Dodaj do ulubionych

Drugie dziecko

IP: *.* 16.07.02, 19:58
Boze dziewczyny chyba jestem w ciazy z drugim dzieciaczkiem. Sylwia ma juz ponad 2 latka. Sa chwile kiedy mysle w koncu zreszta chciala dwujke ale sa tez te smutne kiedy sobie mysle ze nie chcialabym tego dziecka teraz. Najgorsze sa te stany zalamania wlasnie teraz jak to pisze taki mam. Nie wiem czy to jest najwlasciwszy moment na drugiego brzdaca.Buziaczki :cry: :hap:
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Drugie dziecko IP: *.* 16.07.02, 22:05
      Gosiu! Niegdy nie ma dobrego momentu, a więc zawsze jest dobry moment, jeśli w ogóle myślisz o drugim dziecku. Moja córcia urodziła się, gdy synek miał 22 miesiące. Było i jest trudno (teraz córcia ma 4,5 miesiąca). Ale ma to swoje dobre strony, które zapewne dostrzegę za kilka lat. Na razie to ciężka praca.Życzę więcej optymizmu i uśmiechnij się do swojego dzidziusia, jeśli rzeczywiście tam jest. Jeśli jest, to za kilka miesięcy nie będzie już tylko "drugim dzieckiem", a jakąś słodką Anią czy uroczym Pawełkiem. Pozdrawiamagata, mama Szymka i Jagódki
      • Gość: krysiaAK Re: Drugie dziecko IP: *.* 22.07.02, 10:08
        Ciesz się, jeżeli chciałaś mieć drugiego maluszka, to już jest... Ja chcę, ale się boję... i jest mi się trudno zdecydować, bo to czasy niepewne z pracą, czy dam radę z dwójką, a czy będę miała pieniądze na utrzymanie, małe mieszkanie itp, itd., do tego moje dzicko przechodzi trudny okres co dodatkowo mnie zniechęca. W sumie... to ci chyba zazdroszczę.... Zyczę wszystkiego najlepszego. Krystyna
    • Gość: magusia Re: Drugie dziecko IP: *.* 16.07.02, 22:36
      Gosia!Natura zdecydowała za Ciebie i ten problem masz z głowy. Pozostaje jeszcze przyzwyczaić się do zaistniałego faktu i... cieszyć się że twoja córeczka nie będzie biednym singlem( tak jak ja). Wiem że będzie Ci ciężko teraz i gdy maluch pojawi sie na świecie ale dacie sobie świetnie radę!A propos robiłaś test czy tylko tak Ci się wydaje? Wiesz czasami ogarnia nas panika na myśl o następnym dziecku a jak okazuje się że alarm był fałszywy czujemy jakby rozczarowanie?
    • Gość: GOSIAD Re: Drugie dziecko IP: *.* 17.07.02, 06:57
      Robilam sobie test i wyszedl negatywnie ale z Sylwia 4 razy wyszedl negatywnie. Okresu nie mam od 5 czerwca to juz chyba dosyc dlugo wiec snuje wielkie podejrzenia ze jestem w ciazy. Ale dam sobie rade. Mam nadzieje ze uda mi sie je wychowac i nie straci na tym ani moja praca ani ono todrugie slodkie malenstwo ktore juz najprawdopodobniej zyje juz we mnie. :bic:Buziaczki dziewczyny.
      • Gość: lea Re: Drugie dziecko IP: *.* 21.07.02, 11:19
        Gosiaczku - będzie dobrze, a może te doły to hormony?zdrówcia i uśmiechu życzę pa -lea :love:
    • Gość: Sabina Re: Drugie dziecko IP: *.* 17.07.02, 11:13
      Cze?ć Gosia!Wpadłam tylko na chwilę no i jednak. Z jednej strony Ci zazdroszczę, z drugiej , może jednak kariera zawodowa daleko Ci nie ucieknie i będzie ok.Tego Ci bardzo życzę.U mnie jest lepiej, napiszę Ci niedługo list, pozdrawiam Cię bardzo SABINA
    • Gość: kaś Re: Drugie dziecko IP: *.* 17.07.02, 12:56
      Gosiu, a czy znajdziesz odpowiedni moment, że wtedy właśnie chcesz mieć następne dziecko?Jeśli jesteś to ciesz się, przecież tyle kobiet chce a nie może mieć dzieci.Ja mam dwu letnią Karolinę a na początku sierpnia rodzę następną pociechę. Również byłam napoczątku załamana, zła bo skończyłam studia, rozpoczęłam pracę(pracowałam1,5 roku) aż tu ... ciąża, teraz sie cieszę choć bardzo się boję jak sobie z tym wszystkim poradzę trzymaj się mocno powodzenia jak masz ochotę pogadać to chętnie odpiszę.
      • Gość: 171176 Re: Drugie dziecko IP: *.* 17.07.02, 13:42
        Czesc Gosia!!Moze przejdz sie do lekarza,to sie upewnisz!Teraz to moze Ci sie zdaje,ze to nie odpowiedni moment na drugie,ale zobaczysz potem,jak sie dzieci beda razem bawic,jak bedzie Ci przyjemnie na to patrzec.Ja bym tez chciala drugie,bo Daniel jak wiesz ma tyle co Twoja Sylwia.No i wolalabym,zeby to sie "stalo"samo.Bo jakos decyzji nie moge sama podjac...A tymczasem trzymaj sie i pogadamy na GG.:hello:AniaPS:no i w koncu wiecej czasu bedziesz mogla byc w domku :)
    • Gość: Siunia Re: Drugie dziecko IP: *.* 18.07.02, 03:25
      A dlaczego NIE?Czym mniejsza róznica wieku, tym lepiej.- Siunia (z półtoraroczną Wiką i 11-tygodniowym brzusiem) :)
    • Gość: franciszek Re: Drugie dziecko IP: *.* 18.07.02, 05:32
      Moje gratulacje! Ja tez mialam bardzo mieszane uczucia na poczatku, nawet zal do dziecka ze sie tak pospieszylo ( rowno 2 lata roznicy) . A teraz za dwa tygodnie mam termin i nie zamienilabym tego. Moze jest troche ciezko , ale pomysl o dzieciach , beda miec siebie nawzajem ,z reszta masz jeszcze duzo czasu zeby sie z ta sytuacja oswoic. trzymam kciuki, bedzie dobrze! Kasia
    • Gość: Marta_23 Re: Drugie dziecko IP: *.* 18.07.02, 08:05
      Ale Ci zazdroszczę :) Mój Mateuszek ma 10 miesięcy i jesteśmy w trakcie starań o drugie Maleństwo. Na razie niestety nic z tego :(Kurcze - GRATULACJE :D:hap:
    • Gość: Selina Re: Drugie dziecko IP: *.* 18.07.02, 08:17
      Ciesz się moja droga! :)Ja jeśli nam się nie "przytrafi" dzidziuś to chyba się nie zdecyduję! :( Chociaż moja Madźka ma już 6 lat i najwyższa pora na drugiego łobuza. Ale te przeklęte finanse.....Poradzisz sobie! Kobieta wszystko zniesie, hihi! :lol: Jesteśmy silne, wbrew pozorom! :)pozdrawiamselina
    • Gość: ez Re: Drugie dziecko IP: *.* 18.07.02, 10:30
      Asia ma 10 miesięcy i ja też coś podejrzewam, ale testu boję się zrobić. Gosia jak się dowiesz co jest to powiedz ja napiszę też. Będziemy martwić się razem. Chociaż jak pomyślałam, że coś może kołatać się pod moim sercem to wbrew logice, rozsądkowi itd. zrobiło się ciepło. Oczekująca Ewa
    • Gość: Adasia Re: Drugie dziecko IP: *.* 18.07.02, 11:33
      Jestem po wszystkim, co teraz przechodzisz. Starszy synek skończył roczek, a ja z mężem czwarty rok studiów, kiedy nieśmiała kreseczka na teście ciążowym zrobiła się różowa. Nie mieliśmy pracy, pieniędzy, mieszkania. I był strach, obawy, radość, łzy i wreszcie pokora i rozpierające szczęście. Ale cuda się zdarzają nawet w warunkach niecudowych. Chodziłam sobie na spacery z dwoma brzdącami, panie sąsiadki szczerze współczuły (taka młoda i przecież się uczy...), życzliwi opowiadali, jak to strasznie ciężko dziś o pracę, a z dwójka dzieci, to w ogóle...Było różnie, przecież nie powiem, ze zawsze świetnie, ale nic bym nie oddała za te chwile przyglądania się rosnącej Miłości.Skończyłam studia, pomalutku zrobiłam nawet następne. Wszystko w cudnym towarzystwie rozkochanych w mamusi rozkoszniaków. Pracy nie znalazłam... ona znalazła mnie. Naprawdę. Robię to, co lubię, siedzę tyle, ile chcę i dostaję za to jeszcze pieniądze.A dzieci po powrocie witają mnie: mamusi herbaty, bo się zmęczyła.Ktoś mocno czuwa nad tymi, którzy przyjęli małe życie.Uczestniczysz w czymś ważnym, wielkim i pięknym. Dzięki Twojej miłości Nowe Życie kiełkuje, kwitnie, by zadziwić Cię niedługo zasadnością swojego przybycia.A za dwa lata usiądziesz w fotelu i powiesz sobie, że jesteś najdzielniejszą kobietą na świecie, odwaliłaś kawał dobrej roboty i opowiesz komuś następnemu, jak wspaniale mieć dwoje dzieci!!!
      • Gość: wiktoria Re: Drugie dziecko IP: *.* 18.07.02, 20:53
        Adasiu , dzięki za te cudowne słowa. Nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu. Od 14 miesięcy jestem podwójną mamą i wstyd się przyznać , ale zdarza mi się narzekać. Mam pracę , którą lubie , pomocnego , kochajacego meża , a często czuję się zmęczona i zastanawiam się jak by to juz było fajnie jakby oni byli chociaz trochę starsi, Męczy mnie to , ze mają tak rózne potrzeby { róznica wieku między moimi synkami wynosi 3 , 5 roku } i w ogóle mam chwilami pretensje do całego swiata , ze inni to maja lepiej , wiecej czasu , są wyspani itd. Teraz widzę jaka głupia jestem. Moje dzieci to rozkoszne chłopaczki , które kochają swoją mamusię nad życie , tylko ona nie zawsze potrafi się z tego cieszyć. Ty potrafisz.
    • Gość: KasiaRybkaa Re: Drugie dziecko IP: *.* 20.07.02, 15:49
      Nigdy nie jest najlepszy moment na drugie dziecko...:) Ja też jestem w ciąży po raz drugi, mój synek ma już prawie 6 lat i też czasami zastanawiam się jak sobie poradzę z dwójką, przecież to w końcu taka długa przerwa..:) Wiesz co, bardzo Ci gratuluję i wiem , że kiedy urodzisz będziesz najszczęśliwszą mamą pod słońcem...:) A dni załamania ma każda z Nas, nawet jeśli nie jest w ciąży..:) 3maj się cieplutko, pozdrawiam...Kaśka.
    • Gość: Beata32 Re: Drugie dziecko IP: *.* 21.07.02, 07:50
      Gosiu,Jestem w takiej sytuacji jak Ty. Mój synek ma 16 miesięcy i ... jestem w niezaplanowanej ciąży. Strasznie mi ciężko zaakceptować mój stan, bo chciałam tą decyzję odsunąć jeszcze trochę w czasie. Ale stało się - na szczęście mąż szczęśliwy - ... może to i lepiej, chciałam mieć dwójkę, a taka mała różnica to podobno dobrze dla przyszłych relacji międzi rodzeństwem.trzymaj sięBeata
      • Gość: GOSIAD Re: Drugie dziecko IP: *.* 21.07.02, 18:59
        Moje najdrozsze kobietki tylko wy wiecie co trzeba napisac drugiej kobietce zeby poczula sie lepiej. No i udalo wam sie z dnia na dziej czuje ze zaczynam kochac to malenstwo o ile ono w ogole tam jest. Ale 5 czerwca mialam dostac okres i do dzisiaj go nie ma to podejrzewam ze jest i to na pewno. We wtorek ide do lekarza to wam wszystko opisze i teraz to nawet byloby mi smutno gdyby sie okazalo ze jednak to jakies zaburzenia.Pozdrawiam was cieplutko i przy okazji podam swoj numer gg 2956309 jak chcecie to mnie zaczepiajcie jestem spragniona gadania tylko ze przewaznie jestem dosyc pozno. do nastepnego papappapa
        • Gość: ez Re: Drugie dziecko IP: *.* 22.07.02, 11:17
          A mnie ominęło. Czekam na wieści od Ciebie
    • Gość: GOSIAD Re: Drugie dziecko IP: *.* 23.07.02, 17:18
      O BOZE MAM JUZ DOSYC DZISIEJSZEGO DNIA. Ostatni okres mialam 5 maja z tego wynikalo by ze jestem w 11 tyg. ciazy poszlam dzisiaj do lekarza a on przy badaniu mowi mi ze wyglada na 5-6 tydzien. potem zrobil mi USG i tam nic nie wyszlo wiec stwierdzil ze jest albo 5-6 tydzien ciazy albo ciaza jest martwa albo nie ma ciazy Wiec poszlam do niego popoludniu na domaciczne USG na ktorym wyszedl maly punkcik widoczny ale nie w macicy tylko zupelnie po drugiej stronie i znowu to samo ze moze to martwa ciaz albo sam poczatek wiec wyslal mnie na badanie krwi hormonalne zeby stwierdzic czy jestem w ciazy. Ale jak wyjdzie ze nie to male piwo bo zacznie sie leczenie a jesli wyjdzie jakies 5 punktow czegos tam to bedzie trzeba czekac jeszcze 2 tyg. zeby zobaczyc czy ciaza sie rozwija i ilosc punktor rosnie czy ciaza sie nie rozwija. O Boze jak ja to wszystko zniose chcialabym byc teraz sama i odpoczac. Ale z drugiej strony jak teraz w tle moja corcia gada przez telewon tez jest milo mam juz troszke dosyc. Ale musze sie jakos trzemac. Moze ktorac z was wie cos na temat poronien i w ogole miala kiedys podobna sytuacje. Pozdrawiam.
      • Gość: Siunia Re: Drugie dziecko IP: *.* 23.07.02, 23:49
        az mi jeszcze bardziej nie dobrze, tak się zmartwiłam :(Trzymnaj sie cieplutko.Ja, jak narazie - dzieki Bogu - nie mam doświadczenia w poronieniach i mało sie na tym znam. W zasadzie tyle, że cos takiego może się zdarzyć.Trzymam gorąco kciuki, by wszystko było OK.Nawet sie pomodle....Buziaczki serdeczne- Siuniai nie pisac mi tu smutków - bo becze :(Licze teraz na dobre wieści - bardzo bym tego chciała
      • Gość: ez Re: Drugie dziecko IP: *.* 24.07.02, 08:12
        Gosiu już się trochę z tobą zżyłam. Tym bardziej mi przykro. Nie ma co teraz gdybać. Pamiętaj, że 40 % wszystkich ciąż kończy się poronieniem. Ponieważ dzięki nowoczesnym metodom kobieta wie wcześniej że jest w ciąży to aż 25 % potwierdzonych ciąż niestety kończy się w pierwszych 3 miesiącach. Najczęściej dzieje się to w terminie kolejnej miesiączki dlatego często kobiety traktują to jako spóźniony okres. Tak działa natura. Dlatego Słoneczko spokojnie, uśmiechnij się do córeczki i napisz coś jak się wyjaśni.
    • Gość: barbaraw Re: Drugie dziecko IP: *.* 24.07.02, 10:27
      Witam Was. Odnośnie drugiego dziecka. Obecnie jestem mamą 12 letniej Karoliny i 3 miesięcznej Pauliny. Jeszcze rok temu nie wyobrażałam sobie mieć drugiego dziecka - uważałam, że już trochę za późno i będzie zbyt duża różnica wieku. Tym bardziej, że zawodowo jesteśmy razem z mężem dosyć zaangażowani w swoich firmach - jesteśmy na kierowniczych stanowiskach. Do wolności i swobody po "odchowaniu" Karoliny zdążyliśmy się na dobre pryzwyczaić. Zatem wszystko wskazywało na to, że jeżeli chodzi o dzieci to raczej zostaniemy przy jednej Karolinie.No i stało się- w sierpniu ub. roku okazało sie, że jestem w ciąży. Początkowo pełne zaskoczenie ale chyba był to jeden z najszczęśliwszych dni w naszym wspólnym życiu.Obawiałam się jak to wszyscy przyjmą - rodzina no i w przede wszystkim w pracy. W rodzinie zrobiliśmy taką niespodzinkę, że się wszyscy popłakali ze szczęścia. W pracy nawet nieźle ale nie obchodziło mnie to zbytnio.Nie wyobrażam sobie teraz żeby mogłoby być inaczej.Aha dodm jeszcze, że najlepszą nispodzinkę zrobiliśmy naszek córce Karolinie. Była i jest obecnie bardzo szczęśliwa. Dużo mi pomaga. Tak więc dziewczyny nie ma dobrego momentu na - szczególnie - drugie dziecko. Zawsze są jakiś przeciwności. Ale abyście kiedyś nie musiały powidzieć, że chciałyście miec dwójkę a nie możecie. Życzę wszystkim powodzenia zaróno w staraniu się o upragnione maleństwo i pociechy z już narodzonych.Pozdrwiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka