berlin30 03.07.06, 20:22 poprostu rewelacja, wciaga bardzo, wczoraj nie moglam sie od niej oderwac, i w jeden dzień przeczytalam. Bardzo polecam, bardzo dajaca duzo do myslenia o nas samych w naszych czasach. polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia145 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:24 A co to jest ten kwiat śniegu i ten sekretny wachlarz? Odpowiedz Link Zgłoś
berlin30 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:26 monia145 napisała: > A co to jest ten kwiat śniegu i ten sekretny wachlarz? Niezwykła historia dwóch Chinek laotong: przyjaciółek od serca, które - by zostać bratnimi duszami - musiały według tradycji posiadać wiele wspólnych cech. Lilia i Kwiat Śniegu urodziły się w tym samym czasie i tego samego dnia brutalnie skrępowano im stopy. Ich losy, wyznaczone przez chińskie zwyczaje, potoczyły się jednak odmiennie... Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikowa1 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:27 No wlasnie! Z racji tego ze urodzilam niedawno corcie i siedze w domku, nie pracuje, mam troche wolnego czasu i pomyslalam ze warto by poczytac jakas fajna ksiazke. Wybralam sie dzis do ksiegarnii i zglupialam bo zupelnie nie wiedzialam co wybrac. Teraz juz wiem ze "Kwiat Sniegu i sekretny ..." No wlasnie jaki jest tytul dokladnie i autor?? Dziewczyny mam pomysl zebyscie wpisaly pare naprawde super wedlug Was ksiazek to moze i inne skorzystaja a min. tez ja Odpowiedz Link Zgłoś
berlin30 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:29 "kwiat śniegu i sekretny wachlarz" Lisa See Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 20:38 Ludzikowa- ja polecam Ci " Przedział dla pań" Anity Nair( ale nie mam pojecia czy jeszcze jest w księgarniach, zapewne tak). To historia podróży pociągiem w Indiach, jaka odbywa własnie w przedziale dla pań, pięć kobiet, w różnym wieku i o różnych doswiadczeniach życiowych. Poznajemy ich historie, życie, męzczyzn, walke o samodzielność i samodecydowanie o własnym życiu. To książka o godności kobiety, jej indywidualizmie i walce jaka musi toczyć ztradycjonalistycznym światem mężczyzn. Dla mnie bomba! Wejdz również na forum "Kultura", a póżniej na "Ksiązki"- na pewno znajdziesz inspiracje do zakupów w księgarni Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 03.07.06, 23:03 monia145 napisała: > Ludzikowa- ja polecam Ci " Przedział dla pań" Anity Nair( ale nie mam pojecia > czy jeszcze jest w księgarniach, zapewne tak). To historia podróży pociągiem w > Indiach, jaka odbywa własnie w przedziale dla pań, pięć kobiet, w różnym wieku > i o różnych doswiadczeniach życiowych. Poznajemy ich historie, życie, męzczyzn, > > walke o samodzielność i samodecydowanie o własnym życiu. To książka o godności > kobiety, jej indywidualizmie i walce jaka musi toczyć ztradycjonalistycznym > światem mężczyzn. Dla mnie bomba! > się podpiszę dk.tlen.pl/recenzje/?id_r=633 tej samej autorki www.merlin.com.pl/frontend/towar/409343 Snieg i wachlarz miłe. Czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 00:31 Zaintrygowała mnie ta ksiązka Przedział dla pań.Przy najbliższej wizycie w Empiku,nie odmówie sobie.Kwiat SŚniegu tez kupię.Pamietam jak pochłonęłam Wyznania gejszy (film średni)podczas ciąży.Ktos jeszcze polecał Białą Masajkę.Jakies wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 00:42 jeszcze dla tych co lubia "liznąć" innych kultur : Pod słońcem Toskanii i Bella Toskania-Francies Mayes-o Amerykance,która kupiła dom we Włoszech-uwaga ja ciągle podczas czytania byłam głodna i chyba Spalona żywcem-nie pamietam autorki ,bo książkę czytałam 2 lata temu (prezent dla teściowej). Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 02:11 "Spalona zywcem" jest autorki Souad. Rewelacyjna, choc ma jedna wade - nie jest gruba; przeczyta sie ja w jeden wieczor. Skoro juz jestem przy tej ksiazce to rowniez goraco polecam, jesli ktos nie czytal(wydana byla dawno) "kwiat pustyni" i druga czesc "corka Nomadow" - teraz ma wyjsc trzecia czesc. Wszystkie sa Waris Dirie. No i jeszcze "Przelamac tabu" tej samej autorki. No i na cale zycie w mej pamieci pozostanie przeczytana dosc dawno "Zycie Pi" Yann Martel'a. Wydana byla jakies trzy lata temu, ale w ksiegarniech jest. No i tego samego autora "Ja" Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 życie Pi -polecam 04.07.06, 02:12 fantastyczna i taka zaskakująca,dająca do myślenia.Chyba ja sobie powtórzę.Tez czytałam ze 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kissa1 Re: Polecam książkę-"Kwiat Śniegu i sekretny wach 04.07.06, 00:58 Ja polecam Fragmenty z zycia lustra Joanny Szczepkowskiej. Jest to kilka opowiadan, kazde bardzo zaskakujace i jakies magiczne. Bylam naprawde pod wielkim wrazeniem po przeczytaniu. Jedna z recenzji na okladce brzmi"Niepokojacy swiat Joanny Szczepkowskiej rozbudza wyobraznie i nie daje sie zapomniec". Podpisuje sie pod tym obiema lapkami! Odpowiedz Link Zgłoś