ggmadzik 26.10.05, 22:03 Chciałam zapytać czy są jakieś emamy, które kupują w lumpeksach. Jeśli tak to co to jest? Opłaca się? Jakość, cena... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karawara sklepy z używaną odzieżą 26.10.05, 22:09 poważnie nie wiesz co to lumpeks? Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: sklepy z używaną odzieżą 26.10.05, 22:50 Ach! karawara witaj! To już nie pierwsze nasze spotkanie na forum! Zawsze mi musisz dołożyć?! No cóż... Wiem co to lumpeks, ale napisałam w cudzysłowiu ponieważ określeń jest b. dużo(min. bubleks, ciucholand, second hand) i myślałam że tak będzie dobrze. Czepiasz się! A kupujesz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karawara mmadzik 26.10.05, 23:05 nie czepiam, tak spytałam, owszem czasem jak coś fajnego trafię to kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
senna_ropuszka Re: sklepy z używaną odzieżą 27.10.05, 21:29 Zadałaś pytanie: "co to jest?" Odpowiedz Link Zgłoś
merbar Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 26.10.05, 22:10 ja kupiłam parę rzeczy, akurat trafiłam na super jeansy i sukienki dla małej ale nie kupuję rzeczy które nosi się bezpośrednio na skórę, jakoś mi to nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 26.10.05, 22:12 Od lat. Kupuję w zasadzie wszystko oprócz bielizny. Od bluzki po kupony materiałów/włóczki. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 26.10.05, 22:19 Spodnie, zwłaszcza mojemu facetowi (ma dosyc duza kolekcje levisów, prawie nowych, za grosze). Sweterki, czasem bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 tak 26.10.05, 22:29 czasami uda sie wyszperać coś fajnego,ale muszę mieć "natchnienie" było juz kilka razy na forum.np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=27783561&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 26.10.05, 22:31 Jasne Spodnie-dżinsy w h&m na Emkę kosztują około 45 złotych,a takie same w jednej "ciucharni"-6-10złotych Mam taki jeden ciucholand w Krakowie,pełny nowiutkich prawie rzeczy z Next,Mothercare,GAP,Early days,George,Adams,H&M i róże inne... Oprócz tego mnóstwo zabawek fisher-price Np ten tygrys ze zdjecia (Emma na Zobaczcie)jest własnie fisher price,na nowego mnie nie stać(około 180złotych)a za tego(zresztą w stanie idealnym) zapłaciłam 30..Wyprałam i jest to jej ulubiona maskotka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 26.10.05, 22:35 jasne. mój kuba ma m,nóstwo firmowych rzeczy z takich sklepów. na nowe niestety mnie nie stac a wole kupic firmowa rzecz używana niz ciuch na bazarze który po wypraniu traci kolor i fason. Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 26.10.05, 23:03 Zdradzisz gdzie taki fajny ciucholand? Odpowiedz Link Zgłoś
joln do mamaemmy 27.10.05, 20:57 a mozesz zdradzic gdzie te ciuchy w Krakowie, chyba ze boisz sie konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do mamaemmy 27.10.05, 21:51 Wysłałam Ci na priva-konkurencji sie nie boję,ciuchów tam dużo,a ja mam małą szafę...A tam i tak rano baby stoją w kolejce,żeby potem na Zydzie sprzedawać o 400%więcej Odpowiedz Link Zgłoś
senna_ropuszka Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 21:32 Mamaenny, zdradź, gdzie ten fajny lumpeks???? Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 26.10.05, 22:52 A ja się jakoś nie mogę przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Tak 26.10.05, 22:55 Weronika ma ubranka Next, Gap, śliczną sukienkę Zig Zap, Oskar ma też sporo firmowych łaszków właśnie z lumpeksu. Mój ostatni nabytek to kombinezon zimowy dla Weroniśki, nowiutki (jeszcze w orginalnym opakowaniu) za całe 25pln i bluza bawełniana też dla małej (bez żadnej plamki, w idealnym stanie) za 2pln. Mnie ostatnio nie stać na nowe łaszki nawet te najtańsze chińskie, dzięki lumpeksom moje dzieciaki nie chodzą gołe i do tego w porządnych firmówkach. Usłyszałam ostatnio opinię, że moje dzieciaki są lepiej ubrane niż dzieci bardziej zamożnych rodziców. Bardzo podniosło mnie to na duchu bo ta nasza bida troszkę mnie momentami dołuje Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: "Tak"... Do gandzi 26.10.05, 23:01 Witaj Gandziu! Dzięki za odpowiedż! Też mam troje dzieci i myślę że w wielu sytuacjach Cię rozumiem ( i tu nie chodzi akurat o kupowanie w lumpeksach tylko o życie ogółem)! Twój post "śmieszne ale nie dla mnie" mam w ulubionych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Do Ggmadzik:) 26.10.05, 23:18 Fajnie, że te moje perypetie są źródłem radości jeszcze dla kogoś. Wiesz tak właśnie pomyślałam sobie, że kto mnie lepiej zrozumie jak nie druga kobitka z podobną bandą) Dzięki za dobre słówko Odpowiedz Link Zgłoś
agahy Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 14:14 czesc, owszem, kupuje - glownie firmowe (Hennes, next, itp) i bardzo sobie chwale. Kupuje bluzy, spodnie, sukienki, bluzki (nie kupuje bielizny, itp. - jakos nie moge...). Uwazam, ze przy bardzo szybko rosnacym dzieciaczku to super sprawa, a i ciuszki - bardzo fajne. Pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 14:28 Zajrzyj do wyszukiwarki, było niedawno o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 a gdzie są fajne lumpeksy w Łodzi 27.10.05, 14:36 Takie z nowymi lub prawie nowymi rzeczami i niezbyt drogie. Nigdy nie kupowałam ale nam się pogorszyło i trzeba by przynajmniej niektóre rzeczy zacząć kupować taniej. Raz weszłam do jednego, ale zapach mnie zniechęcił błyskawicznie. Pewnie miałam pecha Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka :) 27.10.05, 18:28 moj ostatni zakup levisy dla meza 10 pl koszula sergio 5pl dla kuby kurtka benetton zimowa 15pl bluzy next, h&m, adams okolo 5pl ogrodniczki next 10pl dodam ,ze rzeczy w idealnym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta21 Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 14:47 KUpuję Kupuję ..i jestem bardzo zadowolona.... Dodam tylko ze kupuje dla całej rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 do mamyemmy 27.10.05, 18:34 Czy można się dowiedzieć gdzie jest taki fajny ciucholand w Krakowie ) Odpowiedz Link Zgłoś
syla113 a gdzie na pradze poludnie ? 27.10.05, 19:49 znacie fajne ciuchlandy z ciuszkami dzieciecymi? Odpowiedz Link Zgłoś
iw82 Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 20:16 Polecam siec lumpeksow Vestir , wiem ze sa one na pewno na pomorzu , w Szczeninie , nie wiem jak z reszta kraju. Ubranka dla dzieci sa tam cudowne, nowe firmy : H&M, Next , Mothercare, George, Marks & Spencer , Gap , Cheebogi ( czy jak to sie pisze ) , Name it newborn, Disney Ubranka z zagranicy, wiekszosc nowa. Takie same na allegro chodza o 100% drozej . U nas dostawa jest w kazdy piatek i o 10.00 rano pod lumpekszem jest taki tlum jak za PRL po mieso . !! Ja juz chyba z 50 razy bylam zaczepiana przez obce osoby jak pieknie ubieram moja coreczke A to naprawde za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowamama1 Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 21:24 Czy ja też mogę prosić o namiar na fajny, krakowski ciucholand? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2004 Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 21:48 Pewnie że kupuję, szczególnie mojej córeczce. Własnie ona ma juz trochę tych rzeczy i są naprwdę ok. Ostatnio rózowe sztruksy dzwony z haftem u dołu-super bardzo mi się podobaja i wogóle nie zniszczone i tylko 3zł. Zawsze coś fajnego można wygrzebać i to szczególnie rzeczy dziecięce sa bardzo fajne i nie zniszczone. Polecam takie grzebanki. A ile radości jak się coś trafi extra za małe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 21:53 Wysłałam na priva Tobie też Odpowiedz Link Zgłoś
magnatok Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 27.10.05, 22:25 I ja i ja. Bardzo proszę o namiary na krakowski lumpeks. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Kupujecie w "lumpeksach"? 28.10.05, 11:21 Ponawiam pytanie juz tu zadane: dla dzieci we Wrocławiu, znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Adresy dobrych ciucholandów w Polsce-forum 28.10.05, 11:32 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662 Odpowiedz Link Zgłoś