clk 19.11.05, 13:06 Wiem, ze to głupio brzmi, moza wrzucic miśka do pralki? Na metce nie ma nic napisane, misiek jest wielki i brudny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Pranie misia 19.11.05, 13:10 Ja piorę wszystkie pluszaki. Kiedyś nawet wyprałam takiego z pozytywką, po tydodniu zaczęła działać spowrotem Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Pranie misia 19.11.05, 13:15 hihihi to zaraz idę go wrzucic do pralki, co bedzie nieco ciezkie ze wzgledu na jego gabaryty i tak lepszy taki czysty moze troche sie zmechaci, niz ubrudzony Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Pranie misia 19.11.05, 13:16 ja też piorę ulubionego misia mojego synka w pralce, nic sie nie dzieje. Ale musze robic to w wielkiej tajemnicy, bo kiedys zorganizowlam wspolne wkladanie do pralki ulubionego misia, wszystko bylo fajnie i na tak dopoki pralka nie zaczela prac, wtedy synek zazyczyl sobie misia spowrotem) a placzu bylo co niemiara. Teraz juz nie robie tego na forum) tylko szybciutko na 30min szybki proprogam, zeby maly sie nie plapal ze misia brak) Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Pranie misia 19.11.05, 13:22 Upchnełam do pralki (ledwo sie zmiescil) i zobaczymy co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Pranie misia 19.11.05, 15:36 wyprany, zyje o dziwo. Teraz bedzie sie suszyl z 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
cocosek1 Re: Pranie misia 19.11.05, 20:12 to i ja się dołączę do watku bo mnie interesuje. A co robicie jeżeli misie są w róznych kolorach. Ja mam biało czerwonego, żółto czerwonego, niebieskiego i brązowe. wszystkie brudne. Moge wrzucic je razem? na ile stopni? na ile wirowanie?czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Pranie misia 19.11.05, 20:23 Ja wrzucam wszystkie razem i piorę w 30 stopniach na krótki cykl. Wiruję normalnie (tzn. w pralce). Od lat tak piorę i nigdy mi się nic nie zepsuło, więc chyba ok. Odpowiedz Link Zgłoś
monmor Re: Pranie misia 19.11.05, 21:19 dzięki za przypomnienie - idę podebrać synkowi z łóżeczka jego Didi - ściaprany już jest na maksa Odpowiedz Link Zgłoś