Dodaj do ulubionych

insTalowanie fotelika

IP: *.* 15.03.02, 21:37
Mam foTelik Maxi Cosi Mino i problem z jego zainstalowaniem.Jezdzimy albo FiaTem Uno albo Mercedesem i zgodnie z insTrukcja foTelik powinien byc przypieTy dwoma pasami posrodku Tylnego siedzenia tylem do kierunku jazdy.Ale te pasy sa za kroTkie i w zaden sposob nie daja sie zapiac.Podejrzewam,ze cos zle robie,bo to przeciez niemozliwe zeby sie nie dalo umocowac FoTelika.Ale co?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kachna29 Re: insTalowanie fotelika IP: *.* 15.03.02, 21:48
      Asiu,Niektóre samochody tak mają, że pasy są za krótkie do zamontowania fotelika.Spróbujcie go przypiąć nie pośrodku, ale z boku (najlepiej od strony kierowcy. A jak się nie da, to spróbujcie w ostateczności na przednim siedzeniu, bo można zawsze cofnąć fotel na maxa i przeważnie tych pasów wystarcza.Nie bardzo zrozumiałam dlaczego próbujesz mocować fotelik dwoma pasami? Fotelik przypina się jednym pasem.Mam też fotelik Maxi-Cosi Mico i przeważnie mocuję go na tylnym siedzeniu od strony pasażera. Też miałam kłopoty na początku i myślałam już, że mam za krótki pas, ale okazało się, że zapięcie pasa nie jest całkowicie wyjęte z pod siedzenia. Może u Was też tak jest?Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)
      • Gość: piola Re: insTalowanie fotelika IP: *.* 15.03.02, 22:10
        mam jeszcze pytanie: czy mogę przypiąć fotelik z tyłu przodem do kierunku jazdy? Dzieki za odpowiedzi
        • Gość: Kachna29 Re: insTalowanie fotelika IP: *.* 15.03.02, 22:21
          Raczej nie, jeżeli masz fotelik 0-9 lub 0-13 kg, to one są tak skonstruowane, że bezpieczeństwo zapewniają tylko przumocowane tyłem do kierunku jazdy. Ja bym nie ryzykowała
          • Gość: Kachna29 do ikasi IP: *.* 15.03.02, 22:24
            ikasiu,przeczytałam w którymś z postów, że jesteś z Żar, a rodziłaś dzidziusia we Wrocławiu. Ja też pochodzę z Żar, mieszkam we Wrocławiu, ale swojego synka dla odmiany pojechałam rodzić do Żar :-)Ciekawe, czy się znamy :-)Pozdrawiam,Kasia
            • Gość: Kachna29 Re: do ikasi - sorry IP: *.* 15.03.02, 22:25
              ten post oczywiście miał się znaleźć gdzie indziej,sorry
    • Gość: asia.d.d Re: insTalowanie fotelika IP: *.* 15.03.02, 22:30
      na insTrukcji jest narysowane,ze jeden pas biegnie z Tylu fotelika,a drugi nad nozkami dziecka i dlaTego probowalam dwoma pasamidzieki za odpowiedz,pewnie problem Tkwi w nie do konca wyciagnietym pasiejuTro sprawdzepozdrowienia
      • Gość: Kachna29 Re: insTalowanie fotelika IP: *.* 15.03.02, 22:42
        Asia,te pasy z instrukci, to jeden pas. Ten zaczepiany nad nóżkami, to jest ta część, która idzie normalnie między piersiami, a ten z tyłu fotelika to część pasa, która normalnie opina brzuch
        • Gość: asia.d.d Re: insTalowanie fotelika IP: *.* 15.03.02, 22:51
          ale jestem niedomyslna...Teraz wszystko jasne!wielkie dzieki ! :)
          • Gość: Kachna29 Re: insTalowanie fotelika IP: *.* 15.03.02, 22:54
            :-) Pozdrawiam i życzę łatwego montażu :-)Daj znać czy Ci się udało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka