Dodaj do ulubionych

Pierwszy krok!!!!

IP: *.* 15.08.01, 10:31
Kochani!!!Muszę się z Wami podzielić ogromnym szczęściem!!! Właśnie przed chwilą moja córeczka, która wczoraj skończyła 10 miesięcy zrobiła swoje pierwsze samodzielne dwa kroczki :hap: Jaka ona zdolna :D Ślicznie już sama stoi więc z niecierpliwością oczekuję na dłuższy dystans!Pozdrawiam wszystkich :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 15.08.01, 12:49
      Cześć,ja na ten moment czekam już 13 miesięcy, moja Zuzia nie bardzo ma na to ochotę, ale wszystko jeszcze przedemną. Pozdrawiam Ciebie i Twoje maleństwo.
    • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 15.08.01, 16:00
      Brawo dla Gaby. Moja Julka też zaczęła chodzić mniej więcej w tym wieku, więc przepowiadam Ci kilka kolejnych lat życia w ciągłym biegu :-).
      • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 15.08.01, 18:44
        No i właśnie zostałam oświecona przez rodzinę, że... to koniec beztroskiego żywota z Gabą bawiącą się spokojnie w łóżeczku :) Ale każda z nas ma to wcześniej czy później przed sobą. Może lepiej, że ja wcześniej? Przynajmniej jest lato i można podreptać na polku :DPozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 16.08.01, 09:14
      A teraz pytanie do doświadczonych Mam. Czy do chodzenia /ale takiego pewnego/ potrzebne są specjalne buciki? Czy od czasu do czasu można ubrać nóżkę w ładniejsze ale może nie tak zdrowe butki? :)Czekam na rady i pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 16.08.01, 10:39
      Ponieważ napisałam długaśny post i gdzieś mi "wyparował", napiszę krótko. Buty z usztywnionym zapiętkiem, dość mocno trzymające kostkę, podeszwa od spodu niezbyt gładka, bo lepsza przyczepność. Skóra lub płótno, bo przewiewne. Umawiać się w sklepie na wymianę lub zwrot i nie ciągnąć dziecka na zakupy, chyba że to lubi!?Wiem że chodzą dzieciaki w ciapkach za 20 zł.Ja poprzed ie kupiłam za luźne w kostce i małej zaczęły się wykrzywiać nóżki(kostki do środka) , potem wkładki i prywatny ortopeda. Chociaż akurat on twierdził ,że to nie wina butów. U nas sprawdziły się butki ortopedyczne, z miękkiej skórki, kolorowe i niebrzydkie.Dobre na szeroką nóżkęi wysokie podbicie.Na szczęście córcia nie stroi jeszcze fochów przy zakupachsmilePozdrowionka.
      • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 16.08.01, 10:41
        Bardzo dziękuję za radę. Wolę wiedzieć o tym wcześniej, niż potem nadrabiać zaległości w niewiedzy :)Ale nadal jestem dumna z mojej małej, bo to chyba szybko takie "postępy". Jak myślicie?Pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 16.08.01, 10:56
      Moja Wiktoria zaczęła gdy miała 9 m-cy... W wieku 14 miesięcy (wieku ?)zaczęła chodzić po drabinach...Wesołej zabawy.A co do butów - sa i ładne i zdrowe.Monika P
      • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 16.08.01, 11:13
        Wiktoria to niecierpliwa mała kobietka... gdyby wiedziała, że kiedyś zatęskni za noszeniem :)Pozdrawiam Mamę i Córcię :hello:
        • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 16.08.01, 13:08
          Dzieki - a niecierpliwa to ona sie staje coraz bardziej...
    • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 17.08.01, 08:13
      Madzia i Gabi, gratulacje serdeczne. Moja Domisia (jak wiesz, młodsza o dwa dni) chodzi na razie tylko przy meblach...
    • Gość: guest Re: Pierwszy krok!!!! IP: *.* 17.08.01, 12:04
      Ojej, gdzie ja mam głowę?! GRATULACJE dla wszystkich mamuś których pociechy zaczynają właśnie chodzić, ale przede wszystkim dla dzieciaczaków to w końcu ich osiągnięcie!Buziaczki i udanego weekendu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka