Dodaj do ulubionych

Najlepsze lata kobiety

19.04.06, 09:58
Dla mnie od 30 do 50 (minimum).
- dzieci w miarę odchowane
- pozycja zawodowa zdobyta
- zdrowie i kondycja jeszcze całkiem, całkiem
- faza "na dorobku" za nami
- błędy wynikające z TOTALNEJ głupoty młodościowej popełnione i naprawione

Nic, tylko żyć, cieszyć się, realizować hobby.

A co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • be.em Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 09:59
      wydłużylabym okres spokojnie do 70wink))
      reszta okwink
    • ada_zie Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:03
      Sama nie wiem...
      Jestem po 30-stce, minie jeszcze kilka lat zanim odchowam dzieciaczka i chyba
      wtedy naprawdę odetchnę.
      • ciociapolcia Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:12
        Hmmm, skoro tak mowicie smile. Ja jestem jeszcze poltora roku przed 30, wiec
        zobacze. Teraz uwazam, ze najlepsze lata - koniec studiow, poczatek pracy...
        Czyli wejscie w pozorna niezaleznosc (akurat wtedy kupilam jeszcze mieszkanie).
        Sporo czasu na hobby i lenistwo smile. No i wolnosc, ktorej teraz mi brakuje sad.
        Ale poczekam, poczekam... Chociaz mi sie nie spieszy ;P.
        • 4luty Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:13
          dla mnei najlepsze to 20-30, pózniej juz sie cżłowiek starzeje, niestety...
          • be.em Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:15
            co Ty mówisz?!! ja w wieku 20 byłam głupia jak cielę, miotalam się, ryczalam
            przez facetów, rozmieniałam na drobne... teraz spokój, pieniądze, mieszkanie,
            dziecko, mąż moich marzeń, przyjaciele na dobre i złe, zero płaczu nad rozlanym
            mlekiem, zero pomylek zyciowychsmile) jestem śliczna, seksowna, mądra... dorosla
            po prostu.. smile) po 40-tce będzie jeszcze piękniej!!!!
            • ada_zie Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:32
              Jako nastolatka pisałam pamiętnik i jak teraz do niego zaglądam to zastanawiam
              się czemu byłam taka głupia i tak się męczyłam?? Jakieś wyimaginowane problemy,
              kłopoty, w które sama się ładowałam, ciągle nieszczęśliwie zakochana wink)) Po co
              mi to??!!
              Kurcze - a może tak mówię żeby jednak zagłuszyć tęsknotę za tymi cielęcymi,
              beztroskimi latami??
              • be.em Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:36
                ja też pisałamsmile)) chyba stworzę wątek i skopiuję kilka wpisówsmile) bedzie śmiech
                na pół Polskismile)
                • ada_zie Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:38
                  Mnie nie byłoby stać na taką odwagę wink)))))))
                  • be.em Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:39
                    eee... no co Ty?!! tekst typu: "spotkałam dziś na korytarzu Tomka. kocham go i
                    chciałabym, żeby zaproponował mi chodzenie" nie jest powodem do wstudu..smile)
                    chyba...smile))
                    • ada_zie Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:43
                      ha ha ha - to jednak nie tylko ja byłam takim typem!! Już mi lepiej wink))
                      • be.em Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:44
                        to jednak zejdę do pwinicy, wygrzebię i będzie fajny wąteksmile))
                        • adsa_21 Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 08:12
                          ja pisalam listy milosne do mojego nauczyciela od fizykismile

cale szczescie ze nigdy nie zdobylam sie nad odwage by mu je pokazacbig_grinDD
                    • ciociapolcia Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:44
                      Hihihi, niezle. W sumie tez jakies takie poezyje pisalam ;P. Ale zdecydowanie
                      po 22 r.z. zakochalam sie (oczywiscie nieszczesliwie) w moim obecnym sprawcy
                      potomstwa... Dzialo sie, dzialo i dzieje sie do tej pory, tyle, ze chcialabym
                      miec takie problemy jak kiedys ;P. Dosyc wczesnie wydoroslalam (jakos warunki
                      sprzyjaly, bynajmniej nie tragedia czy cos). Teraz tak sobie mysle, ze bez
                      wzgledu na wiek caly czas we mnie siedzi glupiutka dziewczynka, bo nadal z M
                      smiejemy sie z bakow puszczanych pod koldra ;P...
                      • be.em Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 10:48
                        chyba w każdej z nas jest siuśmajtka sprzed latsmile i to zdrowo. gorzej, jak
                        zniknęła. wtedy zmarszczek więcej, tych nie od śmiechu, ale od marszczenia
                        czoła.
            • 4luty be.em 20.04.06, 13:44
              be.em napisała:

> co Ty mówisz?!! ja w wieku 20 byłam głupia jak cielę, miotalam się, ryczalam
              > przez facetów, rozmieniałam na drobne... teraz spokój, pieniądze, mieszkanie,
              > dziecko, mąż moich marzeń, przyjaciele na dobre i złe, zero płaczu nad
              rozlanym
              >
              > mlekiem, zero pomylek zyciowychsmile) jestem śliczna, seksowna, mądra... dorosla
              > po prostu.. smile) po 40-tce będzie jeszcze piękniej!!!!

Ja w porówaniu z Toba nie byłam głupia jak cielę w wieku 20 lat. Teraz jestem
              przed 30 i to są najpiękniejsze lata.
    • nisar Oj macie rację 19.04.06, 10:46
      Jak sobie przypominam swoje niektóre "akcje" w wieku lat -nastu to zimny pot
      mnie oblewa ze wstydu. Moja głupota była porażająca. Jak patrzę na moje
      dziecko, to ona jest chyba mądrzejsza teraz, w wieku dwunastu lat niż ja jak
      miałam siedemnaście. Matko kochana, takiej wariatki jak ja byłam to świat nie
      widział. Zamiast cieszyć się życiem, młodością, tym że wszystko przede mną,
      ciągle o coś się martwiłam, o coś ryczałam, czegoś chciałam albo nie chciałam.
      Boszsz, jak ta moja biedna mama ze mną wytrzymała to ja nie wiem.
    • kiniozaur Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 16:32
      Eeee tam... Ja mam 33 latka , dziecię w pieluchach , a i o drugim za jakie 2
      lata myślę...
      Czasem czuję się stara , zblazowana , znudzona , zmęczona i bez perspektyw , a
      kiedy indziej widzę świat w tęczowych kolorach , perspektywę jak stąd na Marsa
      i czuję wszechogarniającą radość życia... smile
      Żeby tak jeszcze mój ślubny ( staruszek 44-letni) zarażał się ode mnie tą drugą
      fazą , a nie stale jęczał... :I
      • andaba Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 16:42
        Ja byłam poważną i zrównoważoną nastolatką, więc te lata, między 13 a 19 rokiem
        życia wspominam mile.
        Teraz mam 30 lat, odchowane dzieci, ale reszta? Starość nie radośćsmile
      • cyborgus Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 17:20
        he he, podpisuje sie pod kiniozaurem. kto ma odchowane, to masmilesmile
        • maja_sara Re: Najlepsze lata kobiety 19.04.06, 23:08
          Kazdy wiek jest piekny, naprawde piekny, jesli tylko umie sie zobaczyc plusy,
          jest sie radosnym i pogodzonym z samym soba czlowiekiem. Kiedy mialam 20 lat
          myslalam, ze to najwspanialszy wiek dla kobiety, dzis mam 31 i uwazam, ze
          najlepsze lata to te dzisiejsze i te, co przede mna. Mam wszystko o czym
          marzylam jako 20latka. Jestem szczesciara w najcudownieszym wieku jaki tylko
          moze byc dla kobietywink) I tego sie bede trzymac ;p
          • bella41 Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 05:45
            najpiekniejsze sa te szczesliwe, a te nieszczesliwe, trzeba przeczekac
            ja jestem krok od, a wlasciwie do 30tki, mam teraz swoje dobre lata, zaczely
            sie 10 lat temu i mam nadzieje, ze trwac beda do konca ze mna
            dziecinstwo i mlodosc niedobrze wspominam, bo nie zalezalam od siebie, a
            rodzicow nie wybiera sie samemu przeciez
            kazda chwila daje mi radosc, ale i niedosyt, i strach, ze sie skonczy
            niespodziewanie-to skutek tych pierwszych 20 lat, ale walcze z tym strachem i
            czasami zwyciezam
    • adsa_21 Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 07:50
      zgadzam sie.
      I czekam z niecierpliwoscia na magiczna 30-stkesmile
    • adsa_21 Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 08:11
      zalezy w jakim wieku urodzi sie dziecko.
      Ja wieku 30 lat bede miala syna 10-letnie ale wiem ze sporo kobiet w tym wieku
      dopiero dzieci rodzi.
    • edorka1 Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 09:05
      Zależy moje panie, zależy o czym mówimy.
      Bo ja np między 20 a 30 żyłam na wariackich papierach, z plecakiem, mieszkałam
      w raju, miałam za oknem drzewo pomarańczowe i morze niebieskie.I tyle pięknych
      miejsc widziałam... Było cudnie. Ale była też ciekawość niesamowita tego, co
      życie przyniesie - choć już byłam mężatką. Byłam bajecznie szczęśliwa ale pełna
      niepokoju. No a teraz mam 36, dwoje małych dzieci więc tez raczej nie
      odpoczywam, jakąś małą stabilizacje typu mieszkanie i samochód , niezależnosć
      też,i jest pięknie. Ale też czasem tłucze mnie żeby choć na chwilkę wyrwać się
      z domowych pieleszy, żeby wiatr na twarzy...ech. Znaczy, myślę, zależy od
      oczekiwań i od tego co uważamy za szczęście. Bo ja hahaha nieskromnie pisząc,
      zawsze mam najlepsze lata, i zawsze jestem podszyta jakimś niepokojem, no nie
      mogę na tyłku usiedzieć po prostu. Ale nigdy nie zamieniam w marzeniach dnia
      dzisiejszego na wczorajszy. Nie sądzę żeby ktoś był szczęśliwy li i jedynie
      dlatego, że np odchował dzieci i ma spokój. Taki spokój to jest synonim nudy
      dla mnie...
      • ada_zie Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 12:03
        Edorko,
        ja też uwielbiam podróże - z pewnością mi jako podróżniczce daleko do Ciebie -
        bo moje pobyty ograniczają się max. do 2 tygodni w hotelu i wypadach z
        niego smile))
        Aktualnie - mając małe dziecko - checi na podróże nieco mi odeszły - owszem
        jeździmy ale to typowo stacjonarne wakacje. Więc czekam aż go odchowam, wypchnę
        na kolonie z kolegami i wtedy ruszam!!
      • babka71 edorka1 20.04.06, 13:07
        chyba wszystkie Doroty tak mają..wariackie papiery wpisane od urodzenia
        pozdrawiam też D.
        • edorka1 Re: edorka1 20.04.06, 13:28
          też pozdrawiam smile)).
    • babka71 Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 13:03
      19- 25 lata najlepsze lata mojego życia..luz , plany, marzenia, wolność,
      studia.., podróże , wakacje, kasyna, zero obowiązków, ...
      Ehhhh szkoda gadać
      • 4luty Re: Najlepsze lata kobiety 20.04.06, 13:46
        babka71 napisała:

> 19- 25 lata najlepsze lata mojego życia..luz , plany, marzenia, wolność,
        > studia.., podróże , wakacje, kasyna, zero obowiązków, ...
        > Ehhhh szkoda gadać

zgadzam się! to były piękne lata u mnie tak samo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka