Dodaj do ulubionych

Wielka Stopa?

IP: *.* 18.03.03, 10:14
Dziewczyny, czy Wam po ciąży też zwiększył się numer buta?Mój mąż próbował mi tłumaczyć, że poluzowały się więzadła, i jakieś tam jeszcze inne cuda wianki ale od porodu minęły prawie dwa lata a w szafie stoi kilkanaście par butów, których za diabła na nogę wcisnąć nie mogę.Jak to z Wami jest?Brenda
Obserwuj wątek
    • Gość: alda Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 10:17
      Ja noszę wszystkie buty o numer większy. Pocieszające jest to, że tylko po pierwszej ciąży noga rośnie, po następnych już nie.Aldona
      • Gość: delfina Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 10:42
        A mnie urosła po drugiej ciąży , ale ja to wiążę raczej z przyrostem wagi.
    • Gość: Ika Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 10:42
      Brenda, mnie tak... Przed ciążą miałam 36, teraz 37.....
    • Gość: zwierzozwierzyna Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 10:49
      Ja niby jeszcze w ciąży no więc można to zwalić na opuchliznę ale buciory ledwo wciskam. Jakoś w połowie zimy musiałam zrezygnować z grubszych skarpetek zdając się tylko na te zrobione z czegoś takiego jak rajstopy :(. A są dni, że złośliwe obuwie i tak nie chce wejść na nogę :cry:.Kasia
      • Gość: Marina Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 11:53
        Tak bylo , ale po potem wrocila do normy jak schudlam.Po drugie producenci butow:kazdy ma swoja piesn.M
    • Gość: eBeata Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 12:35
      U mnie constans.Na szczęście. Bo i stare donaszam a w nowych większych, to bym mogła pływać po kałużach ;-).A może nie urosła stopa bo i tak duża była.Za to stopa życiowa zmalała, bez dwóch zdań :-).
      • Gość: DawnySylvester Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 15:35
        Ja też witam w klubie! To co nas spotkało to wpływ pewnego hormonu (nie pamietam nazwy), który produkowany jest w czasie ciaży po to by podczas porodu sztywna i zwarta zazwyczaj miednica mogła sie rozejść na tyle by przecisnęło sie przez nią dziecko. Oczywiście hormon ten działa równiez na inne "członki" ale zazwyczaj po prodzie szystko wraca do normy. Zazwyczaj. A my jesteśmy ofiarami tego zazwyczaj, bo u nas nie wróciło. Do normy.Pozdro.Sv
        • Gość: Yoanka Re: Wielka Stopa? IP: *.* 19.03.03, 02:41
          Kurcze, a myślałam, że tylko ja jakas dziwna jestem bo do tej pory nie słyszałam o nikim, komu stopy w dorosłym zyciu urosły. :crazy: Sylvester napisała/ł:> To co nas spotkało to wpływ pewnego hormonu (nie pamietam nazwy), który produkowany jest w czasie ciaży po to by podczas porodu sztywna i zwarta zazwyczaj miednica mogła sie rozejść na tyle by przecisnęło sie przez nią dziecko. Oczywiście hormon ten działa równiez na inne "członki" ale zazwyczaj po prodzie szystko wraca do normy. Zazwyczaj. A my jesteśmy ofiarami tego zazwyczaj, bo u nas nie wróciło. Do normy.A mnie się zawsze wydawało, że ten większy rozmiar stóp spowodowany jest zbyt dużym przyrostem wagi w ciąży. I myślałam sobie, że gdybym nie przytyła tak dużo, to stopy nadal miałabym małe i szczupłe. Teraz jestem nawet szczuplejsza niż przed ciążą, a stopy nie dość że większe, szersze, to jeszcze jakby bardziej płaskie ;)
    • Gość: eKachna Re: Wielka Stopa? IP: *.* 18.03.03, 21:43
      Niestety, ja też mam większą stopę mimo zapewnień lekarza, że to przejściowe. Znam jeszcze dwie kobioety, którym numer obuwia musiał sie po ciąży zwiększyć ale widzę, że jest nas więcej. A czułam sie w rodzinie jak ufoludek bo każdy strasznie sie dziwił tą większą stopą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka