Dodaj do ulubionych

(nie) zdrowa woda

IP: *.* 04.07.02, 10:54
Polecam ostatniego "Newsweeka" i ranking wód mineralnych tam przedstawiony.Z duuużą nieprzyjemnością dowiedziałam się z niego,iż woda "Żywiec Zdrój",którą jako polecaną przez Instytut Matki i Dziecka dla niemowląt(!!!)kupuję mojej małej już od urodzenia,uzyskuje w ogólnej klasyfikacji ocenę mierną(!!!).Otóż w/g. tychże badań woda Żywiec zawiera taką liczbę bakterii mezo-i psychrofilnych,która wielokrotnie przekracza normę zawartości tychże bakterii w wodzie wodociągowej(!).Podane są tam dopuszczalne ilości tych bakterii jako 100/20 a w Żywcu ponoć pojawia się ich 1400/3000.To niezła przebitka co? Zbyt wysoką ilość tych bakterii mają też rekomendowane przez Centrum Zdrowia Dziecka:Arctic i Dobrawa.Najlepsze oceny mają wody nieprzeznaczone dla dziecismirktaropolanka,Nałęczowianka i Vitalinea.Wychodzi na to,że ja kupując sobie Vitalineę a dziecku Żywiec robię dobrze tylko dla siebie.Tymczasem dla dziecka zdrowsza okazałaby się zwykła "kranówa".Czuję się nabita w butelkę.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: (nie) zdrowa woda IP: *.* 04.07.02, 11:15
      Dlatego my dajemy dziecku kranówę... przefiltrowaną przez filtr oparty na odwróconej osmozie. Nie muszę jej nawet gotowaćDorka
      • Gość: AniaSK Re: (nie) zdrowa woda IP: *.* 04.07.02, 11:25
        A ja się zastanawiam jak to jest możliwe, że woda dla dzieci jest taka "niezdrowa" a ma pozytywną opinię IMiDz (czy czegoś podobnego). Czy tam nikt nie sprawdza jej zawartości????
    • Gość: Zilka Re: (nie) zdrowa woda IP: *.* 04.07.02, 11:52
      Przecież te wszystkie rankingi to jest zawracanie głowy, tak samo jak rekomendacje różnych instytutów. Generalnie chodzi o kasę, ja się wszelkimi rankingami już dawno przestałam przejmować. Otóż ja właśnie w tej chwili piję Żywiec Zdrój, wcześniej piłam Nałęczowiankę ale w jakimś rankingu wyczytałam, że ma pełno czegoś tam a Żywiec lepszy. Hi, hi a teraz co powinnam zrobic? Naprawdę, chcecie dostać na swój produkt rekomendację jakiegoś instytutu? Zapraszam, popracujemy nad tym, wszystko jest kwestią pieniędzy (no może w granicach rozsądku, na wódkę czystą wyborową nie dostaniecie rekomendacji z Instytutu Matki i Dziecka :) :) :) ale wiecie o co chodzi.Ja na szczęście mam własne ujęcie wody i właśnie dałam ją do przebadania, parę lat temu była super bez żadnych filtrów, mam nadzieję, ze się nie pogorszyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka