Dodaj do ulubionych

sprawdzony krem do biustu

IP: *.* 12.12.01, 13:42
Prawda jest oczywista, na wygląd piersi "po przejściach" (ciąża-karmienie) ma wpływ i genetyka i nasze zabiegi (to pierwsze nieco większy).Zastanawiam się nad kupnem specyfiku ujędrniającego piersi, ale interesują mnie takie sprawdzone przez Was albo Wasze znajome. Produktów na rynku bez liku, każdy "rewelacyjny".A ja chciałabym aby ktoś, kto jest zadowolony z efektów, poradził mi, co wybrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 12.12.01, 14:07
      A ja wątpię w cudowne kremy. Działają tylko na naskórek.Wydaje mi się, że efekt mogą przynieść tylko ćwiczenia. Podczas ciąży wcierałam codziennie w brzuch najdroższe i najlepsze (podobno) kremy przeciw rozstępom, a i tak mi się zrobiły. Szkoda wyrzucać pieniądze.
      • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 12.12.01, 14:28
        Oczywiscie, masz rację, gwarancji nigdy nie ma. Ja już zrezygnowałam ze stosowania kremu p/rozstępom, bo po pierwsze genetycznie nie jestem nimi obciążona (mama i babcia ich nie miały), a po drugie - nie będą mi przeszkadzać. Natomiast obwisły biust nie jest moim szczytem marzeń. Ćwiczenia już robię, ale chcę też spróbować kremu.
        • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 12.12.01, 16:03
          Ja myślę, że jednak watro jest uzywać jakis preparat przeciw rozstępom i do pielęgnacji biustu, niezaleznie od tego czy się ma skłonność do rozstępów czy nie. Słyszałam co prawda, że decydującą rolę odgrywa tu regularny masaż, który uelastycznia skórę i naprzemienne zimne i ciepłe prysznice. Ja mam już rozstepy na biuście ( pojawiły się zaraz gdy zaszłam w ciąże i piersi dosłownie w ciągu dnia powiększyły się o jeden rozmiar) - trudno, zrobię wszystko by się nie powiększyły. Używam teraz kremu Vichy - bardzo ładnie się wchłania, kiedyś uzywałam krem Kolastyny, w różowym opakowaniu ze wstążeczką - też był niezły
          • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 13.12.01, 12:24
            Też uważam, że warto zainwestować, tym bardziej, że jeszcze przed ciążą stosowałam pewien preparat i wtedy przyniósł niezłe efekty (może ktos nie uwierzyć, ale naprawdę miałam jędrniejszy biust i chyba dzięki temu nieco większy - musiałam zmienić na stałe numer biustonosza. Chyba, że był to zbieg okolicznosci i w wieku 30 lat po prostu urosły mi piersi?!). Teraz czekam do momentu gdy skończę karmić i na pewno go sobie kupię, chciaż jest dosyć drogi, bo kosztuje ok. 100 zł (jest to cena sprzed 2 lat), ale też i wydajny (mi wystarczył na kilka miesięcy). Uważam, że warto. A jest to preparat marki GALLENIC (pewnie ma to jakąs dokłądniejszą nazwę, ale w tej chwili nie pamiętam, bo używałam dosyć dawno; jest to buteleczka z wygodnym aplikatorem).Pozdrowienia,Martula
            • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 14.12.01, 11:13
              Swego czasu czytałem o plastrze "Estraderm TTS " . Miał niwelować obwisły biust .Nistety nie znalazłem jeszcze żadnego potwierdzenia od bezpośredniej uzytkowniczki , byłbym zobowiązany za jakiekolwiek informacje .Chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej o preparacie Gallenic , o którym pisze Martula .Pozdrawiam Mat
            • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 17.12.01, 10:18
              Fajnie, że po karmieniu macie jeszcze cos takiego jak biust. Ja po karmieniu dziecka przez 6 miesięcy nie mam go w ogole. Nie przesadzam, to co mi zostalo to dwa piegi, po prostu gdzies znikl i tyle! Nigdy nie nalezalam do kobiet o wybujalych ksztaltach, ale teraz to wygladam ja 12- letnia dziewczynka, ktora wchodzi w okres dojrzewania. W ogóle po urodzeniu drastycznie schudłam (stres, nieregularne odżywianie, itp.)i odbiło się to również na biuście. Mam jakies 8 kilo niedowagi. Mówiąc krótko skóra i kości. WIele kobiet ma zupełnie inny problem, chciały by za wszelką cenę schudnąć a ja na odwrót. Próbuje już wszystkiego. Odżywki specjalistyczne są na receptę, a lekarz nie chce słyszeć o tym, bo uważa że nie potrzebnie panikuję. Wszystkie badania mam w normie. A co do biustu to pozostał mi już chyba tylko silikon. Jezeli ktos moze mi coś polecic innego to jestem otwarta na propozycje!
              • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 17.12.01, 12:42
                Droga Mycho!Nie powinnaś się tym przejmować bo każdy ma jakieś kompleksy. Ja wolałabym mieć mały biust niż większy i rozciągnięty prawie do pasa(no może przesadzam). Wydaje mi się że ten problem ma wiele kobiet. Np. moja siostra zawsze miała na tym punkcie świra i wiecznie wypycha sobie swoje małe A różnymi wkładkami, nawet do stroju kąpielowego coś tam zawsze podszywa. W efekcie to widać od razu jak się na nią spojrzy że coś jest nie tak. Zawsze jej powtarzam że przecież wiele kobiet, np. modelki nie mają biustu wcale ale nie robią sobie z tego większego problemu (czy widziałaś modelkę z silikonowym biustem? Bo ja nie, a jeśli już tak jest to pewnie jest ich niewiele).Co do prawidłowego odżywiania to odżywki i przeróżne tabletki mogą Ci nie pomóc jeśli nadal nie zachowasz odpowiedniej do Twojej figury diety (bogatej w kalorie i coś tam jeszcze, nie znam się na tym dlatego nie chcę pisać głupot).A może są jakieś preparaty powiększające biust?Jak coś się dowiem to dam znać.Pozdrawiam JmK
    • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 17.12.01, 10:11
      Ja stosuję żelu z Avonu i muszę powiedzieć że jest niezły, nawet lepszy niż krem z kolastyny. A co do tych plastrów to jestem zainteresowana.Pozdrawiam JmK
    • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 17.12.01, 13:19
      Ja mam problem z sutkami. Powiększyły mi się w czasie karmienia i tak juz zostało. Starsznie mi sie to nie podoba. Czy mozna coś z tym zrobić ?Ratunku
    • Gość: guest Re: sprawdzony krem do biustu IP: *.* 17.12.01, 20:53
      A co jeśli się jeszcze karmi? Chciałabym już teraz używać jakiegoś kremu choćby dlatego, że woda jest fatalna i skórę mam bardzo wysuszoną. A końca karmienia nie widać. Możecie polecić coś co nie zaszkodzi dziecku?Pozdr, Ewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka