mamulka-kubulka 08.12.05, 20:30 z polska wersja jezykowa znacie???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mufka51 Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 20:41 Photo Filtre można go pobrać z tej strony:dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=12&id=1013 ,trzeba wgrac polską wersję językową,wszystko jest tam ładnie wyjaśnione Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 21:18 Mufko kochana jestes . A wiesz moze jak wycinac zdjecia i przenosic na inne tlo???????? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 21:29 Oooo kochana,to mnie zaskoczyłaś....Wiesz co zaraz zerknę i napiszę czy wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 21:38 Cuś tam już wiem.W tym programie,w opcjach,które masz na pasku zadań na górze musisz otworzyć opcję obrazek.Potem kliknąć na"zewnętrzna ramka".Otworzy ci się okienko ,w którym możesz ustawić szerokość i kolor ramki oraz ustawić zdjęcie na jakimś tle.Trzeba kliknąć na folder (z boku okienka)i wtedy wyświetlą ci się dostepne tła.Włala! Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 21:41 Wielkie dzieki od dwóch tygodni szukalam takiego programu juz stracilam nadzieje a tu taka niespodzianka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
take_that Re: program do obróbki zdjec 09.12.05, 20:50 mufko, a orientujesz się może czy w tym programie jest redukcja czerwonych oczu?? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 21:42 Bardzo proszę,a ja też mam Kubulka Odpowiedz Link Zgłoś
gorgolka Re: a wiecie może 08.12.05, 22:37 jak chcę wyciąć ze zdjęcia konkretny, nieregularny kształt, np samą postać dziecka to jak to zrobić? Bo ja do tej pory klikałam w lasso i objeżdżałam myszką naokoło, a że myszkę mam kiepską i rękę niewprawną to wychodziło mi nierówno. Jest jakiś inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: a wiecie może 08.12.05, 22:46 gorgolka napisał: > jak chcę wyciąć ze zdjęcia konkretny, nieregularny kształt, np samą postać > dziecka to jak to zrobić? Bo ja do tej pory klikałam w lasso i objeżdżałam > myszką naokoło, a że myszkę mam kiepską i rękę niewprawną to wychodziło mi > nierówno. Jest jakiś inny sposób? > o to tak jak ja juz mnie reka boli Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 pomocy!!! 08.12.05, 22:59 asuper ale ja nie wiem jak zrobic z tego polska wersje. sciagnelam tranlata - to plik notatnika ale co ja mam znim dalej zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: pomocy!!! 08.12.05, 23:12 Polski plik językowy do programu graficznego PhotoFiltre. Po rozpakowaniu należy przekopiować plik TranslationPL.plg do folderu w którym został zainstalowany PhotoFiltre (domyślnie C:\\Program Files\\PhotoFiltre) i skasować znajdujący się tam plik TranslationEN.plg. Pozostaje odpalic program i cieszyc sie polska wersja)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gorgolka Re: pomocy!!! 08.12.05, 23:12 o ile dobrze pamiętam to trzeba wrzucić do jednego folderu obie wersje i wykasować jakiś plik na którym pisze english a zostaje taki sam z napisem polish jakoś tak to było, dokładna instrukcja powinna być w tym miejscu z którego ściągałaś sobie polska wersję Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacpra10 Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 23:10 Witam! Ja mam photoshopa z polską wersja jezykową, nie wiem z jakiej strony mozna go sciagnąc, ale co do wycinania nieregularnych ksztaltów to tez mialam z tym problem. Mialam pisze poniewaz teraz juz nie mam . w photoshopie takze najpierw bralam lasso magnetyczne i nie moglam nigdy dokladnie obrysowac zdjęcia dopuki nie odkrylam "gumki". Po nieregularnym i nieprecyzyjnym wycieciu ksztaltu, przenosze to na jakies tlo wlaczam gumke i wycieram to co niepotrzebne. I wiecie wychodzi calkiem niezle. potem jeszcze klikam na "rozmycie" aby kontury nir byly tak ostre i rozmywam je delikatnie. Mam nadzieje ze w czyms pomoglam . Milej obrobki!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gorgolka Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 23:21 A w Photofiltre nie ma gumki (albo ja ślepa jestem) Za to moze ktoś mi powie do czego służą: magiczna różdżka, przewijanie i klonowanie, bo za diabła nie mogę dojść jak sie tego używa Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: program do obróbki zdjec 08.12.05, 23:21 a gdzie gumka w photofiltrze????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacpra10 Re: program do obróbki zdjec 09.12.05, 11:34 Wiecie nie mialam nigdy photofiltra wiec nie wiem jak tam jest. Co do różdżki magicznej to u mnie jej nie ma jest sama różdżka ale niestety jej nie uzywalam wiec nie wiem do czego sluzy, co do klonowania to wydaje mi sie ze mozna tym retuszowac jakies niedoskonaloscvi, choc moge sie myli, u mnie to sie nazywa stempel i wtedy najezdzam myszka na obszar ktory jest poprawny i ktorym chcialabym cos zaretuszowac potem klikam lewy alt i klikajac lewym klawiszem myszki retuszuje. Tak jest w photoshopie. Ale nie wiem jak u was. Mam natomiast linki do dwoch watkow gdzie pomagamy sobie oto one : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25198&w=25079750&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25198&w=23451150 Powodzenia. Mam nadzieje ze troche pomoglam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: program do obróbki zdjec 10.12.05, 23:00 buu mam problem z zainstalowaniem programu kiedy chce przekopiować plik do C:\\Program Files\\PhotoFiltre okazuje sie że pod tym adresem nic nie ma co ja źle robie - pomożesz mi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: program do obróbki zdjec 10.12.05, 23:16 Po pierwsze czy instalowałaś ten program klikając odpalając plik który ściągnełaś??? Program powienien zainstalować się właśnie w tej lokalizacji o której pisałaś. A może instalując zmienialaś katalogi docelowe w których ma być zainstalowany program??? Program standardowo instaluje się w tej właśnie lokalizacji, ale można ją zmienić. Zrób może w ten sposób. Wpisz w wyszukiwarce windows'a "TranslationENG.plg". Jak znajdzie Ci ten plik zobacz w jakiej jest lokalizacji (katalogu i na jakim dysku). Jak juz go zlokalizujesz to wlasnie do tego katalogu skopiuj plik "TranslationPL.plg". Po skopiowaniu "TranslationPL.plg" wykasuje plik "TranslationENG.plg" i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Redukcji oczętów niestety nie ma, 10.12.05, 23:19 ja to robię pędzelkiem na dużym powiększeniu zdjecia,wychodzi całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś