Dodaj do ulubionych

czy wam też się zdarz nie myć

16.07.05, 01:03
kurcze dzxiewczyny ja od wczoraj w koszuli nocnej. Czy wam też się tak czasem zdarza? Robicie sobie dzień dziecka z myciem? Podobno to zdrowe? Ktoś tak kiedyś mówił chyba śp Kaużyński Zygmunt.
Obserwuj wątek
    • umasumak Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 01:05
      ekan13 napisała:

> kurcze dzxiewczyny ja od wczoraj w koszuli nocnej. Czy wam też się tak czasem
      z
      > darza? Robicie sobie dzień dziecka z myciem? Podobno to zdrowe? Ktoś tak
      kiedyś
      > mówił chyba śp Kaużyński Zygmunt.

Ja się wogóle nie myję. mój mąż jest jak Napoleon - lubi nieumyte, naturalnie
      pachnące kobiety wink
      >
      • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 01:06
        uma zabiłaś mniesmile)))
        • palka_zapalka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 01:08
          ja natomiast lubię jak się wszystko do mnie przykleja,czuje miły dotyk spoconej
          bawełnywink
      • wegatka Umo 17.07.05, 00:50
        umasumak napisała:

> Ja się wogóle nie myję. mój mąż jest jak Napoleon - lubi nieumyte, naturalnie
        > pachnące kobiety wink

No to mnie teraz dopiero olśniło, dlaczego Ty córce Józefina dałaś na imię wink))
        • imasumak Re: Umo 07.04.13, 01:43
          big_grin
          • semida Re: Umo 07.04.13, 01:57
            big_grin
            • imasumak Re: Umo 07.04.13, 02:08
              Taka reakcja po latach big_grin
              • wegatka Re: Umo 07.04.13, 02:25
                Aż mi się łezka w oku zakręciła - oczywiście od smrodku z niemycia, aż w oczy szczypie wink
    • deja-vu Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 01:06
      no co ty, ja w te upaly to od 3 dni sie nie myje.
      no kurcze nie mam sily.
      ekan, nie jestes sama!!!
      pzdr.
      o.
      • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 01:07

a jak oszczędność wody
        • socka2 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 01:09
          matko, tak siedze na forum i sie nudze....i pomyslalam - zrobie dzien
          dziecka...widze, ze nie jestem sama smile
          w koncu od czego sa chusteczki pampersa, a jutro popryskam sie jakas ladna woda
          i bedzie ok
        • deja-vu Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 01:09
          woda sie leje,
          ubikacje mam popsuta, wycieka bokami, wiec nie oszczedze z tego powodu.
          ale jutro tez sie nie umyje, bo za goraco.
      • umasumak deja-vu 16.07.05, 01:14
        Nie rób sobie wyrzutów z tego powodu. Wszak pot jest mokry i bardzo fajnie
        chłodzi smile
        • deja-vu Re: deja-vu 16.07.05, 01:29

malo tego, dodam ze:

Częste mycie (pod prysznicem) skraca życie

"Dziennik Zachodni" pisze, że brudasy twierdzą, że "częste mycie skraca życie". I być może mają trochę
          racji. Amerykańscy uczeni twierdzą, że amatorom regularnego brania kąpieli pod prysznicem mogą
          grozić uszkodzenia mózgu. A to z powodu nawet małych ilości manganu (w postaci wodorotlenków)
          wymieszanych z wodą, który dostaje się do naszego organizmu podczas oddychania powietrzem z
          maleńkimi kropelkami H2O - podkreśla gazeta.

Mangan jest uznawany za mikroelement, konieczny do życia. Ale w większych ilościach jego sole
          szkodzą systemowi nerwowemu. Dr John Spangler z Wake Forest University School of Medicine w New
          Carolina, który kierował zespołem badaczy, jest alarmistyczny w swych komentarzach. Twierdzi, że jeśli
          jego badania zostaną potwierdzone, to odkrycie będzie miało poważne implikacje na całym świecie -
          informuje "Dziennik Zachodni".

Wdychanie manganu znacznie bardziej ułatwia dostawanie się tego pierwiastka do mózgu niż jego picie
          czy zjadanie. Otwartą bramą do mózgu są tym przypadku komórki nerwowe zmysłu węchu. Przez nie
          mangan trafia wprost do mózgu - podaje gazeta.

Spangler na podstawie doświadczeń na zwierzętach ustalił, że szkodliwa dawka manganu dostaje się
          do organizmu człowieka już po dziesięciu minutach wystawania pod prysznicem dziennie. Po dziesięciu
          latach mycia się pod prysznicem zanieczyszczoną manganem wodą dzieci są narażone na egzystencję z
          ilością szkodliwego pierwiastka aż trzy razy większą od dozy potrzebnej do "odmóżdżenia" szczura.
          Dorośli amatorzy prysznica mają w swych głowach jeszcze o połowę więcej manganu - pisze "Dziennik
          Zachodni".(PAP)

dal tych co nie wierza:

wiadomosci.wp.pl/wid,7577359,prasaWiadomosc.html?ticaid=1
          • umasumak Wiedziałam! 16.07.05, 01:32
            Że musi być jakieś naukowe uzasadnienie!
            • ekan13 Re: Wiedziałam! 16.07.05, 01:48
              Ja też, ale wolałam być tego pewna. Już w szkole podstawowej mawiano nam, że częste mycie skraca życie.
              Ja lubię żyć w zgodzie z naturą, a kiedyś w sumie nie myto się codziennie. Na wsi u mojej babci do tej pory kąpią się tylko w sobotę wieczorem, a na prawdę tam nikt nie choruje. Ludzie silni, mocni. Fakt, trochę tak przy piątku trąci, ale w porównaniu z tym jakie konsekwencje mają antybiotyki, uważm, że gra warta świeczki.
            • kasik751 Re: Wiedziałam! 16.07.05, 01:51
              Ekologia coraz wiecej znaczy w dzisiejszych czasach i wode trzeba oszczedzac,
              bo jest jej coraz mniej. Uwazam jednak, ze przesadzacie - raz na tydzien trzeba
              wziac kapiel. Moze nie w pelnej wannie, odpowiednik miski wystarczy.
              Polecam wkladki higieniczne do bielizny - nie trzeba zmieniac majtek. No i
              mniej prania, proszek to tez szkodliwa chemia.
              Pozdrawiam.
              • ekan13 Re: Wiedziałam! 16.07.05, 01:58
                Nie wiem czy zauważyłaś ale ja wyraźnie napisałam, że raz wtygodniu jet Ok.
                Kasik myślę, że masz absolutną rację z argumentem ekologicznym.
                Woda jest cenna i nawet ostanio na TV1 leciała taka bajka o kropelce gdzie wyraźnie kładą nacisk na oszczędność wody.
                Bajak bajką ale przykład musi być przede wszystkim.
                Można dziecku mówić mądre slogany o tym jaka to woda jest cenna i jak ją należy szanować, ale jak ma się potem do tego codzienny prysznic.
                • ania.freszel Re: Wiedziałam! 16.07.05, 07:38
                  No tak, ale przy takich upalach jak teraz ja biore prysznic dwa razy dziennie,
                  i ekologia ekologią ale nienawidze jak jestem taka nieswieza. A to co pisza
                  dziewczyny wyzej to dla mnie po prostu szok z horrorem Ja mam nadzieje ze
                  zartuja..... A moze i nie.... Dziwic sie pozniej ze mamy opinie brudasow i
                  smierdziuchow???
                  • twinmama76 łomatko :-0 16.07.05, 08:33
                    A myślałam, że to ja mam zerowe poczucie humoru wink
                    • wieczna-gosia Re: łomatko :-0 16.07.05, 10:32
                      nieprawda bo ja wink pierwsze trzy posty wzielam na powaznie wink)))
                      a dzisiaj rano bylam w ramach prysznica na zakupach w deszczu bez kurtki. To na
                      ile mi starczy?
                      • umasumak Re: łomatko :-0 16.07.05, 10:40
                        wieczna-gosia napisała:

> nieprawda bo ja wink pierwsze trzy posty wzielam na powaznie wink)))
                        > a dzisiaj rano bylam w ramach prysznica na zakupach w deszczu bez kurtki. To
                        na
                        > ile mi starczy?

Mi starcza na dwa tygodnie Gosiu wink
                        • ekan13 Re: łomatko :-0 16.07.05, 11:40
                          ale Ci się udało z tą deszczówką...
                          ja też czekam na deszcz i dalej w tej koszuli siedzę bo na dzisia zapowiadali, a że dzisiaj sobota to na niedzielę też się kąpnę.
                  • aada100 Re: Wiedziałam! 16.07.05, 08:40
                    Ja też mam nadzieję, że żartują!!! Nie jestem czyściochem, ale to co
                    przeczytałam wyżej to chyba żarty. Myślałm, że w autobusach śmierdzą tylko
                    mężczyźni! Ja biorę prysznic co drugi dzień a w te upały codziennie. Nie
                    wspomnę, że dwa razy dziennie myję cycaki i pachy. Nie chcę śmierdzieć
                    maluchowi, którego karmię piersią. Oj, dziewczyny, aż usiadłam z wrażenia
                    czytając to wszystko!
                  • rysiowa Re: Wiedziałam! 16.07.05, 18:11
                    Częste mysie skraca życie. Skóra się ściera i człowiek umiera!!!
                    • rysiowa Miało być mycie. 16.07.05, 18:12
                      Mycie "mysi"?
                    • ania.freszel Re: Wiedziałam! 19.07.05, 15:47
                      Mądrzy ludzie zyli w brudzie, swinia sie nie myje i tez zyjewink)))))
    • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 08:06
      Ja chodze na plaze, wiec po co sie jeszcze myc i wode marnowac, nie?
      • kasik751 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 08:45
        No wlasnie - a szczytem horroru jest basen. Nie dosc ze mozna sie wymoczyc
        plywajac i to na 2 tyg do przodu, to jeszcze wszedzie napisy, zeby sie myc
        przed i po pod prysznicem. Jakis absurd.
        Pozdrawiam.
        • martika06 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 09:17
          A ja dziś jade nad jeziorko, więc wymoczę się za caly tydzieńsmile
          To tak bardziej ekologicznie niż w domu w wannie, prawda dziewczynki????
          • socka2 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 09:32
            no bez przesady - ja sie kapie 2 razy w tygodniu, ale ktoras z tym manganem czy
            co to bylo dala mi do myslenia surprisedOOO
            tutaj tez upal, ale musialabym kilka razy dziennie wlazic do wanny i naprawde z
            dwojka dzieci nie mam na to czasu i czasem ochoty. zreszta w zeszlym tygodniu
            bylam nad morzem to sie troche pokapalam - raz nawet mydlo wzielam na
            plaze.pozdro
            Ania
    • anias29 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 09:16
      Ale mnie rozśmieszyłyście z samego ranasmile))))))))))))))))
      • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 09:48
        Aniu.freszer dwa razy dziennie!!!! i jeszcze się nie zmyłaś?
        O matko, to ile wy za wodę płacicie.
        Pozbawiasz swe ciało całkowicie naturalnej ochrony bakteryjnej.
        Nie rozumiem ludzi, którzy najpierw pija acti mele a na własne życzenie pozytywnych bakterii pozbywają się z własnej skóry.
        • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 10:08
          A ja chciałam dodać,że w autobusie tak bardzo nie śmierdzę bo ja dużo perfum na siebie wylewam.
          • socka2 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 10:11
            smile))))))))))))))))))
          • palka_zapalka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 10:19
            najlepsze takie perfumy śmierdziuchy co zabijają kazdy zapachsmilesmilesmilesmilesmile
            • socka2 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 10:26
              w kazdym kiosku sa smile)) to takich ekan uzywasz?
              • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 10:31
                ja używam takich właśnie kioskowych bo są dobre i tanie . Takie dusiciele, że najgorszy smród zabiją niczym domestos bakterie.
                • kasik751 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 10:37
                  Ale jaki smrod, najlepszy jest wlasnie naturalny zapach ludzkiej skory. Tylko
                  sie trujemy tymi detegentami i doprowadzamy do degradacji srodowiska.
          • lilithh Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 23:50
            ha,
            a ja to wogóle w autobusie nie śmierdzę!!! Bo samochodzikiem sobie jeżdżę, o!
            (na rachunkach za wodę zaoszczedziłam na autko)
        • ania.freszel Re: czy wam też się zdarz nie myć 19.07.05, 18:17
          Freszel qrde dlaczego wszyscy mowia "freszer"???? A tak serio to ja uwielbiam
          sie kąpac, kapac dziecko, jak moj facet jest wykapany i taki pachnacy. Takiego
          mam fiola calkiem niegroznego zreszta juz kiedys o tym pisalam.
          A za wode owszem...place sporo a to dlatego ze w ogrodzie podlewam prawie
          codziennie a deszcz od dawna nie padal.
          PS Nienawidze Aktimeli
    • 18lipcowa A fuj ! 16.07.05, 10:42
      ekan13 napisała:

z
      kiedyś

Jak można się nie myć?

>
      • socka2 Re: A fuj ! 16.07.05, 10:43
        normalnie, idziesz spac nieumyta smile jak ktos chce zaoszczedzic na wodzie,
        proszku, mydle, to i myc sie nie bedzie
        • pasibrzuszek Re: A potem faceci mówią o kobietach brudasy n/t 16.07.05, 10:45
          • ekan13 Re: A potem faceci mówią o kobietach brudasy n/t 16.07.05, 11:43
            ale mój tak o mni nie mówi bo on też się nie myje.
            • socka2 Re: A potem faceci mówią o kobietach brudasy n/t 16.07.05, 11:50
              i rzy po katach smile)))
      • umasumak Re: A fuj ! 16.07.05, 10:45
        Lipiec, a Ty sie myjesz :-0??? Myślałam, że jesteś rozsądna baba.... no nie,
        jestem w szoku!
        • 18lipcowa Re: A fuj ! 16.07.05, 11:33
          umasumak napisała:

> Lipiec, a Ty sie myjesz :-0??? Myślałam, że jesteś rozsądna baba.... no nie,
          > jestem w szoku!

Ja juz gdzieś pisałam że mam schizy, w ogóle jestem niezbyt normalna bo się 2
          razy dziennie myję a jak trzeba to i więcej.
    • pasibrzuszek Re: A ja wam powiem coś o ekan 16.07.05, 10:44
      Mylę, że autorka postu faktycznie nie bierze codziennie przysznica.
      Przeczytajcie sobie kilka razy jej posty i zwróćie uwagę, wszyscy piszą na
      żarty, a ona do któregoś postu pisze na poważnie i faktycznie można to wyczuć.
      A że nie znalazła poparcia i dziewczyny obróciły wszystko w żart, to i ona
      poszła ich śladem i udała, że to był żart. Przeczytajcie sobie jej pierwszy
      post, tam wcale a wcale nie widać by żartowała. Bardzo płytka osoba.
      • umasumak Co DO Ekan 16.07.05, 10:47
        pasibrzuszek napisała:

> Mylę, że autorka postu faktycznie nie bierze codziennie przysznica.
        > Przeczytajcie sobie kilka razy jej posty i zwróćie uwagę, wszyscy piszą na
        > żarty, a ona do któregoś postu pisze na poważnie i faktycznie można to
        wyczuć.
        > A że nie znalazła poparcia i dziewczyny obróciły wszystko w żart, to i ona
        > poszła ich śladem i udała, że to był żart. Przeczytajcie sobie jej pierwszy
        > post, tam wcale a wcale nie widać by żartowała. Bardzo płytka osoba.

Ekan!!! Odpadam! Umarłam ze smiechu kochana!!PRZEPRASZAM!
        • socka2 Re: Co DO Ekan 16.07.05, 10:49
          umasumak, a z czego sie tutaj smiac - nie chce sie myc, to sie nie myje i nie
          pisze, ze zartuje, tylk na powaznie...w koncu ekan znam troche i wiem, ze to
          powazna babka...a ze sie nie myje...
        • ekan13 Re: Co DO Ekan 16.07.05, 11:30
          uma ja też umieram w strasznych drgawkach śmiechu.
          O boże moje przypuszczenia sprawdziły sięsmile)))))
          To co dziewczyny zmieniać tego nicka skoro pod tym już spalona jestem?
          Ale poznacie mnie bo sygnaturki nie zmienięsmile))))
      • kasik751 Re: A ja wam powiem coś o ekan 16.07.05, 10:48
        Pasibrzuszek mysle ze pochopnie wyciagasz wnioski, ze ekan nie poparcia. Zobacz
        na ume albo dejavu. Ja tez uwazam, ze ludzie powinni sie myc, ale z tym
        pluskaniem sie codziennie to juz gruba przesada.
        Pozdrawiam.
        • kasik751 Uma nie zyjesz! :)))) 16.07.05, 10:49
          Ja sie tu kurka produkuje, a Ty jednym cieciem rozwalasz watek wink)
          • umasumak Re: Uma nie zyjesz! :)))) 16.07.05, 10:52
            kasik751 napisała:

> Ja sie tu kurka produkuje, a Ty jednym cieciem rozwalasz watek wink)

Wiesz co, gdybyś tego nie napisała, nikt by może nie zuważył wink
            • kasik751 Re: Uma nie zyjesz! :)))) 16.07.05, 10:52
              Masz racje, moze by przeszlo, ale w zasadzie moze jeszcze nic straconego.
              • socka2 Re: Uma nie zyjesz! :)))) 16.07.05, 10:58
                wink)))))))))))
            • kasik751 Ekan nie martw sie, znasz Trzy Deby? 16.07.05, 10:57
              to taka organizacja proekologiczna do ktorej naleze. Mmay mnostwo materialow na
              temat wplywu higieny na ludzkie zycie i dzieki temu wiemy co ma sens. Tak jak
              ktos napisal - mycie skraca zycie, jest drogie, czasochlonne,, niezdrowe i
              szkodzi naszemu otoczeniu. Ochrona naszek skory blednie okreslana brudem
              pozwala nam byc dluzej zdrowymi i dluzej zyc. Postepujesz prawidlowo.
              Pozdrawiam.
              • beata985 eee tam 16.07.05, 11:12
                ja to wczoraj sobie nogi oglądałam czy jeszcze oblecą bez mycia.....
                nawet by obleciały.na koniec wlazłam pod prysznic...tak sobie co mi tam jakaś
                ekologia....surprised
    • mufka51 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 11:11
      Ekan ty kocmołuchu!
    • gagunia Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 11:18
      NIgdy mi sie nie zdarza. Nawet jak mam kompletnego lenia, doła i leze caly dzien
      w lozku to i tak wlaze pod prysznic i potrafie tam stac z pol godziny. Pozniej
      zakladam czyste wdzianko i znow sie rzucam do wyrka. Po imprezach tez zawsze
      biore prysznic - bez wzgledu na czas i stan swiadomosci smile
      A Kaluzynski to nie nalezal do czyscioszkow, z tego co czytalam...
    • wegatka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 11:51
      No nareszcie jakiś sensowny wątek na tym forum!
      Ja wam powiem, że latem myję się bardzo rzadko, bo przecież jak się spocę, to i
      tak jestem mokra. Niestety trzy dni temu byłam zmuszona wziąć prysznic w
      ubraniu, bo pęknął mi wężyk od spłuczki i woda tryskała po całej łazience. Ale
      nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo przy okazji odmoczyłam sobie
      trochę pięty - takie już mi obcasy porosły, że aż stukały, gdy chodziłam boso,
      zresztą trochę już za wysokie były. No a w niedzielę wyjeżdżam nad morze, to
      przez dwa tygodnie, to się i tak wymoczę za wszystkie czasy, chyba starczy mi na
      jakieś pół roku.

A co do perfumowania, to ja nie używam ani dezodorantów, ani perfum, bo za
      drogie. Kupiłam sobie w sklepie chemicznym taki spray neutralizujący brzydkie
      zapachy (choć nie sądzę, żeby mój naturalny był brzydki) i tego używam. Chyba
      jest skuteczny, bo nie zauważyłam, żeby się ludzie w autobusie ode mnie
      odsuwali. Mój mąż też ode mnie nie stroni.

Teraz mam okres, więc do łazienki wchodzę tylko w celu skorzystania z WC, bo
      czytałam w poważnym amerykańskim piśmie, że podmywanie się w czasie okresu grozi
      bezpłodnością, a ja się zastanawiam nad posiadaniem trzeciego dziecka, lepiej
      chuchać na zimne.
      • socka2 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 11:56
        wegatka rozwalilas mnie obcasami smile)))))))))))))))))))))))))))))))
        • wegatka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 11:59
          Dzisiaj już chodzę na płaskich wink)))
          • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 12:16
            smile))))))))))))))))))))))))))
            Dziewczyny miałam już ochotę wyjaśnić motywy zalożenia wątku niewtajemniczonym, ale bawię się coraz lepiej.smile))))))))
            Wychodzi na to, że poczucie humoru jest odwrotnie proporcionalne do ilości złużywanej wody i mydłasmile))))
            • wegatka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 12:33
              No Ekan, coś w tym musi być. Pewien wuj mojego męża, który jest strasznym
              pedantem, myjącym się się 5 razy dziennie, jest najbardziej ponurą i nielubianą
              osobą w rodzinie.
      • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 12:41
        O kurde, a ja wlasnie w czasie okresu zmuszam sie do kapieli chociaz raz
        dziennie. Czemu wczesniej nie napisalas, ze to takie ryzykowne?
        • wegatka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 12:48
          Bo ja dopiero od niedawna czytam amerykańskie gazety.
          • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 12:49
            Aha, no to wybaczam. I musze sie pilnowac, coby syn jedynakiem nie był smile
            • wegatka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 12:55
              A w ogóle jak będziesz pracować nad drugim bobasem, to pilnuj jeszcze męża, żeby
              był niemyty, bo dzieci poczęte przez niemytych rodziców rodzą się z większą
              odpornością wink
              • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 12:55
                Ta jest smile
                • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 13:22
                  To prawda jest. Moje trzy bestie odporne, że hej. (zwłaszcza na mycie, ale to już przykład z rodziców).
                  Myje je raz na kiedy i to w jednej wodzie. Puszczam w sobotę wodę do wanny i cała rodzina po kolei się myje od najmłodszego do najstarszegosmile))).
                  • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 13:26
                    Kurcze, to ja juz wiem, dlaczego moje dziecko teraz angine mialo. Przez te
                    upaly było cały czas spocone, a ja zafiksowana je codzinnie kapalam po powrocie
                    ze zlobka, bo wydawalo mi sie, ze mieszanka pot+piach z placu zabaw to srednio
                    dobra jest. A jednak krzywde mu zrobilam. O ja wyrodna matka.
                    A to wszystko dlatego, ze wbrew mojej woli, w drugiej dobie zycia, moj syn
                    zostal wykapany przez polozne w szpitalu.
                    • madic Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 13:45
                      No my tradycyjnie przy sobocie czekamy własnie na deszcz i nic! na plaże to nie
                      bardzo, bo mi by sól zeżarła tak skrupulatnie wyhodowaną warstwę ochronną- ale z
                      drugiej strony to taka kąpiel morska to i na kwartał da radę. Troszkę w domku
                      czuć, ale robimy przeciągi i jest ok.
                    • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 22:45
                      Erin kochana dotknęłas bardzo poważnego problemu.
                      Niestety prawda jest taka, że to ogromne lobby producentów kosmetyków i leków za tym stoi. Dzieci instyktownie wiedzą co jest dla nich dobre, a gdyby mycie było dobre, to te wszystkie noworodki w szpitalach nie darły by się tak w niebo głosy w czasie kąpieli.
                      • czajkax2 Boski wątek 16.07.05, 23:08
                        Ekan i inne "brudusy" dziękuje. majstersztyk po prostu.
                      • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 17.07.05, 10:37
                        Racja, racja. Ale wiesz, to przez te ciagle reklamy w TV - a to kremik,
                        a to mydelko. I dziecko mis ie buntuje, ze ono chce tego wszystkiego wyprobowac.
                        A najgorsze, ze w nalog wpadl i kapac sie lubi sad
                        Jest gdzies odwyk dla uzaleznionych od kapieli?
                  • lilithh Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 23:57
                    Jak to od najmłodszego???? Takiego chamstwa uczysz młodych???? Toż przecież
                    starszych należy przodem przepuszczać!!!
          • umasumak Czy zaczęła czytać pod wpływem kolegi maksimum? 16.07.05, 13:08
            wegatka napisała:

> Bo ja dopiero od niedawna czytam amerykańskie gazety.
            • kasik751 Re: Czy zaczęła czytać pod wpływem kolegi maksimu 16.07.05, 15:01
              U mnie z prognozy pogody wynika, ze czekajac na deszcz umyje sie najwczesniej
              za miesiac.
              Poprosze o tytuly amerykanskich gazet - tez chetnie zerkne smile)
            • wegatka Re: Czy zaczęła czytać pod wpływem kolegi maksimu 17.07.05, 01:00
              Ha, Maksimum to przecież mój idol. Przyznać się muszę, że potajemnie dostarcza
              mi na priva co ciekawsze artykuły z poważnych amerykańskich pism i ja dlatego
              taką wielką wiedzę posiadam.
              • ekan13 Re: Czy zaczęła czytać pod wpływem kolegi maksimu 17.07.05, 01:38

a ja go niedoceniałamsad(((
    • 76kitka Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 22:55
      skoro się nie przebrałaś, znaczy nie wychodziłaś to i pewnie nie miałaś okazji się ubrudzić, ja raczej bez prysznica bym nie usnęła, a w te upały to się kąpię co chwila, może to nie zdrowe dla skóry smile ale ja się świeżo czuję
      • anulka.p Re: czy wam też się zdarz nie myć 16.07.05, 23:29
        Niezły wąteczek. Jeden z lepszych na tym forumsmile)))
    • przedszkolak2 Z życia wzięte... 17.07.05, 00:00
      Pielęgniarka wchodzi na męską salę i czując smrodek nieśmiało zwraca uwagę:
      -Panowie, myjcie się!
      Pacjenci:
      - A po co? W łóżkach się nie brudzimy.
    • umasumak Do tych dziewczyn które uważają, że należy myć się 17.07.05, 00:03
      ...co tydzień. Pytam w jakim celu? Wiem po sobie, że po tygodniu jeszcze się
      nie smierdzi - wtedy dopiero zaczyna się wydobywać typowy zapach ciała
      nieskazonego żadnego chemikaliami. Jesli tego nie rozumiecie, to chyba coś z
      Wami nie tak... wink
      • przedszkolak2 Re: Do tych dziewczyn które uważają, że należy my 17.07.05, 00:07
        Bo z tym myciem co tydzień to taki zabobon: raz uwierzysz i boisz się przestać
        (choć wiadomo,że to irracjonale).
      • nanuk24 Re: Do tych dziewczyn które uważają, że należy my 17.07.05, 01:23
        Mycie sie to syzyfowa praca. Jak dla mnie to i co dwa tygodnie to lekka przesada.
        Tak porzadnie myje sie w te wieksze swieta, no i w odpust jeszcze... Szkoda mi
        tylko myc wlosy po tej przerwie czteromiesiecznej, bo nareszcie zaczynaja mi sie
        ukladacsmile Moge miec teraz wymarzona fryzurke. Jak postawie - stoja, chce
        zwiazac w kucyk, to nawet gumka mi nie potrzebna. W ten sposob i na fryzjerze
        zaoszczedze.
        I zeby nie bylo, ze mimo wszystko jestem nieoszczedna to gary myje w wodzie, w
        ktorej sie uprzednio wypluskalam.
        • ekan13 Re: Do tych dziewczyn które uważają, że należy my 17.07.05, 01:38
          dziewczyny........litości. Mam zakwasy na brzuchu.
          • deja-vu kapiel wedlug sennika... 17.07.05, 01:54
            sluchajcie,
            taki prysznic na przyklad jak sie przysni to tez nic dobrego nie znaczy:
            www.esenniki.pl/sennik/p/prysznic/index.php
            wanna jak sie przysni, tez nie lepsza:
            www.esenniki.pl/sennik/w/wanna/index.php
            a na koniec mam dobra wiadomosc dla ekan:
            jak ci sie woda przysni, a dokladniej - jak ci sie przysni ze sie w niej kapiesz to.....:

sprawdz sama:
            www.esenniki.pl/sennik/w/woda/index.php
            i widzisz - juz po twoim klopocie
            pzdr.
            o.
            • wegatka Re: kapiel wedlug sennika... 17.07.05, 02:43
              Jak widać, według sennika
              z mycia nic dobrego nie wynika.

A ja właśnie mam dylemat, bo chyba zachciało mi się spać. A że to łykend, to
              może jednak wypadałoby się trochę umyć? Myć albo nie myć, oto jest pytanie.

Wczoraj rano była u mnie sąsiadka, po wejściu poniuchała nosem i zapytała czy
              coś u nas w domu nie zdechło, więc chyba zaczyna już troszkę ode mnie trącać.
              Nawet mój spray sobie przestaje ze mną radzić. W takim razie trochę się obmyję,
              ale najpierw zapytam małża z której części ciała mi najbardziej funia i tylko tę
              właśnie umyję, nie ma się co przemęczać.

No to kolorowych...

• socka2 Re: Do tych dziewczyn które uważają, że należy my 17.07.05, 10:23
          no teraz to juz wymieklam smile)))))))))))))))))))))))
    • mynia_pynia Re: czy wam też się zdarz nie myć 17.07.05, 08:39
      smile
      Ja tam lubie się myć, ostatnio mamy remont rur ciepłowniczych i codziennie rano
      prysznić zimną wodą, to jest dla mie przeżycie ekstremalne !!!
      Za to co pewnie zdziwi większość z was, nie rozumie jak można w wannie leżeć i
      się delektować.
      Kiedyś mnie tak naszło jeszcze w domu u rodziców. Nalałam pełną wanne gorącej
      wody, wrzuciłam do niej jakieś woski, paraginy, sole itp.
      Nałożyłam maseczkę na twarz i włosy i do wanny, wytrzymałam może z 15 min, z tym
      że już po 5 miałam dość.
      I oczywiście po tej kompieli musiałam się opłukać pod prysznicem wink
    • adsa_21 Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 08:44
      nigdy!!!
      nie moge chodzic nie umyta - zle sie bardzo czuje. Nawet jak mam kaca, jestem
      chora, mam goraczke itp.Nie wiem jak tak mozna, lazic i szwendac sie po domu w
      brudnej nocnej koszuli. Dla mnie ochyda!
      • umasumak ADSA!!! 18.07.05, 10:00
        adsa_21 napisała:

> nigdy!!!
        > nie moge chodzic nie umyta - zle sie bardzo czuje. Nawet jak mam kaca, jestem
        > chora, mam goraczke itp.Nie wiem jak tak mozna, lazic i szwendac sie po domu
        w
        > brudnej nocnej koszuli. Dla mnie ochyda!

Zaraz ohyda! Nie pomyślałaś o tym, jakie to niezdrowe brać częsty prysznic?
        Większość myślących i nowoczesnym kobiet, bierze prysznic nie częściej niż raz
        w miesiącu. Za parę lat, Twoja skóra straci około 20% grubości - właśnie z
        powodu zbyt częstego mycia!!! O matko - nie mogę, to chcesz powiedzieć, że
        myjesz się nawet co tydzień, albo i częściej?????????
        • e_r_i_n Re: ADSA!!! 18.07.05, 10:05
          umasumak napisała:

> Większość myślących i nowoczesnym kobiet, bierze prysznic nie częściej niż
          > raz w miesiącu.

Pod warunkiem, ze nie pada deszcz. Jesli pada, to zdarza sie to nawet rzadziej.
          • umasumak Re: ADSA!!! 18.07.05, 10:05
            e_r_i_n napisała:

> umasumak napisała:

>
            > Pod warunkiem, ze nie pada deszcz. Jesli pada, to zdarza sie to nawet
            rzadziej.

RACJA
      • beatulek Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 12:31
        Jak przyjdzie prawdziwa choroba a nie "tylko" gorączka to się nie umyjesz. Ja tak miałam kiedyś - miałam straszne bóle w klatce piersiowej - byłam sama w domu a mąż miał wrócić za dwa dni. Położyłam się "na 5 minut", żeby mi przeszło ale zonk - nie przechodziło i tak te dwa dni przeleżałam czołgając się jedyne do wc jak musiałam. Wiedziałam, że powinnam wezwać karetkę ale głupio mi było taką przepoconą pozwalać badać się ratownikom medycznym (tak teraz wiem, ze to głupie) a na pryśnic i przebranie się nie miałam siły. Dwa dni tak przeleżałam - mąż wrócił chciał natychmiast wezwać karetkę a ja mu "wyprasuj mi czyste ciuchy i mnie umyj" . No i biedak zobaczył, że nie podyskutuje ze mną więc mnie musiał najpierw do przyjazdu karetki przygotować. W szpitalu okazało się, że miałam o wiele więcej szczęścia niż rozumu.
    • redmiss Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 10:00
      ekan13 napisała:

z
      kiedyś

łomatko! no pewnie!
      to znaczy, jeżeli chodzi o prysznic, czy kąpiel. czasami nie mam siły i idę
      spać "brudna" wink zęby, twarz myję codziennie.
      • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 10:04
        redmiss napisała:

> zęby, twarz myję codziennie.

A potem latasz do dentysty, bo szkliwo sie starło z zębów i twarz przesuszona
        i maseczek trzeba. Bez sensu - najpierw wydajesz kase na wode, paste i inne
        takie, a potem na odwrocenie efektow ich stosowania. Marnotrawstwo.
        • redmiss Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 10:07
          e_r_i_n napisała:

> redmiss napisała:
          >
          > > zęby, twarz myję codziennie.
          >
          > A potem latasz do dentysty, bo szkliwo sie starło z zębów i twarz przesuszona
          > i maseczek trzeba. Bez sensu - najpierw wydajesz kase na wode, paste i inne
          > takie, a potem na odwrocenie efektow ich stosowania. Marnotrawstwo

big_grinDD
          oki, juz wiem o co biega! zaczęłam czytać wątek.
          a ja tak poważnie odpisałam. aż mi wstyd! wink)
          • ekan13 ALE SIĘ NAROBIŁO!!!!! 18.07.05, 10:23
            Dałam wczoraj rano przeczytać wątek mężowi bo humor z rana miał nie taki.
            Potem mamy wychodzić na imprezę, więc ja do niego, że może by tak prysznic wziął, bo co innego w autobusie anonimowo, a co innego wśród znajomych przy niedzieli. Mąż mój jednak tak wziął sobie do serca Wasze przemyślenia iż zarzeka się, że teraz to on nawet raz na dwa tygodnie się nie umyje i już ani złotówki na żadne środki czystości nie przeznaczy.
            Wiecie,że ja za częstym myciem nie jestem ale jak wraca ze stajni po czyszczeniu boksów to to przyjemne aż tak bardzo nie jest i teraz to ja się boję......
            • e_r_i_n Re: ALE SIĘ NAROBIŁO!!!!! 18.07.05, 10:29
              No coz ekan... trzeba bylo mu tego watku nie dawac do przeczytania.
              Teraz ponosic bedziesz konsekwencje swoich decyzji.
              Poza tym - WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY tongue_out

PS Moze podstepem go pod ten prysznic zaciagnij? Albo, jak sie bedzie na deszcz
              zanosiło, wybierzcie sie na spacer smile
            • umasumak Re: ALE SIĘ NAROBIŁO!!!!! 18.07.05, 10:31
              Bojąca to Ty zawsze byłaś wink. A czego tu sie bać? Chodź razem z męzem do tej
              stajni, wtedy przyzwyczaisz sie do tych zapachów i już! Też mi problem!
              • e_r_i_n Re: ALE SIĘ NAROBIŁO!!!!! 18.07.05, 10:33
                No tak, ze tez na to nie wpadlam smile (ale jak to ktos napisal, prosta
                i ograniczona jestem, wiec co sie dziwic smile)
              • ekan13 Re: ALE SIĘ NAROBIŁO!!!!! 18.07.05, 12:18
                Umo Ty to massz łeb na karkusmile))))
                Dzięki, że też na to nie wpadłam. Bedzie na pewno uroczo.
    • yosmum Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 10:37
      Zgadzam sie z Wami dziewczyny, czeste mycie skraca zycie!
      Ja swoja corke kapie tylko przed wizyta u lekarza bo on taki nieoswiecony, w
      jakies zabobony wierzy o bakteriach itp....
      No i jak juz zmarnujemy te wode na kapiel corki to i my sie troche opluczemy,
      co by wody nie marnowac. Ale bez mydla! Toz to chemia okropna!
      PS. A na zaduch w domu najlepsze przeciagi! Zaraz smrodek znika.
      W nocy jednak wole sie zdrowo wypocic, wiec okna zamykamy. mniaaaammm!

Pozdrawiam!

smile))))))))
    • ewis Re: choroba psychiczna 18.07.05, 10:45
      A wiecie, że zbyt czeste mycie jest niezbitym dowodem na początki choroby
      psychicznej (był artykuł na stronie głównej gazety)? Niektórym się wydaje że
      ciągle brudne i co - coraz więcj czubków na forum. Czyli coś w tym jest ;-ooo
      • e_r_i_n Re: choroba psychiczna 18.07.05, 10:47
        Oczywiscie. To jest mania przesladowcza - ze wszedzie sa bakterie i inne
        takie smile
    • mawikt Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 11:54
      Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe jak niemycie zwieksza nasze bezpieczenstwo!

Jakby mnie drab jaki na ciemnej ulicy zdybal to ja pachy unosze i smrodkiem
      owiewam, nastepnie pluje osadem z zebow i gosc zalatwiony. Jak sobie pomysle,
      zebym mu jeszcze lupiezem oczka zaproszyla .... to mi sie bidulka nawet zal
      robi... szpital ma murowany...

Aha, jaka oszczednosc (kolejna juz!) na roznych sprayach itp.

M.
      • umasumak Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 12:22
        mawikt napisała:

> Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe jak niemycie zwieksza nasze
        bezpieczenstwo!
        >
        > Jakby mnie drab jaki na ciemnej ulicy zdybal to ja pachy unosze i smrodkiem
        > owiewam, nastepnie pluje osadem z zebow i gosc zalatwiony. Jak sobie pomysle,
        > zebym mu jeszcze lupiezem oczka zaproszyla .... to mi sie bidulka nawet zal
        > robi... szpital ma murowany...

ja to juz samym oddechem gościa załatwiam - pada w momencie!
        >
        > Aha, jaka oszczednosc (kolejna juz!) na roznych sprayach itp.
        >
        > M.
        • kkatie uma :) 19.07.05, 15:45
          ja to przez Ciebie padne przy tym kompie i juz maz mi nie uwierzy, ze "dzis
          jeszcze nie siedzialam na forum"..
          hihihi
      • ekan13 Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 12:23
        Przypomniała mi się jedna ważna informacja;
        brud do 3 cm nie jest groźny, a po 3 cm sam odpada.
        • socka2 Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 14:35
          no to mi brakuje jakies 8 mm smile)))
        • socka2 ekan 18.07.05, 14:36
          czy moglabys mi zarzucic przepis na pierogi???na gazetowy...plz
          • ekan13 Re: ekan 18.07.05, 15:06

Odbierz i gotujsmile
            • socka2 Re: ekan 18.07.05, 15:24
              jestes kochaniutka smile)) dzieki!
    • izabela_741 Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 14:47
      Nooo, ale żeby ciało nie śmierdziało trzeba wódkę pić, papierosy ćmić... bo jak
      nie to pozostają tylko chemiczne neutralizatory.
      Ach Wegatko, marzę takich obcasach wink))
      Nie przestaję o nich myśleć od rana.
      I
      • ledzeppelin3 Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 14:54
        Kto się umywa, tego ubywa.
        I to są święte słowa, jak się wymyję, to tak mi nijako, brakuje mi tej
        ochronnej warstewki na skórze. A co do zapachu, to bez przesady, przynajmniej
        się człowiek wyróżnia w tłumie i nie jest anonimowy.
        • e_r_i_n Re: czy wam też się zdarz nie myć 18.07.05, 14:56
          No.. i uwagę na człowieka zwracaja. Przestaje sie byc szara myszka smile
          • deja-vu tylko nogi 18.07.05, 15:28
            "Kto jest umyty, nie ma potrzeby myć się, chyba tylko nogi, bo czysty jest cały? /Ewangelia Jana 13,10/.
            • socka2 Re: tylko nogi 18.07.05, 15:39
              "...powtarzające się mycie mydłem prowadziło do zwiększenia się liczby
              bakterii..."
              konsultacja dr n. med. Anna Górkiewicz-Petkow
              dermatolog

no wiec wiekszosc z nas ma racje, ze sie nie myje...
    • socka2 Re: czy wam też się zdarz nie myć 19.07.05, 15:33
      przekopiowane z maila smile))

Ja wprost śmierdzę niesłychanie,
      Przepocone mam ubranie
      I nieswieży oddech z gęby,
      Chociaz rano myję zęby,
      W pachy leję swe pachnidła
      Nie używam przy tym mydła,
      W majtkach chodzę trzy dni z rzędu
      Nie popełniam wcale błędu,
      Myjąc głowę raz na tydzień
      W dniu z dziewczyną moją widzeń
      A gdy wsiadam do tramwaju
      No to czuje się jak w raju'
      Czując zapach mych rodakow,
      Czy to Wrocław,Poznań,Kraków
      Pot z perfumą zapach swojski
      Ukochanej Patrii Polski.
    • marianna1970 Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 07:04
      Wszystkie alergie wywodzą się z przesadnej higieny
    • guderianka Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 07:21
      Spoko, był już wątek na ten temat
      Przyznałam w nim, że nie biorę prysznicu codziennie, ale co 2-3 dzień-wiesz jaka jatka była ? wink
      No, ale myć się musze codziennie-wiesz buzia, pachy,krocze ,zęby
      • morgen_stern Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 07:59
        Zlitujcie się, czy ktoś zauważył z którego roku jest ten wątek?? smile
        • guderianka Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 08:04
          aaaa-morgen-brawo za trzeźwość umysłu! smile
        • nabakier Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 08:31
          Marianna wyciągnęła to wykopalisko. Marianna trollem gazetowym, któremu płacą?
          • antyideal Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 09:38
            To nie Marianna, to Ima po 8 latach załapała dowcip wink
            • nabakier Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 10:07
              A faktycznie, nie czytałam całości. Pardon, Marianno smile
    • kerri31 Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 08:33
      Nigdy ! NIe usnę jak się nie umyję. Taka zajawka od dzieciństwa. Nawet jak jestem nawalona jak meserszmit i miała bym w tej wannie zasnąć, muszę wziąć prysznic.
    • saszanasza Re: czy wam też się zdarz nie myć 07.04.13, 09:39
      zdarza mi się nie myć, natomiast nie zdarza mi się nie skorzystać choć raz dziennie z bidetki, czy nie umyć zębów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka