kaaaasiiiiiiiiiiiia 10.05.07, 10:40 obiad gotować.Gdzie są wasze dzieci ??Moje starsze w szkole, a młodsze się bawią. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:41 Ja swoje usypiam od pół godziny i zaraz je poduszę. Tzn. usypiają same, a ja siedzę na forum Tylko wchodzę co pięć minut, żeby towarzystwo położyć, ale zanim wyjdę z pokoju, już znowu stoją. W mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:42 ile mają dzieciaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:44 11,5 m-ca. chyba jedno zasnęło, bo drugie gada samo ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:45 to musisz mieć wesoło , fajne są takie maluszki Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:46 ano muszę, muszę ) Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:48 ja też usypiam małą a później do gar ów Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:52 moja córa śpi a na obiad nie mam jeszcze pomysłu, może ktoś coś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:53 Pomysł na rybę w sosie śmietanowo koperkowym.Pyyyyyyyyyyyyyyycha Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:53 ja mam grochówke + placki ziemniaczane Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:57 grochówkę miałam przedwczoraj, dom był cały w obstrzałach Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi3 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:11 Renia, ale mnie ubawiłaś )) Odpowiedz Link Zgłoś
olcia029 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:53 mój właśnie wstał upsssssssss i zaraz zacznie podchody do kompa Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 10:55 Dwoje w szkole, junior śpi, Jula Ekspres polarny ogląda, a ja mulę po nocy. Obiad juz się zrobił Sprzątać nie mam siły - samo niech się sprząta Zbieram siły na dentystę brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
zulcia73 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 11:17 starsze w przedszkolu mala śpi , a obiad sie gotuje - ogórkowa dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 11:22 Jestem na zwolnieniu lekarskim do 23 maja. 4-letnia córa w przedszkolu, 9 - miesięczny płód pływa w brzuchu. Mam wczorajszą pomidorową. Jakieś drugie danie jedynie wykombinuję i siemka! Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 11:24 Je też na L4, prawie 4 latka w przedszkolu, 9 miesięczny bobas w brzuchu ale POMIDOROWĄ mam dzisiejszą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 11:30 Co to znaczy "nie odgapiaj"? A chrzanię to, że wczorajsza. W lodówce siedzi, nie zepsuła się. Wczoraj nagotowałam jak dla pułku wojska, szkoda mi wylewać. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 11:42 "nie odgapiaj" znaczy, że jesteśmy w podobnej sytuacji na L4, prawie rodzące, drugie dziecię w przedszkolu (pewnie też córka) i jeszcze pomidorowa) Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 11:44 A! Teraz rozumiem. Jakem polonistka po filologii polskiej Uniwersytetu Warszawskiego, ze świetnie obronionym dyplomem, takem "nie odgapiaj" nie spotkała w swym 32-letnim żywocie Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 11:46 hmmm, może to regionalizm? gwara? u nas tak dzieci mówią....) w każdym razie pozdrawiam serdecznie - kiedy rozwiązanie? a na drugie danie mam ziemniaki, mizerię i kotlety mielone Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 11:49 Na 3 czerwca, a Ty? Mielonych nie zrobię, bo były 2 dni temu, a zresztą mój ślubny niespecjalnie za nimi przepada. Schabowe mu zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 11:53 hehe schabowe miałam wczoraj, na 26/05 ale z USG 4.06 Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola 26.05 :-) 10.05.07, 11:58 To dzień urodzin moich maluchów Tylko rok wcześniej. I tez dzisiaj robię pomidorówkę )) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: 26.05 :-) 10.05.07, 12:23 No to prezent na Dzień Matki mathiola miałaś że hoho! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: 26.05 :-) 10.05.07, 12:57 Dziękuję za taki prezent, myślałam, że zawału dostanę, jak mnie cięli 2 miesiące przed czasem, a ja nie wiedziałam, czy mi dziecko żyje czy nie żyje... Wolę inne prezenty z okazji Dnia Matki. Na przykład w tym roku to co innego - dwa zębate uśmiechy roczniaków i koślawa laurka od 5-latka Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda A to przepraszam 10.05.07, 13:21 nie wiedziałam. Wobec tego życzę Ci takich prezentów jakie będą w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 10.05.07, 12:01 No widzisz, a u mnie na odwrót - z miesiączki na 3 czerwca, a z usg na około 20 maja; za każdym razem wszystkie wymiary na usg (główka, udo, cały człowiek, tzn. od czubka główki do dupska) był o 2 tygodnie starszy w stosunku do terminu wyznaczonego na podstawie miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: pppolonistka nie odgapiaj!!!! 11.05.07, 19:05 A ja polonistka po filologgi Uniwersytetu Wrocławskiego. I "nie odgapiaj" używam od dziecka A żywot mój 33-letni Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Rybkaisia, a skąd jesteś, bo mnie 'odgapianie' 10.05.07, 12:44 też doskonale znane Ja z południa Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Taaaaak odgapia się na południu a szczególnie 10.05.07, 16:41 na Podbeskidziu) Pozdrawiam odgapiających bo małpujący mi się nie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Taaaaak odgapia się na południu a szczególnie 10.05.07, 17:20 No..to by się zgadzało, bo ja jestem rodowitą bielszczanką Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Re: Taaaaak odgapia się na południu a szczególnie 10.05.07, 17:27 i ja też) pozdrawiam i zapraszam na nasze forum, jeżeli jeszcze nie byłaś: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36868 Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Taaaaak odgapia się na południu a szczególnie 10.05.07, 17:47 Dzieki za zaproszenie - sęk tylko w tym, ze już od paru latek nie mieszkam w Bielsku, ani nawet w okolicach... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 11:26 ja na pszyklad pracuje w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 11:39 Obiad już mamMoja córka zjeżdża na zjeżdżalni,którą wczoraj dostała(znudzi jej się dopiero za kilka dni).A ja i tak muszę siedzieć w necie,bo szukam pewnych informacji.A jutro wyjeżdżam na weekend,więc tu nie zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
eni.s Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:02 Młody śpi, młoda wiesza kartki za pomocą klamerek na obiad będą schabowe z chili, makaron ze szpinakiem i jakaś surówka, dzieci dostana bez chili Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:07 emka zasypia, erik ewakuowal sie do szkoly "bo on w domu NIC nie moze zrobic", ja slucham jazzu i wirujacej pralki...jak emka zasnie to odpalam zelazko i "desperate housewives" na kompie i jechane! na obiadu zrobienie czasu juz nie bedzie, wiec rozmroze mielone, ugotuje ziemniory i zrobie mizerie. a potem przyjdzie niania, zabierze emke na plac zabaw, a ja bede sprzatac, bo ostatnio tak zapuscilam mieszkanie, ze az wstyd sie przyznac. :o( Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:07 koniec dobrego, córka wstała, czas rzeczywiscie wziąć się za obiad, na razie mięso się odmraża, będą prawdopodobnie mielone i kapucha Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi3 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:19 Trochę Wam zazdroszczę tego siedzenia w domu z maluchami. Ja w pracy niestety...ale za to z internetem .Pozdrowienia dla tych w domowych pieleszach i tych zapracowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda A mnie dziś dobrze :) 10.05.07, 12:26 Moja dwulatka w żłobku, z racji moich zawrotów głowy które mam od trzech dni, odbiera ją babcia i zabiera do siebie, będzie w domu dopiero ok. 18. Ogórkowa w lodówce Tylko kurcze, zaczynam się nudzić powoli, bo nic zrobić nie mogę "grubszego" bo we łbie wiruuuuuuuuuuuuje Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:31 Ja udaję, że nie mam dzieci, spać w dzień wydry wcale nie chcą, a na obiad kupię pierogi z truskawkami i chyba wywalam się do wyra, bo juz druga fala migreny wali mi w łeb) Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:34 o kurde...migrena... wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:42 ja wlasnie uspilam milenke, no i malz przyjdzie za jakies 15 minut bo on tak wpada na objadki do domku i czsem na cos wiecej ) zupa kalafiorowa, a na drugie ziemniaki z wegeterjanskimi kotlecikami (dla mnie ) a dla niego z bekonem - bekon byl kurcze troszke starawy mam nadzije ze malza nie struje ( tak wiec moze byc o mnie jutro w wiadomosiach Odpowiedz Link Zgłoś
panteerka81 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:41 Mała śpi a obiad sam się zmaterializuje- mama urządza dzień dobroci dla swojej córeczki ) Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 12:53 ja w pracy Mały w przedszkolu obiad ugotowany już rano Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 13:55 Duże w szkole, małe na polu, obiad się gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Poszłabym na potańcówkę 10.05.07, 13:01 I to jak! Potańcowałabym, poskakała. Marzenia...dobra rzecz...z brzuszyskiem w 9. miesiącu ciąży to ja na potańcówkę nie pójdę, a takiego powera mam. Nie mam gdzie tego powera spalić. Odrobinę rozsądku we łbie jeszcze mam, nie porwę się na wieeelkie sprzątanie ani kopanie ogródka Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 14:26 już skończyłam obiad, mały spi a reszta się posila Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 17:22 idę grabić trawę, bo jeszcze nie dorobiłam sie kosiarki z koszem Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 10.05.07, 18:08 Dzieci sie bawią, a ja sie odprężam czytając posty co niektórych foremek Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaasiiiiiiiiiiiia Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 11.05.07, 12:31 dzisiaj to do skoku tu zaglądam a na obiad robie ziemniaczki kotlety mielone + mizeria a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 11.05.07, 12:38 a wy? a mnie wyszło za 3 ogórki ponad 4 zł i zrezygnowałam z mizerii na obiad będzie sos pieczarkowy z jajami na twardo+ziemniaki i sałatka z czeronej kapusty za drogie jeszcze te nowe ogóry, pomidory ,zresztą wszystko podpędzane chemią więc nie załuje, ze nie bedzie mizerii Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia72 Re: a co Wy tu robicie, zamiast...... 11.05.07, 12:40 na obiad robie ziemniaczki kotlety mielone + > mizeria > a Wy? u mnie rybka po grecku, bo wszyscy lubią ) Ola i Kuba Odpowiedz Link Zgłoś