Dodaj do ulubionych

kaszle w nocy

12.09.06, 12:03
w dzień jest wszystko ok, natomiast w nocy Olę "łapie" kaszel. Wykaszle się i
śpi dalej. Zdarza sie to raz w nocy - przynajmniej ja raz słyszę w ciągu nocy
taki "atak" kaszlu". Nie wiem czy iśc z nią do lekarza czy nie?
mała pije miksturę z czosnku, nie ma gorączki.
Obserwuj wątek
    • mamamikolajcia Re: kaszle w nocy 12.09.06, 14:25
      Ja bym wstrzymała się z lekarzem, jeśli mała nie ma gorączki i rzadnych innych
      objawów a kaszel pojawia się jedynie w nocy to chyba nie ma narazie takiej
      potrzeby.
      • agnieszka35 Re: kaszle w nocy 12.09.06, 18:06
        ja bym jednak poszła.U mojej najmłodszej córki od takiego kaszlu nocnego
        "zaczęła się" alergia.Nie zaszkodzi dać małej przez jakiś czas syrop na alergię
        i zobaczyć czy kaszel ustąpi.Ale na to niestety trzeba mieć receptę.Bez recepty
        sprzedają tylko tabletki,ale na to Ola jednak za mała.Tym bardziej że u takiego
        malucha to jest jeszcze kwestia dodania odpowiedniej dawki.A i jeszcze jedno
        jeśli Ola ma katar too to może być przyczyną.Kiedy dziecko się rozgrzeje podczas
        snu wydziela się więcej wydzieliny i jest ona rzadsza niż w ciągu dnia i spływa
        do gardłą powodując kaszel.Też to z córką przerabiałyśmy.Pomógł Otrivin który
        obkurcza naczynka w nosie i powstrzymuje wydzielinę.Pozdrawiam-Agnieszka
    • flurcia Re: kaszle w nocy 12.09.06, 19:23
      Wybiorę się jak tylko bedzie Oli lekarka. Teraz skojarzyłam, że kiedyś juz tak
      miała - wstyd skleroza nie choroba sad. Najpierw dostała wtedy cleratinę - na
      odczulenie, ale to nie pomogło i dostała antybiotyk jakis słaby i przeszło, choć
      osłuchowo nie było nic slychać. Lekarka mowiła, że czasami właśnie osłuchowo nic
      nie słychać, a choóbsko się rozwija.
      • asia_grzes Re: kaszle w nocy 13.09.06, 16:37
        ja tez nie lekceważyłabym kaszlu nocnego-moze oznaczać alergię badz rozwijający
        sie stan zapalny.warto przed snem zakroplic nos solą fizjologiczną,czasem
        bowiem wydzielina z nosa spływa i odruchem obronnym jest właśnie kaszel.
        wizyty u lekarza bym jednak nie odkładala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka