IP: *.* 10.05.01, 20:58
Drodzy eRodzice, czy pamiętacie czym bawiliśmy się jako dzieci? Mój syn ma dopiero 4 miesiące, ale za chwilę stanę przed dylematem wyboru zabawki. Jestem bardzo ciekawa, czym bawią się Wasze dzieciaczki? Czy ulegacie modzie i kupujecie wszelkie Pokemony, Teletubisie i inne tego typu? Pozdrawiam. :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika_P Re: Zabawki IP: *.* 12.05.01, 22:30
      Teletubbisie są kochane ! Ale myslę, że kilkumiesięczny maluch, nieobeznany z telewizją, nie doceni tubisia, a one są drogie jak diabli, więc spokojnie możesz o nich zapomnieć na razie :) Dopóki dziecko nie skojarzy, że zabawki biorą się "skądś", czyli ze sklepu (albo z szafy u babci na przyklad), dopóty problem nie istnieje - zabawki wybierają rodzice, z dowolną częstotliwością. Taki maluszek, jak twój, zadowoli się kilkoma piszczkami, kilkoma grzechotkami, może jakąś pileczką, do tego pozytywka nad łóżeczko i starczy. Sama nie będziesz wiedziała kiedy dorosnie na tyle, żęby przy każdym kiosku żadać "brum-bruma", "bai" (książeczki) albo chociaż "eee" (lizaka). To dopiero problem ! :lol:
    • Gość: Aśka Re: Zabawki IP: *.* 13.05.01, 15:53
      Moja 5 miecsięczna córka ma kilka zabawek, ale ulubione tylko 3. Stojak z grzechotkami, grzechotka którą trzyma się w obu rączkach i misia z pozytywka (tez ostatni do usypiania), ale najbardziej lubi se bawić moją ręką. Ręka mamy dobra na wszystkosmile Czasami służy i do uspiania. W przyszłości chciałabym żeby miała zabawki takie jakie będzie chciała, ale z umiarem. Nie moze zabraknąć zabawek edukacyjnych, ale głupawa Barbi w ilości 1 sztuka też nie zaszkodzi. Chciałabym aby potrafiła też bawić się zwykłymi przedmiotami, żeby urochomiła wyobraźnię. Co z tego będziew czas pokaże.
    • Gość: Kasia2 Re: Zabawki IP: *.* 14.05.01, 08:26
      Moja 6,5 miesięczna córeczka lubi bawić się gumowymi kaczuszkami, łapie misie na karuzeli.Wcześniej uwielbiała taki łańcuch z grzechotek, który zawieszałam na siateczce łóżeczka. BVardzo też lubi takie grzechotki - plastikowe kluczyki zawieswzone na kółeczku.
      • Gość: iwona Re: Zabawki IP: *.* 23.05.01, 13:30
        Cześć, Jestem mamą już prawie 11 mies. Michała. Po kilku wizytach w sklepach z zabawkami ( i zakupach) stwierdzam że najlepsze zabawki dla mojego synka to przedmioty domowego uzytku; mój syn na przykład zakochał się w czerwonej plastikowej misce do prania. Pomimo, że jest ona prawie jego wzrostu ciągnie ją wszędzie ze sobą a jeśli ją schowam to szuka. Kiedy był mniejszy interesował się pudełkami tekturowymi a nie piszczącymi zabawkami. W tej chwili ma swojego pluszowego pieska, który służy mu do przytulania aha no jeszcze bardzo lubi oglądać sobie takie małe ( w sam raz do jego łapek) tekturowe książeczki - to jest rewelacja ale to chyba na ktrochę później.Iwona
        • Gość: Kassia Re: Zabawki IP: *.* 23.05.01, 14:05
          Eeeeee dziewczyny wy sie nie znacie :) Nie ma nic lepszego od pilota od telewizora albo plastikowej butelki. A jak nie ma ani jednego ani drugiego pod reka to i pudełko po sudocremie wystarczy. Pozdrawiam Kassia
          • Gość: Reszka Re: Zabawki IP: *.* 23.05.01, 14:45
            Prawda jak tanio?!Moje dziecko też uwielbia przedmioty codziennego użytku, więc na razie nowych zabawek mu nie kupuję, bo i tak nimi wzgardzi. Ukochany jest odkurzacz. Ale i tak najlepiej tarzać się po mamie lub się na nią wspinać.
          • Gość: Ewa Re: Zabawki IP: *.* 24.05.01, 05:50
            Podpisuję się pod plastikowymi butelkami i kolorowymi kubeczkami.
            • Gość: monika Re: Zabawki IP: *.* 24.05.01, 08:39
              A ja pod miskami - wszystko mozna w nie włożyć. A jaka super jest suszarka na ubrania - zwłaszcza jesli coś na niej wisi co można zciągnać...Monika
              • Gość: Adzia Re: Zabawki IP: *.* 24.05.01, 09:44
                Jeszcze butelka plastikowa - jak się do niej mówi uuuuuuu... to strasznie fajowo brzmi.
                • Gość: magda Re: Zabawki IP: *.* 24.05.01, 11:25
                  jeszcze kolorowe klamerki sa fajne, a wkuchni drewniane lyzki, trzepaczka do ubujania piany, puste opakowania np. po margarynie (oczywiscie umyte). Aha, i pocztowki (takie co sie dostaje na Boze Narodzenie, Wielkanoc i urodziny), ale wtedy trzeba uwazac bo sa czasami zjadane.pozdrawiam, Magda
                  • Gość: iwona Re: Zabawki IP: *.* 24.05.01, 11:42
                    No cóż inwencja twórcza dzieci nie zna granic. Michałowi podobają się jeszcze klamerki do wieszania bielizny które z uporem maniaka ściąga z suszarki.
    • izjaa Re: Zabawki 09.03.20, 09:35
      Po 18 latach młody bawi się chyba czymś innym tongue_out
    • mikams75 Re: Zabawki 09.03.20, 10:13
      faktycznie uniwersalna i na kazdy wiek big_grin

a poza tym to niesamowite, jak sie zmienil sposob wypowiedzi na forum przez te lata!
    • bei Re: Zabawki 09.03.20, 10:41
      U mnie z syna na syna coraz większy zbiór lego.
      Niemowlak -grzechotka, gryzaki, wcześniej karuzela, zabawki do wody, sortery, popychacze, piłki, jeździki, piramidki, duplo.

• bei Re: Zabawki 09.03.20, 10:42
        Jeszcze Ikea- dluuuuugie metki przy maskotkach, pobijaki, przesuwane klocki na drutach, później kolejka,
    • tt-tka Re: Zabawki 09.03.20, 10:44
      Won, reklamiaro !
      Watek sprzed dziewietnastu lat wyciagasz !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka