Dodaj do ulubionych

AVON - pytanie dla zorientowanych

IP: *.* 06.11.02, 12:15
Dziewczyny, czy żeby byc konsultantką Avon, należy po podpisaniu umowy z Avonem założyć własną działalność gospodarczą, czy można to potraktowac jako zakupy dla siebie i wtedy nie trzeba prowadzić działalności gospodarczej ? Pytam na forum, bo jak zwykle słyszałam sprzeczne opinie na ten temat. Dzięki z góry za sprawdzone informacjeATA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: AVON - pytanie dla zorientowanych IP: *.* 06.11.02, 14:37
      Jeżeli masz zamiar sprzedawać kosmetyki na skalę masową ( przpuśćmy 5-6 tys miesięcznie) to tak, generalnie jednak nie musisz,jeśli masz zamiar robic zakupy na własny użytek lub rodziny i to nieregularnie i za małe kwoty pieniędzy. Rejestrowanie działalności ma sens, jeśli chcesz na tym zarabiac ale jeśli ma to wspomóc Twoj budżet domowy powidzmy co miesiąc 100 złotych to po prostu szkoda czasu na rejestrację i wypełnianie papierków.To jest moje zdanie ale i zdanie osoby, która mnie przyjmowała do grona konsultantek Avon.Pozdrawiamianna
      • Gość: ATAX Re: AVON - pytanie dla zorientowanych IP: *.* 06.11.02, 15:36
        Zgadzam się, że przy małych kwotach rzędu 150 zł miesięcznie nie ma sensu zgłaszać działalności i tracić czasu na rejestrację i papierki oraz forsy na ZUS, co się z tym nieodłącznie wiąże, ale ...... No własnie, przepisy najczęściej niewiele maja wspólnego z logika i sensem. Jak to wyglada w świetle podatków ? Czy od tych 50 złotych zarobku np. raz w miesiacu nie trzeba płacić podatków ? Z góry mówię, ze nie chodzi mi o rade typu "olej to, bo nie zarobisz na ZUS" albo "kto cię sprawdzi". Ja to wiem, ale już jestem taka głupia (?) że wolę spać spokojnie, choć wielu uważa mnie za frajerkę. A jeśli już czyms ryzykuję, to zawsze kalkuluję ryzyko :)Czy ktoś wie coś konkretnego na ten temat ?ATA
    • Gość: gosiaLachowska Re: AVON - pytanie dla zorientowanych IP: *.* 06.11.02, 20:14
      czesc dziewczyny , ja tez mam pytanie do konsultantek Avonu, a mianowicie czy przez rozprowadzanie tych kosmetykow w ogole cos sie zarabia? bo slyszalam, ze dostaje sie tylko kosmetyki oczywiscie od sprzedanych produktow i czy sa jakies normy, ze np trzeba sprzedac w danym miesiacu np na 100 zl itp.bardzo Wam dziekuje.pozdrawiamgosia m.Filipka
      • Gość: ulcik Re: AVON - pytanie dla zorientowanych IP: *.* 06.11.02, 20:21
        To jest tak :)jeśli mieszkasz w mieście gdzie są centra konsultantek to nie interesują cię limit tylko idziesz do sklepu i kupujesz za gotówkę to co chcesz :)Jeśli mieszkasz w innej miejscowości to zamawiasz i powyżej 150 złotych nie płacisz za przesyłkę dostarczoną do domu :)a za przesyłkę poniżej płacisz bodajże 12 złotych - ale nie dam sobie głowy uciąć :)a zarobić można tylko trzeba się nalatać za klientkami ;)ulcik
    • Gość: gosiaLachowska Re: AVON - pytanie dla zorientowanych IP: *.* 06.11.02, 21:04
      dziekuje Ulcik :)pozdrawiamgosia m.Filipka
    • Gość: Miśk@ Re: AVON - pytanie dla zorientowanych IP: *.* 07.11.02, 00:03
      Moja stara przyjaciółka będąc w Avonie miała możliwość albo kupowania kosmetyków po niższej cenie za "zarobek",albo dostawała "procenty" w gotówce,ale nie ma konieczności zakładania własnej działalości gospodarczej,można sie zapisać i brać kosmetyki wyłącznie dla siebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka