vharia Re: Stop znęcaniu się nad dziećmi!!!!!!!!! 14.03.06, 13:40 Ach, jaka malownicza histeria! Rzeczywiście: przecietni rodzice dbający i kochający swoje dziecko, poświecający mu czas i uwagę, chroniący i martwiący sie o nie, walczący, aby zapewnic mu to co najlepsze, ale nie wykluczający całkowicie użycia klapasa- to właśnie to samo co rodzice biednego Oskara. Przegięłaś moja droga. Nawet jak chcesz w efektowny sposób wyeksponować swoje oburzenie, to mozna sie 5 minut zastanowić, co się nabazgroliło, zanim się to wyśle. Przyjmujac twoją logikę: czy nigdy nie podniosłaś głosu na dziecko? Bo jeśli tak, to moze jesteś niezrównoważona psychicznie furiatką, która spowoduje u niego moczenie nocne, lęki, jąkanie i fobie, a w przyszłości poważne problemy z odnalezieniem się w grupie i komunikacją miedzyludzką? A może poprostu problemy ze słuchem w nadmiarze decybeli? Twój komentarz do, skadinąd, wstrząsajacego przecierz filmu to arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Sloneczko (jestem dzisiaj bardzo mila) 14.03.06, 13:42 odniesiesz sie- pluszaczku? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=38071801&a=38389324 Odpowiedz Link Zgłoś
vharia kaczusiu (również jestem dzisiaj bardzo mila) 14.03.06, 14:06 Innych infantylnych okresleń wymyślac mi się nie chce, ale chetnie poczytam, jak nadal będziesz miała problemy z merytorycznymi argumentami. Nie występuje tu prawodawca szwedzki, ale ty. A moze reprezentujesz powyższe??? Cos mi umknęło widocznie. Fascynacja rozwiazaniem szwedzkim mogłaby cię skłonić do zainteresowania sie takim "drugim końcem kija" jak pomówienia ze strony sąsiadów, gdzie nawet w najlepszej wierze, ludzie doprowadzali do ODEBRANIA DZIECKA i umieszczenia w rodzinie zastępczej "bo ono często płakało, wiec napewno je bili". Względnie zagrania rozwydrzonego nastolatka, który najpierw sam poszarpał tatusia a jak ten mu oddał- zaskarżył i wygrał, tatuś w więzieniu. Do takich sytuacji doprowadza nie sam zakaz uzywania klapsów, tylko tak histeryczne interpretacje jak twoje. Dalej nie widzisz nic niestosownego we wrzuceniu wszystkich do jednego worka? Gratuluję dobrego samopoczucia. Nie oczekiwałam, ze wycofasz sie ze stanowiska, że dobrze zrobiłaś, bo zapierasz się kopytami wystarczajaco wyraźnie od początku. Twa szlachetność jest wielka, wrażliwosć, jako ta góra ogromna i ci, którzy zaprotestowali, ze nie są zwyrodnialcami- to poprostu przejawy znieczulicy, nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: kaczusiu (również jestem dzisiaj bardzo mila) 14.03.06, 16:36 W calej twej wypowiedzi, jedyne , co by mialo jakis sens, to to: > Fascynacja rozwiazaniem szwedzkim mogłaby cię skłonić do zainteresowania sie > takim "drugim końcem kija" jak pomówienia ze strony sąsiadów, gdzie nawet w > najlepszej wierze, ludzie doprowadzali do ODEBRANIA DZIECKA i umieszczenia w > rodzinie zastępczej "bo ono często płakało, wiec napewno je bili". czyli POMÓWIENIA! czego ty sie tak boisz? pomowien? Przeciez tak dobra, rozumna i szlachetna matka jak ty sie przed nimi obroni? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: kaczusiu (również jestem dzisiaj bardzo mila) 14.03.06, 16:49 pomówienia ze strony sąsiadów, gdzie nawet > w > > najlepszej wierze, ludzie doprowadzali do ODEBRANIA DZIECKA i umieszczeni > a w > > rodzinie zastępczej "bo ono często płakało, wiec napewno je bili". Powiedz mi, dziecko, kto ci takie cuda naopowiadal? Piekny Roman z LPR? W Szwecji jeszcze - nikt- nie zostal skazany z powodu pomowien, o klapsach nie wspominajc nawet, jezeli oczywiscie byly tak niewinne, jak opowiadacie Odpowiedz Link Zgłoś
vharia Re: kaczusiu (również jestem dzisiaj bardzo mila) 14.03.06, 19:46 rita75 napisała: > tak dobra, rozumna > > i szlachetna matka jak ty )))))))))))) Taka z tobą dyskusja rita, jak brak argumentów to wypalasz z polityką, albo ze słoneczkiem, albo jak wyżej. To ty jesteś szlachetną i wrażliwą bojowniczką o prawa dzieci, oponenci to patologia... Nie pretenduję do zajęcia twej pozycji. Chylę również czoła przed głeboką wiarą w system szwedzki, gdzie "nikt nie został skazany na podstawie pomówień". I w ogóle WSZYSTKO chodzi jakw zegarku)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 żabko 14.03.06, 20:15 >oponenci to >patologia... żabeńko- to to powiedzialas Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: żabko 14.03.06, 20:17 żabeńko- to to powiedzialas wy same nazywacie sie katami, oprawcami, patologia...moze cos w tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
vharia :))) 14.03.06, 20:59 Ty już nawet nie kontrolujesz, co sama piszesz. Pewne fakty umknęły? Trudno, moze to i lepiej dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
222j444 Rita! Zamiast tu słowne przepychanki prowadzić 14.03.06, 17:18 zgarniaj chętne do działanie na nasze forum! Puszczam link:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37532 Pukających proszę o kilka słów o sobie na priv Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Dziewczyny! 14.03.06, 18:00 Jeżeli ktorejs z was, los poniewieranych dzieci nie jest obojetny, to serdecznie zapraszam na forum obejmujące problem -Dzieci- Ofiar- Przemocy. Jezeli chociaz jedna z was ma chęć czynienia dobra, bedzie przywitana na naszym forum z otwartymi ramionami, niezaleznie od tego, czy dala klapsa , czy tez nie... Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Dziewczyny! 19.04.06, 09:49 No to już wiem skąd ty tam się wziełaś, a szkoda jednak bo kto chce być utożsamiany z kimś takim jak ty. Szkoda wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 mkolaczynska 19.04.06, 10:11 > No to już wiem skąd ty tam się wziełaś, a szkoda jednak bo kto chce być > utożsamiany z kimś takim jak ty. > Szkoda wielka szkoda. Wyrzucenie z forum za lamanie regulaminu- musialo cie tak bardzo zabolec, ze az do teraz rodzierasz szaty. Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: mkolaczynska 19.04.06, 14:18 Heh nawet nie wiedziałam za co myslalam ze to z powodu dobrowolnej rezygnacji ;- ) Ale a propo działać w organizacji którą i ty reprezentujesz to dla mnie WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: mkolaczynska 19.04.06, 14:25 > Ale a propo działać w organizacji którą i ty reprezentujesz to dla mnie WSTYD! Mysle, ze organizacja bardzo wiele stracila w wyniku twojej dobrowolnej rezygnacji, a najwiecej maltretowane dzieci. Zrezygnuje osobiscie z uczestnictwa- tylko nie pozbawiaj "Oczu otwartych" obecnosci w jej szeregach swojej jakze wielkiej, madrej, zdolnej do najwiekszych poswiecen osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
jovzak Re: Stop znęcaniu się nad dziećmi!!!!!!!!! 15.03.06, 21:48 zaprszam na stronę www.oskarek.org Odpowiedz Link Zgłoś
marjotka Re: Stop znęcaniu się nad dziećmi!!!!!!!!! 18.04.06, 15:06 Dziewczyny, minął juz jakiś czas od tej tragedii. A czy wiecie, że grób Oskarka już jest zaniedbany?? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Stop znęcaniu się nad dziećmi!!!!!!!!! 19.04.06, 07:07 > Dziewczyny, minął juz jakiś czas od tej tragedii. A czy wiecie, że grób Oskarka > > już jest zaniedbany?? I ty mozesz pomoc- www.netica.pl/oskar/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
marjotka Re: Rita75 19.04.06, 11:07 rita75 napisała: > > I ty mozesz pomoc- > > Rita, ja sie włączyłam w akcje, nie tylko tę zresztą. Napisalam to, poniewaz dowiedzialam sie (nie mieszkam w Lodzi) od osoby ktora odwiedziała grób Oskarka, iż juz teraz jest zaniedbany. Nikt nawet nie pousuwał kwiatów jeszcze z pogrzebu, nikt sie nie opiekuje maluszkiem i po smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec rita75 19.04.06, 08:12 Nawet nie oglądnąłem tego reportażu, Wasze wypowiedzi mówią jasno - opad rąk i zgrzytanie zębów z wściekłości Czytając Twój post odczuwam to samo - opad rąk i zgrzytanie zebów z irytacji nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś