Dodaj do ulubionych

jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżania!

25.12.06, 21:57
mam już dość, święta a on znowu mnie wyzywa, ubliża itp. nie patrzy na nic.
Jestem ponad 4 lata po ślubie, mamy 7 miesięcznego kochanego synka, jednak
między nami jest tylko wieczna awantura. myślę że gdyby nie syn już byśmy się
rozeszli. zresztą wielokrotnie od niego to usłyszałam. mój mąż pije, przepada
do rana lub wraca późno w nocy. to trwa od ok. 2 lat. trochę się opamiętał
jak byłam w ciąży, ale potrafił też przepaść jak byłam 2 dni przed
rozwiązaniem. tyle razy mnie zawiódł, tyle x zachował się nieodpowiedzialnie,
tyle okłamał, naobiecywał że się zmieni, że z tym skończy, że wkońcu
straciłam do niego szacunek i już nie chcę być razem. dosyć mam ubliżania,
wyzwisk, poniżania, to nie jest ten człowiek którego tak bardzo kiedyś
kochałam.
co mam robić, jak się rozejść? mam wlasne mieszkanie w ktorym mieszkamy, on
się nie chce wyprowadzić ze względu na dziecko.
Obserwuj wątek
    • ewcialinka Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 25.12.06, 22:02
      wiesz co trudno tak dooradzac ale skoro masz własne mieskanei to chyba powinnas
      się z naim rozejśc...teraz jest tak zę mąż płąci alimenty na dzeicko i na
      kobiete jesla ta ma za niskie dochody chyba tak to wygląda...wszystko zalezy
      czy masz jakieś finasne na rozwód bo wiesz co ma ci powiedziec rozwiedz
      się ..podstawa za co? jesli możesz pożyczyc pożycz..idz do adwokata..niech
      napisze pozew..powedz męzwoi ze jak się nie zmieni to pozew złożysz do
      sądu..moja koleżanka tak zrzobiła..dzoiecku nie będzie dpbrze jeśli będzie
      widziec takie rzeczy..uwirz wiem co mówię
      • 156cm Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 25.12.06, 22:47
        Gratuluje decyzji, im szybciej tym lepiej.
    • rene-76 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 25.12.06, 23:39
      czesc quinni mam podobny problem moj maz mnie nie szanuje poniza nie hamuje sie
      nawet przy dzieciach podwaza kazda moja decyzje oszukuje mnie wogole nie
      traktuje jak partnerki nie czuje sie w tym domu dobrze ale druga sprawa mamy
      dwojke dzieci ja nie pracuje mieszkanie narazie wynajmujemy maz buduje dom nie
      mam sie gdzie podziac myslalam o domach dla samotnych matek ale nie wiem czy by
      mnie wzieli i wogole jak to wyglada rodzice tez odpadaja.teraz od pol roku on
      wyjezdza do pracy pocieszam sie tym ze wtedy mam chociaz spokoj ale jak
      przyjezdza wszystko zaczyna sie od nowa dobrze jest tylko jesli chodzi o sprawy
      materialne ale tez bywa roznie tez mi jest ciezko wspolczuje
      • quinny76 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 26.12.06, 22:34
        Dzięki za odpowiedzi.
        ja właśnie nie chce dopościć do sytuacji, kiedy mój syn będzie to rozumiał. na
        razie tylko rozumie podniesiony ton awantury, a to już też za dużo dla takiego
        małego człowieczka. nie chcę mu gotować takiego losu. wychowałam się w
        szczęśliwej rodzinie i taką chcę aby miał mój syn.
        • agawamala Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 27.12.06, 13:05
          Dziecko jest barometrem, wszystko doskonale wyczuwa. Więcej niż Ci się wydaje.
          Zastanów się czy warto fundować dziecku nerwicę, która ujawni sie w najmniej
          spodziewanym momencie, a potem rozpaczać i biegać od psychologa do pedagoga?
    • mamaice Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 25.12.06, 23:43
      Witaj bylam w podobnym zwiazku ponizanie na porzadku dziennym ,kochalam go mamy
      synka prawie trzy latka .Postanowilam odejsc nie chcialam aby moj synek patrzyl
      jak placze z taty powodu . Duzo opowiadania ....
      Mam dobra prace niezle zarabiam ,maly jest w przedszkolu radzimy sobie
      super ,to jest swieze bo dopiero miesiac ale mam nadzieje ze sie ulozy . Jesli
      chcesz to pisz na priv ,pozdrawiam serdecznie i zycze Wesolych Swiat i duzo sil
      i nadzieji.

• quinny76 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 26.12.06, 22:40
        właśnie - praca. przed urodzeniem dziecka pracowałam z mężem pomagając mu
        prowadzić firmę. miałam swoje pieniądze na swoje wydatki, oprocz tego wspólna
        kasa na dom. teraz mąż ma mnie w szachu. daje pieniądze jak mu powiem że
        opłaty, większe zakupu itp. ciągle proszenie. a zarabia naprawdę nieźle.
        też chcę wrócić do pracy ale maly jest jeszcze za mały nie chcę oddawać go do
        żłobka.
        jak to sobie wszystko ułożyłaś?
        dzięki za życzenia, pomyślości
    • maga202 Rozwód! Rozwód! Rozwód! 26.12.06, 08:42
      Im szybciej tym lepiej, trzeba mieć do siebie szacunek. A jeszcze przed rozwodem spakować i wywalić za drzwi.
      • quinny76 Re: Rozwód! Rozwód! Rozwód! 26.12.06, 22:42
        to nie jest takie proste !!!
        gdyby było, już bym tak zrobiła
        • agawamala Re: Rozwód! Rozwód! Rozwód! 27.12.06, 13:08
          Prostsze niz Ci się wydaje. Zastanów się jakie masz preferencje - męża z jego
          znęcaniem sie i pieniędzmi czy spokój i szacunek do siebie. Jesli to pierwsze
          siedź i toleruj takie zachowania. Może Cie nie zabije. Jesli to drugie -
          walizki na klatkę schodową.
    • koala500 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 26.12.06, 12:00
      quinny76 napisała:

> mam wlasne mieszkanie w ktorym mieszkamy, on
      > się nie chce wyprowadzić ze względu na dziecko.

może nie chce sie wyprowadzić nie tylko ze względu na dziecko, ale po prostu
      nie ma dokąd pójść skoro mieszkacie w twoim mieszkaniu?
    • cathy1976 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 27.12.06, 12:15
      zeby sie rozejsc, trzeba zlozyc pozew o rozwod;
      W pozwie należy napisać, dlaczego chcesz sie rozwieść.
      Mysle, ze to jrst bardzo dobre wyjscie, bo moze sie Twoj maz opamieta (w co
      szczerze mówiąc watpie, ale zawsze jest jakas nadzieja). Do pozwu dołacz
      zaswiadczenie o swoich dochodach (TYLKO swoich nie męza), na tej podstawie sąd
      ustali oplatę. Pozew skladasz w sądzie, w biurze podawczym a dalej to juz tylko
      czekasz.
      Tak naprawdę, to jest to bardzo proste. A skuteczne.
      A jak sie z dziadem rozwiedziesz, to sie bedzie musial wyprowadzic.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • agawamala Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 27.12.06, 13:02
      Czytam i przecieram oczy ze zdziwienia...... na co Ty kobieto jeszcze
      czekasz???? Jak sie rozejść? n o r m a l n i e przed sądem! Złozyc pozew
      rozwodowy, mieć świadków, obdukcje ( pobicie), gdy tylko się upije i Cie tknie-
      wzywać policję, wrzeszczeć na klatce schodowej. Jednym słowem nie dać się ani
      poniżac ani maltretować. Nie dać zniszczyć dziecka, nie pokazywać mu
      wzorców 'kochanego" tatusia.
      No chyba, ze jesteś masochistką i lubisz sie nad sobą użalać, albo ten post nie
      jest do końca prawdziwy.
      Kobiety - dlaczego pozwalacie soba poniewierać a potem się skarżycie? Dlaczego
      dajecie się niszczyć i soba pomiatać? Dlaczego tolerujecie rękoczyny i
      poniżenia? Czy jesteście bezwolne?????
      • rene-76 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 28.12.06, 13:45
        wiesz dlaczego dlatego ze nie mam sie gdzie podziac jestem z tym wszystkim sama
        • agawamala Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 28.12.06, 18:11
          To miej świadomość, że z tygodnia na tydzień będzie coraz gorzej. Nie bił
          dotąd - swiadomy swojej pozycji przyrżnie. Bił tylko trochę - pewny bezkarności
          tak pobije, że znajdziesz się w szpitalu. Dawał niewiele pieniędzy -
          przeświadczony o tym, że włos z głowy mu nie spadnie nie da wogóle.
          Zabrzmi to brutalnie, ale sama jesteś sobie winna. I tylko od Ciebie zalezy jak
          będzie wyglądało Twoje zycie.
          Co wolisz - Dom Samotnej Matki i spokój, czy dotychczasową sytuację.
          Status rozwódki, która zaczyna nowe życie, czy udręczonej mężatki.
          Pomoc życzliwych ludzi 9są, są, tylko trzeba ich poszukać) czy pielęgnowanie w
          sobie nieszczęścia.
          Dręczyciel jesli się zmieni to na gorsze.
          Kat będzie się znęcał, gdy tylko poczuje słabość ofiary.
          Dlaczego kobiety tkwią w nieszczęśliwych związkach bite, poniżane, upokorzone?
          Z lenistwa? Wygodnictwa? Niezaradności życiowej? Lęku przed tym co powie
          otocznie? Naiwności? NIechęci do działania i wzięcia odpowiedzialności za swój
          los? Niedojrzałości?
    • bj32 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 28.12.06, 13:52
      Walizeczki za drzwi, zamek zmienić, pozew do sądu, a dalej to już niech on się
      martwi...
    • agamaga123 [...] 17.01.19, 14:26
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • mikams75 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.01.19, 14:48
        zapewne dziewczyna od 13 lat szuka adwokata big_grin
    • woman_in_love słuchaj, nie możesz, musisz nieść swój krzyż 17.01.19, 17:12
      pomijam, że sama go wybrałaś i mu ślubowałaś, to jeszcze:
      1) nie masz gdzie mieszkać,
      2) nie masz kasy,
      3) dziecko kocha tatusia,
      4) co ludzie powiedzą.

Sama widzisz, że nie ma opcji żadnej innej: musisz nieść swój krzyż, bardziej się staraj i módl się więcej o nawrócenie zbłąkanego męża. Bóg jest miłosierny, litościwy i zawsze wysłuchuje żarliwych modlitw. On ci pomoże. Amen.
      • aerra Re: słuchaj, nie możesz, musisz nieść swój krzyż 17.01.19, 17:19
        Pomijając to, że wątek sprzed 12 lat z okładem (więc albo się rozwiedli, albo pozabijali, albo dogadali), to autorka pisała, że ma mieszkanie, więc mieszkać ma gdzie. To pan się nie chciał wynieść, bo nie miał gdzie mieszkać tongue_out
    • hel928 [...] 17.07.25, 16:39
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • 35wcieniu Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.07.25, 16:43
        Musi być zaje*bista jeśli reklamuje się na forum wyciągając wątki sprzed DWUDZIESTU LAT.
        W "Kuryerze Codziennym" niech się jeszcze ogłosi.
      • szarmszejk123 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.07.25, 16:43
        Ej, spadaj, Kraków już ma najlepszą panią mecenas.
        • 35wcieniu Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.07.25, 16:46
          Chyba z ciekawości znajdę tę polecaną, jestem trochę ciekawa jak wyglada ktoś aż tak durny żeby się reklamować w ten sposób. Wątek ma 2 dekady big_grin
          • szarmszejk123 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.07.25, 16:47
            Musi to być kobieta bardzo staroświecka :p
            • szarmszejk123 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.07.25, 16:48
              Swoją drogą, to ciekawe, czy Daniela tą panią zna zawodowo :p
            • szarmszejk123 Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.07.25, 16:51
              No, wygląda na dość staroświecka, przynajmniej w tym czerwonym :p
      • pliszkawigloo Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 17.07.25, 16:48
        Pani mecenas naprawdę musi nie mieć klientów, żeby takie rzeczy wyciągać. Syn tych ludzi z wątku jest już dorosły.
      • sueellen Wiadomość skasowana, ale 18.07.25, 17:40
        na forum nic nie ginie. Pani mecenas już wcześniej trolowala. Na zdjęciach nie wygląda na stara, dałabym jej max 40 lat , może mniej. Weszłam tez na stronę tej pani by poczytać opinie.... powtarzalność fraz, stylu i długości, brak różnic indywidualnych... Moim zdaniem opinie były napisane przez tę samą osobę.
    • mag-la-swag Re: jak rozejść się z mężem? mam już dość poniżan 18.07.25, 17:25
      Zabij, zakop.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka