zimorodek10 22.06.06, 12:49 Powiedzcie mi czy daliście kiedyś lanie swojemu dziecku a jeżeli tak to ile klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 klapsów za wagary paskiem na gołą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosheen4 ale po co? 22.06.06, 13:00 dotkliwszą karą byłoby raczej suche stwierdzenie, że sam się musi usprawiedliwić z tych wagarów przed wychowawcą. nie znasz dowcipu o jasiu który niesie do domu cenzurkę i mruczy: no, jeszcze lanie i już wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: ale po co? 22.06.06, 13:03 No, a teraz Twój syn pali i masz problem. Bo on juz wie, ze Ty nie masz żadnych rzeczowych argumentów i żadnego autorytetu. Autorytetem dla niego są nie Twoje słowa, tylko Twoja ręka trzymajaca pasek. Możesz cos na nim wymóc, póki jesteś silniejszy, a to juz niedlugo. Masz przechlapane. Dziecko już wie, że ustępuje sie tylko przed przemoca fizyczna, a reszta to nieistotne trucie. To dopiero poczatek klopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:03 > Powiedzcie mi czy daliście kiedyś lanie swojemu dziecku a jeżeli tak to ile > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie setkę - nahajem przez gołe plecy, po uprzednim przywiązaniu dziecka do najbliższego publicznego pręgierza... Odpowiedz Link Zgłoś
janowa Re: Lanie 22.06.06, 13:09 Dostawalam tak od ojca - jedyna rzecz jaka tym uzyskal byl moj strach przed nim i nerwica zoladka oraz totalny brak szacunku. Do dzis nie jestem w stanie powiedziec, ze kocham mojego ojca. Moge JUZ powiedziec, ze go nie nienawidze. Podoba ci sie taki rezultat metod wychowawczych? To rob tak dalej... --- "Bo tak normalnie to człowiek (kobieta człowiek ma pierś, a na niej cyce) " bonkreta Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Lanie 22.06.06, 13:24 blou1 napisała: > Coś nie wierzę w te 20 na gołą po ojcowsku. mam tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: a ja wierze 22.06.06, 13:31 bea.bea napisała: > poniewaz sama dostawałam ja wiem ze cos takiego może wypaczyć podejscie do pewnych spraw i właśnie myśle że przez to nie dostrzegasz prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea prowokacja czy nie..... 22.06.06, 13:35 problem jest...całkiem możliwy..: nie podchodx do życia zbyt powaznie , bo i tak nie ujdziesz z niego z życiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 13:45 bea.bea napisała: > problem jest...całkiem możliwy..: żaden normalny człowiek nie bije dziecka: paskiem skakanką kijem nogą od stołu batogiem czy nahajem 20 razów??????? no sory na dupie by dziecko chyba nie usiadło co najmniej przez tydzień, 20 razów pasem na tyłek 13 letniego dziecka!!! Zobacz jaka to mała powierzchnia do bicia no chyba że o rzemyku mówimy nie pasku i co ktoś pisał by o tym na forum emama??? a nie lepiej na wychowaniu?? stąd wniosek prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 13:49 a kto powiedział , ze stac nie może.... a do twojej listy dodałabym jeszcze smycz...witke brzozowa... jak nie sciagaszkoszulki...to preg nie widac...) i zdziwiła bys sie ile na takiej powierzchni zmiescic sie moze...i ile moze wytrzymac... ale wyluzuj..)) Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:04 spróbuje matematycznie: zakładam ze pupa dziecka to koło(tak naprawde lepsza była by elipsa, jednak uproszcze bo nie mam tylu danych zresztą przy tak szacukowym liczeniu nie będzie to miało znaczenia) więc koło średnica? ok 15 cm(to oznacza ze w bodrach dziecko ma koło 60 cm) czyli 706,5 cm2 pasek szerokości 3 cm? i liczmy ze przy kazdym uderzeniu zetknie się z pupą na ok 15cm i 20 razów 900cm2 no sory całe dupsko obite mocno pasem conajmniej raz, a pamiętajmy ze nietóre miejsca będą obite wielokrotnie szacuje ze takie bicie to łomot do krwi. Niemożliwe żeby normalny rodzic tak beztrosko sobie o tym pisał Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:08 > Niemożliwe żeby normalny rodzic tak beztrosko sobie o tym pisał możliwe. Niestety, są tacy co jednak się tym wręcz szczycą... Ich bili i onio ponoć wyrośli na przyzwoitych ludzi, więc i oni teraz biją, a dziecko raczej przeżyje... ( Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:16 nchyb napisała: > > Niemożliwe żeby normalny rodzic tak beztrosko sobie o tym pisał > możliwe. Niestety, są tacy co jednak się tym wręcz szczycą... > Ich bili i onio ponoć wyrośli na przyzwoitych ludzi, więc i oni teraz biją, a > dziecko raczej przeżyje... ( klaps nawet dwa klapsy i kilka jeszcze to jest normalny rodzic. Bicie z użyciem wszelkiego innego rodzaju sprzętu(smycz pasek czy kij itd) kopanie itd oznacza że rodzic nie ejst normalny. Inną krzywde mozesz zrobić klapsem nawet silnym a inną nogą od stołka no sory to juz jest lanie. Podstawowa zasada fizyky mówiąca o przyłożonej do ramienia sile no kurka dodaj to sobie do wyliczenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:24 > klaps nawet dwa klapsy i kilka jeszcze to jest normalny rodzic. > Bicie z użyciem wszelkiego innego rodzaju sprzętu(smycz pasek czy kij itd) > kopanie itd oznacza że rodzic nie ejst normalny niestety, nie tylko telewizja, ale i poważne wypowiedzi na różnych forach wskazują, że tych nienormalnych (jak to piszesz) jest całe mnóstwo i oni uważają się niestety bardzo często za dobrych rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:29 nie mów mi prosze ze ktoś kto leje dziecko pasem moze być normalnym rodzicem, 20 razów!!!!,no to już jest katowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:34 ja tegop nie mówię, ale ci katujący tak twierdzą dość często... Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:41 nchyb napisała: > ja tegop nie mówię, ale ci katujący tak twierdzą dość często. Moze psychiatra byłby w stanie ich przekonać dać jakieś leki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:45 oni nie odczuwają potrzeby wizyt u lekarza. Po co. Przecież oni nie mają żadnego problemu. To reszta się ich czepia bez powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:51 Nchyb, to nie jest problem , w ktorym by wystarczyla tabletka od psychiatry, ale raczej kwestia zlych wzorcow wychowawczych. Sami byli bici, uwazaja, ze dzieki temu wyszli na ludzi, zwyczaj wychowawczego bicia przenosza na swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 18:17 > to nie jest problem , w ktorym by wystarczyla tabletka od psychiatry, Rita, ja równiez tak uważam i o tych wzorcach już w tym wątku gdzieś wspomniałam. O tym psychiatrze to moja przedmówczyni pisała... Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:54 Może przesadziłem może 10. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: prowokacja czy nie..... 22.06.06, 14:58 > Może przesadziłem może 10. Musisz zjechac do dwoch, ostatecznie trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: a ja wierze 22.06.06, 13:50 bo tez dostawalam czasmi 15 pasow na gola dupe a czasmi 20 kablem od zelazka? A moze jestescie zdziwione ze moja rodzona matka mnie tak bila ...no coz prawda bywa bolesna ...dlatego nie mam matki ....ona dla mnie umarla fizycznie i psychicznie.....ale to juz inna historia. Ja swoich dzieci nie bije ....nie uwazam ze to dobra metoda i jak ktos zaraz napisze o bezstresowym wychowaniu to mu dopiero wygarne... bo nie bicie dziecka nie oznacza ze moze robic co chce. Bo dawniej uwazano jak zbijesz to zrobi co zechcesz a g.....prawda ! co jak twoj syn bedzie mial 18 lat postwisz sie do niego i go zbijesz ? Tylko metoda tlumaczenia i sprytnego podejscia bedziesz wstanie mu cos wypersfadowac! Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska z ciekawości 22.06.06, 14:24 choć może niedelikatnie ile miałaś lat?13?? Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: z ciekawości 22.06.06, 14:32 bila mnie od zawsze odkad pamietam... nie wiem od 5-6 lat .... kiedy mialam 19 lat i skonczylam liceum wyprowadzilam sie z domu znalazlam prace i zaczelam studia mniej wiecej od 19 roku zycia nie utrzymuje z nia kontaktu... ojca nie mam bo umarl, jak mialam 2.5 roku wiec go nie znalam i nie pamietam jedynie z fotogroafii. No coz zycie bywa brutalne. Ale teraz juz pisze o tym spokojnie kiedys balam sie o tym pisac i mowic - matka wywolala u mnie poczucie winy , ze to ja bylam za wszystko odpowiedzialna za wszystkie jej porazki zyciowe i bila mnie bo bylam nie grzeczna np. jej nie sluchalam , nie przyszlam na czas na obiad bo sie spoznilam 10 min. itd , bo rozwalilam kolano , bo zniszczylam nowe rajstopy itd... pisac moge tak ciagle powod zawsze sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: z ciekawości 22.06.06, 14:40 rozumiem, ale na pewno się tym nie chwaliła Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: z ciekawości 22.06.06, 14:48 nic nie rozumiesz i nie zrozumiesz - to nie jest chwalenie sie bo ni by po co mialabym to robic ? to uzmyslowienie mamom takim jak ty ktore nie rozumieja i nigdy nie beda rozumialay jak to jest byc katowanym !!!! Ja zylam i bede zyla z tym faktem do konca zycia... moja matka uwaza ze byla i jest najwspanialasza na swiecie i nie ma wyrzutow sumienia ona uwaza ze tak trzeba bylo!! bo bylas niegrzeczna...ale nikt z was nie zrozumie co przechodzi i czuje 10 -15 latka idaca do szkoly z podbitym okiem i oklamujaca swoje kolezanki ze upadla na stol....!!! chcesz wiecej... mam pisac dalej wiec skoncz !!! bo nie wiesz o czym mowisz panienko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: z ciekawości 22.06.06, 14:58 monisia98 napisała: > nic nie rozumiesz i nie zrozumiesz - to nie jest chwalenie sie bo ni by po co > mialabym to robic ? to uzmyslowienie mamom takim jak ty ktore nie rozumieja i > nigdy nie beda rozumialay jak to jest byc katowanym !!!! nie mowiłam o tobie tylko o twojej matce w kontekście prowokacji jeśli tak żle mnie zrozumiałaś to popracuje nad stylem. rozumiem dlaczego ty ukrywałaś ze jesteś bita i ze nie chcesz się wogóle tym chwalić mysle tez ze twoja matka tego nie ogłaszała wszystkim i o to drugie mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:17 a moze utworzymy jakis taryfikator... wagary 20 na goła rozlanie soku 2 przez pieluche pyskowanie 6 przez majtki itd... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:22 Palenie papierosów - publiczna chłosta batogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:25 ej, ja pierwsza sobie zaklepałam publiczne batożenie... Wy możecie wlączyć inne formy, może łamanie kołem? Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea no nie....:) 22.06.06, 13:28 mysle , że łamanie kołem , pozostawiłabym ...dla młodzieży starszej...) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: no nie....:) 22.06.06, 13:32 > ...dla młodzieży starszej...) za cudzołożenie może? lub antykoncepcję niezgodną z zaleceniami ministerialnymi? Ja jednak tu optowałabym za kamyczkowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea na pal.....:)..za cudzołustwo 22.06.06, 13:36 a swoja droga.....gdy cudzego meza we własne włoze łoze......wtedy mam pewnosc, ze nie cudzołoze... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:40 > Wy możecie wlączyć inne formy, może łamanie kołem zimny loszek, pelen szczurów moze byc skuteczny... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Lanieto gratuluje !!!!! 22.06.06, 13:43 > zimny loszek, pelen szczurów moze byc skuteczny... tylko trzeba sprawdzić, czy zamykane dziecko nie ma przy sobie szydełka, by wzorem Chmielewskiej się z loszku przez podkop nie wydostało. Bo jak się wydostanie, to nie wiadomo co w odwecie dziecięciu do łba przyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Lanie 22.06.06, 13:27 a nie przyszło ci do głowy zapytac dlaczego poszedł na wagary??? wiesz w mojej rodzinie jest dziecko 13 lat...porzadne, inteligentne...które pewnego dnia powiedziało, ze wiecej do szkoły nie pójdzie...nie pomogły wizyty pani dyrektor i wychowawczyni....do psychologa nie moga iśc bo dzieciak oświadczył, że z domu nie wyjdzie....i co ....zabic go maja...za co?? na razie wszyscy szukaja przyczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:31 Bea.bea, czy Ty musisz trudnopści takie sprawiać? Pytać? A po co? Czas tracić, przecież 20 na gółkę sprawę załatwi zdecydowanie szybciej. A tak pytać, tłumaczeń słuchac, strata nerwów, czasu, autorytetu tere fere itp. Przyłożysz. Zimorodek nie szuka przyczy, on tylko karzącą reką tfu... sprawiedliwości się mieni... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Lanie 22.06.06, 13:29 Albo gościu ordynarnie podpuszczasz albo jesteś skrzywiony psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Kary 22.06.06, 13:30 - wleczenie za koniem, na golasa, po żwirze - łamanie kołem - pokaleczenie rąk do krwi a następnie włożenie ich do soku z cytryny - walenie kijem bejsbolowym - wstawienie do pasieki, na golasa, wyłącznie w "ubranku miodowym" - wynalezienie dentystki posiadającej dawną maszynę wolnoobrotową i leczenie wszystkich (zdrowych też) zębów tą maszyną. Bez znieczulenia - to jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea chyle czoła...:) 22.06.06, 13:32 jestes wspaniała...) uwielbiam cie... ...masochistka...) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Kary 22.06.06, 13:33 a w skrajnych przypadkach i przy recydywie - tylko stos... Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Kary 22.06.06, 13:43 > - wstawienie do pasieki, na golasa, wyłącznie w "ubranku miodowym" rotfl obstawiam że jak będzie stał spokojnie to pszczoły nic mu nie zrobią. czyli od razu trening zen Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Lanie 22.06.06, 13:36 eee no to mieczak z tego twojego syna ma 13 lat i ci nie oddal przez 20 batow paskiem??? MOj tatus mnie tlukl regularnie, ale jak mialam wlasnie 12- 13 lat to go wysmialam przy jakims laniu- i to nie paskiem tylko kijaszkiem. Po ktoryms z kolei razie, powitanym przeze mnie rechotem i zapewnieniem ze nastepnym razem zrobuie TAK SAMO- ojciec pojal ze w zasadzie moze mnei zatluc. Nigdy w zyciu mnie wiecej nie uderzyl..... Gdybym byla 13 letnim chlopcem zaprawionym w bojkach z kolegami- to chyba bym rozwazala kopanie w jaja a nie dreczenie psychioczne oprawcy..... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Lanie 22.06.06, 13:36 > Powiedzcie mi czy daliście kiedyś lanie swojemu dziecku a jeżeli tak to ile > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 klapsów > za wagary paskiem na gołą. Nie, tę karę o wielowiekowej tradycji, zastapilam rownie wiekowym- zakuwaniem w dyby. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:39 a zakuwasz w miejscu publicznym, czy tak intymnie, w domowym zaciszu? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Lanie 22.06.06, 13:43 Mam w salonie wydzielone specjalne miejsce kaźni- przebieramy sie z mezem z skorzane wdzianka i czynimy sparwiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea mniej batów...wiecej łańcuchów...:)) 22.06.06, 13:45 jak ja to lubie...i przykuwanie do kaloryfera... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lanie 22.06.06, 15:56 > Nie, tę karę o wielowiekowej tradycji, zastapilam rownie wiekowym- zakuwaniem w > > dyby. mozna dalej w chwalebną historie jeszcze w IV wieku naszej ery rzymska głowa rodziny, tatus w sęsie pater familias decydowal o życiu i smierci czlonkow swojej rodziny mogl dziecko zabic bezkarnie zabic i korzystał z tego prawa dosc czesto jak pokazuje historia problem wagarow z banki, ze sie tak wyraze Odpowiedz Link Zgłoś
roksi23 Re: Lanie 22.06.06, 13:42 moj ma 2.5roku nie dostał ani jednego klapsa,bo niby za co mam go bić?za to ze jest dzieckiem?mnie rodzice tez nie bili i nie wyrosłam na rozkapryszonego dzieciaka... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Lanie 22.06.06, 13:48 Ja za to leje regularnie w soboty o 17. Zawinił czy nie - i tak na pewno mu sie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Lanie 22.06.06, 13:52 > Ja za to leje regularnie w soboty o 17 a jak wyjeżdżasz służbowo w tym czasie, to syna do publicznej bijalni z listempleconym wysyłasz, czy tłuczesz wcześniej na zaś?... Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Lanie 22.06.06, 13:50 Ci, co biją dzieci to bezradne sk..syny. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
roksi23 Re: Lanie 22.06.06, 13:56 zgodze sie ,nie potrafią,nie radzą sobie z wychowaniem własnego dziecka...taka mamusia potem zaskoczona skad w moim synku/córce taka agresja!...... Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Wieczna-gosia 22.06.06, 13:54 powinnaś dostać Oskara za swój post)) jak to czasem mozna w kilku słowach zawrzeć mądrość A swoją drogą ten post o laniu to chyba prowokacja...idiotyczna Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!!! 22.06.06, 13:56 Tak, ale gdzie??? Powiedżcie, że jeszcze nasza władza kochana nie zdołała powymieniac wszystkich komendantów i gdzieś ostał się taki, co nie chce powrotu do przeszłości, który to zapowiadają nam włodaże? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:10 Zadenuncjujesz? W dzisiejszej rzeczywistosci jeszcze nagrody dostaniemy "za prawdziwie chrześcijańskie wychowanie dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:11 ej, a może Lila chciała denuncjować tych, co nie tłuką jako niezbyt gorliwych? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:13 To słuszne. To patriotyczne. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: No to ja Was teraz wszystkie zadenuncjuje o!! 22.06.06, 14:30 Gdyby zapisać dziecko do Odzieży Wszechpolskiej na pewno nie byłoby takich kłopotów. Wyciągnijcie wnioski dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: Lanie 22.06.06, 14:20 Czy Ciebie też rodzice bili??? Współczuję Twojemu dziecku... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lanie 22.06.06, 14:58 jeżeli tak to ile > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 klapsów > za wagary paskiem na gołą. Zboczeniec. Co Cię tak interesują tyłki cudzych i własnych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek10 Re: Lanie 22.06.06, 15:12 kawka74 napisała: > jeżeli tak to ile > > klapsów , za co i paskiem na gołą czy ręką przez spodnie.Bo ja tak 20 kla > psów > > za wagary paskiem na gołą. > Zboczeniec. Co Cię tak interesują tyłki cudzych i własnych dzieci? >Przepraszam.Mnie bili. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lanie 22.06.06, 15:16 > >Przepraszam.Mnie bili. > I co w związku z tym? Tylko nie mów, że Cię bili i wyrosłeś na porządnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: Lanie 22.06.06, 15:41 I co uwazasz, że to dobra metoda, skuteczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 I widzisz? 22.06.06, 16:14 Bili cię, teraz ty bijesz. Znaczy wyrosłeś na kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: I widzisz? 22.06.06, 18:11 Nie, tylko nie wie, ze mozna byc rodzicem inaczej, wiec propaguje jedyna metode, ktora zna. Syn na razie tylko pali papierosy w wieku 12 lat. Wiec jak widac metoda dziala znakomicie w odwrotna strone. Kiedy ostatni raz byles z nim w kinie, teatrze, na koncercie, spacerze, ZOO, wycieczce rowerowej? Kiedy mu ostatnio czytales? Kiedy ostatnio jedliscie wspolnie obiad, sniadanie czy kolacje? Kiedy z nim rozmawiales na temat ostatnio przeczytanej ksiazki? Kiedy z nim grales w pilke, tenisa, paletki, ping-ponga? Kiedy ostatnio byliscie razem na wakacjach? Czy wiesz jakie syn ma marzenia? Kim chce byc jak bedzie dorosly? Czego sie boi? Az krzyczy, ze temu dziecku poswiecano malo uwagi. Dotrzyj do niego poki nie za pozno, ale nie od d...y strony. Mozna inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: I widzisz? 22.06.06, 22:16 myelegans napisała: > Az krzyczy, ze temu dziecku poswiecano malo uwagi. Dotrzyj do niego poki nie za > > pozno, ale nie od d...y strony. Mozna inaczej Jak tak czytam co piszesz to przypomina mi sie taki film "Ballada o Januszku" znasz może? Jemu też matka mało uwagi poswięcała co?, nie wiedziałam ze to takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 trriss napisałam priva do tego Pana/Pani 22.06.06, 18:19 jak myślisz?? przeczyta i zrozumie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa to prowokacja 22.06.06, 22:33 dziewczyny to moj przyrodni brat, ktory nudzi sie i wypisuje glupoty On ma 13 lat i czerpie z tego radosc, nie odpisujcie mu wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: to prowokacja 22.06.06, 22:37 Mówiłam, że zboczeniec...? Tylko małoletni. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: Lanie 23.06.06, 00:36 Ale wiecie co mnie szokuje najbardziej?Brak swiadomosci Zimorodka,ze bicie jest zle!!! 20 pasow na gola pupe....o zesz...Zdejmij gacie Zimorodku i niech Ci ktos tak przylozy 20 razy!A ja myslalam,ze takie historie to tylko w patplogicznych rodzinach...Mylilam sie? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lanie 23.06.06, 08:01 nawet jezeli zimorodek zartuje czy prowokuje, to niestety w realu spotyka sie rodzicow, ktorzy calkiem serio mogliby podpisac sie pod jego paskowym taryfikatorem co wiecej, kazdego rodzica ktory bicie dzieci uwaza za zle nazwa pozalowania godnym bezstresowym rozpuszczaczem, ktory to za lata pare zaplacze gorzko - wszystko cytaty Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lanie 23.06.06, 08:51 Ale lanie, Moofko, jest zgodne z chrześcijańskim modelem wychowania. "Dziateczki rózeczką Duch Święty bić radzi". Nie jestem w stanie wyobrazić sobie takiej egzekucji. Czy dziecko szarpie się, czy posłusznie kładzie i czeka na uderzenia pasa? Czy może jest jak w "Marii i Magdalenie" - "proszę zdjąć majtki i położyć się na kanapie"? Co czuje rodzic - satysfakcję, że jest silniejszy? Jest przekonany o słuszności sprawiania bólu swojemu dziecku? Nie jestem w stanie wyobrazić sobie, jak można na zimno tak znęcać się nad dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Lanie 23.06.06, 08:53 To niech się gó..arz cieszy i posika w portki z radości. Sęk w tym, że problem istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Lanie 23.06.06, 08:57 > nie zdziw sie jak za kilka lat syn ci odda a odda...dajmy na to jako silny, wyzszy o glowe 16 latek- bedzie placz i zgrzytanie zębów jak przeszura szanownym tatulem po glebie. Odpowiedz Link Zgłoś