Dodaj do ulubionych

bole krzyza

IP: *.* 13.07.01, 10:57
hej,wiem, ze pod koniec to "norma" :( ale czy ktoras miala silne bole krzyza w 1. trymestrze i ciaza rozwijala sie OK?bo juz nie wiem martwic sie czy nie...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: bole krzyza IP: *.* 13.07.01, 11:02
      Ja mam od 2 miesiąca ciąży bóle krzyża, obecnie jestem w 5 i ciąża przebiega bardzo, bardzo ok. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie spowodowane jest to niedoleczoną w dzieciństwie wadą kręgosłupa. Bardzo pomaga mi basen, na który chodzę 2 razy w tygodniu. Polecam bardzo :-)
    • Gość: guest Re: bole krzyza IP: *.* 13.07.01, 12:08
      Mordka-moje wyprobowane sposoby:** odpoczynek ** masaz olejkiem z lawendy i sandalowca na bazie jojoby lub soi ** relaksujaca kapiel z dodatkiem olejku lawendowego- pomoze rozluznic napiete miesnie. Woda nie moze byc zbyt ciepla. Z kolei zbyt zimna moze wywolac skurcze. Najlepsza temperatura: ok 37`C. Jesli uzywasz czystego olejku- wystarcza 3 krople dobrze wymieszane z woda. Kapiel nie powinna byc zbyt dluga:10 min. max
      • Gość: guest Re: bole krzyza IP: *.* 13.07.01, 12:52
        u mnie bylo tak samo jak u madzi. basen ok ale prawdzie cuda robilo jacuzi. jezeli masz jakis wodny park w okolicy bardzo polecam. jak odkrylam, ze to tak dziala pozbylam sie boli kregoslupa do czasu powrotu do pracy. pozdro. j. ......
    • Gość: usia Re: bole krzyza IP: *.* 13.07.01, 15:17
      Mnie bolał przed wystapieniem krwawienia (nie przestrasz się), ale to był ból nie do wytrzymania, nie mogłam leżeć, siedzieć, chodzić ani stać i w sewj naiwności myslałam, że to ból nerek. Jeśli boli Cię tylko trochę, to pewnie hormony ciążowe powodujęce rozluźnienie sp[ojenia łonowego i poszerzenie (tak, tak) bioderek wzięły sie do roboty. Aha, razem z moją kolezanką na patologii leżała dziewczyna z b. silnymi bólami krzyża, którą po prostu wypuścili do domu, bo taka była jej uroda. Tak więc nie ma reguły i trzeba myslec dobrze póki nie jest źle, bo złe mysli w ciąży szkodzą...
    • Gość: guest Re: bole krzyza IP: *.* 17.07.01, 21:20
      jakie są te bóle? bo jeśli takie jak w czasie okresu i promieniują do dołu brzucha to wybrałabym się na wszelki wypadek do lekarza,ja poprzednim razem je zbagatelizowałam i ....teraz też mnie pobolewa ale troszkę inaczej i raczej się tym nie przejmuję bo ponoć tak może być. Pozdrowienia hanna
      • Gość: usia Re: bole krzyza IP: *.* 18.07.01, 09:40
        Te które ja miałam w niczym nie przypominały okresowych. To było cos nie do opisania,nie mogłam sie ruszać w żadnej płaszcyźnie. A do lekarza i tak idź, strzeżonego Pan Bóg strzeże...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka