Dodaj do ulubionych

Gejowskie bajki dla uczniów

13.03.07, 18:45
w Wielkiej Brytanii:
"Brytyjski rząd wprowadza do szkół nowy program, mający zmieniać nastawienie
do homoseksualizmu: zgodnie z nim dzieci mają czytać lektury, których
bohaterami są homoseksualiści - podaje "Rzeczpospolita". (...)
W jednej z bajek książę długo nie może znaleźć żony. Opowieść kończy się
szczęśliwie, gdy bohater zakochuje się w bracie jednej z kandydatek. "Inne
opowiadają o młodej astronautce, która ma dwie mamy i o miłości dwóch
pingwinów płci męskiej"."

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34265,3983547.html
Obserwuj wątek
    • rita75 popierasz czy cie to bulwersuje? nt 13.03.07, 18:59
    • gabrysia_s Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:07
      Czyli odwrotnie iż u nas - w Polsce będą karać za propagowanie homoseksualizmu i
      innych ZBOCZEŃ w szkołach.
      wiadomosci.onet.pl/1502074,11,1,0,120,686,item.html
    • monia145 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:27
      U nas zapewne byłaby bajka o dziewczynce i dwóch kaczuszkachwinkPpppp

Mnie ten pomysł się podoba.
      • mathiola Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:30
        > Mnie ten pomysł się podoba.

A jako stara konserwa nie umiem go zaakceptować.
        Nie mam nic przeciwko ludziom innej orientacji, póki nie zaczyna się zmienianie
        świata na siłę. Nie można mówić mamo tato, bo ich to obraża, bajki z dwoma
        kochającymi się książątkami... Nie, sorry, nie podoba mi się jak mało co.
        • uroda_ziemi1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:41
          Nie podoba mi się to.
        • monia145 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:41
          Mathiola,ale chyba nikt tutaj nie ma zamiaru zmieniać świata...
          To tylko polski minister edukacji, ma misję naprawy i zmiany świata- robaczywą,
          zepsutą, zdemoralizowaną Europę pragnie oswobodzić z gejów i zwolenników
          aborcji.
          Europa nie zamierza nikogo zmieniać- po prostu daje alternatywną wizję świata.
          Miłość pary hetero jak i miłość homoseksualistów będą przedstawione jako równie
          prawdopodobne i równolegle wystepujące w przyrodzie.
          Tylko tyle.
          • demarta Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:51
            no to poproszę jeszcze parę bajeczek o miłości jasia z wilkiem, zmarłej babci z
            jasiem, siedmiorga krasnoludków z królewną naraz, czerwonego kapturka z
            babcią......
            • monia145 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:56
              A to już kazirodztwo, nekrofilia i zoofilia...a siedmiu otworów to chyba nie
              znajdziemy u królewny?

Jak to się ma do miłości gejowskiej?
              Dodajmy jeszcze, że zwykła miłośc królewny i księcia, kończy się zwykle frazą "
              I żyli długo i szczęśliwie.".miłość fizyczną pomijającwinkPPPPPPPPPPPP
              • demarta Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 20:52
                ale!: na ich weselu byłem, miód i wino piłem. a potem się dziwią, że w polsce
                tyle alkonów wink)
          • mathiola Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:54
            No i właśnie to jest zmienianiem świata. Bo skoro świat funkcjonował do tej
            pory bez alternatywnych wizji rodziny i miłości, a ktoś postanowił to zmienić,
            to jest to zmienianie świata.
            Nie mam nic przeciwko temu, żeby dzieci uczyły się na lekcji biologii o
            zjawisku homoseksualizmu z komentarzem, że nie jest dewiacją do leczenia (jakby
            chcieli niektórzy), ale stawianie w tym samym szeregu miłości kobiety i
            mężczyzny, a także tradycyjnego modelu rodziny i tego modelu... hmmm...
            alternatywnego, jest dla mnie nachalną próbą wmówienia nam, że rodzina typu:
            dwóch tatusiów i dziecko jest zupełnie normalną sprawą, zgodną z naturą. A nie
            jest zgodna z naturą. Bo gdyby była, to by dwóch tatusiów mogło mieć wspólne
            dziecko.
            • monia145 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 19:59
              Mathiola, zmienianie świata polegałoby na akcji propagującej homoseksualizm,
              jako jedynie piękną i możliwą opcję bycia we dwoje.
              Tutaj tego nie ma. Miłość hetero istnieje, istniej również miłość homo. I tylko
              to chca przekazać Brytyjczycy.
              • mathiola Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 20:02
                Wiesz, może nawet bym uwierzyła, że tylko to chcą przekazać, ale na tle
                ostatnich pomysłów chyba Irlandczyków, o ile dobrze pamiętam - żeby w
                przychodniach nie używać słów "mama" i "tata" bo mogą one obrażać osoby innej
                orientacji seksualnej, uważam, że świat po prostu stanął na głowie i zdąża nie
                wiem dokąd, ale na pewno nie w dobra stronę.
                • monia145 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 20:06
                  Sprawa irlandzka jest swoistym strzeleniem sobie w stopę.
                  Nie jestem nią zachwycona.
                  Nieprzemyślany i jak widać, skutecznie odrzucający heteryków, fanatyczny
                  pomysł.
            • sir.vimes Szkoda, że dopiero teraz takie bajki 13.03.07, 20:04
              Widzisz, ci ludzie się kochają.
              Nie tylko uprawiają jakiś dziwny seks - czują do siebie miłość.

A ty sprowadzasz wszystko do fizjologii - sama raczej nie chciałabyś być tak
              potraktowana.

Poza tym bajeczka była o poszukiwaniu miłości i jej znalezieniu - nie o seksie,
              dzieciach i możliwości ich zrobienia przez dwóch facetów.

• mathiola Re: Szkoda, że dopiero teraz takie bajki 13.03.07, 20:07
                Ja sprowadzam?? Napisałam dwoma kochającymi się książątkami - miałam na myśli
                uczucie, nie seks. A ty tylko o jednym. smile
                • sir.vimes Re: Szkoda, że dopiero teraz takie bajki 14.03.07, 10:03
                  Choćby tu:

"A nie
                  jest zgodna z naturą. Bo gdyby była, to by dwóch tatusiów mogło mieć wspólne
                  dziecko."
                  • mathiola Re: Szkoda, że dopiero teraz takie bajki 14.03.07, 13:27
                    Ale to nie dotyczyło wspomnianej bajeczki, było jedynie odzwierciedleniem moich
                    poglądów przemawiających za tym, że homoseksualizm nie może być traktowany na
                    równi ze związkiem kobiety i mężczyzny i nie jest zgodny z naturą. Takie własne
                    przemyślenia.
                    • sir.vimes Re: Szkoda, że dopiero teraz takie bajki 14.03.07, 14:27
                      Dokładnie.
                      w bajeczce wspomnianej nic nie było o dzieciach, seksie itp. Po prostu o tym, że
                      czasem książę kocha księcia - bo tak rzeczywiście bywa.
        • sir.vimes Przydałoby się i u nas 13.03.07, 19:49
          "Nie mam nic przeciwko ludziom innej orientacji, póki nie zaczyna się zmienianie
          świata na siłę. "

Dla homoseksualisty właśnie ta bajka ma happy end, bajki o księciu
          przywiedzionym do ożenku z księżniczką - dla homoseksualisty kończą się źle.

Taka bajka w przystępny sposób wyjaśnia dziecku to, że ludzie sie różnią i
          różnią się pięknie. Jest po prostu o uczuciach.

Nie mówienie dzieciom niczego o homoseksualistach skazuje dzieci na wiedzę
          jedynie o tajnikach takiego i owego seksu (bo tego dowie się na szkolnym
          podwórku). I w pewien sposób zubaża (bo każdy homofob, ksenofob jest odrobinę
          zubożony wewnętrznie). Poza tym - nasze dzieci mogą okazać się bohaterami tej
          właśnie bajki.

Jeszcze jedno - czy tłumaczenie dzieciom, że geje też mają uczucia, poszukują
          uczuć, jak każdy - jest zmienianiem świata na siłę? Czy raczej zmienianiem
          świata na siłę jest wmiatanie gejów pod dywan i udawanie, że nie istnieją? Bo
          byli, są i będą.
          • syriana Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 19:56
            jakoś trzeba dzieci oswajać z inną orientacją
            myślę, że to krok w dobrym kierunku
            szkoda, że nie u nas
            • acorns Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 19:59
              > jakoś trzeba dzieci oswajać z inną orientacją

To niech każdy oswaja swoje. A od mojego obecnego i wszystkich przyszłych WARA
              bo łby porozwalam.
              • monia145 Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:02
                A nie pomyślałeś,że wprowadzenie takiego programu było poprzedzone rozmowami z
                rodzicami dzieciaków?
                Te 14 szkół nie zostały wybrane niczym w rosyjskiej ruletce...
                Zawsze mógłbyś zgłosic veto....
                • acorns Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:14
                  Ale jakby większość była za, to co z mniejszością? Przecież chyba nie było tam
                  prawa liberum veto?
                  • monia145 Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:22
                    Nie wiem.
                    Ale myślę, że gdybyś uparł się, że nie chcesz, aby córka uczestniczyła w tych
                    zajęciach, mogłaby być zwolniona...jest to delikatna sprawa, nie powinna byc
                    propagowana taka akcja pod przymusem, bo to zbyt dużo niekorzyści może
                    przynieść..
                    Zapytać trzeba było kogoś z brytyjskiego rządu...winkP
                    Może ktoś z Wielkiej Brytani się odezwie i zda relację?
                  • marghe_72 Re: Przydałoby się i u nas 14.03.07, 14:34
                    acorns napisał:

> Ale jakby większość była za, to co z mniejszością? Przecież chyba nie było
                    tam
                    > prawa liberum veto?

Bingo..
                    Homoseksualiści są mniejszoscią..
                    Dlaczego mają sie podporządkowywac większosci?
              • syriana Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:03
                hmmm...
                ciekawe podejście, iście chrześcijańskie, rzekłabym
                "z miłością do bliźniego podchodźcie".... tiaa...

a mogę zapytać w jaki sposób (czy w ogóle) oswajasz Ty jako rodzic?
                czy ograniczasz się tylko do nazwania grzechu sodomii po imieniu, czy trochę
                humanizmu dziecku dawkujesz?
                • acorns Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:13
                  > ciekawe podejście, iście chrześcijańskie, rzekłabym

Gdybym teraz miał zadeklarować swoje wyznanie, byłby to Satanizm. Po
                  przeczytaniu Biblii Satanistycznej La Vey'a stwierdziłem, że tak naprawdę
                  satanistą jestem od zawsze, a chrześcijaninem tylko i wyłacznie w kościelnych
                  statystykach. Tak więc chrześcijańska miłość bliźniego to dla mnie tylko pusty
                  frazes.

> a mogę zapytać w jaki sposób (czy w ogóle) oswajasz Ty jako rodzic?

Nie oswajam tylko tłumaczę co to jest homoseksualizm i inne zboczenia. A to czy
                  należy ich tolerować czy mordować to już pozostawiam bardziej do jej własnych
                  przemyśleń. Na razie ma do nich stosunek neutralny zmieniający się na morderczy
                  jak widzi Biedronia w telewizji i słyszy ten jego ciotowaty głosik.
                  • monia145 Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:18
                    Wiesz Acorns, mnie bardziej porusza język nienawiści, w postaci słów
                    wypowiadanych tubalnym głosem, naszych polityków....
                    Czy gdybyś nie wiedział, że Biedroń jest gejem, też okresliłbyś jego głos
                    jako "ciotowaty"?
                    • acorns Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:32
                      > Czy gdybyś nie wiedział, że Biedroń jest gejem, też okresliłbyś jego głos
                      > jako "ciotowaty"?

Tak. Jestem byłym przcownikiem agencji reklamowej, więc trochę tych różnych
                      dziwolągów się naoglądałem. Czasami miałem ochotę któremuś urwać łeb i
                      roztrzaskać o ścianę. Jak mi coś tłumaczył to zamiast usiąść jak facet i
                      powiedzieć krótko i na temat to skakał koło mnie jak jakiś wróbelek, ćwierkał
                      jak kanarek, a gestylkulował, a włoski poprawiał, a ząbki szczerzył. Czasami
                      zastanawiałem się czy on mi o projekcie opowiada czy chce mnie wydymać. Biedroń
                      by tam idealnie pasował z tym swoim głosikiem i manierami. A jego głos jako
                      ciotowaty to Młoda tak nazwała.
              • renia1807 Re: Przydałoby się i u nas 14.03.07, 11:47
                acorns napisał:

> > jakoś trzeba dzieci oswajać z inną orientacją
                >
                > To niech każdy oswaja swoje. A od mojego obecnego i wszystkich przyszłych
                WARA
                > bo łby porozwalam.

Masz rację Acorns!!! w 100 %

• verdana Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:03
              "Bo skoro świat funkcjonował do tej pory bez alternatywnych wizji rodziny i
              miłości" - to tak ma być. Najlepszy dowod, ze ludzie, których wiedza jest
              bardzo ograniczona, sa skłonni do ograniczania swojej wizji świata.
              Miłość pomiedzy mężczyznami była - choćby w starozytnej Grecji - uznawana
              za "wyższa formę" miłosci od heteroseksualnej - i jakoś trudno powiedzieć, aby
              Grecja się nie rozwijała. Niektorzy królowie Polski byli gejami.
              Alternatywna wizje rodziny mają niemal wszystkie kraje muzułmańskie -
              wielożeństwo jest tam dozwolone.
              Uczmy dzieci, ze istnieje tylko jedna dobra moralność - nasza moralność - a
              wszystkie inne powinny byc zakazane, a będzie tu prędzej czy później III
              Rzesza. I rózowe trójkaty.
              • hancik5 Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:09
                Myślę identycznie jak mathiola, co do joty.
              • dagmama Re: Przydałoby się i u nas 13.03.07, 20:09
                Verdana!
                Lepiej bym tego nie ujęła, więc podpisuję sie rękami i nogami.
                Powiem wiecej: jestem gotowa na odmienność mojego dziecka i jestem w stanie
                zaakceptowac kazdy jego wybór, a co dopiero, jeśli nie ma zadnego wyboru.
    • elza78 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 20:24
      mnie to zwyczajnie smieszy smile
      nie ma sie juz do czego przyczepic to juz nawet bajki dla dzieci sa wyrazem
      homofobii , niedlugo wyrazem homofibii bedzie hodzenie przez pary hetero za
      reka na ulicy potem uprawianie seksu w sposob fizjologiczny tez bedzie
      obrazliwe....
      big_grin
      • sir.vimes Wyrazem homofobii? 14.03.07, 14:51
        Bajka o Śnieżce nie jest wyrazem homofobii.
        Ale bajka o królewiczu Śnieżku (czy jak go nazwać) nie jest wyrazem
        demoralizacji i zmuszania do homoseksualizmu.

Twoje dziecko też może być takim Śnieżkiem - chcesz by żył wśród rozumiejących
        go ludzi czy żeby całe życie czuł sie mutantem?
        Chcesz by twoje dziecko bało się i nienawidziło odmienności czy żeby
        zaakceptowało ludzi, jakimi są i zajęło się ciekawszymi sprawami? Im więcej
        wiemy o innych , tym mniej się ich lękamy; ich odmienności nie spędzają nam snu
        z powiek.
        • elza78 Re: Wyrazem homofobii? 14.03.07, 18:37
          alez ja rozumiem z emoje dziecko tez moz ebyc takim sniezkiem i tak dalej ale
          wole zeby nie myslao ze bycie sniezkiem jest bardziej normalne niz rzeczy
          normalne smile
          kapiszi smile
          do tej pory jeszcz enikt nie jest w stanie stwierdzic na ile sklonnosci
          homoseksualne sa indukowane przez srodowisko a na ile wrodzone wiec ja sobei
          nie zycze aby moje dziecko takie bajki czytalo i mam prawo do tego jako
          rodzic...
          co do srodowiska homo... to mi to lata kto kogo kocha i z kim sie prowadza puki
          nie obsciskuje sie pod moja klatka smile
          jednak swiat jest tak zlozony ze homoseksualisci stanowia jakis mierny tam
          odsetek a walcza o swoje jakby bylo ich conajmniej piecdziesiat procent smile
          to tak jakby teraz mniejszosc narodowa nigeryjczykow nakaxzywala polskim
          dzieciakom cyztac bajki w ichnim jezyku bo bajki po polsku ich obrazaja smile
          PRZESADA big_grinDD
          • sir.vimes Re: Wyrazem homofobii? 14.03.07, 19:46
            > wole zeby nie myslao ze bycie sniezkiem jest bardziej normalne niz rzeczy
            > normalne smile

Nikt tego nie proponuje.

Chociaż w starożytnej Grecji, jak już wspomniała Verdana, uczucia męsko-męskie
            były cenione wyżej. Ale Grecy to byli straszni mizogini.

Analogia z językiem nigeryjczyków nie trafiona. A bajeczki o murzynkach jakoś
            funkcjonują - choćby nieszczęsny Bambo. Bo i murzynek , i gej to w Polsce
            egzotyka - ale istnieją, są elementem świata naszego i naszych dzieci. Nie znam
            nikogo, kto pod wpływem wierszyka Tuwima przemalował się na murzynka. I w geja
            pod wpływem bajeczki też się nikt nie "zmieni".
            • elza78 Re: Wyrazem homofobii? 14.03.07, 21:15
              widzisz uwarunkowania srodowiskowe nie sa jednak do konca sprawdzone, ponoc
              czlowiek majacy w dziecinstwie epizody uwodzenia przez osobe wlasnej plci moze
              w pozniejszych latach przejawiac sklonnosci homo, ja tam jelsi moej dzieco mi
              powie z ema taka a nie inna orientacje to z domu go nei wyrzuce dalej bedzie
              przeciez moim dzieckiem to jego wybor, ale promocja homoseksualizmu to troche
              skucha
              po cholere wpajac dzieciom ze cos takiego jest norma skoro nia nie jest bo
              gdyby bylo bylby wiekszy odsetek ludzi z takimi sklonnosciami, to jest
              odchylenie ktore sie miesci w granicach tolerancji i IMO nie powinno sie
              promowac tego jako cos co jest "normalne" skoro nie miesci sie w tych +/- 2
              odchyleniach standartowych...

owszem trzeba uczyc ze takie sklonnosci wystepuja ale sporadycznie, ze nie sa
              niczym zlym tylko czyms troche innym, ale nie normalnym, bo normalnym jest cos
              co wystpuje w przyrodzie czesciej i gdyby homoseksualizm byl norma to ludzi by
              dawno na seicie nie bylo chyba ze rozmnazaliby sie przez paczkowanie...

a najbardziej mnie wkurza to ze takie dyskusje i bicie piany przy pomocy
              wlasnie glupot takich jak te bajki uderza w na prawde fajne osoby o takich a
              nie innych sklonnosciach ktore bajki maja na prawde w dupie i maja gdzies czy
              ksiaze w bajeczce z ksiezniczka czy z drugim ksieciem zyl dlugo i szczesliwie
              oni zwyczajnie chca sobie zyc spokojnie i sie kochac i glupie dyskusje wokol
              bajek nie sa im potrzebne wrecz w tym przeszkadzaja...
              • sir.vimes Re: Wyrazem homofobii? 14.03.07, 22:02
                Uważam, że bajki o odmiennościach są potrzebne - i to wcale nie gejom (bo ani
                nikogo w geja nie zmienią ani nie zmienia geja w heteryka) tylko właśnie
                "normalnym".
                • elza78 Re: Wyrazem homofobii? 14.03.07, 23:13
                  ja jestem normalna i mi bajki potrzebne nie sa aby to tolerowac smile
                  mojemu dziecku takze smile
                  jesli ktos nie potrafi swojemu dziekcu przekazac tego co powinien to ma problem
                  i musi sie uciekac do takich bajek smile
                  ja sobie nie zycze aby takie sprawy byly mojemu dziecku wykladane "odgornie" bo
                  od uswiadamiania sa rodzice smile
                  • alfama_1 Re: Wyrazem homofobii? 14.03.07, 23:58
                    No cóż, a ja sobie nie życzę żeby moje dziecko dowiadywało się nieprawdy na
                    lekcjach. Takiej, że istnieje jeden model rodziny przy pominięciu oczywistości
                    jaką są związki homoseksualne.
                  • sir.vimes Re: Wyrazem homofobii? 15.03.07, 07:27
                    Myślę, że jeżeli się bajki o książętach boisz - to jednak by ci się przydała.
                    • elza78 Re: Wyrazem homofobii? 15.03.07, 10:13
                      ja sie niczego nie boje, to dla mnie jest wiesz abstrakcja jakas i wbrew
                      pozorom takie idiotyczne forsowanie na sile pewnych rzeczy uderza w srodowiska
                      homoseksualne te "normalne", wlasnie dlatego ze w zwiazku z takimi chorymi
                      akcjami narasta nietolerancja dla nich smile
                      moze ktos zwyczajnie ma w tym cel zeby robic komus pod gore smile
                      mi bajka by sie nie przydala, mam przyklad w realnym zyciu - dobrego
                      przyjaciela ktorego wkurzaja takie chore akcje po ktorych coraz trudniej mu byc
                      soba smile
                      mi nie potrzeba dwoch ksieciuniow zeby dziecku wytlumaczyc kiedys na czym to
                      polega to proste
                      ale nie jestem za tym zeby ktos cos robil na sile, nie chce zwyczajnie aby
                      takimi sprawami jak uswiadamianie w tej kwestii mojego dziecka zajmowaly sie
                      obce osoby - autorzy chorych bajeczek...
                      ja zrobie to sama i w taki sposob zeby bylo ok smile
                      • sir.vimes Re: Wyrazem homofobii? 15.03.07, 10:15
                        > mi nie potrzeba dwoch ksieciuniow zeby dziecku wytlumaczyc kiedys na czym to
                        > polega to proste
                        > ale nie jestem za tym zeby ktos cos robil na sile, nie chce zwyczajnie aby
                        > takimi sprawami jak uswiadamianie w tej kwestii mojego dziecka zajmowaly sie
                        > obce osoby - autorzy chorych bajeczek...
                        > ja zrobie to sama i w taki sposob zeby bylo ok smile

Może kompletnie zrezygnuj z bajek i książek? Autorzy to zazwyczaj obce osoby.
                        • elza78 Re: Wyrazem homofobii? 15.03.07, 11:13
                          za wszelka cene probujes zmi cos udowodnic smile ale sie nie dam big_grin
                          skoro udajesz ze nie rozumiesz o cyzm pisze to nie czytaj big_grinDD
                          uwazam ze dalsza dyskusja nie ma sensu, skoro nie lapiesz ze sa sfery zycia o
                          ktorych rodzice chca (i maja do tego pelne prawo bo zyjemy w wolnym
                          demokratycznym kraju) sami dziecku opowiedziec to proste smile
                          • sir.vimes Re: Wyrazem homofobii? 15.03.07, 12:04
                            skoro nie lapiesz ze sa sfery zycia o
                            > ktorych rodzice chca (i maja do tego pelne prawo bo zyjemy w wolnym
                            > demokratycznym kraju) sami dziecku opowiedziec to proste smile

W gruncie rzeczy o każdej sferze życia rodzice mogą, maja prawo i właściwie
                            moralny obowiązek opowiadać zgodnie ze swoim światopoglądem.

Ale nie ma możliwości udostępniać dzieciom jedynie "ocenzurowanych" wycinków
                            rzeczywistości. Należy o nich rozmawiać , przedstawiać swoje opinie, zachęcać
                            dziecko do myślenia. Mnie na przykład irytuje czytanie dzieciom (np. w
                            przedszkolu) bajek o potulnych, złotowłosych księżniczkach , które w nagrodę za
                            "grzeczność" znajdują męża.
                            Może rodzice powinni samodzielnie pisać bajki w jednym egzemplarzu?

Chyba jednak lepiej cieszyć się , że dziecko ma nowy powód do pytań , rozważań i
                            rozmów.
                  • sir.vimes Re: Wyrazem homofobii? 15.03.07, 11:54
                    Ale nie chodzi tu o przekazywanie czegoś dziwnego i tajemniczego. Jakiegoś
                    potwornego tabu. Nie chodzi tez o jakieś tolerowanie - po prostu dwóch
                    księciuniów to równie dobry punkt wyjścia dla fabuły jak chrzest królewskiej
                    córki czy kot w butach. To są OPOWIEŚCI, a nie wykłady.

Może ty po prostu nie lubisz literatury?

> ja jestem normalna i mi bajki potrzebne nie sa
    • deja-vu Re: Gejowskie bajki dla uczniów 13.03.07, 20:55
      Mam wrazenie, ze tego rodzaju wiadomosci ze "zlego, zepsutego moralnie swiata" sa specjalnie
      serwowane i rozdmuchiwane przez obecny rzad w PL. Nie slyszalam aby ten news byl nadawany przez
      serwisy informacyjne w innych krajach.

• paszczakowna1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 00:07
        Słuszna uwaga. Prawdopodobnie świągają to z jakiś portali fundamentalistycnzych
        w Stanach - i niekoniecznie troszczą się o prawdziwość. Tak było z tym rzekomym
        "nieużywaniem słów mama i tata" w przychodniach w Szkocji. Chodziło w instrukcji
        o to, żby nie używać słów mam i tata w stosunku do dzieci, tak, ale tylko
        rodziców homoselsualnych.
        • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 08:09
          Angielskie szkoły państwowe mają opinię dość kiepskich .Podejrzewam,że
          podniesienie poziomu i zmniejszenie liczebności dzieci w klasach to zadania
          znacznie trudniejsze niż wprowadzanie do programu politycznie poprawnych
          bzdur.Jeśli chodzi o bajki,pozostałabym przy klasyce.
    • oszszin Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 08:12
      Homoseksualiści są i będą, no i niech sobie będą. Ale propagowanie takiego
      stylu zycia wśród dzieci - to złe i podłe. Krok do legalizacjii pedofilii, albo
      przynajmniej obniżenia progu z 16 lat na 14. Fuj.
      • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 08:18
        > Homoseksualiści są i będą, no i niech sobie będą. Ale propagowanie takiego
        > stylu zycia wśród dzieci - to złe i podłe. Krok do legalizacjii pedofilii,
        albo
        >
        > przynajmniej obniżenia progu z 16 lat na 14. Fuj.

No wiesz, osobie hetero nie ma co propagować, bo jest hetero i już. Przydaloby
        się jej trochę swiadomości, ze nie wszyscy są hetero.

Co do pedofilii?
        Co to ma wspólnego, moze wyjasnisz?
        • oszszin Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 08:26
          No wiesz, osobie hetero nie ma co propagować, bo jest hetero i już.
          --
          dziecku można wmówić różne rzeczy

co ma wspólnego?

otóż to, że w tej chwili nie jest karalne współżycie dorosłego faceta z 16-
          toletnim chłopcem, a moim zdaniem jest to obrzydliwe (tak samo zresztą, jakby
          na miejscu tego faceta była kobieta)

16 lat - to jeszcze dziecko, prawda?

propagowanie takich zachowań, legalna pornografia tego rodzaju w pewien sposób
          prowadzi do obniżenia granicy wiekowej, obok gejowskich bajek pojawiają się też
          bajki pedofilskie...

• iwles Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 11:39
            O ile sobie dobrze przypominam, to Śpiąca Królewna też miała 16 lat. I książe
            ją pocałował i zaraz się z nią ożenił.
            I co więcej - dzieki temu związkowi (księcia z małoletnią 16-latką) zostało
            ocalone i przywrócone do życia całe królestwo.

Oszczin - zarzuć hasło:
            Precz ze Śpiącą Królewną !!!!
            Bo propaguje stosunki seksualne z nieletnimi dziewczynkami !

No i wogóle !
            Jak tak mozna - żeby obcy facet - nie wiadomo kto ani skąd - prosto z ulicy -
            całował nieletnią !
            W dodatku leżącą w trumnie ! - nekrofilia !!!!
            A fuj .....
            • malila Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 11:55
              iwles napisała:
              > O ile sobie dobrze przypominam, to Śpiąca Królewna też miała 16 lat. I książe
              > ją pocałował i zaraz się z nią ożenił.

Ona miała wtedy 116 lat. Śpiąca Królewna się nie liczy.
              Ale taka np. Calineczka propaguje zapłodnienie pozaustrojowe.
              • rita75 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:24
                > Ale taka np. Calineczka propaguje zapłodnienie pozaustrojowe.
                >

juz nawet o niepokalanej Maryi nie wpominajac..
            • acorns Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:37
              > Jak tak mozna - żeby obcy facet - nie wiadomo kto ani skąd - prosto z ulicy -
              > całował nieletnią !
              > W dodatku leżącą w trumnie ! - nekrofilia !!!!

Nekropedofilia smile Jak w tym tekście Cannibal Coprse, który pozwoliłem sobie
              wkleić smile

Necropedophile

I was once a man before I transformed
              into this molester, freshly deceased children
              You have born, torn by my rape
              The dead are not safe, the lifeless child corpse
              I will violate

Pleasure from the dead, complete satisfaction
              I open the coffin
              Sick thoughts run through my head as I stare
              At the dead, over and over, I can't escape
              I begin the dead sex, licking her young, rotted orifice
              I cum in her cold cunt, shivering with ecstasy
              for nine days straight I do the same
              She becomes by dead, decayed child sex slave
              her neck I hack, cutting through the back
              I use her mouth to eject

Here I cum, blood gushes from
              bleeding black blood
              her head disconnected
              As I came, viciously I cut, through her jugular vein
              She's already dead, I masturbate with her severed head
              My lubrication, her decomposition
              Spending my life molesting dead children

Intercourse with infants
              Curing heads on top of spikes
              boiling skulls
              Skin sliding off of bones

Voices
              The voices call
              Voices
              The voices are calling me
              Buried dead I've spiritually infected
              Call to me from beyond their graves

Bleed
              I now bleed pus
              I bleed, the blood of the dead
              I bleed on her livid skin
              Thrusting myself within
              Beginning to chop through her hairless crotch
              Beyond what we know as death
              It haunts me everyday
              I hear the voice of every child
              That lies next to me decayed
              A fresh corpse, to fill with my infection
              Tortured before death, no orifice left unfilled

Violated after death
              Virgin hole I infest
              Anal pore spewing cess
              The sacred juice I injest
              Your dead child I defile
              Necropedophile
          • sir.vimes PIS czy coś. 14.03.07, 12:30
            Ostatnio słynną pedofilską bajeczkę napisał facet z PISu czy równie
            konserwatywnego PO. Była to bajeczka hetero. Bo pedofilów heteroseksualnych jest
            dużo więcej i są bardziej bezkarni. Zawsze mogą liczyć na opinię społeczną,
            która wina obciąży dziewczynkę.

• acorns Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:33
            > otóż to, że w tej chwili nie jest karalne współżycie dorosłego faceta z 16-
            > toletnim chłopcem

Z 15-sto letnim. I to nie tylko z chłopakiem, ale i z dziewczyną. Patrząc na
            wyczyny nastolatków płci obojga myślę, że należałoby tę granicę przesunąć na 12
            lat i w ten sposób przerzucić odpowiedzialność za rżnięcie się małolatów z
            prokuratora na rodziców. Moja ma 12 lat i nie szuka h-ja do dupy na
            dyskotekach, więc można jakoś nauczyć nastolatkę szacunku do siebie samej.
            • rita75 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:18
              Patrząc na
              > wyczyny nastolatków płci obojga myślę, że należałoby tę granicę przesunąć na
              12 lat i w ten sposób przerzucić odpowiedzialność za rżnięcie się małolatów z
              > prokuratora na rodziców.

świete slowa, a co z alkoholem- piewco zlotych mysli?
              \patrzac na wyczyny 12 latkow rowniez i te granice nalezaloby przesunac- z 18
              stu na 12...niezly pomysl plus oczywiscie to, na co ty wpadles. Hulaj dusza,
              piekla nie ma.
      • syriana Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 08:26
        Oszszin, zawsze fascynuje mnie to płynne przechodzenie od homoseksualizmu do
        pedofilii, zrównywanie wręcz obu zjawisku

wyjaśnisz tą zależność?
        jak się ma gej do pedofila?
        • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 08:34
          otóż to, że w tej chwili nie jest karalne współżycie dorosłego faceta z 16-
          toletnim chłopcem, a moim zdaniem jest to obrzydliwe (tak samo zresztą, jakby
          na miejscu tego faceta była kobieta)"

Jeśli nie jest karalne, to znaczy, że prawo nie uważa szesnastolatków za dzieci.
          Ze Twoim zdaniem to obrzydliwe, to ma naprawde małe znaczenie.

Czyli wedlug ciebie seks z szesnastolatkiem to pedofilia, dla prawa nie.
          Może znmienisz ustawę?
          A z kim jeszcze seks jest obrzydliwy? Z grubymi?

• oszszin Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 09:47
            Czyli wedlug ciebie seks z szesnastolatkiem to pedofilia, dla prawa nie.

-----

prawo jest głupie, nie tylko w tym momencie

--------
            prawda, już o tym pisałam, jeżli też tak uważasz, to fajnie (bo nie widzę
            innego kontekstu)
            • triss_merigold6 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 09:58
              Karalne jest współżycie i inne czynności seksualne z małoletnim poniżej 15 roku
              życia. Czyli nastolatek, który skończył 15 lat może współżyć do woli.wink
              Nie widzisz pewnej niekonsekwencji uważając, że 16 latka to dziecko a zarazem
              ta sama 16 latka w ciąży to kobieta, która powinna sama urodzić dziecko?
              • oszszin Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 10:05
                16 latka to dziecko a zarazem
                ta sama 16 latka w ciąży to kobieta, która powinna sama urodzić dziecko?

uważam że szesnastolatka nie powinna wspólżyć
                to raz

a dwa, uważam, że jeżeli juz zajdzie w ciążę, to nie powinna zabijać swojego
                dziecka
                • iwles Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 11:48
                  > uważam że szesnastolatka nie powinna wspólżyć
                  > to raz

Ooooooooooooo
                  "Przeminęło z wiatrem" też masz na indeksie?
                  • triss_merigold6 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 11:59
                    Szesnastolatka była przez wieki uważana za jak najbardziej zdolną do
                    zamążpójścia i rozrodu.
                    Jagienka w "Krzyżakach" kończąc 15 lat jak chłopa widziała to kolanem o kolano
                    tarła i tatulo jej męża szukał.
                    Julia miała 14 latek.
                    Nie wspominając już o młodocianej królowej Jadwidze.D
                    • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:08
                      Akurat Jadwiga zdolna do konsumpcji okazała się najprawdopodobniej po długim
                      czasie od zawarcia związku.
                      • iwles Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:49
                        > Akurat Jadwiga zdolna do konsumpcji okazała się najprawdopodobniej po długim
                        > czasie od zawarcia związku.

O !
                        A to niby dlaczego ?

Patrzysz na to jako na fakt ?
                        czy przez pryzmat naszej współczesności ?
                        • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:58
                          Nie,to fakt.Jadwiga i Jagiełło skonsumowali związek małżeński po jego zawarciu
                          raczej symbolicznie -na normalne pożycie małżeńskie czekali dobre parę
                          lat.Związek dynastyczny nie oznaczał,ze od 12latki oczekiwano w średniowiecznej
                          Polsce podjęcia współzycia i rodzenia dzieci.
                          • iwles Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 15:03
                            Ale czy dlatego, że mógłby zostac oskarżony o współżycie z nieletnią ?
                • marghe_72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:40
                  oszszin napisała:

> 16 latka to dziecko a zarazem
                  > ta sama 16 latka w ciąży to kobieta, która powinna sama urodzić dziecko?
                  >
                  > uważam że szesnastolatka nie powinna wspólżyć
                  > to raz
                  >
                  > a dwa, uważam, że jeżeli juz zajdzie w ciążę, to nie powinna zabijać swojego
                  > dziecka
                  >
                  >
                  i kolejny piernik i wiatrak
            • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:02
              > Czyli wedlug ciebie seks z szesnastolatkiem to pedofilia, dla prawa nie.
              >

Nie, dla mnie to nie pedofilia. Ja bym z szesnastolatkiem do łóżka nie poszła,
              ale zdarza się, że chłopak ma 18, jest dorosły, a dziewczynę ma młodszą. I
              uprawiają seks.
              Czemu nie?

> 16 lat - to jeszcze dziecko, prawda?

To był cytat z Twojego poprzedniego postu.
              • triss_merigold6 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:04
                Czasem nawet dwoje piętnastolatków uprawia seks.wink
        • renia1807 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 11:57
          syriana napisała:

> Oszszin, zawsze fascynuje mnie to płynne przechodzenie od homoseksualizmu do
          > pedofilii, zrównywanie wręcz obu zjawisku
          >
          > wyjaśnisz tą zależność?
          > jak się ma gej do pedofila?
          >
          Syriano! obaj sa zboczeni!
        • marghe_72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:39
          syriana napisała:

> Oszszin, zawsze fascynuje mnie to płynne przechodzenie od homoseksualizmu do
          > pedofilii, zrównywanie wręcz obu zjawisku
          >
          > wyjaśnisz tą zależność?
          > jak się ma gej do pedofila?

się przyczje tutaj i poczekam na odpowiedź. Mądra, logiczną odpowiedź
          • gaskama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 15:09
            No to ja się przyczaję z Tobą. Też jestem ciekawa tej zależności. Odpowiedź w
            stylu "jeden i drugi jest zboczony" jest niezbyt błyskotliwa, raczej mało
            przekonywująca i bardzo subiektywna (z serii "seks oralny to zboczenie,
            oglądanie serialu magda m. to zboczenie, itp).
            Pedofilia jest zboczeniem, jest karalna, wiąże się z wykorzystaniem dziecka,
            osoby nieukształtowanej psychicznie i zazwyczaj fizycznie, może zniszczyć
            dziecku życie.
            A co zboczonego jest w niewymuszonej miłości dwóch dorosłych kobiet lub dwóch
            dorosłych mężczyzn? Nie nazywajmy zboczeniem wszystkiego, tylko dlatego, że
            tego nie rozumiemy, albo, że nam nie odpowiada.
            Gąskama
            • sir.vimes Oglądanie serialu magda m. 14.03.07, 19:37
              to jakieś przerażające zboczenie. Fuuu.

> No to ja się przyczaję z Tobą. Też jestem ciekawa tej zależności. Odpowiedź w
              > stylu "jeden i drugi jest zboczony" jest niezbyt błyskotliwa, raczej mało
              > przekonywująca i bardzo subiektywna (z serii "seks oralny to zboczenie,
              > oglądanie serialu magda m. to zboczenie, itp).
    • mamamonika Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 08:38
      Nie podoba mi się...
      Wydaje mi się, że znowu ktos chciał być świętszy od papieża. Kwestię
      odmienności seksualnej jest w stanie zrozumieć 8-9 latek, a takiemu bajek nie
      trzeba opowiadać - po prostu powiedzieć o co chodzi tak po krótce. Oczywiscie
      nie chodzi mi o szczegóły pozycia, ale o to, że niektórzy ludzie mają inną
      orientację i tworzą rodziny w ramach własnej płci.
      Adopcji dzieci przez takie rodziny jestem przeciwna.
      Ale homoerotyczne bajki??? Co to ma niby sprawić? Dziecku nie zaszkodzi - w
      bajkach są trzygłowe psy, mogą być i 2 mamy wink), ale - właśnie po co???
      Trochę mi to przypomina bajania o dzieciństwie tow. Stalina albo Kim Ir Sena -
      chmurka w tym miejscu nie padała, gdzie on się bawił... Wszyscy wiedzą że to
      sztuczna blaga.
    • w_ania Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 09:56
      czytam i nie wierzę !!!! a co byscie zrobiły gdyby wasze córki synowie
      powiedzieli ze sa homo??? Przecierz jesli pokazujemy ze wtym nie ma nic złego to
      przyzwalamy dla mnie to jest chore. Niech sobie zyja homoseksualisci ale WARA od
      moich dzieci niech ich nie wychowuja tym zajmę się sama.Mam wrażenie ze
      większość jest przeciw ze wzgledu że jest to pomysł Giertycha. Nie zgadzam się z
      jego pogladami ale w tym przypadku przyznaje mu rację. świat stanął do góry nogami.
      • triss_merigold6 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 09:59
        Homoseksualizm nie jest zaraźliwy.
        Gdyby syn okazał się homoseksualistą to doradziłabym mu emigrację z tego
        przaśnego zaścianka i układanie sobie życia w cywilizowanym kraju.
        • oszszin Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 10:07
          Homoseksualizm nie jest zaraźliwy.
          -
          nie jest
          ale propagowanie zachowań homoseksualnych wsród dzieci jest chore

bo jednak jest to odstępstwo od normy, prawda?

mam wrazenie, że z homoseksualizmu robi się teraz modę

najważniejsze jest mieć fryzjera geja

to jest niebezpieczne, jak duet Tatu
          • iwles Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:05
            Może zamiast szukac przykładów w muzyce bardzo popularnej - poszukaj w dziejach
            starożytnych ????
            Jakoś Safona bardziej do mnie trafia niż Tatu.
      • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 10:04
        Moje dzieci mogą zrobić w przyszłości wiele rzeczy,z którymi sie nie zgodzę.I
        zawsze będę je kochać.Ich dorosłośc,ich zycie.Nie widzę powodu,żeby im mówić,że
        seks z osobą tej samej płci jest normalny i nie zgadzam się,żeby ktoś inny im
        to wmawiał.
      • oszszin Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 10:08
        zgadzam się z tobą
      • iwles W_ania 14.03.07, 12:36
        > a co byscie zrobiły gdyby wasze córki synowie powiedzieli ze sa homo???

Tak trudno sobie wyobrazić, że homoseksualiście TEŻ są czyimiś dziecmi ?
        TEŻ mają swoich rodziców, tak samo, jak Wasze dzieci mają WAS ?
        • jasminum30 Re: W_ania 14.03.07, 19:33
          iwles napisała:

> > a co byscie zrobiły gdyby wasze córki synowie powiedzieli ze sa homo???
          >
          >
          >
          >
          > Tak trudno sobie wyobrazić, że homoseksualiście TEŻ są czyimiś dziecmi ?
          > TEŻ mają swoich rodziców, tak samo, jak Wasze dzieci mają WAS ?
          >
          To nie jest odpowiedź na pytanie zadanę przez W_anię.
      • marghe_72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:45
        w_ania napisała:

> czytam i nie wierzę !!!! a co byscie zrobiły gdyby wasze córki synowie
        > powiedzieli ze sa homo???
        NIC
        a co miałabym zrobić?
      • nanuk24 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 16:40

Kocham takie pytania!
        Rozumiem, Droga Aniu, ze Ty dowiedziawszy sie, ze Twoj syn jest innej orientacji
        seksualnej, popelnilabys samobojstwo, zmusilabys syna do popelnienia samobojstwa
        lub sama wlasnorecznie ukatrupila, wyrzucila z domu, pozbawila majatku,
        postarala sie zeby syn stracil prace etc, etc. lub zmusila do ozenku z pierwsza
        lepsza zza plota. Prawdziwa kochana mamuncia. A tfu!
        • renia1807 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 17:55
          nanuk24 napisała:

> > czytam i nie wierzę !!!! a co byscie zrobiły gdyby wasze córki synowie
          > > powiedzieli ze sa homo???
          >
          > Kocham takie pytania!
          > Rozumiem, Droga Aniu, ze Ty dowiedziawszy sie, ze Twoj syn jest innej
          orientacj
          > i
          > seksualnej, popelnilabys samobojstwo, zmusilabys syna do popelnienia
          samobojstw
          > a
          > lub sama wlasnorecznie ukatrupila, wyrzucila z domu, pozbawila majatku,
          > postarala sie zeby syn stracil prace etc, etc. lub zmusila do ozenku z pierwsz
          > a
          > lepsza zza plota. Prawdziwa kochana mamuncia. A tfu!
          >

Ty napewno bys to zaakceptowała bez najmniejszego problemu!
          Juz widze jak sie cieszysz z tego powodu, ze twój syn puka jakiegoś faceta w
          kakaowe oczkosmile
          • nanuk24 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 18:47
            > Ty napewno bys to zaakceptowała bez najmniejszego problemu!
            > Juz widze jak sie cieszysz z tego powodu, ze twój syn puka jakiegoś faceta w
            > kakaowe oczkosmile

Renia, ty sie lepiej puknij w glowe. Mowisz tak, jakby tylko homoseksualisci -
            za przeproszeniem - walili sie w dupe.
            Po pierwsze sprawami seksualnymi mojego dziecka nie zamierzam sie interesowac.
            Nie bedzie mnie interesowac gdzie moj syn wklada rece lub inne czesci ciala. Do
            mnie nalezec bedzie uswiadomienie go o antykoncepcji i chorobach wenerycznych.

A co do twojego pytania. Tak. Zaakceptuje to bez szemrania, analizowania
            problemu i histerii. Malo tego wszelkie swieta rodzinne spedzalabym z synem i
            jego partnerem, gdyby mial. Nie wyrzeklabym sie go i kochalabym go ta sama
            miloscia jaka darze teraz.

Az tak bardzo Cie to dziwi?
            • renia1807 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:08
              nanuk24 napisała

> Az tak bardzo Cie to dziwi?

Ano troche dziwi, bo ja myśle troche inaczej.
              Gdyby mój syn wybrał sobie meżczyznę za partnera życiowego to byłaby to dla
              mnie największa porażka wychowawcza.
              Ale podobnie jak Ty, kochałabym go tak jak teraz.
              Partnera jednak nie przyjęłabym do rodziny z otwartymi rekami.

A tak na marginesie, myślę, że mi to nie grozi. Syn wyraźnie podąża w kierunku
              dziewczyn, za jedną się nawet uganiasmile
              • nanuk24 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:40
                > Gdyby mój syn wybrał sobie meżczyznę za partnera życiowego to byłaby to dla
                > mnie największa porażka wychowawcza.

Mozesz mi wytlumaczyc, dlaczego traktowalabys to jako porazke wychowawcza?
                • renia1807 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 15.03.07, 10:48
                  nanuk24 napisała:

> > Gdyby mój syn wybrał sobie meżczyznę za partnera życiowego to byłaby to d
                  > la
                  > > mnie największa porażka wychowawcza.
                  >
                  > Mozesz mi wytlumaczyc, dlaczego traktowalabys to jako porazke wychowawcza?
                  >

Chciałabym, żeby nasze dzieci załozyły w przyszłości normalne rodziny, więc
                  razem z mężem staramy się tworzyć taki model rodziny, który jest i będzie dla
                  nich wzorcem. Chcemy im pokazać, że taki model a nie inny jest dobry i mamy
                  nadzieję, że w przyszłości to zaowocuje.
                  Każdy rodzic, który wpaja dziecku jakieś wartości i wzorce oczekuje ,że
                  dziecko będzie postępowało właśnie tak, jak zostało nauczone.
                  Jesli nagle okaże się, ze dziecku to jest obce i wybiera coś innego, to chyba
                  nie możemy powiedzieć o tryumfie lecz o porażce, prawda?

> Ano troche dziwi, bo ja myśle troche inaczej.

A mnie od zawsze dziwi(przeraza, moze lepsze slowo)jak mozna czlowieka(bo to, ze
                  homoseksualista tez czlowiek - nikt nie osmieli sie zaprzeczyc) mozna traktowac
                  jak podludzia, jak kogos gorszej kategorii. W ogole jak mozna ludzi dzielic na
                  jakiekolwiek kategorie!? A w ogole nie rozumiem, jaka krzywde homoseksualisci
                  czy biseksualisci wyrzadzaja krzywde heteroseksualistom?

To, że myślę inaczej tzn: obce są mi fascynacje homoseksualne i nie uważam ich
                  jako normalne, nie oznacza, ze traktuje tych ludzi jako podludzi!
                  Nigdzie tego nie napisałam!
                  Tak naprawde są mi oni obojętni, dopóki żyją sobie w swoim środowisku.
                  I właściwie mam to gdzieś z kim śpią i w kim się kochają, nie obchodzi mnie to!
                  Ale jeśli wychodzą poza swoje środowisko i reklamują, że ich styl zycia jest
                  normalny, wtedy nie jest to już obojętne normalnemu człowiekowi, zwłaszcza
                  wtedy gdy w rachubę wchodzi uświadamianie o tym dzieci!
                  Ja jako rodzic nie życze sobię tego, aby ktokolwiek próbował przekonywać moje
                  dzieci, że orientacja homoseksualna to coś normalnego, bo od uświadamiania
                  jestem ja i ich ojciec!
                  Ja homoseksualistów ani ich dzieci nie próbuje przekonywać do swojej opcji, nie
                  biegam z transparentami po ulicy i nie żądam ich akceptacji, więc od nich
                  oczekuje tego samego!

• nanuk24 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 20:39
                > Ano troche dziwi, bo ja myśle troche inaczej.

A mnie od zawsze dziwi(przeraza, moze lepsze slowo)jak mozna czlowieka(bo to, ze
                homoseksualista tez czlowiek - nikt nie osmieli sie zaprzeczyc) mozna traktowac
                jak podludzia, jak kogos gorszej kategorii. W ogole jak mozna ludzi dzielic na
                jakiekolwiek kategorie!? A w ogole nie rozumiem, jaka krzywde homoseksualisci
                czy biseksualisci wyrzadzaja krzywde heteroseksualistom?
                • monia145 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 20:53
                  Ja też tego nie rozumiem....
                  I żadna ze znanych mi osób o zdeklarowanym antygejowskim nastawieniu nie chce
                  jakoś odpowiedziec na to pytanie..jak trzeba być niepewnym własnej
                  heteroseksualnej rodziny, własnej orientacji, aby w dwóch pedałach widzieć
                  zagrożenie dla moralności własnej i swoich dzieci...winkP
              • alfama_1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 21:02
                renia1807 napisała:

> Gdyby mój syn wybrał sobie meżczyznę za partnera życiowego to byłaby to dla
                > mnie największa porażka wychowawcza.

Możesz wyluzować, zerowy masz na to wpływ.

> A tak na marginesie, myślę, że mi to nie grozi. Syn wyraźnie podąża w
                kierunku
                > dziewczyn, za jedną się nawet uganiasmile

No to pięknie ale i tak byłabym czujna wink Rodzice piętnujący homoseksualizm
                zazwyczaj dowiadują się jako ostatni albo i wcale.
            • jasminum30 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:36
              Czy Twój mąż podziela Twoje poglądy na homoseksualizm Twojego syna?
              • nanuk24 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:46
                > Czy Twój mąż podziela Twoje poglądy na homoseksualizm Twojego syna?

Nie moglabym zyc z mezczyzna, ktory ma inne poglady od moich - zwlaszcza
                dotyczace naszego dziecka.

Gdyby zas bylo inaczej, predzej odeszlabym od meza, niz wyrzekla sie wlasnego
                dziecka, bo jemu sie tak podoba.
        • jasminum30 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:34
          A ja kocham takie odpowiedzi - jak najdalej od zadanego pytania. Nanuk to nie
          jest odpowiedź na zadane pytanie.
          • nanuk24 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:38
            Zamiast sie wymadrzac - przeczytaj uwazniej, bo ja akurat odpowiedzialam na
            zadane pytanie.
            • jasminum30 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:43
              Niestety, chyba nie w tym poście, do którego ja się ustosunkowywałam.
      • alfama_1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 20:51
        w_ania napisała:

Ja przyjęłabym do wiadomości ale za to ciekawa jestem co Ty byś zrobiła w takim
        przypadku?
    • w_ania Re:Zgadzam sie z agnieszkas72 14.03.07, 10:13
      Własnie niech nikt nie wmawia moim dzieciom że homoseksualizm jest o.k kiedy
      dorosną same to ocenią. A od szkoły z tym wara. Tak samo jestem przeciwna
      wychowywaniu dzieci przez pary homoseksualistów. Sorry ale przekazuja im nie
      tolerancje ale skrzywione wartosci nawet jesli byliby najlepszymi ludźmi pod
      słońcem.
      • mamamonika Re:Zgadzam sie z agnieszkas72 14.03.07, 11:34
        To tak samo, jakby udowadniać dziecku, że człowiek z jedną nogą jest całkowicie
        normalny. To że ma jedną nogę nie przeszkadza mu być dobrym człowiekiem i
        fajnie funkcjonować (najczęściej), ale NORMA jest inna. Powinniśmy uczyc dzieci
        szacunku i empatii do innych osób, ale nie bać się mówić, że są INNE, a nie
        wmawiać na siłę, że są normalne i nic się właściwie nie stało
        • sir.vimes Mówienie o tym 14.03.07, 17:01
          , że niektórzy ludzie mają jedną nogę nie jest chyba wmawianiem, że wszyscy tak
          mają?

Nie razi mnie w bajkach ani królewicz gej ani królewicz z jedną nogą.

• marghe_72 Re:Zgadzam sie z agnieszkas72 15.03.07, 14:26
          mamamonika napisała:

> To tak samo, jakby udowadniać dziecku, że człowiek z jedną nogą jest
          całkowicie
          >
          > normalny. To że ma jedną nogę nie przeszkadza mu być dobrym człowiekiem i
          > fajnie funkcjonować (najczęściej), ale NORMA jest inna. Powinniśmy uczyc
          dzieci
          >
          > szacunku i empatii do innych osób, ale nie bać się mówić, że są INNE, a nie
          > wmawiać na siłę, że są normalne i nic się właściwie nie stało

Naprawdę uważasz, ze osoba z jedną noga nie jest normalna?

Nie mam więcej pytań..
    • kachwi1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 11:40
      podpisuję się nogami i rękami pod wypowiedzią w_ani i agnieszkas72. ja mam
      syna. dla niego normalna rodzina to mama tata i dzieciaki. chcę, żeby tak
      zostało.
      • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 11:57
        > podpisuję się nogami i rękami pod wypowiedzią w_ani i agnieszkas72. ja mam
        > syna. dla niego normalna rodzina to mama tata i dzieciaki. chcę, żeby tak
        > zostało.
        >

A jak nie zostanie, to co? Może lepiej przygotować się na sytuację: Mamo,
        jestem gejem.

Nie mam nic przeciwko adoptowaniu dzieci przez gejów. Lepsze dwie matki niż
        żadna.
        Poza tym homoseksualiści są wychowywani głównie przez pary hetero. Tak, ze para
        homoseksualna może wychować człowieka hetero. To nie jest problem wychowania.

Ależ wy zaściankowe jesteście.
        • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:03
          Zaściankowe poglądy dagmamo to takie,które są niezgodne z twoimi?DD
          • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:14
            Czy twoim zdaniem należy dziecko wychowywać ukazując alternatywne,ale równie
            dobre style zachowania w stosunku do cudzej własności,na wypadek,gdyby chciało
            być w przyszłości złodziejem?
            • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:27
              > Czy twoim zdaniem należy dziecko wychowywać ukazując alternatywne,ale równie
              > dobre style zachowania w stosunku do cudzej własności,na wypadek,gdyby chciało
              > być w przyszłości złodziejem?

Nie, kradzież jest karalna, odmienna orientacja nie, ale pewnie żałujesz?
              • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:33
                O,jak zaściankowo mnie zaszufladkowałaś.Uważam homoseksualizm za dewiację i
                nieszczęscie.Nie za przestępstwo.Ale pranie mózgów dzieciom w szkole publicznej
                finansowanej z pieniędzy wszystkich podatników uważam za niedopuszczalne.Nie mam
                nic przeciwko zakładaniu przez homo szkół prywatnych finansowanych z kieszeni
                zwolenników alternatywnego stylu zycia.To byłoby uczciwe...I juz widzę ten
                szturm kandydatów do płacenia za nauczanie gejowskich bajek DDD.
            • sir.vimes Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:27
              Być złodziejem to nie jest żadna alternatywa. Nie ma "dobrego stylu" bycia
              złodziejem.
        • renia1807 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:09
          dagmama napisała:

> > podpisuję się nogami i rękami pod wypowiedzią w_ani i agnieszkas72. ja ma
          > m
          > > syna. dla niego normalna rodzina to mama tata i dzieciaki. chcę, żeby tak
          >
          > > zostało.
          > >
          >
          > A jak nie zostanie, to co? Może lepiej przygotować się na sytuację: Mamo,
          > jestem gejem.
          >
          > Nie mam nic przeciwko adoptowaniu dzieci przez gejów. Lepsze dwie matki niż
          > żadna.
          > Poza tym homoseksualiści są wychowywani głównie przez pary hetero. Tak, ze
          para
          >
          > homoseksualna może wychować człowieka hetero. To nie jest problem wychowania.
          >
          > Ależ wy zaściankowe jesteście.

zaściankowe? bo chcą swoje dzieci wychować na normalnych ludzi?
          ja osobiście nie wierze żeby para zboczeńców wychowała dziecko na normalnego
          człowieka!
          • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:19
            > zaściankowe? bo chcą swoje dzieci wychować na normalnych ludzi?
            > ja osobiście nie wierze żeby para zboczeńców wychowała dziecko na normalnego
            > człowieka

Zaściankowe, z ograniczoną wyobraźnią i nietolerancyjne.
            • renia1807 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:37
              dagmama napisała:
              >
              > Zaściankowe, z ograniczoną wyobraźnią i nietolerancyjne.

Nazywaj to jak chcesz! Moje dzieci są wychowywane na normalnych ludzi i nie dam
              im narzędzia do reki , żeby z niego skorzystały.

• iwles Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:54
                A co zrobisz, kiedy wbrew twoim zasadom wychowania - dzieci same to narzędzie
                wezmą do ręki ?
                • gryzelda71 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:00
                  No co ty,sam nie weżmie mame zapyta czy moze,a mama nie pozwolismile))
              • sir.vimes Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 19:38
                Tzn. nie chcesz by przypadkiem zrozumiały że geje też mają uczucia?
            • babka71 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:51
              Jeszcze nie spotkałam geja, który BY był szcześliwy tak po prostu..
              Zawsze jest coś nie tak, a to brak dzieci, a to brak rodziny, tamto siamto,
              ciuchy, kluby gejowskie, to środowisko jest jak sekta!!
              Znajomy Gej, bardzo fajny facet zaproponował dziewczynie układ : fikcyjny
              ślub ,dasz mi dziecko i git..
              Dziewczyna się zgodziła, ale zakochała się i co dupa zimna?..
              Kolega nadal nie ma zony/męża, nie ma dzieci, ...Jest normalny inaczej.?
              Ilu jescze facetów zaliczy w swoim zyciu?...żeby znaleść swoje szczęście?
              • gabi683 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:38
                babka71 napisała:

> Jeszcze nie spotkałam geja, który BY był szcześliwy tak po prostu..
                > Zawsze jest coś nie tak, a to brak dzieci, a to brak rodziny, tamto siamto,
                > ciuchy, kluby gejowskie, to środowisko jest jak sekta!!
                > Znajomy Gej, bardzo fajny facet zaproponował dziewczynie układ : fikcyjny
                > ślub ,dasz mi dziecko i git..
                > Dziewczyna się zgodziła, ale zakochała się i co dupa zimna?..
                > Kolega nadal nie ma zony/męża, nie ma dzieci, ...Jest normalny inaczej.?
                > Ilu jescze facetów zaliczy w swoim zyciu?...żeby znaleść swoje szczęście?

I co stego kazdy szuka szczescia .Ja mam wielu znajowmych i w tym nauczycieli
                dwóch super faceci .Zadbani pachnacyaz czlowiek ma ochorte z nim rozmawiac,i
                nie widze w tym nic złego ze sa gejami.Zreszta i w polityce i lekarze sie
                znajda tej orjetacji wiec darujcie sobie .GAEJ TO NIE CHOROBA I TEGO SIE NIE
                LECZY TRZEBA USZANOWAC ICH ZYCIE I NIE WLAZIC Z KOPYTAMI TAM GDZIE WAS NIE
                PROSZA!
                • acorns Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:45
                  > TRZEBA USZANOWAC ICH ZYCIE I NIE WLAZIC Z KOPYTAMI TAM GDZIE WAS NIE
                  > PROSZA!

Ale to ONI włażą z kopytami tam gdize ich nie proszą. To znaczy może nie oni w
                  sensie wszyscy homoseksualiści tylko tzw. środowisko gejowskie. To ja rozlepiam
                  jakieś dziwne plakaty na mieście? To ja organizuję jakieś parady na koszt
                  podatników, bo ktoś przecież za mobilizację policji zapłacić musi? Ja się
                  wpieprzam do szkół z jakimiś bajeczkami? Niech sobie homoseksualiści robią co
                  chcą we własnym gronie, ale niech nie wychodzą z tym na ulicę i nie obnoszą się
                  ze swoją odmiennością, bo wcześniej czy później skończy się to bardzo krwawo.
                  • marghe_72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 15.03.07, 14:30
                    acorns napisał:

>
                    > Ale to ONI włażą z kopytami tam gdize ich nie proszą. To znaczy może nie oni
                    w
                    > sensie wszyscy homoseksualiści tylko tzw. środowisko gejowskie. To ja
                    rozlepiam
                    >
                    > jakieś dziwne plakaty na mieście? To ja organizuję jakieś parady na koszt
                    > podatników, bo ktoś przecież za mobilizację policji zapłacić musi?

Rozumiem, że takie samo zdanie masz odnośnie pielęgniarek i górników?

Ja się wpieprzam do szkół z jakimiś bajeczkami? - w PL jak na razie nikt do
                    szkół niczego nie "wpieprza"

Niech sobie homoseksualiści robią co
                    > chcą we własnym gronie, ale niech nie wychodzą z tym na ulicę i nie obnoszą
                    się
                    >
                    > ze swoją odmiennością, bo wcześniej czy później skończy się to bardzo krwawo.

- oni sie nie obnoszą, oni SĄ. Tak jak Ty czy ja.
                    Krwawo się skonczy jesli społeczeństwo nie zacznie myśleć..
              • alfama_1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 21:39
                babka71 napisała:

> Kolega nadal nie ma zony/męża, nie ma dzieci, ...Jest normalny inaczej.?
                > Ilu jescze facetów zaliczy w swoim zyciu?...żeby znaleść swoje szczęście?

Babko, odpowiedź znajdziesz w bajce:

"W jednej z bajek książę długo nie może znaleźć żony. Opowieść kończy się
                szczęśliwie, gdy bohater zakochuje się w bracie jednej z kandydatek. (...)
                pisze "Rzeczpospolita".
            • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:36
              Za to twoja wyobraźnia i tolerancja dla odmiennych opinii jest wprost powalająca.
              • agnieszkas72 post wyżej-do dagmamy 14.03.07, 13:44
              • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:21
                Ależ ja akceptuję odmienne zdanie. Tyle, że, jeśli się z nim nie zgadzam,
                wyrażam to.
                Wolność.
                • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:30
                  Obrażając kogoś,kto ma odmienne zdanie,jeśli już nie umiesz napisać nic innego?
                  • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:37
                    Nie ja obraziłam pierwsza. Nie ja napisałam "zboczeńcy". Przykro mi bardzo, ale
                    tak oceniłam osoby, które używają takich lub podobnych argumentów.
                    Ktoś nazwał geja zboczeńcem.
                    Ma prawo do takiej wypowiedzi?
                    Ja taką osobę nazwę zaściankową, mnietolerancyjną itd.
                    Również mam prawo do takiej wypowiedzi.
                    • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:50
                      Nie użyłam w żadnym moim poście wyrażenia "zboczeńcy".Chociaż w sumie...Użyłam
                      łagodniejszego terminu:dewiacja.I mam prawo do takiej właśnie opinii,bez
                      wnikania w walory osobiste konkretnych homoseksualistów.Nie mają prawa do
                      przedstawiania swojej orientacji dzieciom,jako czegoś"równie dobrego i
                      normalnego" jak życie w związku hetero.Oczywiście mogą założyć prywatne szkoły i
                      uczyć w nich czego chcą.
                      • dagmama Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:59
                        > Nie użyłam w żadnym moim poście wyrażenia "zboczeńcy".Chociaż w sumie...Użyłam
                        > łagodniejszego terminu:dewiacja
                        I mam prawo do takiej właśnie opinii,bez
                        > wnikania w walory osobiste konkretnych homoseksualistów.Nie mają prawa do
                        > przedstawiania swojej orientacji dzieciom,jako czegoś"równie dobrego i
                        > normalnego" jak życie w związku hetero.

Ale przecież jest to równie dobre dla homoseksualistów. Dobrze by było, żeby
                        dzieci, które czują się inne, mogły się łatwiej ze swoją innością pogodzić.
                        Chodzi mi o pokazanie, że bycie gejem nie oznacza ukrywania się i okłamywania
                        otoczenia, że sa organizacje, które pomagają takim osobom.

Oczywiście mogą założyć prywatne szkoły
                        > i
                        > uczyć w nich czego chcą.

E tam, równie dobrze mogłabym napisac to samo o katolikach. Niech urządzają
                        sobie modły u siebie a nie w publicznych szkołach.
                        Może to nieadekwatne, ale mnie się jakoś skojarzyło.
          • sir.vimes Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 12:26
            Można być normalnym gejem,
            można być kompletnie zboczonym hetero.

Wolałabym, by moja córka zetknęła się z np. nauczycielami gejami a nie z
            podszczypującymi siksy obleśnymi panami (ja miałam "przyjemność" mieć kilku
            takich nauczycieli - ciekawe, że wszyscy ci panowie byli bardzo konserwatywni...)
            • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:42
              Nauczyciel gej nie jest żadnym zagrożeniem jeśli swoje życie prywatne zachowuje
              dla siebie.Ja osobiście zetknęłam się jednak z nauczycielem gejem,który
              potencjalnych partnerów szukał właśnie wśród uczniów wykorzystując swoja
              pozycję,w wyjątkowo podły sposób szykanując uczennice.
              • sir.vimes Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:28
                Wstrętny pedofil.
                Też tak bywa.
                • agnieszkas72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:37
                  Nie pedofil.To było studium wokalno-aktorskie,wszyscy pełnoletni.Ale młodzi.Homo
                  był po czterdziestce i interesowali go tylko osobnicy o jakieś dwadzieścia lat
                  młodsi.
                  • sir.vimes Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:41
                    No cóż, dla mnie zainteresowanie ludźmi o dwa razy młodszymi jest jakieś dziwne
                    - ale rzeczywiście to nie pedofilia. Natomiast nie do końca podoba mi się
                    nawiązywanie erotycznych relacji z ludźmi, których uczymy, lub których
                    przełożonymi jesteśmy. Jakieś to niesmaczne.

• gabi683 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:40
                  No widze ze przeszkadzaja plakaty heheheh strszne no nie .Co sie gapisz ....wink
                  Darujcie sobie ,co Oni nie maja prawa mowic o tym ze sie kochaja.A nie
                  przeszkadza wam kiedy para malolatów liza sie na srodku ulicy!
      • marghe_72 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 15.03.07, 14:27
        kachwi1 napisała:

> podpisuję się nogami i rękami pod wypowiedzią w_ani i agnieszkas72. ja mam
        > syna. dla niego normalna rodzina to mama tata i dzieciaki. chcę, żeby tak
        > zostało.
        >

TY checesz?
    • kachwi1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 13:17
      "A co zrobisz, kiedy wbrew twoim zasadom wychowania - dzieci same to narzędzie
      wezmą do ręki ?"

oczywiście będę kochać nadal i uczyć się tolerować. tak będzie z każdą
      odpowiedzialną decyzją mojego dziecka. ale jak będzie już mógł sam o sobie
      decydować. a nie teraz, kiedy ma prawie 8 lat, chodzi do szkoły, uczy się od
      nas, dorosłych, obserwuje życie i wyrabia sobie zdanie, co jest normą, a co
      nie. teraz jestem za niego odpowiedzialna. wszystkie moje zachowania odbiją się
      na jego życiu dorosłym. ja za to odpowiadam. na zasadzie: jak zbije szybę, jak
      za to zapłacę. moje dziecko ma prawo do swoich decyzji, ale jeszcze na razie ja
      mam prawo je kwestionować, jeśli są moim zdaniem dla niego krzywdzące.
      przyjdzie taki czas, kiedy będzie chciał decydować za siebie samego i ja będę
      mogła mu tylko przedstawić moje zdanie. ale jestem pewna, że jego decyzje w
      przyszłości będą odbiciem wychowania. czym skorupka za młodu itd.

• agg.agnieszka Re: skad te wymysly? 14.03.07, 13:49
        mieszkam w W. Bryt. i nie slyszalam o tego rodzaju pomysle. czyzby Anglicy
        mieli sie z polskich newsow dowiadywac co sie dzieje w ich kraju?
        to samo, z wprowadzeniem zakazu mowienia slow - mama i tata w gleboko
        konserwatywnej Szkocji.
        gdyby jednak moje dziecko mialo sluchac takich bajek w szkole, zaraz
        spakowalabym walizki i wrocila do kraju ( a niech nawet i on bedzie nazywany
        ciemnogrodem!).
        jest cos takiego jak homoseksualizm wrodzony i nabyty. nie ryzykowalabym...
        • syriana Re: skad te wymysly? 14.03.07, 14:27
          > jest cos takiego jak homoseksualizm wrodzony i nabyty. nie ryzykowalabym...

co to jest homoseksualizm nabyty?
          serio, pierwsze słyszę
          • gabi683 Re: skad te wymysly? 14.03.07, 14:42
            syriana napisała:

> > jest cos takiego jak homoseksualizm wrodzony i nabyty. nie ryzykowalabym.
            > ..
            >
            > co to jest homoseksualizm nabyty?
            > serio, pierwsze słyszę
            >
            Fajne no nie mozna nabyc w sklepiewink
          • agg.agnieszka Re: skad te wymysly? 14.03.07, 16:03
            np. wykorzystywany seksualnie chlopiec o jeszcze nieuksztatowanej osobowosci w
            przyszlosci interesuje sie mezczyznami. nie zawsze ale tak
            bywa.stad ,,wychowanie'' jest tak wazne. i nie straszcie mnie tutaj giertychem
            bo to juz nudne sie robi na tym forum.
          • babka71 Re: syriana 14.03.07, 16:13
            homoseksualizm nabyty istnieje poczytaj w kronikach kryminalnych, pare książek
            też się przyda, pare niepoprawnych politycznie artykułów..itd.
            prostytutki nastolatki płci męskiej znasz??, słyszałaś o takim zjawisku jak
            prostytutka męska (13,14, 15, 16, 17) na dworcu centralnym w Warszawie?
            Myslisz, że te dzieci mają w genach zakodowane homo?
            Obciągają ped..om za kasę .., ale nie są homo.., jednak w tak młodym wieku
            perspektywa się zmienia ..., z czasem..,to są tylko dzieci , którym się
            wmawia , że homoseksualizm to norma!, bo to jest Normalne..?
            A NIE JEST To Normalne
            NORMALNY JEST ZWIĄZEK HETEROSEKSUALNY
            HOMOSEKSUALNY TO choroba, ale zabijać nie będe
            pozdrawiam
            • dagmama Re: syriana 14.03.07, 16:22
              Hej, Babka, ale tu nie chodzi o demoralizowanie dziecka przez homoseksualistę i
              wmawianie, że to jest normalne.
              To jest rzeczywiście chore.
              Demoralizowanie dzieci jakiejkolwiek płci przez kogokolwiek jest chore,
              zgadzamy się wszyscy.

Chodzi po prostu o poinformowanie dzieci, że tak bywa. Że niektórzy są
              homoseksualistami. I że jest to normalne. Około 5% normalnego społeczeństwa
              jest homo.
            • gaskama Re: syriana 14.03.07, 16:30
              "W 1991 roku Światowa Organizacja Zdrowia, działająca na szczeblu
              międzynarodowym w ramach ONZ i skupiająca 193 kraje członkowskie, wykreśliła
              homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń. Stwierdziła również, iż żadna
              orientacja seksualna (w tym homoseksualna) nie powinna być przez nikogo
              traktowana jako zaburzenie. Wcześniej, w 1973 roku, podobnego wykreślenia
              dokonało Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne w USA na szczeblu krajowym."

Stwierdzenie, że homoseksualizm to choroba jest na tym samym poziomie, co
              stwierdzenie, że od onanizmu się ślepnie. Dziewczyny, gdzie wy żyjecie???
              Pozdrawiam
              Gąskama

• gabi683 Re: syriana 14.03.07, 16:41
                gaskama napisała:

> "W 1991 roku Światowa Organizacja Zdrowia, działająca na szczeblu
                > międzynarodowym w ramach ONZ i skupiająca 193 kraje członkowskie, wykreśliła
                > homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń. Stwierdziła również, iż żadna
                > orientacja seksualna (w tym homoseksualna) nie powinna być przez nikogo
                > traktowana jako zaburzenie. Wcześniej, w 1973 roku, podobnego wykreślenia
                > dokonało Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne w USA na szczeblu krajowym."
                >
                > Stwierdzenie, że homoseksualizm to choroba jest na tym samym poziomie, co
                > stwierdzenie, że od onanizmu się ślepnie. Dziewczyny, gdzie wy żyjecie???
                > Pozdrawiam
                > Gąskama
                >

No dokladnie !!!!!
            • gabi683 Re: syriana 14.03.07, 16:40
              babka71 napisała:

> homoseksualizm nabyty istnieje poczytaj w kronikach kryminalnych, pare
              książek
              > też się przyda, pare niepoprawnych politycznie artykułów..itd.
              > prostytutki nastolatki płci męskiej znasz??, słyszałaś o takim zjawisku jak
              > prostytutka męska (13,14, 15, 16, 17) na dworcu centralnym w Warszawie?
              > Myslisz, że te dzieci mają w genach zakodowane homo?
              > Obciągają ped..om za kasę .., ale nie są homo.., jednak w tak młodym wieku
              > perspektywa się zmienia ..., z czasem..,to są tylko dzieci , którym się
              > wmawia , że homoseksualizm to norma!, bo to jest Normalne..?
              > A NIE JEST To Normalne
              > NORMALNY JEST ZWIĄZEK HETEROSEKSUALNY
              > HOMOSEKSUALNY TO choroba, ale zabijać nie będe
              > pozdrawiam

Kochana fanatyzm przez Ciebie przemawia !Czemu jak ktos jest gejem odrazu sie
              go kojazy z takim skrajnosciami to dopiero jest chore.
              Nie mozna ludzi wkladac do jenego worka a pozatym nie moimy tu o pedofilii a o
              gejach wiec na cholere laczysz te dwie rozne sprawy.
            • sir.vimes Dużo więcej jest prostytutek - dziewczynek 14.03.07, 16:57
              nastolatek obciągających dziadygom.

Czy to znaczy, że heteroseksualizm jest ciężką chorobą?
            • syriana Re: syriana 14.03.07, 17:33
              no dzięki Babka za uświadomienie mnie, że istnieją takie patologiczne zjawiska
              jak prostytucja nieletnich
              kurcze no, nie wiedziałam

a co do "nabytego homoseksualizmu"
              oczywiście prawdą jest, że dzieci dojrzewające płciowo, nie zawsze mogą się od
              razu określić czy są homo czy hetero

bywa, że przeżywają zafascynowanie (również erotyczne) osobami tej samej płci
              bywa, że z tego wyrastają
              bywa, że zostaje im na zawsze

ale tak już po prostu jest,
              to że w pewnym wieku zaczynają obciągać za kasę, niekoniecznie musi oznaczać, że
              ktoś im opowiedział jak to fajnie być gejem

tak się składa, że lajf is brutal i one może po prostu "idą pod prąd" bo mają z
              tego łatwiejszą kasę niżby miały prostytuując się heteroseksualnie
    • bobasia1 Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 14:10
      Wydaje mi sie, ze pomiedzy akceptacja czyjejs odmiennosci i szacunkiem dla niej
      a uznaniem tej odmiennosci za norme jest jakas roznica. Ucze swoje dzieci
      szacunku dla kazdego czlowieka. Nie potrzebne mi do tego nowe kanony
      literackie. Dosc poprzestac na rzeczonej Safonie...
      • mynia_pynia Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 21:17
        Nie wiem czy już ktoś to napisał wcześniej wink

Żegnaj Bolku i Lolku - bo to dwa geje, a Tosia to z nimi trójkącik od czasu do
        czasu tworzyła.

Pa, pa Kubusiu Puchatku ... przecież Krzyś to gej wink A pan sowa hu hu to
        pedofil wink
        Kłapouchy to transwestyta, któremu odpada ogonek wink

A tak na serio to japońskie bajki które ja oglądałam namiętnie w latach '90 był
        przesycone podtekstami smile i uwielbiałam je oglądać.

• maurra Re: Gejowskie bajki dla uczniów 14.03.07, 21:45
          zgroza
          Jeszcze Ernie, Bert i gorszące monidło wiszące w ich sypialni. Jakim cudem ten
          kawałek Ulicy Sezamkowej umknął czujnym tropicielom homo? Przecież tu aż się
          prosi o - co najmniej - bojkot MiniMini
    • marghe_72 Re: Jestem za. Po prostu n/tx 14.03.07, 14:29

• kalendarzowa_wiosna Re: też jestem za 15.03.07, 02:56
        Jestem tolerancyjna wobec wszystkich ludzi którzy nie naruszają mojej wolności.
        I takiej tolerancji chcę nauczyć moje dziecko.
        Geje w żaden sposób mojej wolności nie ograniczają. Problem w tym, że polskie
        społeczeństwo ogranicza wolność homoseksualistów nie przyznając im pełni praw.
        To zwyczajnie niesprawiedliwe.

• gabi683 Re: też jestem za 15.03.07, 10:22
          kalendarzowa_wiosna napisała:

> Problem w tym, że polskie
          > społeczeństwo ogranicza wolność homoseksualistów nie przyznając im pełni praw.
          > To zwyczajnie niesprawiedliwe.
          >

No to jest sedno sprawy!
    • ula_max Dla mnie to skandal 15.03.07, 14:40
      nie zgadzam się na coś takiego. I podobnie jak inne mamy nie popierając
      Giertycha w kwesti homo zgadzam się z nim w 100%. I możecie sobie pisać o
      zacowaniu, ciemnogrodzie, homofobii i innych pierdołach. To jest moje zdanie. A
      czy szerokorozumiana Europa ze swoimi pomysłami takimi jak np. w/w
      mówienie "mamo, tato", wydawanie broszur o homo idzie w dobrym kierunku, to się
      okaże za parę lat. Co poniektórzy "światli myśliciele" juz się obudzili z ręką
      w nocniku, i sami przyznają że propagowanie innego modelu rodziny niż celowo
      napiszę - normalnego = kobieta + mężczyzna jest chore.
      • gaskama Re: Dla mnie to skandal 15.03.07, 14:46
        A jakiś konkret? Kto się obudził z ręką w nocniku?

Gąskama
      • marghe_72 Re: Dla mnie to skandal 15.03.07, 14:54
        ula_max napisała:

Co poniektórzy "światli myśliciele" juz się obudzili z ręką
        > w nocniku, i sami przyznają że propagowanie innego modelu rodziny niż celowo
        > napiszę - normalnego = kobieta + mężczyzna jest chore.

poprosze o źródła
      • gaskama Re: Dla mnie to skandal 15.03.07, 16:10
        Nie chcę być zbytnio upierdliwa, ale czekam na przykłady tych światłych
        myślicieli, którzy obudzili się z ręką w nocniku. Wczoraj już przyczaiłam się
        (zaraz za marghe_72) czekając na przedstawienie zależności między pedofilią a
        homoseksualizmem i też nikt nie odpowiedział.
        Pozdrawiam
        Gąskama

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka