Dodaj do ulubionych

tesknie za moja mama

17.10.06, 23:49
za kawka z nia, za glupotami, za jej obiadami, za jej byciem babcia... za
tydzien ja zobacze, ale to juz tylko wizyta, ot na kilka dni. Juz nigdy nie
bedzie jak bylo. Jest ok, ale ta mysl mnie przygnebia. Poza tym po prostu za
nia tesknie.
Ona, maz i Igor sa mi najblizsi na swiecie.
Obserwuj wątek
    • be.em Re: tesknie za moja mama 17.10.06, 23:55
      mama.igora napisała:

> za kawka z nia, za glupotami, za jej obiadami, za jej byciem babcia... za
      > tydzien ja zobacze, ale to juz tylko wizyta, ot na kilka dni. Juz nigdy nie
      > bedzie jak bylo. Jest ok, ale ta mysl mnie przygnebia. Poza tym po prostu za
      > nia tesknie.
      > Ona, maz i Igor sa mi najblizsi na swiecie.

uuuu...deprecha powyjazdowa? mamo igora!!! no głowa do góry! trzymaj się!!! smile
      • mama.igora Re: tesknie za moja mama 17.10.06, 23:57
        nie, to nie to. Po prostu mala dziewczynka wyszla z domu,od mamy...
        A druga rzecz, ze po prostu nie widzialam jej od kilku tygodni i telefony jakos
        nie starczaja. Ale lecimy za dobry tydzien. Bedzie kawka, ploteczki, kapusta z
        grzybami...
        • be.em Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 00:00
          mama.igora napisała:

> nie, to nie to. Po prostu mala dziewczynka wyszla z domu,od mamy...
          > A druga rzecz, ze po prostu nie widzialam jej od kilku tygodni i telefony
          jakos
          >
          > nie starczaja. Ale lecimy za dobry tydzien. Bedzie kawka, ploteczki, kapusta
          z
          > grzybami...

wiesz, moich widzę prawie codziennie, a jak nie widzę to tęsknię jak glupeksmile
          normalna jesteśsmile
          • arnikaarnika Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 06:33
            odgryź pępowinę i dorośnij
            • mama.igora Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 23:31
              spier....alaj arnika, niech cie juz nie ogladam!!!!
    • gacusia1 Re: tesknie za moja mama 17.10.06, 23:56
      Hmmm...a ja nie tesknie.Ani za mama,ani za tata.
      • mama.igora Re: tesknie za moja mama 17.10.06, 23:58
        to albo ty niedobra, albo oni. Albo ja nienormalnawink
        • zuzanna56 Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 08:10
          Czy mieszkaliście razem z mamą?

Ja zupełnie nie tęsknię. Mieszkam blisko ale widujemy się w drzwiach. Mama
          odbiera moją córkę z przedszkola i zaprowadza ją do mnie do domu i tam na mnie
          czekają a ja wracam z pracy 2 godziny później. Czasem spotykamy sie z okazji
          Świąt, ale bez okazji tak żeby usiąść i pogadać to raczej nie.
          Ale może ty masz inną mamę.
          • mama.igora Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 23:34
            mam kochana mame, psiapsiula i prawdziwa mama w jednym. czasem mnie wkurza,
            bywa, to normalne, ale tesknie. Mieszkalismy razem, wyprowadzilam, zdecydowalam
            o tym i ciesze sie z tej decyzji, ale to takie dla mnie dziwne, smutne,
            bolesne. Ale az mi glupio tak pisac, bomaz ma wiekszy problem, czuje ze nie mam
            prawa narzekac, mojamam czeka na mnie, zyje i jeszce pozyje, bo zdrowa... ech,
            nagmatwalam wam tu...
            • mama.igora Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 23:35
              przepraszam za literowki, zmeczona jestem
    • agniesiau Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 08:43
      JA tez ja tez. Gdy zbliza sie czas gdy sie zobaczymy mysle o czym Jej
      opowiem,ze bedziemy gadac cala noc. Ale tak nie jest. Pamietam jak bylam w
      ogolniaku- te niekonczace sie rozmowy z Mamą, cieple wieczory...Strasznie moncno
      kocham Moją Mamę.
    • b.bujak a ja tesknie za moim tatą 18.10.06, 08:45
      ale nigdy go juz nie zobaczę sad((
      to jest dopiero bolesna i doskwierająca tesknota!
      • milka_milka Re: a ja tesknie za moim tatą 18.10.06, 09:33
        Ja też tęsknię, już trzy lata. I też już go nie zobaczę.
        • wdowaa Re: a ja tesknie za moim tatą 18.10.06, 10:20
          ja to samo crying((((((((((
        • mmu Re: a ja tesknie za moim tatą 18.10.06, 14:22
          ja już też trzy lata a boli dalej bardzo mocnosad((
          • egoya Re: a ja tesknie za moim tatą 18.10.06, 21:18
            ja też...od 10 lat, i mimo że mam teraz trzech moich facetów, to zawsze czuję pustkę hmm i żal, że ich nie poznał
    • pola1982 Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 09:03
      Mojej nie widziałam trzy lata sad(( Dzwoni często, kilka razy w tygodniu, ale
      to nie to samo jak była tutaj, piłysmy razem kawke, paliłysmy papierosy i
      gadałysmy godzinami. Tesknie za nia bardzo i strasznie mi jej brakuje. Az mi
      sie serce kraje, jak pomyslę, ze nie widziala swojej pierwszej wnuczki. Moze za
      pare lat.....sad((
    • lola211 Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 09:16
      Pozazdroscic dobrych relacji z mama.
      • martyna1985 mamo igora 18.10.06, 10:11
        moja mama mieszka 45 km ode nas i ja tez teskniesad Plakac mi się nieraz chce,
        mimo, iż moj Narzeczony dba o mne bardzo, jest opiekunczy itp. Ale mi strasznie
        brakuje jej. Codziennie siedziałysmy w kuchni lub na tarasie, piłysmy kawkę,
        gadałysmy, później robiłyśmy razem obiad. Cudownie było. A teraz?? Uczę się i
        pracuje, nie mam dnia wolnego, nie mam czasu nawet pojechac do domu. Wszyscy
        już na mnie się denerwują, że nie mam dla nich czasu, dlatego zwalniam się z
        pracy pod koniec listopada. Głowa do góry mamo igora, będzie ok.
        • czarna_maruda Ja też :( 18.10.06, 11:02
          Też strasznie tęsknię za moją mamą mimo, że tylko 100 km nas dzieli!
          Zwłaszcza za jej poczuciem humoru smile
          Rozmowa z moją mamą to najlepszy plaster na wszystkie rany, bo potrafi tak
          poprowadzić rozmowę, że za chwilę pękam ze śmiechu i wszystkie problemy robią
          się błahe
    • babsee Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 14:56
      Mamo.Igora.
      Rozumiem Cie doskonale.I wlasnie to jeden z najważniejszych powodów, ktory
      odstrasza skutecznie przed emigracją.
      Juz wyprowadzka od Mamuni do męże byla dla mnie horrorem.Pamietam jak
      planowalam powrót do domu po przyjeciu weslnym(dostalismy od hotelu w ktorym
      bylo wesele, nocleg w apartamencie dla nowożeńców) i mowie do Mamy:jak przyjade
      z tego holetlu do domu to Ci pomoge w poprawinach w domu, a Mama: jak wrócisz
      tu?przeciez od jutra mieszkasz z mężem.I nagle sobie uswiadomilam, ze to juz
      koniec,nic nie bedzie takie samo.Poryczalam sie okrutnie.Tesknilam za nia
      bardzo przez ponad pol roku( a mieszka ode mnie 4 km...)
      nie wyobrazam sobie wyjechac z kraju.
      ps.Mam tez bardzo dobry kontakt z siostra a jej córeczke kocham jak swoją.Jak
      tylko pomysle ze mialabym ich widziec raz na miesiąc to od razu mi sie robi
      strrrrasznie smutno...
      To mile,ze nie tylko ja jestem taka walnieta...
      • mama.igora Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 23:40
        babsee, jestem identyczna. i sama nie wiem, czy to dobrze czy zle. Tak jest i
        juz.
        Ale co do wyjazdu to cos ci powiem,w dzien wyjazdu tak wylam, ze myslalam ze
        sie nie uspokoje. I tak obie ryczalysmy i powiedzialysmy sobie do ucha cos,
        czego nigdy bysmy sobie pewnie bez tych okolicznosci nie powiedzialy. Bo o
        wielkich uczuciach tak trudno, dziwnie mowic...
        Nie zdawalam sobie sprawy, jak bardzo ONA kocha MNIE
    • maggs1 Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 20:31
      Ja też tęsknię, już nigdy (przynajmniej w tym życiu) się nie zobaczymy. To już 1,5 roku, też byłyśmy przyjaciółkami...
      • egoya Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 21:20
        a ja mieszkam z moją w jednym domu, do tej pory dzień zaczynał nam się od kawki i pogaduszek. Teraz woże syna do przedszkola, więc rano nie mam czasu na kawę, a potem mama idzie do pracy i jakoś mało się widzimy. Przychodzi zmęczona, posiedzimy trochę, a to ja mam obowiązki. I powiem wam że bardzo tęsknię za ta poranną kawą.
      • kama90 Re: tesknie za moja mama 18.10.06, 23:32
        Tęsknię za jej głosem, smiechem, dobrymi radami, których tak nie chciałam
        słuchac, tesknie za jej opiekuńczoscią, troskliwością.Nigdy juz nie zjem jej
        upieczonego ciasta, najlepszych na swiecie kotlecików.Tesknie od 2 lat i to
        coraz bardziej i mocniej.Pozostaje mi wierzyc,ze po tamtej stronie jest Jej
        lepiej....
        • kraxa oj dziewczyny ;-))) 23.10.06, 13:10
          Az sie wzruszylam...Ale juz niedlugo rodzice do nas przyjada- nie wyobrazam
          sobie, zeby mamy nie bylo ze mna jak sie urodzi moje pierwsze dziecko. Az milo
          poczytac, ze sa jeszcze rodziny, w ktoryc licza sie wiezy, wspolne rytualy,
          jest zrozumienie i serdecznosc. Wiadomo, ze kazda z nas pewnie rozne etapy
          przechodzila ze swoja mama- u mnie "najostrzej" bylo w poznych czasac
          licealnych i na poczatku studiow- bylam wtedy z typem, ktory deliktanie
          mowiac "wzbudzal niechec" mojej mamy...A ja glupia swoje, nawet wyszlam za
          niego;-((( Tylko, ze to wlasnie ona we wszystkim mi pomogla, kiedy juz mi sie
          otworzyly oczy i mialam go dosc- a mogla powiedziec, zebym pila piwo, ktorego
          nawarzylam...Pozdrawiam wszystkie teskniace corki i mamy, a te ktore z mamami
          maja srednie stosunki- namawiam na "zrobienie czegos". zeby nie bylo potem za
          pozno ;-(
    • pimenta Re: tesknie za moja mama 23.10.06, 18:32
      Ja tez za moja strasznie tesknie...i za tata i siostra... kiedy moja Zosia uczy
      sie jakiejs nowej rzeczy ja umieram z checi pokazania tego rodzicom. dzisiaj
      lub jutro bede wiedziala czy bede mila kase na to zeby pojechac do nich na
      swieta!Modle sie o to! nie wyobrazam soie spedzic tutaj swiat po raz drugi...
      bardzo za nimi wszystkimi tesknie. gdyby moj maz mogl w Polsce pracowac ani
      chwili bym sie nie zastanawiala.ech.....
      • mama.igora Re: tesknie za moja mama 23.10.06, 19:39
        podpisuje sie pod tym cala soba. Tyle ze ja juz wiem, ze swieta w Anglii. Sami
        z mezem i malym. Tez dobrze, chociaz dziwnie jakos... nie wiem, jak to bedzie.
        mam nadzieje ze maz nie bedzie musial isc do pracy.
        Noi ten brak pracy w polsce, wracalabym pierwszym samolotem, gdyby tam bylo
        inaczej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka