Dodaj do ulubionych

chodzicie do restauracji?

04.08.05, 12:54
Lubicie jakies na specjalne okazje, albo bez okazji, ale dla samej
przyjemnosci wyjscia? Arabska, grecka, francuska? Jakie sa wasze ulubione
dania? Mnie chinska nie zachwycila, albo moze nie wybralam tego co dobre, ale
jak sie nie wie, co jak smakuje, to co? Nie moge probowac wszystkich dan po
kolei, zeby natrafic na to jedno ulubione, bo zbankrutuje
Obserwuj wątek
    • ewala5 Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 13:01
      ja najbardziej lubie arabską i tam najczęściej chodze , z mężem tylko na jakieś
      okazje urodziny lub rocznica , bez okazji to mój szanowny małżonek uważa że to
      jest zbędne i za drogo i on sam woli ugotować obiad , ale bez okazji chodze z
      przyjaciółką...ale fakt , że jeden taki obiadek na dwie osoby u nas to wydatek
      40 zł
    • burza4 Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 13:12
      chadzamysmile w wyborze nie kieruję się szeroko pojęta kuchnią, a raczej
      kucharzemsmile, to samo danie w jednej restauracji jest majstersztykiem, w
      drugiej - jest byle jakie.

Miałam np. ulubioną restaurację chińską, ale zmienił się szef kuchni i dania są
      na poziomie ulicznej budki, próbowałam np. spaghetti carbonara w kilku
      miejscach i w jednej knajpce jest to delikates, w innych - nic specjalnego.
      Szkoda, że ta dobra jest na drugim końcu miastasad
      • aniaop Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 13:42
        Pewnie, ze chadzamy, uwielbiam jesc poza domem. Zwykle jeszcze dziecko ciagamy
        za soba. Za kuchnia azjatycka w polskim wydaniu raczej nie przepadam (chociaz
        uwazam, ze np tajska w Tajlandi to najlepsza kuchnia na swiecie), wloska mam na
        codzien w domu, ale grecka, staropolska albo meksykanska czemu nie...
    • 18lipcowa uwielbiam restauracje,,,,jedzenie i picie z nich 04.08.05, 14:06
      iwonapa napisała:

> Lubicie jakies na specjalne okazje, albo bez okazji, ale dla samej
      > przyjemnosci wyjscia? Arabska, grecka, francuska? Jakie sa wasze ulubione
      > dania? Mnie chinska nie zachwycila, albo moze nie wybralam tego co dobre, ale
      > jak sie nie wie, co jak smakuje, to co? Nie moge probowac wszystkich dan po
      > kolei, zeby natrafic na to jedno ulubione, bo zbankrutuje
    • margarettka Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 14:10
      chadzamy czasem, lubie kuchnie chinska, wloska rowniez. Lubie jesc poza domem,
      nie trzeba gotowac hihi wink Ostatnio bylismy kilka miesiecy w Berlinie i tam
      zwidzalismy rozne knajpi m.in z jedzeniam tajskim, wietnamskim i bylo super.
      Teraz zbliza nam sie rocznica slubu i tez zamierzamy odwiedzic restauracje smile
    • lajlah Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 14:14
      Dość często do węgierskiej, bo lubimy bardzo kuchnię węgierską, natomiast nie
      cerpię chińskiej kuchni.
    • jagienkaa Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 14:30
      kiedyś chodziłam prawie codziennie jak mieszkaliśmy w Warszawie za czasów PD
      (przed Dominikiem). A teraz bardzo rzadko bo nie mamy z kim zostawić małego.
      Najbardziej lubię kuchnię włoską, hinduską, meksykańską, chińską no i polskąsmile
      Do chińskiej warto się wybrać z kilkoma znajomymi i niech każdy wybierze coś
      innego, podają to na dużym półmisku i wtedy każdy może coś innego spróbować.
      • edytaon Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 16:24
        my chodzimy bardzo czesto wlasciwie co tydzien a czasami dwa razy w tygodniu.
        Jagienka my zawsze zabieramy nasza 20 miesieczna Alicje z nami ona naprawde
        dobrze sie zachowuje. Co do jedzenia to uwielbiamy z mezem sea food a ostatnio
        odkrylismy super restauracje blisko naszego domu ze znakomitym jedzeniem
        Edyta
        • jagienkaa Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 18:35
          my też czasem zabieramy małego do restauracji, ale wtedy ani ja ani mąż nie
          możemy tak naprawdę odetchnąć i wszystko trzeba szybko, musimy prosić żeby
          jedzenie dla D było zimniejsze, muszę mieć tony chusteczek, soczków,
          zajmowaczy, bo mały się szybko nudzi. I jest niejadkiem.
          Poza tym - niestety - w mojej wiosce to tylko puby są (ostatnio czekaliśmy na
          jedzenie 50 minut!), a do restauracji to do 'miasta' trzeba jechać. Na dodatek
          tutaj w Anglii trudno o dobrą restaurację. Nie mówiąc o kosztachsad
          Ale jak mieszkaliśmy w Warszawie to chyba wszystkie restauracje obskoczyliśmysmile
    • palka_zapalka Re: chodzicie do restauracji? 04.08.05, 14:50
      Lubię chodzić mamy z mężem takie dwie ulubione pierwsza to meksykańska chodzimy
      tam od lat i zawsze jest dobre jedzonko do tego winko, albo meksykańskie piwko
      mniam wink
      wybieramy sobie taki odludny w kąiku stoliczek nastrojowe swiatełko bo to
      piwnice i półmrokwink i mozemy troszkę pod stołem sie pozaczepiać - bła hahahaha i
      znów ten sekswink dziś całe forum zostało zaatakowanie wirusowym zapaleniem
      seksualnym wink
      • cocollino1 palka my mamy tak samiutko:))))n/t 04.08.05, 14:57
        • palka_zapalka Re: palka my mamy tak samiutko:))))n/t 04.08.05, 15:09
          to są miejsca w których hormony buzująwink
          • cocollino1 Re: palka my mamy tak samiutko:))))n/t 04.08.05, 15:14
            ot co!!! zwlaszcza te manewry pod stolemsmile))
            • palka_zapalka Re: palka my mamy tak samiutko:))))n/t 04.08.05, 15:38
              o te manewry to nielada sztuka moja droga, ale jakie ja mam piękne mięśniewink
              hahahaha
              • cocollino1 Re: palka my mamy tak samiutko:))))n/t 04.08.05, 15:41
                kurde a ja wyczyniam pod stolem a miesni ani widu ani slychu buuuuuuuu
                • inia25 jedzonko 04.08.05, 15:59
                  jako ze jestesmy z mezem obrzartuchami i uwielbiamy chodzic do roznych
                  knajpeczek to mamy kilka ulubionych miejsc.
                  Uwielbiam kuchnie meksykanska - zawsze jak idziemy to bierzemy talerz z roznymi
                  pysznosciami. rozne miesa, warzywka itd. Moj maz tez uwielbia T-bone stekasmile
                  Lubie tez greckie jedzonko, w szczególności musakesmile
                  Z włoskich to zazwyczaj lasangne, jakos za spaghetti nie przepadam. No albo
                  jeszcze pene.
                  Chinskich nie lubie....
                  W polskich - zazwyczaj obiadam sie kaczka lub jakims mieskiem w sosie
                  kurkowym...
                  Moj maz jeszcze jada sushi, ktorego ja nie znosze, wiec na sushi nie chodzi ze
                  mna.....
                  A i lubie jeszcze kuchnie serbska - znam taki jeden bar z pysznym jedzonkiem...
                  A i nigdy nie byłam w węgierskiej - co polecacie?
                  • lajlah Re: jedzonko 04.08.05, 16:08
                    inia, z węgierskiej polecam placki w sosie warzywnym, z dań mięsnych ragout
                    baranie z cebulką, mają też pyszne rybki, no i oczywiście popić śliwowicąsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka