Dodaj do ulubionych

Do mam dziewczynek

IP: *.* 23.11.01, 13:33
No właśnie, chciałoby się drugiego dzidziusia, a zwłaszcza dziewczynki. Jak to zrobiłyscie ;) że macie czasem nawet po kilka (tu ukłony szczególne dla Gosi26 i Bogusi, dziewczynkowych mam wielokrotnych), bo mi ze wszystkich znaków na niebie i ziemi wynikało że będzie baba, a tu masz, chłop(czyk).
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 13:50
      hejkaMam synka i coreczke. Synka urodzilam 6 lat temu a coreczke 6 tygodni temu. Szczerze mowiac nie znam recepty na plec zenska ale gdy zaszlam w druga ciaze podswiadomie czulam, ze bedzie to dziewczynka. Ost\\\\atnio w gazecie przeczytalam, ze trzeba stosowac diete bogata w wapn i magnez do poczecia dziewczynki. Musze konczyc bo Magda :cry:Aga
    • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 13:52
      Jest kilka rzeczy, które dają większe szanse:1. mąż informatyk (lub pilot, kosmonauta, lub jakiś baaardzo stresujący zawód np kontroler lotów)2. sex przed owulacją (u mnie 3 dni)3. dieta (dużo nabiału).Tyle teorie, a praktyka - wśród znajomych mężczyzn informatyków przeważają synowie. Ale może ich żony nie stosowały diety ;)))Pozdrawiam. Gośka - szczęśliwa mama dwóch dziewczynek
      • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 14:09
        Goska (mama Kasi i Gabrysi) napisała/ł:> Jest kilka rzeczy, które dają większe szanse:> 1. mąż informatyk (lub pilot, kosmonauta, lub jakiś baaardzo stresujący zawód np kontroler lotów)> 2. sex przed owulacją (u mnie 3 dni)> 3. dieta (dużo nabiału).Zgadzam się co do punktu 2 - pełna spontaniczność, na zasadzie "zobaczymy, może coś z tego będzie, a może nie" - zresztą kto jak kto, ale Ty, Reszko podstawy naukowe na pewno znasz :-)Zgadzam się też co do punktu 1, ale tu już nie ma żadnych podstaw naukowych ;-) - ja mam tylko dane statystyczne dotyczące informatyków.Pozdrowienia Agnieszka
        • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 14:31
          Ależ Adziu to są badania jakichś naukowców. Informatycy - bo jonizacja, kosmonauci - bo przciążenia itd. Wszysto to ma wpływ na "kondycję" plemników. A jak wiadomo "dziewczynki są silniejsze" ;)) .Pozdrawiam Gosia
          • Gość: Monika_A/P. Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 16:32
            Dobre sobie, mój mąż to informatyk a chyba będziemy mieli chłopca, okaże się we wtorek :) mam nadzieję.I ten informatyk zawsze powtarza, że "Twardziele mają dziewczynki" - może z Niego nie jest taki twardziel.Moim zdaniem "przepisu" nie ma :) jest wyścig plemniczków, który pierwszy ten lepszy :hap:pozdrawiam,Monika A/P.
            • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 18:05
              Ale jeśli nie ma "chłopców" to dobiegną tylko "dziewczynki" ;))).
    • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 17:56
      Jak ja to zrobiłam:Baaaaaaaaaaardzo chciałam chłopca.
    • Gość: PETRA Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 23.11.01, 18:27
      A ja bardzo chciałam dziewczynkę.Przez całą ciążę ( od samego I miesiąca) "czułam i wiedziałam", że będzie dziewczynka...Kupiła nawet ciuszek dla dziewczynki i .... okazało się w 35 tygodniu, że to chłopczyk. Zaznaczam, że lekarz na bardzo dobrym USG stwierdził iż będzie dziewczynka :DMój maluszek pępowinką zakrywał krocze - stąd ta pomyłka ;)Dzisiaj skończyłam 37 tydzień ciąży i z niecierpliwością czekam na mojego syneczka :bounce::hello:PETRA
    • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 25.11.01, 15:52
      :hello:ja jestem mamusia dwu i pol latka a dziewczynka tez mi sie marzy.Pomyslalam sobie ze kiedys mialam w rece kalendarzyk plci(ale go wtedy nie potrzebowalam)i teraz szuklam na forum kogos kto go ma(popatrz w poscie "kalendarzyk plci")no i jedna emama go ma :bounce:sporo osobom sie sprawdzilo (wiek matki i miesiac poczecia).Pozatym na stronach eltern.de w rubryce schwangerschaftskalender mozesz dac sobie wyliczyc kiedy dokladnie jest jajeczkowanie i kiedy jest najwieksze prawdopodobienstwo poczecia dziewczynki i chlopca.No a z tymi informatycznymi tatusiami i ich dziecmi hihi u nas tez sie nie sprawdziloPozdrowieniaMoniaZ Julkiem
    • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 25.11.01, 20:45
      ZASADA JEST PROSTA-SŁUCHAJ tongue_outLEMNIKI ODPOWIEDZIALNE ZA POCZĘCIE DZIEWCZYNKI ŻYJĄ DŁUŻEJ ,SĄ WOLNIEJSZE,PLEMNIKI ODPOWIEDZIALNE ZA POCZĘCIE CHŁOPCA SĄ SZYBSZE ALE ŻYJĄ KRÓCEJ.JEŚLI WSPÓŁŻYCIE NASTĄPI 4LUB5 DNI PRZED OWULACJĄ (JAJECZKOWANIEM) BĘDZIE DZIEWCZYNKA, JEŚLI WSPÓŁŻYCIE BĘDZIE W DNIU OWULACI LUB DZIEŃ PRZED-BĘDZIE CHŁOPAK.TO POTTTWIERDZONE BADANIAMI NATURALNEGO PLANOWANIA.TRZEBA PRZY POCZYNANIU CÓRCI WSÓŁŻYĆ 4 LUB 5 DNI I .....CZEKAĆ.CZY JESTEŚ W ODMIENNYM STANIE CZY NIE. JEŚLI NIE PRÓBA W DRUGIM CYKLU. JEŚLI ZNOWU NIE ,TO SKRACASZ 3 DNI PRZED I CZEKASZ. ALE PRZY 4 POWINNO SIĘ UDAĆ -.WIELE ZALEŻY OD ŻYWOTNOŚCI PLEMNIKÓW I TWOJEGO -TZN.JAKOŚCI TWOJEGO ŚLUZU PŁODNEGO.JEŚLI COŚ WIĘCEJ -PISZ NA PRIVA. OKEY!W.
      • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 25.11.01, 21:24
        Ja mam informatyka i dziewczynkę :-). Aczkolwiek przed poczęciem to on jeszcze za bardzo aktywny zawodowo nie był, bo głównie studiował, ale co tam. Bardzo chciałam dziewczynkę, choć do końca ciąży nie wiedziałam, co się urodzi. Poczęcie było w 14 dniu cyklu, może ciut przed owulacją, bo miałam troszkę dłuższe cykle. Panienka kopała tak, jakby się szykował przyszły piłkarz, a w snach raz rodziłam córkę, a raz syna - po równo. No i wyszła Juleczka :-).
    • Gość: guest Re: Do mam dziewczynek IP: *.* 26.11.01, 11:38
      Dziewczyny, coś sobie jeszcze przypomniałam - otóż jest coś takiego, jak metoda SELNAS, pojlegająca na okresleniu ładunku elektrycznego uwalnianych komórek jajowych, który to ładunek zmienia się w cyklu boddajże rocznym (?). Jeśli kogoś interesuje, wrzućcie w przeglądarkę - ja na razie nie szukałam, ale może za jakiś czas...pozdrawiam Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka