Dodaj do ulubionych

ZNOWU CHRZEST :-(

IP: *.* 07.03.02, 11:21
z gory przepraszam ,ze po raz kolejny pojawia sie watek chrztu ale nie wiem juz gdzie pytac i co robic.mam ogromne problemy zochrzeczniem synka tylko dlatego ,ze ojcowie chrzestni maja nieczyste karty w statusie koscielnym.pech chcial,ze w rodzinie nie mam wiecej niz 2 osob ktore owymii tatusiami moglyby zostac a wsrod znajomych......nikt, bo to slub cywilny,to rozwod.bla bla blai co mam teraz zrobic?powiem szczerze,ze juz sie zalamalam i chyba Kubek nie bedzie niestety ochrzczonysad((((((((iza
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ZNOWU CHRZEST :-( IP: *.* 07.03.02, 12:44
      Wystarczy jedna osoba, dziecko nie musi mieć ojca i matki chrzestnych, jak masz matkę chrzestną, to niech ojciec (tzn wytypowany przez Ciebie) uczestniczy w ceremonii jako świadek, jeśli się proboszcz zgodzi (nie wszyscy się godzą).Zatem uszy do góry.A co z alimentami dla Kubka? Pamiętasz, że Ci proponowałam pomoc...ruda kasia
      • Gość: iberia Re: ZNOWU CHRZEST :-( IP: *.* 07.03.02, 21:48
        czesc kasiu,oczywiscie pamietam o twojej propozycji ale pojawily sie pewne komplikacje w tym czasie.otoz okazalo sie ,ze tatus nie pracuje tam gdzie mialam adres.wiem za to gdzie mieszkaja jego rodzicetzn znam tylko miasto ale ide dalej i starm sie zdobyc ich dokladny adres......to wszytsko trwa ale mam nadzieje, ze uda mi sie juz niedlugo.a co jesli chodzi o ustalenie ojcostwa jesli tatusia nie ma w kraju i nie wiem gdzie jest poza tym ,ze 4 mce temu byl we Francji.no i kolejna przeszkoda,podobno lepiej na takie rozprawy chodzic z adwokatem a mnie narazie na takie udogodnienia nie stac :-( a adwokaci z urzedu sa podobno do niczego.bede czekac na wiadomosc,oczywiscie jesli znajdziesz chwilke czasu aby odpisacdziekiiza i duuuuuuzy juz Kubutek :-)
        • Gość: guest Re: ZNOWU CHRZEST :-( IP: *.* 08.03.02, 09:05
          Nie musisz mieć adwokata, sądy raczej są przychylnie nastawione. A ci z urzędu wcale nie muszą być źli.Powodzenia w poszukiwaniach...Sąd może przymusić świadków - czyli jego rodziców - do podania adresu. Względnie możesz ich pozwać o alimenty, ale to dopiero jak będzie ustalone ojcostwokasiaJakby co, to znasz mój adres i telefon, trzymaj się
        • Gość: agis Re: ZNOWU CHRZEST :-( IP: *.* 08.03.02, 13:26
          iberia skad ja to znam...braciszek mojego meza (moj rocznik - 80) tez ma coreczke - kamilke, zreszta jest z moim kubusiem na jednym ze zdjec w "zobaczcie". niestety nie bardzo go ona obchodzi. najpierw nie chcial sie przyznac, uciekl do wloch. potem musial wrocic bo na granicy mialby klopoty. nie byl na jej chrzcie, mimo ze byl w polsce. moj maz jest jej chrzestnym. lubimy kamilke i jej mamusie tez, ktora zreszta ma jeszcze czteroletnia coreczke, zadnych srodkow do zycia (utrzymuje ja mama ktora ma niestety pociag do alkoholu) w dodatku kamila jest alergiczka i ma problemy, wyzywienie tez kosztuje drozej. tatus kamilki odwiedzil ja raz, przymuszony chyba przez jej wujka, gdy miala 4,5 miesiaca. jakis czas pozniej byly chrzciny naszego zuczka, na ktorych goscila kamilka z mamusia i brat mojego meza.oczywiscie caly czas ja nosil, zeby zachowac pozory przed rodzina. ale od tamtego czasu, a minelo juz 2 miesiace, nie kontaktuje sie z nia. namawiany przeze mnie aby sie nia zainteresowal, stwierdzil ze jest za mlody i on w ogole nie ma dziecka. chcial wyjechac znowu do wloch, ale na granicy go nie puscili bo narozrabial i ma zakaz wjazdu na 2 lata. aneta, mama kamilki wniosla niedawno sprawe o alimenty i ojcostwo, ale on przeciez nie ma zadnych dochodow i zamierza sie ukrywac. to straszne jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym, ani odrobiny zainteresowania, przeciez to nic nie kosztuje. a kubusia wujcio bardzo lubi, nosi, caluje i stwierdzil ze on ma kube i mu wystarczy.niestety nikt z rodziny nie ma na niego wplywu.
    • Gość: Miki Re: ZNOWU CHRZEST :-( chrzestni IP: *.* 09.03.02, 19:27
      Czy można na rodziców chrzestnych wybrać małżeństwo?Nie mamy nikogo innego do wyboru.
      • Gość: guest Re: ZNOWU CHRZEST :-( chrzestni IP: *.* 09.03.02, 20:56
        Oczywiście, że można :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka