc?...
          • lusia8 Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 22:22
            Generalnie rzecz biorąc napisała ,,nienawidze książek". Czy to nie to samo?
            • jagulec Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 05.05.05, 00:05
              > Generalnie rzecz biorąc napisała ,,nienawidze książek". Czy to nie to samo?

Napisala: "Nie cierpię książek, gazet i filmów typowo babskich." To NIE to
              samo. Dziwne, ze nie dostrzegasz roznicy.
            • kolorko Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 05.05.05, 07:58
              Lusiu, najwyrażniej nie doczytałaś do końcasmile
              Lipcowa napisała, że nie cierpi książek, gazet i filmów typowo babskichsmile
              Czy jeśli napiszesz, że nie znosisz szpinaku, to wniosek z tego, ze nie lubisz
              żadnych warzyw, albo wogóle jedzenia??
            • 18lipcowa Czy Ty umiesz czytać kobieto? 05.05.05, 10:47
              lusia8 napisała:

> Generalnie rzecz biorąc napisała ,,nienawidze książek". Czy to nie to samo?
              GDZIE ja tak napisałam? GDZIE?
        • 18lipcowa Re: Moje raczej nie jest godne polecenia. 04.05.05, 20:36
          lusia8 napisała:

> Szkoda, że nie lubisz książek. Ja tam uwielbiam. Bez książki nie zasne.
          Czytam
          > bardzo dużo a moje ksiązki w domu to prawdziwy skarb. Pozdrawiam.
          ależ ja kocham ksiązki i czytam non stop. Nie lubię babskiej literatury czyli
          Bridget itp.
    • inez21 Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 18:40
      ja też uwielbiam czytać i czytam to co mi wpadnie w ręce czyli bardzo różne książki.
      Jedna z najlepszych jakie ostatni przeczytałam to "Matka ryżu" Rani Manicka,jest
      to książka naprawdę magiczna i niezwykła,a podobała się wszystkim którym
      pożyczałam ją.
      Niezłe też są książki H.Cobena np."Nie mów nikomu" ale nie warto czytać więcej
      niż dwie bo potem nudzi się ten sam podobny schemat,ale pierwsza jest zaskakującasmile

Co do "Samotności w sieci " to też byłam rozczerowana,bo wcześniej czytałam
      niezłe opinie,ale jak już ją kupiłam to bardzoi mnie rozczarowałasad

Pozdrawiam!!
      • marcysia51 Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 20:50
        Ja teraz przeczytałam czwarta część powieści sensacyjnej Alex Kava,wszystkie
        części sa o seryjnych mordercach.
        Mnie osobiscie bardzo podobały się,ale ogólnie czytam wszystko i wszedie a
        szczególnie uwielbiam czytac w wannie.
        • sowa_hu_hu marcysia!!! 04.05.05, 21:57
          a jaki ma tytuł czwarta cześć? ja przeczytałam trzy pierwsze i nie wiedziałam ze
          wyszła kolejna a jestem ciekawa losów bohaterki...

a "samotność w sieci" bardzooooooooooooo mi sie podobała i druga jego ksiązka
          też (zapomniałam tytułu chociaz sama ją sobie kupowałam... ech skleroza nie
          boli...)
          • marcysia51 sowa_hu_hu 04.05.05, 23:40
            czwarta część ma tytuł "Granice szaleństwa"
            niestety jest dosłownie o połowe chudsza od pozostałych części.
            • kkatie Re: Alex Kava :))) 06.05.05, 21:06
              a juz myslalam ze tylko ja to czytam smile. wlasnie zaczelam czwarta, a trzy
              poprzednie doslownie wchlonelam smile))
              uwielbiam takie z dreszczykiem, poza tym kocham Jonathana Carrolla! wlasnie
              kupilam najnowsza "szklana zupa", ale to na deser smile.
              generalnie ostatnio czytam cos dla odstresowania, np. "nie wiem jak ona to
              robi", czy "diabel ubiera sie u prady" - w tym samym stylu. rozbawila mnie tez
              laurie notaro i jej "klub idiotek". teksty momentami takie, ze plakalam ze
              smiechu, ale to juz rzecz gustu.
              dobrze ze napisalyscie o tej "samotnosci w sieci" bo juz chcialam kupic smile
              ale chyba zrezygnuje.
              generalnie KOCHAM czytac, a polecic moge Deborah Moggach "tulipanowa goraczka".
              niezwykla, a zarazem tragiczna historia milosci, naprawde dobra ksiazka, zadne
              romansidlo.
              goraco polecam
              pozdrawiam
    • anusiamilusia Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 20:57
      A ja czytam "Polactwo" Ziemkiewicza i włosy dęba stoją na głowie
      • mapta Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 21:46
        ostatno czytam "dzikie serce, tesknoty meskiej duszy" John Eldredge
        i bardzo polecam, choc to nie jest ksiazka beletrystyczna, tylko raczej z
        pogranicza psychologii, to jednak czyta sie to z zapartym tchem!
        Ksiazka adresowana glownie do facetow, ale tez godna polecenia (ja to sam autor
        pisze) wszystkim zonom i matkom synow!
        I ma racje!
        poza tym bardzo Wam polecam "zapach cedru" -powiesc obyczajaowa, rewelacja,
        wielu bohaterow, rozne watki, super, nie pamietam autowa, ale jest w
        wydawnistwie "Swiat ksiazki", wiec kto cche to sobie sprawdzi na ich stronie,
        albo napisze Wam to jutro, jak sie synek obudzi, bo ksiazka stoi u niego w
        pokoju smile
        a jedna z moich ulubionych ksiazek jest "pachnidło" Patricka Suskinda i kto ne
        czytal, niech zaluje!!!!!!!!!!!!!!
        • zuzia_i_werka Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 22:54
          Hej! Pachnidło jest super-książka,której nie można zapomnieć.Ja ogólnie czytam
          wszystko co mi wpadnie w ręcesmile Aktualnie Świat Emmy praprawnuczki bratanka
          Jane Austensmile) Dopiero co skończyłam Domofon Miłoszewskiego-to ciekawa pozycja
          na polskim rynku-horror,którego akcja dzieje się w wiezowcu na Bródnie-fajna.
          Polecam też ciekawie i bardzo dziwnie napisaną książkę Miłosć ponad czasem
          Niflenegger.Lubię Lee Chida-na głowę bije Cobena,Kinga,Koonza,trochę polskiej
          fantasy-po prostu co zdobędęsmile Pozdr!
      • zuzia_i_werka Re do Anusiamilusia:-) 04.05.05, 22:55
        Hej! Czemu włosy Ci stają? Z powodu treści czy sposobu pisania autora?
        Straszniem ciekawasmile)
        • anusiamilusia do Zuzia i Werka 05.05.05, 22:42
          włosy dęba stają na głowie, jak się czyta o złodziejach rozkradających Polskę
          kawałek po kawałku.
    • wieczna-gosia Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 04.05.05, 23:48
      Warsaw rising 44 czytam.
      W ogole w literature wojenna wsiaklam....
    • adsa_21 "Spalona" 05.05.05, 08:16
      autorstwa Souad.
      Polecam!
      b. fajna ksiazka choc troche makabryczna
    • anna-bw Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 05.05.05, 18:11
      Ostatnio "Bóg rzeczy małych" - magiczna książka Hinduski , nie pamiętam
      nazwiska, ale naprawdę polecam , przeczytałam w 2 dni. Ponadto : "kto sieje
      burzę" , niestety również nie pamiętam autora . Ksiązke , która czytałam kilka
      razy to "błękitny zamek " LM Montgomery (ta od Ani z Zielonego Wzgórza) . Z
      dobryk książek "Parton" (w klimacie Mistrza i Małgorzaty"), a dla wszystich mam
      pracujących "Nie wiem jak ona to robi" i "Diabeł ubiera się u Prady".
      Anna
      • aleimch Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 05.05.05, 21:20
        Witam,
        Polecam Polke Gretkowskiej, 11 minut coelho, weronika postanawia umrzec coelho,
        pozdrawiam
        • lidkakn Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 05.05.05, 22:50
          A ja lubię czasem książki łatwe, dowcipne i przyjemne. Nawet, jeśliby je nazwać
          babskimi. Fajnie się czyta Monikę Szwaję - "Jestem nudziarą", "Romans na
          receptę", "Zapiska stanu poważnego" i inne.
          • dotima Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 06.05.05, 12:46
            A ja ostatnio przeczytałam dwie powieści Toma Sharpe'a. Niby absurdalnie
            głupie, ale jakie smieszne!! Polecam bo leciutkie i naprawdę mozna się pośmiać.
            (chodzi mi o "Wilta" i "Alternatywę według Wilta").
            • mapta Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 06.05.05, 18:22
              "nie wiem jak ona to robi" to tytul, ktory sie tu pojawil uz kilkakrotnie i
              jest powod!:
              ksiazka swietnie napisana, dla mlodych mam, ktore sie borykaja ze wszystkimi
              porblemami zycia domowo-rodzinnego jest taka mila terapia ze smiechem smile
              druga taka w podobnym stylu to "niania w Nowym Jorku", no ale to juz o niani,
              tyle ze mlode mamy, czytakac ta ksiazke moga sie bardzo dowartosciowac i
              docenic uroki macierzynstwa!
              Polecam wszystkim zmeczonym mamom w kryzysie "siedzenia" z dzieckiem smile
              • kkatie Re: lekkie... i nie tylko 06.05.05, 21:14
                juz podawalam:
                "nie wiem jak ona to robi"
                "diabel ubiera sie u prady"
                "niania w nowym jorku"
                "katie w swiecie mody"
                "chlopak na zamowienie"
                ostatnio kupilam ksiazke (to moj nalog od wielu lat smile) "niania w londynie" ale
                czeka w kolejce wiec nie wiem jaka jest jeszcze.
                poza tym carroll, carroll i jeszcze raz carroll - moje ukochane to
                trylogia "crane`s view" "zaslubiny patykow", "drewniane morze" "calujac ul" i
                chyba najbardziej znana "kraina chichow", ale pozostale tez uwielbiam.
                dorzuce jeszcze mojego ukochanego "mistrza i malgorzate" smile)
                a "bog rzeczy malych" jest autorstwa arundhati roy.
                pozdrawiam
              • lidkakn Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 06.05.05, 23:59
                Faktycznie "Niania..." była niezła - byłam w ciązy to czytałam.
    • kasia.perkowska kod leonarda da vinci 06.05.05, 23:37
      naprawdę ciekawa i przyjemna w czytaniu. czasem mam wrazenie, że oglądam film -
      tak dobrze jest napisana. polecam

a duzo wczesniej czytałam B.mahmoody - sprzedane. ok. 200str, - przeczyłam w
      jedna noc. tak mnie wciągnęła.
      • blum5 Re: kod leonarda da vinci 07.05.05, 04:12
        a czy ktos pamieta ksiazki Irwina Shaw'a.polecam serdecznie, a najlepiej zaczac
        od:
        'wieczor w bizancjum'
        'chleb na wody plynace'
    • mr12ab Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 07.05.05, 09:30
      Polecam "Bez mojej zgody". Możliwe, że przekręcę nazwisko autorki, bie
      aktualnie nie mam jej przed soba : Pinout. Przeczytałam w jeden dzień. Porusza
      do bólu, ale nie można sie oderwać. Nie ma strony, która by nie wywoływała
      emocji. Jak przeczytasz, chętnie przeczytam Twoje uwagi. Pozdrawiam.

lusia8 napisała:

> Ostatnio przeczytałam ,,Osobowość ćmy" Grocholi i mam zamiar kupić sobie nową
      > książkę. Polećcie mi coś fajnego. Uwielbiam czytać książki.
      • lusia8 Re: Co czytacie teraz godnego polecenia? 07.05.05, 13:59
        Już czytałam tą książkę. Zabrałam ją na wykłady w saobotę i cały dzień
        przesiedziałam w bibliotece i czytałam. Książka znakomita. A jakie zakończenie.
        Płakałam jak bóbr. Uwielbiam takie książki, gdzie do ostatniej kartki nie
        wiadomo jakie będzie zakończenie. I nie wiadomo w zasadzie, komu przyznać rację
        w sporze. podobało mi się również w niej to, że każdy rozdział to
        przedstawienie punktu widzenia przez innego bohatera. Polecam tą ksiązkę
        każdemu. Mr12ab- czekam na twoje uwagi o książce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka