Dodaj do ulubionych

Nie chce butelki :(

IP: *.* 28.06.01, 20:36
Mam doła. Jest upał, a moje dziecko nie jece jesc z butelki, nie chce pic z butelki... Moze to przewrazliwienie, ale boje sie, ze Maly sie odwodni... Z reszta pojawilo sie juz zatwardzenie... :( Probowalam kubka z dziobkiem (jest ok, dopoki mozna pokryzc dziobek i wszystko wypluc), łyzeczki (ok, ale tylko do jedzenia... picie nie chodzi w gra, a fe!). A butelka tylko i wylacznie rano i wieczorem, po kolysaniu, wyciaganiu smoczka podstepem z malej buzi i wkladaniu w to miejsce smoczka butelkowego... I przyczyna nie jest nowy typ smoczka... Bo korzystamy z tych, co zwykle... Nawet w pewnym momencie sprobowalismy zmienic na inne... Bylo jeszcze gorzej... Mam juz dosyc szamoczacego sie i placzacego dziecka, ze nie chce butelki... Wysiadam psychicznie... Naprawde wysiadam... Do tego stopnia, ze mam dosyc malego, gdy sie tak szamoce... Choc staram sie do wszystkiego podchodzic spokojnie... Ale to chyba bledne kolo... Ja sie denerwuje, gdy maly odmawia jedzenia (a jest glodny jak diabli, bo moze w zamian za butelke zjesc naprawde sporo kaszki) on sie denerwuje... Juz tak nie moge... Mam dosyc... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! :(
Obserwuj wątek
    • Gość: warpstone Re: Nie chce butelki :( IP: *.* 29.06.01, 11:45
      Hej!Nie karmiłam nigdy butelką, ale miałam podobne klimaty z niechęcią do piersi. Spróbuj, może dziecko ma za dużo wrażeń? Zamiast go zabawiać, spróbuj usiąść w jakimś nudnym, cichym miejscu, bez bodźców. I wychłodzić go, jeśli jest upał - może letnia (o dwa, tryz stopnie zimniejsza niż zwykle) kąpiel by pomogła? Spróbuj zwykłego kubeczka bez żadnych dziubków! Moja córka piła z takiego malego, zwykłego kubka już od pierszych dni. Tylko powoli i ostrożnie, i w pozycji raczej siedzącej. A co z galaretką karagenową? Są takie, bez żelatyny (galaretka Delekty nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów). Można zrobić galaretką (jeśli mały nie jest alargikiem, bo jednak jest tam coś z trudkawek czy innych owoców) labo nawet zwykły kisielek i spróbować dać - zawsze się trochę nawodni, nie będziesz się bała.A może to ząbki? Jeśli mały nie ma innych objawów (zawsze może to być początek choroby), a wskazywałoby na ząbki, daj mu zalecaną (albo mniejszą) dawkę paracetamolu dla dzieci. Może go tak to męczy, że nie jest w stanie jeść?Cześć!
      • Gość: guest Re: Nie chce butelki :( IP: *.* 29.06.01, 12:32
        Kiedy mojej corce grozilo odwodnienie z powodu biegunki, w wieku 10 mies, nie chciala nic innego oprocz mineralnej prosto z butelki. To jej do dzis zostalo, sok potrafi wypic z i z butelki i szklanki, a mineralnej ze szklanki nie ruszy, nie mowiac o butelce ze smoczkiem, z ktorej ewentualnie poza mlekiem wypije herbatke w nocy, ale nic innego. Jak zobaczy, ze ty pijasz cos ze sklanki lub butelki, tez sie malej malpce zachce. A co do kubka z dziobem, tez moja baska nie chciala z tego pic. A jak dasz malemu z butelki zwyklej, to moze sie obleje i mu bedzie chlodniej.Zreszta zepsula sie pogodaKasia
        • Gość: guest Re: Nie chce butelki :( IP: *.* 29.06.01, 13:05
          A co z odmowami picia mleka z butelki? :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka