Dodaj do ulubionych

Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz"

03.07.06, 20:22
poprostu rewelacja, wciaga bardzo, wczoraj nie moglam sie od niej oderwac, i
w jeden dzień przeczytalam.
Bardzo polecam, bardzo dajaca duzo do myslenia o nas samych w naszych czasach.
polecam
Obserwuj wątek
    • monia145 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:24
      A co to jest ten kwiat śniegu i ten sekretny wachlarz?
      • berlin30 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:26
        monia145 napisała:

> A co to jest ten kwiat śniegu i ten sekretny wachlarz?

Niezwykła historia dwóch Chinek laotong: przyjaciółek od serca, które - by
        zostać bratnimi duszami - musiały według tradycji posiadać wiele wspólnych
        cech. Lilia i Kwiat Śniegu urodziły się w tym samym czasie i tego samego dnia
        brutalnie skrępowano im stopy. Ich losy, wyznaczone przez chińskie zwyczaje,
        potoczyły się jednak odmiennie...
    • ludzikowa1 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:27
      No wlasnie! Z racji tego ze urodzilam niedawno corcie i siedze w domku, nie
      pracuje, mam troche wolnego czasu i pomyslalam ze warto by poczytac jakas fajna
      ksiazke. Wybralam sie dzis do ksiegarnii i zglupialam bo zupelnie nie
      wiedzialam co wybrac. Teraz juz wiem ze "Kwiat Sniegu i sekretny ..." No
      wlasnie jaki jest tytul dokladnie i autor??
      Dziewczyny mam pomysl zebyscie wpisaly pare naprawde super wedlug Was ksiazek
      to moze i inne skorzystaja a min. tez ja smile
      • berlin30 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:29
        "kwiat śniegu i sekretny wachlarz"
        Lisa See
      • monia145 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:38
        Ludzikowa- ja polecam Ci " Przedział dla pań" Anity Nair( ale nie mam pojecia
        czy jeszcze jest w księgarniach, zapewne tak). To historia podróży pociągiem w
        Indiach, jaka odbywa własnie w przedziale dla pań, pięć kobiet, w różnym wieku
        i o różnych doswiadczeniach życiowych. Poznajemy ich historie, życie, męzczyzn,
        walke o samodzielność i samodecydowanie o własnym życiu. To książka o godności
        kobiety, jej indywidualizmie i walce jaka musi toczyć ztradycjonalistycznym
        światem mężczyzn. Dla mnie bomba!

Wejdz również na forum "Kultura", a póżniej na "Ksiązki"- na pewno znajdziesz
        inspiracje do zakupów w księgarnismile
        • marghe_72 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 23:03
          monia145 napisała:

> Ludzikowa- ja polecam Ci " Przedział dla pań" Anity Nair( ale nie mam pojecia
          > czy jeszcze jest w księgarniach, zapewne tak). To historia podróży pociągiem
          w
          > Indiach, jaka odbywa własnie w przedziale dla pań, pięć kobiet, w różnym
          wieku
          > i o różnych doswiadczeniach życiowych. Poznajemy ich historie, życie,
          męzczyzn,
          >
          > walke o samodzielność i samodecydowanie o własnym życiu. To książka o
          godności
          > kobiety, jej indywidualizmie i walce jaka musi toczyć ztradycjonalistycznym
          > światem mężczyzn. Dla mnie bomba!
          >
          się podpiszę

dk.tlen.pl/recenzje/?id_r=633
          tej samej autorki
          www.merlin.com.pl/frontend/towar/409343
          Snieg i wachlarz miłe. Czemu nie.
          • marta76 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 00:31
            Zaintrygowała mnie ta ksiązka Przedział dla pań.Przy najbliższej wizycie w
            Empiku,nie odmówie sobiesmile.Kwiat SŚniegu tez kupię.Pamietam jak pochłonęłam
            Wyznania gejszy (film średni)podczas ciąży.Ktos jeszcze polecał Białą
            Masajkę.Jakies wrażenia?
    • marta76 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 00:42
      jeszcze dla tych co lubia "liznąć" innych kultur :
      Pod słońcem Toskanii i Bella Toskania-Francies Mayes-o Amerykance,która kupiła
      dom we Włoszech-uwaga ja ciągle podczas czytania byłam głodna
      i chyba Spalona żywcem-nie pamietam autorki ,bo książkę czytałam 2 lata temu
      (prezent dla teściowej).
      • nanuk24 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 02:11
        "Spalona zywcem" jest autorki Souad. Rewelacyjna, choc ma jedna wadewink - nie
        jest gruba; przeczyta sie ja w jeden wieczor.

Skoro juz jestem przy tej ksiazce to rowniez goraco polecam, jesli ktos nie
        czytal(wydana byla dawno) "kwiat pustyni" i druga czesc "corka Nomadow" - teraz
        ma wyjsc trzecia czesc. Wszystkie sa Waris Dirie. No i jeszcze "Przelamac tabu"
        tej samej autorki.

No i na cale zycie w mej pamieci pozostanie przeczytana dosc dawno "Zycie Pi"
        Yann Martel'a. Wydana byla jakies trzy lata temu, ale w ksiegarniech jest. No i
        tego samego autora "Ja"
        • marta76 życie Pi -polecam 04.07.06, 02:12
          fantastyczna i taka zaskakująca,dająca do myślenia.Chyba ja sobie powtórzę.Tez
          czytałam ze 3 lata temu.
    • kissa1 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 00:58
      Ja polecam Fragmenty z zycia lustra Joanny Szczepkowskiej. Jest to kilka
      opowiadan, kazde bardzo zaskakujace i jakies magiczne. Bylam naprawde pod
      wielkim wrazeniem po przeczytaniu. Jedna z recenzji na okladce brzmi"Niepokojacy
      swiat Joanny Szczepkowskiej rozbudza wyobraznie i nie daje sie zapomniec".
      Podpisuje sie pod tym obiema lapkami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka